واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
رئیس اداره روشنایی حرم مطهر رضوی؛
بزرگترین موقوفه حضرت رضا(ع)
دو ساعت قدیمی 120 ساله و 70 ساله، 400 ساعت دیجیتالی و نیز بیش از هزار ساعت معمولی در مجموعه فضای حرم نصب و در حال کار هستند .
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، مهدی حقطلب با معرفی وظایف اداره نور و روشنایی حرم منور رضوی اظهار کرد: اداره روشنایی یکی از قدیمیترین اداراتی است که همزمان با ساخت اولین بقعه بر روی قبر مطهر حضرت رضا(ع) به وجود آمد و از آن زمان تاکنون هماهنگ با توسعه حرم مطهر این اداره نیز توسعه یافت و از واحد به بخش و از بخش به اداره تبدیل شده است.
وی بیان کرد: تامین روشنایی حرم مطهر رضوی و بیوتات آن از گذشتههای دور همواره یکی از بخشهای مورد توجه زائران و ارادتمندان به ساحت قدسی امام رضا(ع) بوده و وجود موقوفات و واقفان برای مصارف روشنایی حرم و سایر اماکن نمایانگر علاقه و دلبستگی فطری مردم به این منبع نور قدسی است.
از روشنایی تا تنظیف
حق طلب ادامه داد: با توجه به محیط معنوی حرم مطهر و اهمیت زیبایی جار و لوسترها و استحکام آنان بخش طراحی و ساخت وظیفه طراحی و ساخت لوسترهای اماکن متبرکه را متناسب با شیوه ایرانی-اسلامی و کاملا حرفهای بر عهده دارد.
وی با اشاره به موجودی هزار و 400 لوستر، 35 هزار لامپ، دو هزار و 200 پلاک لوستری حرم رضوی بیان کرد: ساخت، تنظیف، نگهداری، تعویض لوسترها به صورت دائمی در این اداره انجام میشود که از سه روز تا دو هفته مدت تنظیف آنها به طول میانجامد و میتوانیم ادعا کنیم که هیچ گونه غباری بر روی وسایل روشنایی حرم رضوی و لامپ سوخته وجود ندارد.
حقطلب با بیان اینکه به غیر از فضای روشنایی حرم مطهر رضوی، تمام آینهکاریها و معرق کاریها نیز تنظیف و نگهداری میشوند، ابراز کرد: 80 هزار متر آینهکاری و 20 هزار متر کاشیکاری و معرق کاری، 400 در چوبی و 17 در طلا به صورت روزانه و در بعضی مواقع روزانه چهار تا پنج مرتبه پاکیزه میشوند.
سیاهپوشی درهای ورودی
وی تنظیف ساعتهای حرم مطهر رضوی را از دیگر وظایف این اداره دانست و بیان کرد: دو ساعت قدیمی 120 ساله و 70 ساله، 400 ساعت دیجیتالی و نیز بیش از هزار ساعت معمولی در مجموعه فضای حرم نصب و در حال کار هستند و دائما شارژ، کوک و تعمیر میشوند که کمتر از 30 ثانیه با ساعت رسمی کشور اختلاف ساعت دارند.
رئیس اداره روشنایی با اشاره به اینکه 31 دستگاه بالابر در این اداره موجود است که وظیفه پاکسازی مکانهای مرتفع حرم رضوی را برعهده دارند، سیاهپوشی سردرهای ورودی، نقارهخانه و گلدستههای اماکن متبرکه در 16 مناسبت طول سال، حفاظت، تعمیر و نگهداری بالابرها، چیدن میز و چراغ و لاله را از دیگر وظیفه اداره روشنایی عنوان کرد.
حق طلب گفت: 21 نیروی رسمی و 670 نیروی افتخاری در دو شیفت صبح و عصر برای انجام امور محموله در این بخش در حال خدماترسانی هستند که روزانه به طور متوسط 90 نفر در این حوزه فعالیت دارند.
وی یکی دیگر از وظایف حوزه روشنایی را طراحی و نصب ریسه ها عنوان و بیان کرد: نصب ریسه های صحن آزادی، انقلاب و جمهوری برای چراغانی جشنها و مناسبتهای سالانه حرم رضوی نیز در اداره روشنایی انجام میشود و هر ساله به شکل متفاوتی طراحی و نصب میشوند.
رئیس اداره روشنایی حرم مطهر رضوی همچنین تهیه و تنظیف روشنایی امامزادگان و اماکن متبرکه وابسته به آستان قدس رضوی مشهد را از جمله وظایف محوله این اداره عنوان کرد و ادامه داد: نیروهای این بخش تأمین و پاکیزهسازی لوسترهای خواجهربیع، امامزادگان طبس و کاشمر، مساجد وابسته به آستان قدس رضوی و نیز کتابخانههای سطح شهر وابسته به آستان قدس رضوی را نیز بر عهده دارند.
قدیمی ترین لوستر
حقطلب حفظ قطعات و اجزای لوسترهای حرم رضوی را از جمله اقدامات این بخش معرفی کرد و گفت: بسیاری از لوسترهای حرم رضوی نفیس و قدیمی هستند و قدمت برخی از آنها مانند لوستر رواق دارالحفاظ به 250 سال میرسد. بنابراین تنظیم، نگهداری و تنظیف مداوم آنها بخشی از شرح وظایف این مجموعه به شمار می آید.
حقطلب بحث ایمنی و فنی اتصالات برق و روشنایی را کاری حساس و مهم ارزیابی کرد و افزود: در این مجموعه لوسترهایی با وزنی افزون بر دو تا چهار تن وجود دارد که حفظ و نگهداری آنها برای اطمینان خاطر زائر از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
۰۱/۰۶/۱۳۹۴ - ۱۷:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]