تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيرت از ايمان است و بى بند و بارى از نفاق.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815552985




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پيدايش دعاي كميل، توسل، زيارت عاشورا و... در چه زماني بوده است؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
دعا پيدايش دعاي كميل، توسل، زيارت عاشورا و... در چه زماني بوده است؟

يك پرسش؛
پيدايش دعاي كميل، توسل، زيارت عاشورا و... در چه زماني بوده است؟
دعاهايي كه در مفاتيح الجنان آمده است همچون دعاي توسل، زيارت عاشورا، دعاي عهد، كميل و... پيدايش آنها در چه زماني بوده است؟ آيا از زمان آفرينش حضرت آدم ـ عليه السلام ـ بوده است؟



به گزارش سرويس ديني جام نيوز، دعا ارزشمندترين عبادت ها و از بزرگترين نعمت هاي الهي به بندگانش مي باشد. به گونه اي كه جايگاه والايي را در قاموس قرآن و احاديث، به خود اختصاص داده است. به عنوان نمونه، امام سجاد ـ عليه السلام ـ در مناجات ذاكرين به خدا عرض كرده است: «و من اعظمُ النعمُ علينا جَريانَ ذكركَ علي السنتنا و اذنك لنا بدعائك؛ و از بزرگترين نعمت هاي تو بر ما جاري ساختن نام تو بر زبان و اذن تو به دعا كردن با توست.» و يا امير المومنين ـ عليه السلام ـ در تفسير آية «صراط الذين انعمت عليهم» مي فرمايد: «منظور از نعمت، نعمت هاي مادي از قبيل خوردني و پوشيدني نيست،‌ چرا كه خداوند متعال اين ها را به كافران و فاسقان نيز عطا مي كند، بلكه منظور از نعمت در اين آيه شريفه، دعا است».(1)  
واژه دعا ، به معناي درخواست كردن و طلب كردن است. و در قرآن نيزبه همين معنا به كار گرفته شده است : ادعوني(2) از من بخواهيد ـ دعا حقيقتي است فطري، به گونه اي كه هر كس خواه مسلمان ـ خواه كافر ـ خواه انسان و يا- حتي- موجودات ديگر،‌ همگي دست نياز به سوي وجود بي نياز دراز مي كنند.  
اما درباره پاسخ به پرسش بايد گفت: دعاهايي كه از طريق معصومين به دست ما رسيده است همراه با هبوط حضرت آدم ـ عليه السلام ـ از بهشت به زمين خاكي بوده است ،آنگاه كه از كرده خويش ‌ پشيمان گشت و دست به دعا برداشت.   
فتلقي آدم من ربه كلمات فتاب عليه انه هو التواب الرحيم(3) و يا دقيقتر آن است كه بگوئيم، همه اين دعاها،پيش از خلقت انسان در لوح محفوظ بوده است،‌ اما دسترسي عموم مردم به اين گونه ادعيه ‌ از زمان پيامبر ـ صلي الله عليه و آله ـ و ائمه اطهار ـ عليهم السلام ـ بوده است.     به عنوان مثال زيارت عاشورا، از امام محمد باقر ـ عليه السلام ـ نقل شده است، اما در اصل يك كلام قدسي مي باشد، به اين گونه كه وقتي پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله ـ به معراج رفتند در آسمان چهارم، كلمات زيارت عاشورا بر قلب پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله ـ الهام گرديد ، ليكن از آن رو كه هنوز واقعه عاشورا در روي زمين رخ نداده بود ، تا زمان امام محمد باقر ـ عليه السلام ـ مخفي ماند و پس از اين دوران در دسترس شيعيان قرار گرفت.(4)    
و يا دعاي كميل از زمان حضرت خضر ـ عليه السلام ـ بوده است و منسوب به آن حضرت است. سپس سينه به سينه به اميرالمومنين ـ عليه السلام ـ انتقال يافته و آن حضرت، اين دعا را به كميل بن زياد نخعي كه از اصحاب نزديكشان بود،‌ تعليم فرمود.(5)    
پس اگر مطلق دعا را در نظر بگيريم از زمان حضرت آدم بوده و اگر دعاهايي مثل توسل يا زيارت عاشورا را ملاحظه كنيم بعد از حضرت آدم ـ عليه السلام ـ و از زمان ائمه ـ عليهم السلام ـ به دست ما رسيده است.             پاورقی: 1. نهاوندي، شرح دعاي سمات.
2. مؤمن:60.
3. بقره:37.
4. صفاتي، زهره، شرح زيارت عاشورا.
5. زمرديان، علي، شرح دعاي كميل.



۲۴/۰۸/۱۳۹۴ - ۰۷:۵۶




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن