تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835914938
8 شهریور - 30 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: امروز در تاریخ
8 شهریور - 30 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز 8 شهریور برابر با 30 آگوست تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
برترین ها: امروز 8 شهریور برابر با 30 آگوست تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع میپردازیم.
رویداد ها:
سال 30 پيش از ميلاد - روزي که کلئوپاترا خودکشي کرد
كلئوپاترا
كلئوپاترا Cleopatra ملكه يوناني تبار مصر پس از شكست تلاشهايش به منظور به دام انداختن "اوكتاويان" امپراتور روم براي حفظ حكومت يونانيان (جانشينان اسكندر كه خود از اعقاب آنان بود)، سي ام آگوست سال 30 پيش از ميلاد با نيش افعي دست به خودكشي زد. وي قبلا با هدف ادامه حكومت اسكندريان بر مصر، ژوليوس سزار امپراتور روم را به دام عشق خود گرفتار كرده بود و پس از او، ماركوس آنتونيوس را دلبند و شوهر خود ساخته بود كه در جنگي كه ميان اوكتاويان (جانشين ژوليوس سزار) و ماركوس روي داد ماركوس شكست خورد. كلئوپاترا كه تاريخ مصرف ماركوس را پايان يافته ديده بود با نيرنگ وي را وادار به خودكشي كرد تا بتواند اوكتاويان را به دام اندازد كه موفق نشد.
132 ق - قلع و قمع بازماندگان بني اميه توسط بني عباس
پس از قيام ابومسلم خراساني و سرنگوني دولت بنياميه، خاندان بني عباس به قدرت رسيدند و به كشتار وسيع امويان دست زدند. اين قتل عامها به حدي رسيد كه ابوالعباس، خليفه ي اول عباسي به سفّاح يعني خونريز شهرت يافت. سفاح تنها دريك جلسه ي مهماني، هفتاد نفر از بزرگان بنياميه را احضار كرد و كشت. سپس بر روي نعش آنها سفره انداخت و طعام خورد و نفسي به راحتي كشيد.
1790 - تهيه اولين مداد جهان توسط "نيكولا كِنْتِه" مخترع آلماني
در 30 اوت 1790م نيكولا كِنتِه براي سهولت در نوشتن از نوعي زغال نرم به نام گرافيت استفاده كرد و براي جلوگيري از آلودگي دست به هنگام نوشتن، گرافيت را ميانِ دو قطعه چوب قرار داد. بدين ترتيب مداد اختراع شد. امروزه يكي از انواع مداد كه در نقاشي مورد استفاده قرار ميگيرد به نام اين مخترع، به مداد كِنته معروف است.
1521 - بلگراد و بوداپست در دست عثماني
29 آگوست 1521 بلگراد و 29 آگوست سال 1526 بوداپست به تصرف عثماني درآمدند و بارديگر دولت استانبول (قسطنطنيه) كه جانشين دولت روم شرقي شده بود حاكم بر اروپاي جنوبي و مركزي (بالكان و منطقه دانوب) شد و اين وضعيت قرنها باقي ماند. پيشروي عثماني در آن منطقه با فتح كوزوو در سال 1389 آغاز شده بود. بلگراد = بيلگراد = بيوگراد (پايتخت صربستان) در زبان اسلاوها به مفهوم «شهر سفيد» است. اين شهر دو ميليوني از قديمي ترين شهرهاي اروپاست كه قبلا به ترتيب: وينكا، سينگيدونوم و ناندورفهروار Nandoffehervar ناميده مي شد. بلگراد در طول دو هزار و شش سال 54 حمله نظامي را از سر گذرانيده است كه گلوله باران شدن طولاني آن در آغاز جنگ جهاني اول معروف است.
جنگ موهاكس (موهاچ)
بوداپست (پايتخت مجارستان) پس از پيروزي عثماني ها در جنگ موهاكس (موهاچ) به تصرف دولت استانبول درآمد. اين شهر از ادغام شهرهاي بودا Buda (آب) و پشت Pesht (پست) به وجود آمده است. اين دو شهر در پي افزايش جمعيت و گسترش، به صورت يك شهر واحد درآمده اند كه اين شهر بوداپست (بوداپشت) نام گرفته است. مردمان ساكن در صربستان، مجارستان، بلغارستان و مناطق اطراف آنها عمدتا آسيايي هايي هستند كه امپراتوري ايران در طول قرنها مانع مهاجرت آنان به ايران زمين شده و آنان را به اروپا فراري داده بود.
1286 - امضاي معاهده ننگين تقسيم ايران بين روسيه و انگليس روسيه و انگلستان از سالها قبل رقابت شديدي بر سر منافع خود در ايران داشتند. هر امتيازي كه يكي از اين دو كشور به دست ميآورد، ديگري سعي ميكرد، مشابه آن را تحصيل كند. اگر دولتمردان ايران به سوي روسيه تمايل مييافتند، انگلستان تلاش ميكرد كه آنها را از صحنه خارج سازد و اگر نفوذ انگليس در حكومت ايران گسترش مييافت، روسيه به وسايلي متوسل ميشد تا آن وضع را تغيير دهد. عليرغم اين همه رقابت و اختلاف، پس از انقلاب مشروطه، ناگهان بين روسيه و انگليس توافقي حاصل ميشود كه به موجب آن، ايران به مناطق نفوذ تقسيم ميشود. بر اساس قرارداد تقسيم ايران، منطقه مركزي كشور، بيطرف اعلام شد. مناطق شمال و قسمتي از غرب ايران، تحت كنترل روسيه قرار گرفت و نواحي جنوبي نيز به منطقه نفوذ انگليس تبديل گرديد. اين قرارداد در حالي امضا شد كه حكومت ايران به علت بيكفايتي شاهان قاجار، به قدري تضعيف شده بود كه روسيه و انگليس براي انقعاد اين قرارداد، حتي با دولت ايران نيز مشورت نكردند. اين پيمان كه به قرارداد 1907 مشهور شد خشم مردم ايران را برانگيخت و مجلس شوراي ملي نيز با آن مخالفت كرد. عليرغم امتناع مجلس از تصويب اين قرارداد، نيروهاي روس و انگليس، تا پس از انقلاب كمونيستي در شوروي، از ايران خارج نشدند.
1922 - روز عید «ظفر» در ترکیه
ميهندوستان ترک به فرماندهي مصطفي کمال (آتاتورک) نبرد 4 روزه با يونان درDumlupinar را بردند که در منطقه کوتاهيه روي داده بود و آخرين نبرد بزرگ دو نيرو بود. به همين مناسبت سي ام آگوست در جمهوري ترکيه روز پيروزي نامگداري شده و يک روز ملي است. پس از شکست امپراتوری عثمانی در جنگ جهاني اول، يونانيان براي جداساختن مناطق يوناني نشين پيشين آناتولي که ريشه در دوران باستان دارد به اين مناطق نيروي نظامي فرستادند که ترکها و عمدتا «خودجوش» دست به مقاومت طولاني زدند. قدرت هاي وقت در عمل از دعاوي يونانيان حمايت مي کردند. اگر مقاومت آن زمان ترکها نبود اينک کشوري به نام جمهوري ترکيه وجود نداشت.
1953 - تعیین جایزه برای نشان دادن مخفیگاه دکتر مهدی آذر، دکتر فاطمی و ملک اسماعیلی
هشتم شهریور 1332 (30 آگوست 1953) و 11 روز پس از براندازی 28 امرداد آن سال، فرمانداری نظامی تهران با صدور اعلامیه ای که به مدت دو روز و هر روز چندبار از رادیو ایران پخش شد از کسانی که از مخفیگاه ملک اسماعیلی معاون سابق دکتر مصدق، دکتر حسین فاطمی وزیر امورخارجه کابینه او، دکتر مهدی آذر ناسیونالیست بنام و وزیر فرهنگ، مهندس حقشناس وزیر راه سابق و چند تن دیگر از جمله خلیل ملکی رئیس جنبش معروف به نیروی سوم اطلاع دارند خواست که جریان را به آن سازمان اطلاع دهند. در این اعلامیه آمده بود که این مقامات از ظهر روز 28 امرداد خودرا پنهان کرده اند و تلاش ماموران برای یافتن آنان به جایی نرسیده است. در پایان دومین روز پخش اعلامیه که به اعلامیه شماره 14 معروف شده بود از رادیو، دو سطر بر آن اضافه شده بود و آن اینکه یابندگان این مقامات نه تنها از مزایای ویژه برخوردار خواهند شد بلکه پاداش نقدی هم دریافت خواهند کرد. مبلغ پاداش اعلام نشده بود. باوجود این، هیچکس حاضر به دادن نشانی این مقامات سابق که از محبوبیت خاص نزد مردم برخوردار بودند نشد. دکتر فاطمی که بعدا دستگیر و اعدام شد ظهر روز 28 امرداد از خانه دکتر مصدق واقع در خیابان کاخ (فلسطین کنونی) که درعین حال محل کار نخست وزیر بود خارج شده بود.
دکتر مهدي آذر
1360 - شهادت مظلومانه "رجايي" و "باهنر"
پس از عزل بني صدر از رياست جمهوري، دشمنان انقلاب، با از ميان بردن مسؤولين نظام قصد براندازي حكومت اسلامي را در سر ميپروراندند. در اين راستا، فاجعه هفتم تير سال 60 و شهادت آيتاللَّه بهشتي و 72 تن از ياران انقلاب، ثمره تصميم شيطاني استكبار جهاني و دشمنان جمهوري اسلامي بود. پس از آن، گرچه عكس العمل سريع، قاطع و انقلابي حضرت امام خميني(ره)، هرگونه ابتكار عمل را از دشمنان سلب نمود ولي كار به زعم دشمنان هنوز به اتمام نرسيده بود و طرح نابودي مسوولان طراز اول مملكت، در رأس فعاليت آنها قرار داشت. بدين ترتيب واقعه هشتم شهريور همان سال به وقوع پيوست و رييس جمهور محبوب، محمد علي رجايي و نخست وزير متفكر و دانشمندش، حجت الاسلام دكتر محمد جواد باهنر در انفجار دفتر نخست وزيري به درجه رفيع شهادت نائل آمدند. شهيد رجايي پس از پيروزي انقلاب، مسؤوليت وزارت آموزش و پرورش را به عهده گرفت و به دنبال تمايل مجلس، در مردادماه 1359، به عنوان اولين نخست وزير جمهوري اسلامي ايران به مجلس معرفي و برگزيده شد. سرانجام به دنبال عزل بني صدر، شهيد رجايي به رياست جمهوري انتخاب شده بود. شهيد باهنر نيز با داشتن سابقه مبارزاتي در عرصه انقلاب، با فرمان حضرت امام، به عضويت شوراي انقلاب اسلامي درآمد. ايشان پس از پيروزي انقلاب اسلامي به نمايندگي مردم كرمان در مجلس خبرگان قانون اساسي، نمايندگي مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي و وزارت آموزش و پرورش رسيد و پس از انتخاب شهيد رجايي به رياست جمهوري، به عنوان نخست وزير به مجلس معرفي شد و با رأي قاطع مجلس، كابينه خود را معرفي كرده بود.
زادروزها
۱۷۴۸ - زادروز ژاک لویی داوید نقاش فرانسوی، از پیشگامان سبک نئوکلاسیسیسم
۱۷۹۷ - زادروز مری شلی نویسندهٔ انگلیسی ، خالق فرانکشتاین
ژاک لویی داوید
۱۸۷۱ - زادروز ارنست رادرفورد فیزیکدان هستهای اهل نیوزلند، برندهٔ جایزه نوبل شیمی سال۱۹۰۸
۱۹۳۰ - زادروز وارن بافت سرمایهگذار، تاجر و بشردوست آمریکایی
مری شلی
۱۹۵۴ - زادروز الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس از ۲۰ ژوئیه ۱۹۹۴ تاکنون
۱۹۷۲ - زادروز کامرون دیاز مانکن و بازیگر آمریکایی، ایتالیایی، آلمانی و کوبایی
کامرون دیاز
۱۸۵۲ - ژاکوب هنریکوس وان هوف، فیزیکدان و شیمیدان هلندی.
۱۹۳۰ - وارن بافت، سرمایهگذار آمریکایی و ثروتمندترین مرد جهان.
وارن بافت
۱۹۵۸ - آنا پولیتکوفسکایا، روزنامهنگار و فعال حقوق بشر روس.
درگذشتها
۳۰ (پیش از میلاد) - کلئوپاترا، هفتمین و مشهورترین ملکه مصر.
۱۱۸۱ - درگذشت الکساندر سوم پاپ کلیسای کاتولیک رم
ویلهلم وین
۱۹۲۸ - درگذشت ویلهلم وین فیزیکدان آلمانی
۱۹۴۰ - درگذشت جوزف جان تامسون فیزیکدان انگلیسی، برندهٔ جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۰۶، پدر جرج پاجت تامسون
جوزف جان تامسون
۲۰۰۳ - درگذشت چارلز برانسون بازیگر آمریکایی
۲۰۰۶ - درگذشت نجیب محفوظ نمایشنامهنویس مصری، برندهٔ جایزه نوبل ادبیات
چارلز برانسون
۲۰۱۳ - درگذشت شیموس هینی شاعر و نویسندهٔ اهل کشور ایرلند شمالی، برندهٔ جایزه نوبل ادبیات سال
۱۹۶۱ - درگذشت شارل کوبورن، بازیگر آمریکایی و برنده جایزه اسکار بازیگری.
شیموس هینی
۱۹۶۳ - درگذشت اکسل استرود هال، موسیقیدان و رهبر ارکستر آمریکایی.
۲۰۰۵ - درگذشت ملا عبدالکریم مدرس، مفسر، مترجم، شاعر و محقق بزرگ کرد
ملا عبدالکریم مدرس
*****
منابع:
-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]
صفحات پیشنهادی
2 شهریور - 24 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 2 شهریور - 24 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 2 شهریور برابر با 24 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 2 شهریور3 شهریور - 25 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 3 شهریور - 25 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 3 شهریور برابر با 25 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 3 شهریور برابر با 255 شهریور - 27 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 5 شهریور - 27 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 5 شهریور برابر با 27 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 5 شهریور برابر7 شهریور - 29 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
امروز در تاریخ 7 شهریور - 29 آگوست در تاریخ چه گذشت امروز 7 شهریور برابر با 29 آگوست تقویم میلادی است روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است به مرور برخی از این وقایع میپردازیم برترین ها امروز 7 شهریورروحانی:معتقدیم که نباید در گذشته های تاریخی باقی ماند!/هاموند بر ضرورت رفع سوابق تاریخی انگلیس در اذهان ایرانی
به گزارش جهان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان روز دوشنبه در دیدار فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلستان توافق هسته ای را مقدمه ای برای ایجاد حرکت بهتر در روابط دانست و تصریح کرد ما این توافق را به عنوان آ غاز حرکت برای ایجاد شرایطی بهترروحانی در دیدار با هاموند: نباید در گذشتههای تاریخی باقی ماند/تاکید هاموند بر ضرورت رفع بیاعتمادیها و سوابق
روحانی در دیدار با هاموند نباید در گذشتههای تاریخی باقی ماند تاکید هاموند بر ضرورت رفع بیاعتمادیها و سوابق تاریخی از اذهان عمومی رییس جمهور با تاکید بر استفاده از شرایط به وجود آمده پس از توافق هستهای در جهت گسترش مناسبات همهجانبه بر ضرورت تعامل انگلستان و ایران برای توسعههفتم شهریور در آینه تاریخ معاصر ایران
7 شهریور 1382 آیت الله سید محمدباقر حکیم یکی از پیشگامان مبارزه علیه حکومت بعث عراق که با تحمل 23 سال تبعید به تازگی به وطن خود بازگشته بود پس از برگزاری نماز جمعه هنگام خروج از مرقد مطهر حضرت امام علی ع در نجف اشرف به همراه بسیاری از نمازگزاران در یک عملیات تروریستی با انفجدوشنبه گذشته؛ لحظه ای تاریخی برای اینترنت، نقطه عطفی برای فیس بوک
دوشنبه 2 شهریور برای همیشه در تاریخ فیس بوک جاودانه باقی خواهند ماند چرا که در این روز برای اولین بار یک میلیارد نفر در سراسر جهان از این شبکه اجتماعی ظرف 24 استفاده کردند با کسب درآمد 4 میلیون دلار در ماه میلادی گذشته فیسبوک هیچگاه تا به این اندازه موفق نبوده است که بخوبی ازفیلمبرداری «بادیگارد» از ۶۰ درصد گذشت/ ادامه فیلمبرداری تا اواخر شهریورماه
به گزارش سرویس فرهنگی تفتان ما فیلمبرداری فیلم سینمایی بادیگارد به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا در سکوت کامل خبری همچنان ادامه دارد و تاکنون ۶۰ درصد فیلمبرداری فیلم به انجام رسیده است براساس پیگیری های خبرنگار سینمایی فارس بخش هایی از صحنه های فیلم در پل طبیعت بین پارکاپل رسما دعوتنامه های رویداد معرفی آیفون 6 اس در تاریخ 9 سپتامبر (18 شهریور) را ارسال کرد
همان طور که انتظار می رفت زمان برگزاری رویداد معرفی آیفون های جدید اپل در تاریخ 9 سپتامبر 18 شهریور سال جاری در فاصله ی چند روز مانده به این مراسم در تالار شهر بیل گراهامِ سان فرانسیسکو رسما توسط کوپرتینونشین ها تایید شد با زومیت همراه باشید براساس اخبار منتشر شده اپل امروز-
سبک زندگی
پربازدیدترینها