تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835875510
14 شهریور - 5 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
14 شهریور - 5 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 14 شهریور برابر با 5 سپتامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 14 شهریور برابر با 5 سپتامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
1666 - حريق بزرك لندن كه 13 هزار خانه را خاكستر كرد
پنجم سپتامبر سال 1666 حريق سه روزه لندن كه از يك نانوايي آغاز شده بود و يكي از بزرگترين رويدادهاي از اين دست در طول تاريخ است پايان يافت. در اين حريق 13 هزار و 200 خانه، 86 كليسا ازجمله كليساي "سن پل" و بسياري از ساختمانهاي اداري از ميان رفت. در آن زمان جمعيت لندن از نيم ميليون تن تجاوز نمي كرد كه اينك هفت ميليون و سيصد هزار نفر است. با اينكه رقم دقيقي از تلفات حريق لندن به دست داده نشده است ولي طبق يك گزارش شهردار وقت اين شهر 16 تن جان خود را ازدست داده بودند كه رقم كوچكي است. اين حريق بيش از هفتاد هزار تن را بدون خانه و نزديك به 9 هزار نفر از كسبه را بدون كار كرده بود. لندن در سال 43 ميلادي توسط مهاجران رومي (ايتاليايي) ساخته شد كه نامش را لندينيوم Londinium گذارده بودند. اين منطقه مسكوني در دوران سلطه روميان بر بريتانيا گسترش يافت ولي انگلوساكسونها كه از آلمان به بريتانيا مهاجرت کرده اند در قرن ششم در هزارمتري لندينيوم شهركي براي خود ساختند كه بعدا اين دو شهر به هم پيوستند و لندن بزرگ بوجود آمد. حريق بزرگ از منطقه اي آغاز شده بود كه روميان آن را ساخته بودند.
1886 - روزي كه رئيس آپاچي ها پس از 30 سال جنگ تسليم شد
گرونيمو Geronimo (نام بومي: Goyaate) رئيس قبيله آپاچي (يك قبيله بومي آمريكا ـ سرخپوست) پس از 30 سال جنگ با دولت هاي مكزيك و ايالات متحده چهارم سپتامبر 1886 هنگامي كه تنها 38 مرد برايش باقي مانده بود دست از مقاومت كشيد و شرايط تسليم شدن خود را به اطلاع ژنرال نلسون مايلز رسانيد و چون پذيرفته شد اسلحه بر زمين گذارد. گرونيمو در دره سكلتون در آريزونا هنگامي كه در محاصره 1500 سرباز آمريكايي بود تصميم به قطع مقاومت گرفت. وي در منطقه اي كه بعدا ايالت نيومكزيكو نام گرفت به دنيا آمده بود. نخست دولت مكزيك مدعي مالكيت منطقه او بود و سپس دولت واشنگتن. گرونيمو با بيش از پنج هزار مرد كار مقاومت و دفاع از سرزمين نياكان را آغاز كرده بود. دولت آمريكا، طبق شرايط تسليم، او را با خانواده اش در پايگاه ”سيلSill" واقع در ايالت اكلاهما سكونت داد. وي آزادي فعاليت و مسافرت داشت، جز بازگشت به زادگاهش و ميان قبيله خود. از او حتي براي شركت در مراسم رئيس جمهوري شدن تئودور روزولت دعوت شده بود.
Geronimo در 1906
گرونيمو كه در سال 1909 در هشتاد سالگي از ذات الريه درگذشت در سال 1906 سرگذشت و آرزوهاي خود را براي «بارتS.M.Brett» نويسنده آمريكايي بيان داشته بود كه به صورت يك كتاب انتشار يافته است. هاليودد از جنگهاي گرونيمو چندين فيلم سينمايي تهيه كرده است. نه سال پس از درگذشت گرونيمو، استخوانهاي او را از گورش ربودند و چون در آن زمان ”پرسكوت بوشPrescott Bush" پدر بزرگ رئيس جمهور فعلي آمريكا افسر نگهبان پايگاه سيل بود، نوه هاي گرونيمو از نوه پرسكوت (جورج دبليو بوش) مصرا خواسته اند كه در يافتن و استرداد استخوانهاي پدر بزرگشان كمك كند.
Geronimo در 1886
1928 - اعلاميه تند و صريح دولت در باره لغو كاپيتالاسيون
چهاردهم شهريور 1307 هجري خورشيدي (چهارم سپتامبر 1928)، دولت وقت (دولت رضاشاه) در يك اعلاميه رسمي بارديگر يادآور شد كه امتياز كاپيتالاسيون در ايران زنده نخواهد شد، چنين پرونده اي را كه حاكي از نهايت ضعف يك دولت است به تاريخ سپرده و بازگشوده نخواهد شد. در اين اعلاميه از همه دولتها كه تبعه در ايران دارند خواسته شده بود كه درخواست حتي يك مورد تفويض تعقيب قضايي شهروند خودرا از ايران نكنند كه تحقير تلقي خواهد شد و ....
كاپيتالاسيون (تسليم، و در اصطلاح قضايي به مفهوم قضاوت كنسولي و محاكمه خارجي كه مرتكب جرم محلي شده باشد، در كشور متبوع خود!) نهم ماه مي سال ۱۹۲۷ (۱۹ ارديبهشت ۱۳۰۶) در ايران لغو شده و از 19 ارديبهشت 1307 (درست يك سال بعد) حتي در موارد استثنايي و براي اتباع كشورهاي كاملة الوداد هم بلااثر گرديده بود. اين امتياز (کاپيتالاسيون) را قبلا دولت قاجاريه به پاره اي ازدولتها داده بود و به اين ترتيب قسمتي از حاكميت ملي را واگذار كرده بود. رسيدگي به جرائم محلي و مجازات متخلف، تكليف يك دولت حاكم مسئول در برابر اتباع كشور است و از تكليف نمي توان گذشت و آن را واگذار كرد. اعلاميه چهاردهم شهريور 1307 به اين سبب صادر شده بود که يک سفارتخانه در تهران درخواست ناديده گرفتن لغو كاپيتالاسيون در مورد يک تبعه آن کشوررا داده بود.
با وجود لغو كامل كاپيتالاسيون در سالهاي 1306 و 1307 در ايران و اعلاميه صريح و تند شهريور 1307، اين امر از دهه 1340 به صورت محدود در مورد پاره اي از اتباع آمريكا در ايران، برغم مخالفت ها و اعتراض هاي فراوان بار ديگر به اجرا در آمده بود.
1941 - عکس امضاء شده هیتلر، دلیل اتحاد او با رضاشاه!
سپتامبر 1941 وینستون چرچیل نخست وزیر وقت انگلستان که می کوشید پای آمریکارا به جنگ جهانی دوم بکشاند، برای توجیه عمل اشغال نظامی ایران تصویر گرفته شده از عکسی را که هیتلر امضاء کرده، در قاب قرارداده و برای رضاشاه پهلوی فرستاده بود برای روزولت رئیس جمهور وقت آمریکا فرستاده و با اشاره به بعضی تحولات نظامی ـ سیاسی ازجمله نوسازی [تقریبا محرمانه] نیروی دریایی ایران با کمک موسولینی و ... و نیز اعزام اقتصاددانان بنام آلمانی به ایران جهت دادن اندرز ... توضیح داده بود که میان هیتلر و رضاشاه قرارهای محرمانه وجود دارد و هیتلر وعده بازگرداندن قفقاز ایران را پس از تصرف روسیه داده است [که طبق قراردادهای گلستان و ترکمن چای به قلمرو دولت تزاری روسیه اضافه شده بودند.].
هیتلر این عکس خودرا [عکس بالا] که مربوط به نیمه دهه 1930 بود با پی نوشتی دوستانه امضاء کرده و برای رضاشاه فرستاده بود.
چرچیل همچنین روزولت را از احساس عاطفی دیرین ایرانیان نسبت به آلمانی ها به عنوان همنژاد آگاه ساخته و حمایت آحاد ایرانی از مساعی آلمان در جریان جنگ جهانی اول را توصیف کرده بود که این حمایت اتباع (توده ها) برغم اعلام بیطرفی دولت وقت تهران صورت گرفته بود.
1972 - حمله به ورزشكاران اسرائيلي در المپيك مونيخ از سوي كماندوهای فلسطيني
در طي برگزاري بازيهاي المپيك مونيخ 1972م، هشت فلسطيني در پنجم سپتامبر 1972م عازم خوابگاه ورزشكاران اسرائيلي در دهكده المپيك شده و دوازده نفر از آنان را به گروگان گرفتند. آنها سپس اخطار كردند اگر رژيم صهيونيستي 260 تن از همكاران فلسطيني آنان را از زندانهاي خود آزاد نسازد، گروگانها را به قتل خواهند رساند. پس از محاصره محل گروگانگيري توسط پليس آلمان، فلسطينيان خواسته خود را تغيير داده و خواهان عزيمت به يك كشور عربي به همراه گروگانها شدند. در اجراي ظاهري خواسته فلسطينيها، دو فروند بالگرد همراه با گروگانها راهي يكي از فرودگاههاي نظامي آلمان شدند. اما به محض پياده شدن از بالگرد، برق فرودگاه قطع شد و ماموران آلماني به سوي فلسطينيان آتش گشودند. فلسطينيها نيز با مشاهده اين وضعيت ابتدا هر دوازده گروگان اسرائيلي را يك جا اعدام كرده و پس از آن در محوطه فرودگاه با ماموران به زد و خورد مسلّحانه پرداختند. در اين عمليات يك مامور آلماني و 5 فلسطيني جان خود را از دست دادند و سه فلسطيني ديگر نيز دستگير شدند. همچنين دو بالگرد آلماني كه چريكها و گروگانها با آنها از دهكده المپيك به فرودگاه آمده بودند طي درگيري، توسط فلسطينيها به آتش كشيده شد. پس از اين رويداد، هواپيماهاي رژيم صهيونيستي به تلافي كشتار مونيخ، مواضع فلسطينيها را در لبنان به شدت بمباران كردند. طراح اصلي اين عمليات ابوحسن سلامه بود كه هفت سال پس از حادثه مونيخ در بيست و دوم ژانويه 1979م توسط عوامل سازمان جاسوسي اسرائيل، موساد ترور شد.
1991 - محاكمه مانوئل نوريه گا رئيس كشور پاناما در يك دادگاه فدرال آمريكا در ايالت فلوريدا آغاز شد. تا آن زمان، وي تنها رئيس كشوري بود كه در كشور خود دستگير و به يك كشور ديگر منتقل و به اتهام ارتکاب جرم عمومي (كمك به انتقال مواد مخدر) محاكمه مي شد. نيروهاي نظامي آمريكا براي دستگيري وي به پاناما حمله برده برده بودند که توام با تلفات بود. نوريه گا در دادگاه آمريکا به 40 سال زندان محکوم شد که بعدا به سي سال تخفيف يافت.
مانوئل نوريه گا
1360 - شهادت آيت اللَّه "علي قدوسي" دادستان كل انقلاب اسلامي
آيت اللَّه شيخ علي قدوسي در سال 1306 در نهاوند به دنيا آمد. در 15 سالگي به تشويق پدر كه عالم معروف شهر بود، راهي قم شد و به تحصيلات حوزوي روي آورد. پس از اتمام سطح، از درس خارج آيتاللَّه بروجردي و حضرت امام بهره برد و فلسفه را از علامه طباطبايي فراگرفت. آيتاللَّه قدوسي در فراگيري رموز فلسفه از خود نبوغ فراواني بروز داد به گونهاي كه مورد توجه خاص استاد قرار گرفت و علامه طباطبايي، ايشان را به دامادي خود پذيرفت. وي از سال 41 به جريان سياسي ضدرژيم پيوست و در اين راه متحمل سختيهاي فراوان و زندان گرديد. شهيد قدوسي از اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم و مورد اعتماد قاطع زُعماي حوزه بود و در دوران انقلاب با پيروي از راه امام، همگام با مردم، نهايت تلاش خود را در پيروزي انقلاب اسلامي به كار بست. اين مجاهد نستوه پس از پيروزي نهضت اسلامي، از طرف حضرت امام(ره) به دادستاني كل انقلاب اسلامي، منصوب شد و در اين سنگر به خدمت پرداخت. سرانجام اين عالم رباني در اثر انفجاري توسط منافقين كوردل به فيض شهادت نائل آمد و در حرم حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.
آيت اللَّه شيخ علي قدوسي
زادروزها
۹۷۳ - زادروز ابوریحان بیرونی دانشمند بزرگ ریاضیدان، ستارهشناس، تقویمشناس، انسانشناس، هندشناس و تاریخنگار بزرگ ایرانی
۱۱۸۷ - زادروز لویی هشتم پادشاه فرانسه
ابوریحان بیرونی
۱۷۳۵ - زادروز یوهان کریستین باخ آهنگساز آلمانی
۱۷۷۲ - زادروز فتحعلی شاه دومین پادشاه سلسله قاجار در ایران
یوهان کریستین باخ
۱۷۷۴ - زادروز کاسپار داوید فریدریش نقاش منظرهپرداز آلمانی و از پیشگامان جنبش رمانتیسیسم
۱۹۱۲ - زادروز جان کیج آهنگساز، فیلسوف، شاعر، نظریه پرداز موسیقی
فتحعلی شاه
۱۹۴۶ - زادروز فردی مرکوری موسیقیدان، خواننده و آهنگساز اهل بریتانیا
کاسپار داوید فریدریش
درگذشتها
۱۸۰۳ - درگذشت پییر-آمبرواز شودرلو دو لاکلو نویسنده اهل فرانسه
۱۸۵۷ - درگذشت اگوست کنت فیلسوف فرانسوی واضعِ نامِ جامعهشناسی ، بنیانگذارِ جامعهشناسیِ نوین و دکترین پوزیتیویسم
اگوست کنت
۱۹۰۲ - درگذشت رودولف فیرخو پزشک، مردمشناس، آسیبشناس، تاریخدان پیشاتاریخ، زیستشناس و سیاستمدار آلمانی ،از بنیانگذاران پزشکی اجتماعی
۱۹۰۶ - درگذشت لودویگ بولتزمان فیزیکدان آلمانی
لودویگ بولتزمان
۱۹۹۷ - درگذشت مادر ترزا راهبهٔ کاتولیک آلبانیایی و تأسیس کنندهٔ ماموران امور خیریه در هند
۱۹۹۷ - درگذشت گئورگ سالتی رهبر ارکستر و اپرای مجارستانی - انگلیسی و رهبر ارکستر سمفونی شیکاگو
مادر ترزا
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]
صفحات پیشنهادی
10 شهریور - 1 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 10 شهریور - 1 سپتامبر در تاریخ چه گذشت امروز 10 شهریور برابر با 1 سپتامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 10 شه12 شهریور - 3 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 12 شهریور - 3 سپتامبر در تاریخ چه گذشت امروز 12 شهریور برابر با 3 سپتامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 12 شه11 شهریور - 2 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 11 شهریور - 2 سپتامبر در تاریخ چه گذشت امروز 11 شهریور برابر با 2 سپتامبر تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 11 شه8 شهریور - 30 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 8 شهریور - 30 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 8 شهریور برابر با 30 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 8 شهریور9 شهریور - 31 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 9 شهریور - 31 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 9 شهریور برابر با 31 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 9 شهریور برابر7 شهریور - 29 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 7 شهریور - 29 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 7 شهریور برابر با 29 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 7 شهریورچهاردهم شهریور در آینه تاریخ معاصر ایران
چهاردهم شهریور در آینه تاریخ معاصر ایران تهران- ایرنا- امروز شنبه چهاردهم شهریور 1394 هجری خورشیدی بیست و یکم ذی القعده 1436 هجری قمری پنجم سپتامبر 2015 میلادی است 34 سال پیش در چنین روزی گروهک منافقین آیت الله حاج شیخ علی قدوسی دادستان کل انقلاب را به شهادت رساندند مهمترینمعدومسازی 17 هزار قلم داروی تاریخ گذشته
سهشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۳ مدیر دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان از معدومسازی ۱۷ هزار قلم داروی تاریخ گذشته و لوازم آرایشی بهداشتی غیر مجاز در استان خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی لرستان دکتر محسن اسدبیگی در جمع خبرنگتازه های کتاب حوزه تاریخ و جغرافیا در هفته نخست شهریور/ از «سال های نفرین شده» تا «آخرین بازی معمار ساواک»
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران ایبنا داده های آماری موسسه خانه کتاب در بازه زمانی یکم تا ششم شهریورماه حکایت از انتشار 60 عنوان کتاب در حوزه تاریخ جغرافیا دفاع مقدس کودک و نوجوان و کمک آموزشی دارد در این فهرست 44 عنوان کتاب چاپ نخست و 16 اثر چاپ مجدد است 41 اثر تالیفی و 19امام جمعه گرگان: هدف رژیم گذشته از واقعه 17 شهریور ایجاد ناامیدی در مردم بود
امام جمعه گرگان هدف رژیم گذشته از واقعه 17 شهریور ایجاد ناامیدی در مردم بود گرگان - ایرنا - نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان واقعه 17 شهریور 57 گفت هدف رژیم پهلوی از کشتار مردم دراین روز ایجاد یاس و ناامیدی در مردم بود به گزارش خبرنگ-
سبک زندگی
پربازدیدترینها