تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804246668




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به آداب و رسوم پاکستان در ماه مبارک رمضان


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
نگاهی به آداب و رسوم پاکستان در ماه مبارک رمضان

پاکستان


شناسهٔ خبر: 3683611 - یکشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۶
دین و اندیشه > اسلام در جهان

پاکستانی ها رمضان صرف نظر از تعلق به هر مذهب قوم و طایفه ای بیش از هر وقت دیگر دل به قرآن می سپارند و از این کتاب آسمانی برای تزکیه نفس آمرزش گناهان خودسازی در دنیا و توشه آخرت مدد می جویند. به گزارش خبرگزاری مهر، مردم پاکستان در شرایطی با شوق و ذوق فراوان به استقبال رمضان می روند که بخوبی از مشقات فراوان روزه داری در هوای داغ تابستان در کشوری که حتی ساکنان پایتخت و شهرهای بزرگش در شبانه روز با ساعت ها قطعی برق مواجه هستند، آگاهند. روزه داری در بسیاری از مناطق پاکستان از جمله پایتخت این کشور که این روزها دمایی میان ۴۰ تا ۵۰ درجه، آن هم با ساعت ها قطعی برق، برای اکثریت قریب به اتفاق مردم که توانایی خرید موتورهای برق گران قیمت را ندارند، از مشقات مردم پاکستان به ویژه در ایام رمضان است.

مشکلات ناشی از کمبود انرژی در این کشور و خاموشی ها و قطعی ساعات طولانی برق به حدی است که حتی رنج های ناشی از ناامنی و تروریسم را در این کشور تحت الشعاع قرار داده است.

تنها درصد کمی از مردم این کشورِ دچار اختلاف طبقاتی شدید، که درآمدهای نجومی دارند، می توانند با استفاده از ژنراتورها و موتوربرق های غول پیکر یا صفحات خورشیدی گران قیمت، رنج کمبود انرژی را کمتر حس کنند.

شرایط آب و هوایی و قطعی برق در شهرها و مناطق دور افتاده و به ویژه در روستاها به مراتب بدتر است. مردم برخی روستاها و شهرهای کوچک ناچارند روزانه حتی تا ۲۰ ساعت بدون برق و در شرایط بسیار سخت، روزه داری کنند.

با وجود تمام این مشقات اما، ماه ضیافت الهی در پاکستان، حال و هوایی دیگر دارد؛ مردم مسلمان این کشور از روزها پیش برای فرا رسیدن بهار قرآن و ماه ضیافت الله لحظه شماری می کنند.

براساس اوقاعت شرقی، مردم پاکستان در ماه رمضان امسال حدود ۱۷ ساعت از شبانه روز را روزه داری می کنند.

نهادی ملی به نام ستاد رویت هلال ماه در پاکستان پس از یقین حاصل کردن از رویت هلال ماه، آغاز ماه مبارک رمضان در این کشور و همچنین زمان عید فطر را اعلام می کند.

در این ماه است که ملت خدا جوی پاکستان، صرف نظر از تعلق به هر مذهب، قوم و طایفه ای، بیش از هر وقت دیگر، دل به قرآن می سپارند و از این کتاب آسمانی برای تزکیه نفس، آمرزش گناهان، خودسازی در دنیا و توشه اندوزی برای آخرت خود مدد می جویند.

ماه رمضان به عنوان ماه بهار قرآن در بین مردم مسلمان پاکستان شناخته می شود. همزمان با آغاز ماه رمضان، مردم روزه دار در نقاط مختلف پاکستان در طول برگزاری نمازهای جماعت روزانه، جزیی از قرآن را در نشست های گروهی تلاوت می کنند.

بسیاری از رهبران دینی و گروه های مذهبی در آستانه فرا رسیدن ماه رمضان از مردم پاکستان می خواهند تا با وحدت، برادری و یکپارچگی در این ماه بندگی خدا، عالی ترین شکل وحدت را در برابر عناصر ضد اسلامی و آنهایی که با پاشیدن بذر نفاق و فتنه بین مسلمانان قصد سو استفاده و ضدیت با دین مبین اسلام را دارند، به نمایش بگذارند.
 
همچنین نیروهای ارتش، امنیتی و پلیس پاکستان برای حفظ آرامش در این روزها و جلوگیری از هرگونه حادثه ای، تدابیر امنیتی خاصی اتخاذ می کنند.

در ماه مبارک رمضان نیز مثل دیگر ماه ها، مساجد در پاکستان در طول شبانه روز، پنج بار میزبان نمازگزاران است. براساس سنت دیرینه، در سراسر پاکستان همزمان با آغاز ماه رمضان مساجد و مراکز دینی برای میزبانی از نمازگزاران و عابدان تطهیر و تزیین می شود. حضور گسترده پاکستانی ها در مساجد به ویژه در طول ماه رمضان دیدنی است.

شیعیان پاکستان مانند دیگر مسلمانان این کشور در این ماه پرفیض و برکت در مساجد و مراکز دینی و امام بارگاه ها (حسینه ها) حضور می یابند و ضمن ادای نمازهای جماعت و حضور در جلسه تلاوت و تفسیر قران، پای سخنان وعاظ در باره ماه رمضان و فضایل این ماه می نشینند. این امام بارگاه ها در شب های قدر و ایام ضربت خوردن و شهادت مولای متقیان حضرت علی (ع) مملو از شیعیان پاکستان می شود.

برگزاری میهمانی های افطاری در پاکستان، از سنت های زیبای رمضان در این کشور است. جنب و جوش مردم اسلام آباد در فاصله چند ساعت مانده به افطار، برای فراهم کردن وسایل نیاز برای افطاری، دیدنی است. بازارها و فروشگاه ها در ساعات نزدیک افطار مملو از جمعیت می شود.
پخت شیرینی ها و غذاهای ویژه ماه رمضان، در پاکستان رایج است. مثل ایران، اینجا در پاکستان هم زولبیا ("جلیبی" به لفظ اردو) نماد شیرینی افطار و شیرینی رمضان است. غذای معروف پاکستانی معروف به "پکوره" هم در کمتر سفره افطار در این کشور دیده نمی شود.

همچنین همزمان با آغاز ماه میهمانی خدا، مردم این کشور نیازمندان و افراد تنگدست جامعه را از یاد نبرده و با کمک به فقرا، ماه رمضان را به ماه احسان و همیاری تبدیل می کنند.
 
کسبه نیز قیمت اجناس و مایحتاج اصلی از جمله سبزیجات، گوشت و موارد دیگر را تا حدودی کاهش می دهند تا سهمی در کمک به قشر فقیر و کم درآمد و کسب ثواب در این ماه داشته باشند.

فعالیت دستگاه های سیاسی و دولتی پاکستان نیز در ایام ماه رمضان کاهش می یابد از سوی دیگر ساعات آغاز و پایان فعالیت کارمندان دولتی نیز تغییر می کند و کارمندان یک ساعت زود تر از روزهای معمول، کار را ترک می کنند.

دیدنی ترین روزهای رمضان در پاکستان، روزهای پایانی ماه ضیافت الهی است. عید فطر بزرگترین عید مردم مسلمان این کشور است. از چند روز مانده به عید، خانواده ها بسته به توان مالی خود، در بازارها و فروشگاه های مختلف حضور می یابند با خرید شیرینی و کفش و لباس نو به ویژه برای کودکان، به استقبال عید می روند.

عید فطر در پاکستان سه روز است که از طرف دولت تعطیل رسمی اعلام می شود. بازار دید و بازدیدها، عیدی دادن و عیدی گرفتن و مسافرت در ایام عید فطر در این کشور حسابی رونق دارد.










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن