تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 19 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805815660




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟




امروز 18 شهریور برابر با 9 سپتامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.








 
 
 
 
  برترین ها: امروز 18 شهریور برابر با 9 سپتامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.


رویداد ها:

129 پيش از ميلاد - روزی که فرهاد دوم وارثان اسكندر را از آسيا بيرون راند

در آخرين ماه تابستان 129 پيش از ميلاد و طبق بعضي از تاريخها، نهم سپتامبر این سال، فرهاد دوم شاه اشكاني در جنگي كه با سلوكيها در سوريه كرد، براي هميشه وارثان اسكندر مقدوني را از آسيا بيرون راند و شكست ايران از ارتش اسكندر تلافي شد. در اين جنگ 17 هزار سلوكي كشته و 12 هزار و هفتصد تن اسير شدند و اين اسراء هرگز آزاد نشدند. علت پيروزي اسكندر مقدوني بر هخامنشيان اين بود كه در نخستين جنگ، فرماندهان محلی ارتش (و به احتمال زیاد با موافقت شاه هخامنشي وقت – داريوش سوم) عمدتا از جنگجویان مزدور خارجي (مرسنر) استفاده كرده بودند.


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
    
فرهاد دوم اشکانی


درسي كه جهان از اين جنگ گرفت اين بود كه در جنگهاي دفاعي، بايد صرفا از سربازان داخلي استفاده شود كه بدانند شكست آنها برابر است با تصرف وطنشان توسط بيگانه و انهدام عزیزانشان و بنابراين، تا آخرين نفس پايداري خواهند كرد. از آن پس دولتها از جنگجوی مزدور تنها در تعرّض به ساير ملل استفاده كردند تا دست اين افراد براي غارت باز باشد و به طمع غنيمت بهتر بجنگند.

572 - آغاز جنگ ‏هاي هفت ساله ميان امپراتوري ايران و روم

در چنين روزي در سال 572 ميلادي جنگ هاي معروف به جنگ هفت ساله ميان امپراطوري روم و ايران در عهد انوشيروان در گرفت. او نخست با ژوستينين صلح کرد اما چون مطلع شد بين منذر، امير حيره و امپراطور روم بر ضد ايران قرار دادي بسته شده است از رود فرات گذشت و شهر انطاکيه را گشود.


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

انوشیروان


 وي در سال 543 ميلادي عازم ارمنستان شد و در نتيجه اين جنگ رو ميان متعهد شدند ساليانه دو هزار مسکوک طلا به ايران بپردازذد . او در اواخر عمر خود به مدت هفت سال با روميان جنگيد و در اين جنگ ها نصيبين و شهر دارا را گشود و در نتيجه امپراطورروم کناره گرفت و کنت تيبريوس به مقام امپراطوري رسيد.


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

ژوستينين


1539 - شاه طهماسب صفوي در قندهار

نهم سپتامبر سال 1539 شاه طهماسب صفوي وارد قندهار شد تا برادرش سام ميرزا را كه از پنج سال و چند ماه پيش از آن بر او ياغي شده بود تنبيه كند. سام ميرزا در سال 1534 در قندهار ياغي شده و منطقه بزرگي از ايران خاوري را از قلمرو برادر خارج ساخته بود و اين، در حالي بود كه ازبكان پی در پی به شمال اين منطقه (شمال افغانستان امروز) دست اندازي مي كردند. پيش از ورود شاه طهماسب به قندهار، سام ميرزا فرار كرده بود و شاه طهماسب با نيروهايي كه با خود آورده بود به شمال راند و ازبكان را از آنجا بيرون راند.


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

شاه طهماسب صفوی


1908 - ارويل رايت Orville wright براي نخستين بار در تاريخ، با هواپيمايي كه ساخته بود به مدت يك ساعت در آسمان پايگاه ماير در نزديكي شهر واشنگتن پرواز كرد. پروازهاي قبلي به يك ساعت نمي رسيد.


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

ارويل رايت و هواپیمایش


1942 - نخستين حمله هوايي به خاك آمريكا

نهم سپتامبر 1942، يك هواپيماي نظامي ژاپني خودرا به آسمان ايالت ارگون آمريكا رسانيد و با فروافكندن بمب هاي ويژه توليد شعله، جنگلهاي اين ايالت را به آتش كشيد. این، نخستين حمله هوايي به خاك آمريكا بشمار آمده است. آمريكا به دليل قرارگرفتن ميان دو اقيانوس به ندرت مورد حمله هوايي قرار گرفته است و حمله زميني نيز جز از راه سيبري و آلاسكا (تنگه برينگ) امكان ناپذير است. همین قرارگرفتن میان دو اقیانوس سبب شد که آمریکا در دو جنگ بین الملل قرن 20 آسیب نبیند.


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟



1944 - ارتش شوروي در اين روز بلغارستان را از دست نيروهاي آلمان خارج ساخت. در جنگ دوم جهاني، شوروي براي عقب راندن آلمانيها از آن كشور و اروپاي شرقي و جنوبي، تلفاتی بيش از 26 ميليون كشته متحمل شد.

1948 - سالروز ايجاد جمهوري دمكراتيك خلق كره

نهم سپتامبر سال 1948، بخش شمالي شبه جزيره كره خودرا جمهوري دمكراتيك خلق كره اعلام كرد. بخش جنوبي اين شبه جزيره 13 آگوست همين سال اعلام استقلال و جمهويت کرده بود ولي تاريخ آن را به روزي که ژاپن تسليم فاتحان جنگ جهاني دوم شد ـ 15 آگوست 1945 بازگردانيده بود. بنابراين اعلام جمهوريت شمال واکنش به اقدام جنوب تلقي شده است.
   
 از زمان تسليم شدن ژاپن در آگوست 1945 که شبه جزيره کره را از سال 1910 در کنترل داشت به فاتحان جنگ جهاني دوم و تقسیم موقت شبه جزیره کره در سال 1945 در مدار 38 درجه عرض جغرافيايي قرار بود که وحدت مجدد اين شبه جزيره از طریق انتخابات تحقق یابد.
  
 پس از توافق بر سر تقسيم موقت شبه جزيره کره، قرار شد که آمريکا در جنوب و شوروي که با شمال کره هم مرز است در شمال نيروي نظامي داشته باشند.
   
در طول سه سال اول تمایلی از سوي طرفين به تامين وحدت شبه جزيره کره نشان داده نشد و شمالی ها 27 روز پس از اعلام جمهوري در جنوب، در منطقه خود جمهوري دمکراتيک خلق (کمونيستي) اعلام کردند و ماجرا به تدريج رنگ معارضه به خود گرفت و دو کره سپس و تقريبا همزمان و هريک به تنهايي خودرا مالک شبه جزيره خواندو زمينه براي جنگ آماده شد.
  

18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

گوشه اي از مراسم شصتمين سالگرد تاسيس جمهوري دمکراتيک خلق کره (روز ملي اين کشور)


 نيروهاي کره شمالي 25 ژوئن 1950 (بدون توجه به ادامه استقرار نظاميان آمريکا) وارد بخش جنوبي شدند و در اندک زماني نود درصد آن را تصرف کردند. شوراي امنيت سازمان ملل مداخله کرد و به کمک کره جنوبي نيروي نظامي فرستاد که عمدتا از آمريكا بودند. اين جنگ تا 27 جولاي سال 1953 ادامه يافت، در اين روز آتش بس اعلام و شمالي ها منطقه خودرا حفظ کردند ولي حالت جنگ باقي مانده است و آتشي است در زير خاکستر مخصوصا که کره شمالي اينک داراي يک ميليون نظامي آکتيو، ميليونها ميليشيا و سلاح اتمي و موشکي ـ فضايي است.
   
جمهوري دمکراتيک خلق کره که نظام سوسياليستي خاص خود (چوچه = متکي برخود و خودکفا بودن) دارد با همه تضييقاتي كه در طول شش دهه برايش ايجاد شده تاكنون پابرجاي باقي مانده و در دهه يکم قرن 21 اتمي ـ فضايي هم شده است. جنگ کره به صورت «ترک مخاصمه» پایان يافته، نه قرارداد صلح. هنوز دولت آمريکا هزاران نظامي در کره جنوبي دارد. کره شمالي داراي 120 هزار و 540 کيلومتر مربع وسعت و بيش از 25 ميليون جمعيت است و کره جنوبي 100 هزار کيلومتر مربع وسعت و 50 ميليون جمعيت دارد. پايتخت کره شمالي شهر پيونگ يانگ با بيش از 3 ميليون جمعيت و پايتخت کره جنوبي شهر سئول با 9 ميليون نفوس است. سئول تا مرز کره شمالي فاصله چند ندارد و در طول جنگ کره دو بار به تصرف شمالي ها درآمده بود.
   
برکره شمالي پس از اعلام جمهوريت، کيم ايل سونگ بنيادگذار اين نظام و پس او پسرش کيم جونگ ايل و اينک نوه اش کيم جونگ اون رياست کرده اند.
    
شصتمين سالروز ايجاد جمهوري دمکراتيک خلق کره در سپتامبر 2008 با شکوه خاصي برگزار شده بود. در مراسم رژه نظاميان در نهم سپتامبر 2008 کيم جونگ ايل رهبر وقت اين کشور حضور نداشت که بعدا گفته شد بيمار بود و دچار يک بيماري سخت شده است. اين بيماري در طول سالهاي 2008 و 2009 سوژه رسانه هاي غرب بود! که حضور مجدد او در مراسم، شايعات را براي مدتي کمرنگ کرده بود که بعدا خبر درگذشت او اعلام شد و پسر کوچکترش برجايش نشست.

1960 - فيلسوف و شاعري که رئيس کشور شد

«لئوپد سدار سنقورLeopold Sedar Senghor» شاعر، اديب، فيلسوف و سياستمدار معروف آفريقايي و از بنيادگذاران جنبش استقلال سنگال و مولف «سوسياليسم آفريقايي» نهم سپتامبر 1960 نخستين رئيس جمهوري سنگال شد.
  

18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

سنقور


 وي در كتاب خود پيش بيني كرده است كه روزگاري سراسر جهان داراي نظام سوسيال دمكراسي خواهد شد. تاليفات مهم ديگر سنقور عبارتنداز: يک مجموعه شعر به زبان فرانسه، تاريخ تفکرات سياسي، مباني سوسياليسم و .... کتابهاي سنقور که داراي همسر فرانسوي بود عمدتا به اين زبان نوشته شده است.


2001 -  ترور احمدشاه مسعود از فرماندهان و مجاهدین افغانستان.


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

احمدشاه مسعود


زادروزها

    ۲۱۴ - زادروز اورلیان امپراتور روم
    ۱۵۸۵ - زادروز کاردینال ریشلیو سیاستمدار و روحانی فرانسوی، صدراعظم لویی سیزدهم


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

لئو تولستوی


    ۱۸۲۸ - زادروز لئو تولستوی نویسندهٔ روس ، خالق جنگ و صلح و آناکارنینا
    ۱۹۴۱ - زادروز دنیس ریچی دانشمند علم کامپیوتر اهل آمریکا، از نویسندگان زبان برنامه نویسی سی و سیستم عامل یونیکس


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

دنیس ریچی


    ۱۹۴۹ - زادروز سوسیلو بامبانگ یودهویونو رئیس‌جمهور اندونزی از اکتبر ۲۰۰۴ تا کنون
    ۱۹۶۸ - زادروز لیلا داونز خوانندهٔ مکزیکی موسیقی سنتی


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

شهلا ریاحی


    ۱۳۰۵ - زادروز شهلا ریاحی، بازیگر و اولین کارگردان زن سینمای ایران
    ۱۳۴۶ - زادروز آکشی کومار، بازیگر هندی


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

آکشی کومار


    ۱۳۶۱ - زادروز بنیامین بهادری، خوانندهٔ ایرانی موسیقی پاپ


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

بنیامین بهادری


درگذشت‌ها

    ۱۰۸۷ - درگذشت ویلیام یکم پادشاه انگلستان
    ۱۸۹۸ - درگذشت استفان مالارمه شاعر فرانسوی


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

استفان مالارمه


    ۱۹۰۱ - درگذشت تولوز لوترک نقاش و گرافیست فرانسوی
    ۱۹۷۶ - درگذشت مائو تسه‌تونگ سیاستمدار چینی، بنیانگذار و رهبر جمهوری خلق چین


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

مائو تسه‌تونگ


    ۱۹۷۹ - درگذشت علینقی وزیری موسیقی‌دان و آهنگ‌ساز ایرانی
    ۱۹۷۹ – درگذشت آیت الله محمود طالقانی نخستین امام جمعه تهران و از رهبران انقلاب ۱۳۵۷ ایران


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

علینقی وزیری


    ۱۹۸۱ - درگذشت ژاک لاکان پزشک، فیلسوف و روانکاو برجستهٔ فرانسوی
    ۲۰۰۳ - درگذشت ادوارد تلر فیزیکدان آمریکایی، از بانیان فناوری هسته‌ای در ایالات متحده آمریکا


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

آیت الله محمود طالقانی


    ۱۳۴۸ - درگذشت جلال آل‌احمد نویسندهٔ روشنفکر، و مترجم ایرانی
    ۱۳۸۰ - درگذشت احمد شاه مسعود رهبر تاجیکان افغانستان


18 شهریور - 9 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

جلال آل‌احمد


*****
منابع:

-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون







تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن