واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۴۱ب.ظ)
رئيس موسسه تحقيقات سلامت کشور خبر داد؛ کاهش شاخص هزينه هاي کمرشکن سلامت از 2.9 درصد به 2.4 درصد / بهره مندي 6 برابري پنجک غني از خدمات دندانپزشکي موج - مجدزاده با بيان اينکه در سال هاي پيشين پوشش بيمه اي در کشور افزايش يافته است، گفت: با وجود افزايش پوشش بيمه اي، بيمه ها در کشور ما عمق پوششي لازم را ندارند و آمارها نشان مي دهد عمده ترين دليل عدم مراجعه مردم براي دريافت خدمات سلامت در کشور، هزينه هاي درماني و در نتيجه روي آوري مردم به خود درماني است.
به گزارش خبرنگار موج، سيد رضا مجدزاده در نشست خبري که در موسسه تحقيقات سلامت کشور برگزار شد با بيان اينکه ديدباني طرح تحول سلامت از وظايف اين موسسه است، گفت: با گردآوري اطلاعات اين طرح در اختيار تصميم گيران در سطح دولت و وزارت بهداشت قرار مي گيرد.
رئيس موسسه تحقيقات سلامت کشور با اشاره به گذشت 16 ماه از اجراي طرح تحول سلامت گفت: اين طرح که در چارچوب نظري سازمان بهداشت جهاني و توصيه هاي بانک جهاني در حال اجرا است و پس از گذشت اين چند ماه دستاوردهاي ملموسي از اين طرح به دست آمده است.
وي با تاکيد بر اينکه چهارچوب فني طرح تحول سلامت جهانشمول است اظهار کرد: تمام آمارهاي ارائه شده در اين موسسه با همکاري مرکز آمار ايران توليد شده است.
اين مقام مسوول به ارائه اطلاعاتي از آمارهاي بدست آمده درباره حفاظت مالي (سختي پرداخت) هزينه هاي سلامت پرداخت و گفت: بر اين اساس سرانه هزينه هاي بستري سالانه به ازاي هر نفر براي دريافت خدمات بستري از جيب مردم از حدود 42 هزار تومان در زمستان 93 به 29 هزار تومان در زمستان 94 کاهش يافته است.
به گفته وي بررسي پنجک هاي فقير و غني در جامعه آماري نشان دهنده اين است که خدمات دندانپزشکي در سبد خانوارهاي فقير تنها 4 درصد بوده است در حالي که خانوارهاي غني 26 درصد از اين خدمات استفاده مي کنند.
وي با اشاره به اطلاعات آماري کسب شده از طرح تحول سلامت در کشور اعلام کرد: آمارها نشانگر اين است که بيشترين ميزان دسترسي از خدمات طرح در اختيار طبقه متوسط بوده است.
مجدزاده مهمترين شاخص اندازه گيري شده در اين طرح را مربوط به شاخص هزينه هاي کمرشکن عنوان کرد و گفت: بر اساس شاخص هزينه هاي کمرشکن سلامت از 2.9 درصد پيش از اجراي طرح تحول سلامت به 2.4 درصد کاهش يافته است و اين کاهش مورد توجه سازمان جهاني بهداشت قرار گرفت.
رئيس موسسه تحقيقات سلامت کشور با اشاره به اينکه حدود 40 هزار خانوراد در جريان آمارگيري از ميزان رضايتمندي از طرح تحول سلامت در تمامي استان هاي مورد بررسي قرار گرفته اند، اظهار کرد: به طور متوسط هزينه هاي بستري در همه بيمارستان هاي کشور نسبت به قبل از اجراي طرح از يک ميليون و 100 هزار تومان به 768 هزار تومان کاهش يافته است.
وي خاطر نشان کرد: مطالعات سلامت از سال 81 تا 93 حاکي از آن است که مراجعه مردم به متخصصان نسبت به پزشکان عمومي به ميزان 2 برابر افزايش يافته و اين امر نشان دهنده تغيير ذائقه سلامت مردم است.
مجدزاده با بيان اينکه در سال هاي پيشين پوشش بيمه اي در کشور افزايش يافته است، گفت: با وجود افزايش پوشش بيمه اي، بيمه ها در کشور ما عمق پوششي لازم را ندارند و آمارها نشان مي دهد عمده ترين دليل عدم مراجعه مردم براي دريافت خدمات سلامت در کشور، هزينه هاي درماني و در نتيجه روي آوري مردم به خود درماني است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]