واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
انبیا؛
پیامبری که یک امت بود؟
ابراهیم علیه السلام هنوز به دنیا نیامده بود که پدرش از دنیا رفت و آزر، عموی ابراهیم علیه السلام سرپرستی ایشان را بر عهده گرفت.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، دومین پیامبر اولواالعزم که دارای شریعت و کتاب مستقل بوده و دعوت جهانی داشته، حضرت ابراهیم خلیل علیه السلام است.
روایت شده که امام صادق علیه السلام فرمود: بین حضرت نوح علیه السلام و ابراهیم خلیل علیه السلام هزار سال فاصله بود(1) سلسله سلسله نسب ابراهیم علیه السلام، تا حضرت نوح علیه السلام را چنین نوشته اند:
ابراهیم بن تارخ بن تاحور بن سروح بن رعو بن فالج بن عابر بن شالح بن ارفکشاذبن نوح علیه السلام.(2) بنابراین حضرت نوح علیه السلام هشتمین جد ابراهیم علیه السلام میباشد.
مادر ابراهیم، بانوی شجاع و پاک به نام بونا یا نونا بود.
مطابق بعضی از روایات، مادر لوط علیه السلام و مادر ساره همسر ابراهیم با مادر ابراهیم علیه السلام خواهر بوده و هر سه دختر یک پبامبران به نام لاحج بودند.(3)
ابراهیم علیه السلام هنوز به دنیا نیامده بود که پدرش از دنیا رفت و آزر، عموی ابراهیم علیه السلام سرپرستی ایشان را بر عهده گرفت. از این رو که آزر از ابراهیم علیه السلام سرپرستی میکرد، ابراهیم علیه السلام او را پدر میخواند.
ابراهیم علیه السلام جد سیام پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله بود. از این رو پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله افتخار میکرد که جد سیامش ابراهیم علیه السلام است و از نسل پاک ابراهیم علیه السلام به وجود آمده است.
ابراهیم علیه السلام 175 سال عمر کرد و حدود چهار هزار سال قبل میزیست. سراسر عمرش در راه توحید و نجات انسانها و مبارزه با طاغوتیان و بتپرستان به پایان رسید.
او قامتی درشت، سینه پهن، پیشانیای بلند، چهرهای زیبا و غمگین داشت. پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله میفرمود: اگر میخواهید ابراهیم را بنگرید مرا بنگرید، زیرا من به او شباهت دارم.(4)
ابراهیم علیه السلام در سرزمین بابل (بخشی از سرزمین عراق کنونی در جنوب بغداد) در محیطی که آکنده از ظلم و بتپرستی بود و طاغوت بزرگ به نام نمرود حکومت میکرد، چشم به جهان گشود و سرانجام در سرزمین فلسطین، رحلت کرد. مرقد مطهرش در شهر الخلیل واقع در کشور فلسطین اشغالی است. زندگی ابراهیم علیه السلام در پنج دوره خلاصه میشود:
1. بنده خالص خدا بود و خدا بندگی او را پذیرفت.
2. به مقام پیامبری رسید و مسئولیت این مقام را به خوبی پیمود.
3. به مقام رسالت رسید.
4. به مقام خلیلی (دوست و مخصوص درگاه الهی) نائل شد.
5. سرانجام به دوره پنجم که اوج زندگی یک انسان کامل است، یعنی مقام امامت و رهبری امت، رسید، و خداوند او را به امامت نصب کرد(5) چنانچه در قرآن در آیه 124 بقره به این موضوع تصریح کرده است.
ابراهیم علیه السلام قهرمان بزرگ توحید است. سراسر زندگی او سازنده و بالنده است. مکتب او عالیترین ارزشهای والای انسانی مانند: ایثار، شجاعت، خداشناسی، اخلاص، تلاش و فضایل اخلاقی را به انسانها می آموزد و در ابعاد گوناگون زندگی، در پیشانی تاریخ میدرخشد. از این رو خداوند او را به عنوان یک امت معرفی کرده و میفرماید:
ان ابراهیم کان امه:
همانا ابراهیم یک امت بود.(6)
1) بحار، ج 76، ص 91
2) قصص الانبیاء، عبد الوهاب نجار، ص 70.
3) اقتباس از ترجمه المیزان، ج 14، ص 40 - بحار، ج 12، ص 45.
4) بحار، ج 12، ص 10 - 11.
5) اصول کافی، ج 1، ص 175
6) نحل / 120
نام کتاب : داستانهای خواندنی از پیامبران اولواالعزم
نویسنده: محمد محمدی اشتهاردی
۰۷/۰۶/۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]