تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 17 مرداد 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس سه خصلت داشته باشد، دنيا و آخرتش سالم مى‏ماند: به خوبى فرمان دهد و خود به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1809998540




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا تنها احادیث اهل بیت نزد شیعه معتبرند؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
حدیث کسا آیا تنها احادیث اهل بیت نزد شیعه معتبرند؟

پرسمان؛
آیا تنها احادیث اهل بیت نزد شیعه معتبرند؟
شیعه هر روایتى که از طریق راویان ثقه و عادل از یکى از امامان معصوم نقل شده و حتی روایاتى که از غیر طریق اهل بیت(ع) به وسیله سندهاى صحیح از رسول خدا(ص) نقل شده باشد، مى پذیرد



به گزارش سرویس دینی جام نیوز،یکی از سوالات مطرح در خصوص غمل به روایات اهل بیت اینکه آیا تنها شیعه به احادیث اهل بیت عمل مى کند؟
پاسخ اجمالی: شیعه هر روایتى که از طریق راویان ثقه و عادل از یکى از امامان معصوم نقل شده و حتی روایاتى که از غیر طریق اهل بیت(ع) به وسیله سندهاى صحیح از رسول خدا(ص) نقل شده باشد، مى پذیرد و به آن عمل مى کند. لکن جاى تأسف است که علماى اهل سنت به روایات افراد عادى مانند ابوهریره و انس بن مالک که از رسول خدا(ص) حدیث نقل مى کنند عمل کرده اند، ولى روایات اهل بیت پیامبر(ص) که همتاى قرآن و مایه هدایت هستند را کنار مى گذارند. پاسخ تفصیلی: شیعه هر روایتى راکه از پیامبر(صلی الله علیه وآله) به سند صحیح نقل گردد، مى پذیرد و به آن عمل مى کند، امّا در بخش عقاید و معارف، به خبر واحد (حتى اگر سند آن صحیح باشد)، اعتماد نمى کند، ولى در مسائل مربوط به فروع و احکام، خبر صحیح را که راویان آن همگى ثقه و عدل باشند، مى پذیرد.
میزان صحت و حجیت خبر، این است که با سند صحیح به معصوم مانند پیامبر(صلی الله علیه وآله) برسد. اخبارى که در اختیار شیعه هست، بر دو گونه است:
۱. روایاتى که از طریق راویان ثقه و عادل از یکى از امامان معصوم نقل شده است.
این نوع روایات باید بر همگان حجت باشد، زیرا فرض این است که انسان هاى ثقه و عادل از ائمه و پیشوایان بزرگ اسلام، نقل حدیث کرده اند، و همگى مى دانیم که احادیث ائمه اهل بیت (علیهم السَّلام) به شخص پیامبر مى رسد، و شعار همه آنها این است:
«حَدِیثى حَدیثُ أَبِى وَحَدِیثُ أَبى حَدِیثُ جَدّى، وَحَدِیثُ جَدّى حَدیثُ الْحُسَین، وَحَدِیثُ الحُسَیْن، حَدیثُ الْحَسَنَ‏ وَحَدِیثُ الْحَسَن حَدیثُ أمیر المُؤْمِنینَ وَحَدیثُ أمیر المُؤْمنین، حَدِیثُ رَسُول اللّهِ (صلَّى اللّه علیه و آله و سلَّم) وَحَدیثُ رَسُولَ اللّهِ قَول اللّه عَزَّوَجَلّ…».(۱)
(امام صادق (علیه السَّلام) فرمود: حدیث من حدیث پدرم، و حدیث پدرم، حدیث جدّم- على بن الحسین- و حدیث جدّم، حدیث حسین، و حدیث حسین، حدیث حسن، و حدیث حسن، حدیث امیرمؤمنان و حدیث امیرمؤمنان، حدیث پیامبر خداست، و حدیث پیامبر خدا، گفتار خداست).
بنابراین کلیه احادیث ائمه اهل بیت به رسول اللّه منتهى مى شود، هرگاه حدیث آنان به سند صحیح به دست هر مسلمانى برسد، لازم است بر چنین حدیثى عمل کند.
۲. روایاتى که از غیر طریق اهل بیت(علیهم السلام) به وسیله سندهاى صحیح از رسول خدا(صلی الله علیه وآله) نقل شده باشد، همه علماى شیعه به چنین حدیثى عمل مى کنند، و لذا قسمتى از احادیث مورد توجه فقها، روایاتى است که در صحاح و سنن اهل سنت هست، و کسانى که با کتب شیعه آشنا باشند، به این حقیقت پى مى برند.
جاى تأسف است که علماى اهل سنت به روایات افراد عادى که از رسول خدا حدیث نقل مى کنند عمل کرده اند، ولى روایات اهل بیت (علیهم السَّلام) را کنار مى گذارند.
اهل بیت پیامبر (صلَّى اللّه علیه و آله و سلَّم) همتاى قرآن و مایه هدایت هستند، چگونه روایات آنان ترک شود و روایات افرادی مانند ابوهریره و انس بن مالک وعبد اللّه بن عمر و عبداللّه بن عمرو بن العاص وغیره مورد توجه قرار گیرد؟
علماى شیعه، کلیه روایاتى را که از ائمه اهل بیت (علیهم السَّلام) وارد شده و همگى‏ متصل به رسول خداست، در جوامع حدیثى خود گرد آورده اند. در میان شیعه سه نوع جوامع حدیثى وجود دارد که هر کدام براى خود مزیتى دارند. آنچه بیشتر مطرح است، کتب اربعه مى باشد که سه شخصیت بزرگ دست به نگارش آنها زده اند:
۱. محمد بن یعقوب کلینى (متوفاى ۳۲۹ ق) مؤلف کتاب «کافى» در ۸ جلد، حاوى بیش از ۱۶۰۰۰ حدیث.
۲. محمد بن على بن الحسین شیخ صدوق (متوفاى ۳۸۱ ق)، مؤلف «من لا یحضره الفقیه» در ۴ جلد.
۳. محمد بن حسن طوسى (متوفاى ۴۶۰ ق)، مؤلف «التهذیب» در ۱۰ جلد و کتاب «الاستبصار» در ۴ جلد.
«علم حدیث» همراه با دو علم «رجال» و «درایه» در طول قرنهانی متمادی در میان شیعه از رواج کاملى برخوردار بوده است. (۲) پی نوشت:

(۱). اصول کافى، ج ۷۱ ص ۴۲، حدیث ۱۴.
(۲). گردآوری از کتاب: راهنماى حقیقت، شیخ جعفر سبحانی، نشر مشعر، تهران، ۱۳۸۷، ص ۳۹۴ – ۳۹۶.
 



۱۰/۰۶/۱۳۹۴ - ۱۱:۵۸




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن