واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سینما در مسیر فجر سی و چهارم/28
«آزادی»؛ مستندی زیستمحیطی با پیامی اجتماعی است
کارگردان مستند آزادی میگوید: اثر آزادی این کار فقط زیست محیطی نیست بلکه مستندی زیست محیطی ـ اجتماعی است و ساختار فیلم به شکلی است که ما همه وجوه یک بحران را دیدهایم.
رضا فرهمند کارگردان مستند «آزادی» که به سیوچهارمین جشنواره فیلم فجر راه یافته است در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی فارس، درباره این فیلم گفت: هر ساله در فصل زمستان چیزی در حدود 4 میلیون پرنده مهاجر از شمال سیبری و شمال اروپا برای زمستان گذرانی به فریدونکنار میآیند و 4 ماه تا اواخر اسفند در این مناطق و مناطق اطراف میمانند و داستان فیلم درباره زمانی است که این پرندگان به ایران مهاجرت میکنند و در این زمان در حدود 2 میلیون پرنده در عرض 4 ماه به طور غیر مجاز شکار میشوند. وی افزود: این مسأله از لحاظ بینالمللی برای دانشمندان غربی مهم است و حتی در این فکر هستند که مسیر مهاجرت پرندگان را عوض کنند چرا که در میان پرندههایی که شکار میشوند پرندههای در حال انقراض و کمیاب هستند و این شکارچیها هر نوع پرندهای را شکار میکنند و وارد بازارها میکنند لذا معضل اصلی کشتار بیرویه این پرندگان است و روشهای جدیدی که رواج پیدا کرده پرندهها را از بین میبرد. فرهمند با بیان اینکه این روشها این سالها رواج نیافته و این مسأله در فریدونکنار و شمال از 30 سال پیش بیشتر بوجود آمده و رشد کرده، تاکید کرد: اوج این بحران آن در سه ماه زمستان است و حتی در برگشت پرندهها هم با مشکل مواجه میشوند و کشاورزانی که دارند برای کشت آماده میشوند پرندهها را مجبور به بیرون رفتن از مزارع میکنند و کشتار بزرگی اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه این مسأله، مسألهای فراملی است، افزود: هفته پیش بود که بیبیسی گزارشی درباره بازار پررندگان فریدونکنار رفت و این مسأله کمکم دارد به مساله بینالمللی تبدیل میشود. این مستندساز اثر آزادی را زیست محیطی ـ اجتماعی قلمداد کرد و گفت: این کار فقط زیست محیطی نیست و ساختار فیلم به شکلی است که ما همه وجوه این معضل را دیدهایم؛ شکارچیها، فروشندگان و حتی سازمان محیط زیست و فعالان محیط زیست را دیدهایم و همه زاویهها را در نظر گرفتهایم. وی افزود: در واقع این فیلم بررسی عوامل دخیل در یک بحران است میخواهد این بحران زیست محیطی باشد یا بحران اجتماعی و این مستند به بهانه این بحران زیست محیطی به نوع درگیری آدمها در بحران و آن هم یک بحران ملی میپردازد و از بالا همه بخشهای درگیر در ماجرا را میبینید و به آن میپردازد. فرهمند با اشاره به اینکه مستند «آزادی» توسط حسین افشار به عنوان تهیه کننده تولید شده است، گفت: فیلم متعلق به خانه مستند هست. وی در پایان این گفتوگو در پاسخ به این سوال که در صورت شکلگیری یک کمپین شعار شما و هشتگ آن چه خواهد بود، گفت: مهمترین شعار در این فیلم این است که «ما تصویر واقعی خودمان را در بحرانها ببینیم» و اینکه چقدر همه ما میتوانیم مقصر باشیم. فرهمند افزود: در این فیلم چیزی که وجود دارد این است که در این بحران هرکس دیگری را مقصر میداند و در بحرانهای دیگر اجتماعی هم همین گونه است و مساله این است که در ایران یاد بگیریم تصویر واقعی خودمان را در آیینه ببینیم و احساس کنیم همه ما در ایجاد یک بحران مقصریم و این منجر به این میشود که ما یک گذار خوب از بحرانها و مشکلات داشته باشیم.
94/11/19 - 06:43
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]