واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
ادعای رسانه انگلیسی؛
قوانین پوشش اسلامی در محافظت از زنان شکست خورده است /سند
در طول تاریخ بانوان با رعایت همه جوانب مسئله حجاب مصون بودن از هرگونه تعرض در سایه حجاب وعفاف را تجربه کرده و به اثبات رسانده اند.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، روزنامه انگلیسی "گاردین" با انتشار گزارشی تحت عنوان "چگونه حجاب، آزار و اذیت جنسی در ایران را بدتر کرده است"، به شبهه پراکنی در رابطه با این فرهنگ اسلامی – ایرانی پرداخته است. "گاردین" در ابتدای این گزارش مدعی شده است: «قوانین پوشش اسلامی در محافظت از زنان شکست خورده است.» خبرنگار دفتر تهران گاردین در این گزارش از برخوردهای ناشایستی که در مسیر کار با او صورت گرفته سخن به میان می آورد. او ضمن بزرگنمایی در این رابطه، از اینکه مسیری خلوت برای پیاده روی به سوی دفتر کار را انتخاب می کند تا خود را از آزار و اذیت جنسی بی امان، حفظ نماید، می نویسد. از مردهای که دوره اش می کنند. از چشم هایی وحشی که به اندام او خیره می شوند و تعقیبش می کنند؛ در حالی که حتی تمایلی به پنهان کردن این موضوع ندارند. صداهایی چون بوسه، سوتک و ... از خود در می آورند که "من از قابلیت های دهان انسان تعجب زده می شوم"؛ و گاهی "حرف های شهوانی بی پرده ای که پشت مرا به لرزه در می آورد." نگارنده این گزارش در ادامه توضیحات مفصل خود، به خاطراتش در ولنجک و مردی که تلاش می کرده او را قانع کند که سوار ماشین شود اشاره کرده و ضمن بیان اینکه این شکارچیان، گذشته از خودرو، حتی از موتور سیکلت و موتورگازی و اسکوتر هم استفاده می کنند، با سیاه نمایی در این رابطه عنوان می کند: «گویا تمام شهر به یک شکارگاه عظیم تبدیل شده و پیاده روی در خیابان برای زنان می تواند به تجربه ای هراسناک و عذاب آور تبدیل شود.» وی در ادامه گزارش خود به نوع پوشش خود نیز اشاره کرد و نوشت: « ابتدا فکر می کردم چهره خارجی من و سبک پوششم (لباس هایی با رنگ روشن، مانتوی باز و روسری عقب انداخته) مرا به هدفی برای این برخوردها تبدیل کرد.» خبرنگار گاردین پس از تشریح پوشش خود یکطرفه به قاضی رفته و نوشت: « اما وقتی که برخی از دوستانم صحبت کردم متوجه شدم این واقعیتی است که برای تمامی زنان جوان با هر گونه پوشش و فرهنگی صورت می پذیرد.» در ادامه این گزارش نیز از زبان یک دانشجوی غیر ایرانی که در تهران تحصیل می کند به بی تاثیر بودن چادر در حفاظت اشاره کرده و می نویسد: «من گمان می کردم چادر مرا حفظ می کند اما یک روزی که آزار و اذیت یک زن چادری را دیدم، دریافتم که هر چه که بپوشم باز هم مردها به دنبال من خواهند آمد.» در انتهای این گزارش آمده است: «تناقضی تعجب آور در این میان وجود دارد. در حالی که ما تمامی بدنمان به جز دست و صورت را می پوشانیم، آزار و اذیت جنسی[!] نه تنها کمتر نمی شود بلکه افزایش می یابد؛ شکاری که در تمام طول سال صورت می پذیرد.»
گزارش یک جانبه خبرنگار گاردین در حالی است که؛ حجاب، به معناي پوشش اسلامي بانوان، داراي دو بُعد ايجابي و سلبي است. بُعد ايجابي آن، وجوب پوشش بدن و بُعد سلبي آن، حرام بودن خودنمايي به نامحرم است؛ و اين دو بُعد بايد در كنار يكديگر باشد تا حجاب اسلامي محقق وموثر واقع شود؛ گاهي ممكن است بُعد اول باشد، ولي بُعد دوم نباشد، در اين صورت نميتوان گفت كه حجاب اسلامي محقق شده است. انواعی از حجاب در قرآنی
گاهي مشاهده ميشود بسياري از زنان محجبه در پوشش خود از رنگهاي شاد و زيبا و تحريك برانگيز استفاده ميكنند كه به اندامشان زيبايي خاصي ميبخشد و در عين پوشيده بودن بدن زن، زيبايياش آشكار است، گويي كه اصلاً لباس نپوشيده است و اين دور از روح حجاب است.
علاوه بر اين، در قرآن از انواع ديگر حجاب كه در رفتار خارجي انسان تجلي ميكند، نام برده شده است؛ مثل حجاب و پوشش در نگاه كه مردان و زنان در مواجهه با نامحرم به آن توصيه شده اند:« قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ[1]؛ اي رسول ما به مردان مؤمن بگو تا چشمها را از نگاه ناروا بپوشند.»
نوع ديگر حجاب و پوشش قرآني، حجاب گفتاري زنان در مقابل نامحرم است:« فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَيَطْمَعَ الَّذِي فِي قَلْبِهِ مَرَضٌ[3]؛ پس زنهار نازك و نرم با مردان سخن نگوييد؛ مبادا آن كه دلش بيمار (هوا و هوس) است به طمع افتد.» نوع ديگر حجاب و پوشش قرآني، حجاب رفتاري زنان در مقابل نامحرم است. به زنان دستور داده شده است به گونهاي راه نروند كه با نشان دادن زينتهاي خود باعث جلب توجه نامحرم شوند: « وَ لا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ ما يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ[4]؛ و آن طور پاي به زمين نزنند كه خلخال و زيور پنهان پاهايشان معلوم شود.»
از مجموع مباحث طرح شده به روشني استفاده ميشود كه مراد از حجاب اسلامي، پوشش و حريم قايل شدن در معاشرت زنان با مردان نامحرم در انحاي مختلف رفتار، مثل نحوهي پوشش، نگاه، حرف زدن و راه رفتن است.وصرف یک پوشش تحت عنوان چادر نمی تواند نماد کامل حجاب در جامعه باشد. همچنین در طول تاریخ بانوان با رعایت همه جوانب مسئله حجاب مصون بودن از هرگونه تعرض در سایه حجاب وعفاف را تجربه کرده و به اثبات رسانده اند. پی نوشت: [1] . سورهي نور (24)، آيهي 30.
[2] . سورهي نور (24)، آيهي 31.
[3] . سورهي احزاب (33)، آيهي 32.
[4] . سورهي نور (24)، آيهي 31.
۲۵/۰۶/۱۳۹۴ - ۱۲:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]