تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):لباس پاكيزه غم و اندوه را مى برد و موجب پاكيزگى نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834960661




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شرایط مسلمانان هند بهتر از دیگر مناطق دنیا


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
هند شرایط مسلمانان هند بهتر از دیگر مناطق دنیا

جهان اسلام؛
شرایط مسلمانان هند بهتر از دیگر مناطق دنیا
عملکرد یک ساله نخست وزیر کنونی هند نشان می دهد که دولت وی سعی در جبران گذشته و پاک کردن خاطرات ناخوشایند از ذهن مسلمانان دارد.




به گزارش سرویس دینی جام نیوز، کارنامه 14 ماهه دولت « نارندرا مودی » نخست وزیر هند در رفتار با مسلمانان و تغییر رویکرد وی، از بلوغ سیاسی و درس گرفتن از گذشته و تلاش برای ترمیم گذشته نه چندان روشن وی در برخورد با مسلمانان حکایت دارد.
مودی درشورش سال 2002 گجرات متهم به مسلمان ستیزی و منفعلانه عمل کردن در کشتار مسلمانان شد ولی در انتخابات از مسلمانان خواسته بود که باحزب بهاراتیاجاناتا آشتی کنند و فرصت دیگری به این حزب بدهند.
عملکرد مودی در حادثه گجرات، و وابسته بودن مودی به حزب بهاراتیاجاناتا، که از احزاب هندوی راستگرا و افراطی است، باعث نگرانی مسلمانان هند شده بود.
از سوی دیگر، اظهارات خصمانه برخی هندوهای تندرو از جمله راجشوار سینگ، که گفته می شود به تشکل هندوهای افراطی راشتریا سوایامسواک سنگ (RSS) که مودی نیز از کودکی عضو آن بوده و هدفش پاکسازی هند از مسلمانان و مسیحیان است، بر نگرانی اقلیت ها افزوده بود. او این اظهارات را دسامبر سال گذشته بیان داشت و بازتاب گسترده ای در رسانه های هند یافت.
پیش از انتخابات سال 2014 ، اقدام شماری از رسانه های هند از انتشار سوابق مودی در برخورد با مسلمانان، اقدامی هدفمند بود که با حمایت برخی احزاب صورت می گرفت. احزاب ساماجوادی، چپ و کنگره، که در انتخابات از حزب بهاراتیاجاناتا شکست خورده بودند با بعضی رسانه ها همصدا شده بودند تا به هراس اقلیت ها دامن بزنند.
روزنامه اکونومیست یکسال پس از روی کار آمدن دولت جدید نوشت: ما سال گذشته تصمیم گرفته بودیم که در انتخابات از مودی حمایت نکنیم چون او سابقه خوبی در مدیریت اختلافات مذهبی نداشت، اما حالا خرسندیم که ترس های ما تاکنون تحقق نیافته است .
روزنامه اکونومیست در 30 می 2015 درمقاله ای با عنوان 'مگر چه شده که شورشی اتفاق نیفتاده است' نوشت تغییر چندانی در مواضع دولت هند نسبت به مسلمانان به وجود نیامده است.
کاکی دارووالا، یکی از اعضای کمیسیون سابق اقلیت ها، درپاسخ به مطلب اکونومیست نوشت:از زمانی که دولت کنونی روی کار آمده، هیچ خشونتی که بتوان نام خشونت فرقه ای بر آن نهاد اتفاق نیفتاده است.
این دیدگاه داروالا شاید در خصوص مسلمانان درست باشد. اتفاق هایی نظیر آنچه در دوره دولت سابق در مظفرنگر رخ داد و مردم منطقه ماه ها با یکدیگر درگیر بودند در یک سال اخیر روی نداده است. اما صرفنظر از موضوع مسلمانان، شمال شرق هند شاهد درگیری هایی است که می توان آنها را گروهی و قبیله ای خواند. دولت هند اکنون مایل به انتشار گسترده اخبار این درگیری ها و شرایط منطقه نیست.
   مسلمانان خواستار خدمات آموزشی هستند
شرایط کنونی هنوز از ایده آل مسلمانان هند دور است. فعالان مدنی از جمله اکبرالدین اویسی، رییس حزب مجلس اتحاد مسلمین، همچنان به مبارزات خود ادامه می دهند.
این فعال مدنی که به دنبال ارتقای وضعیت مسلمانان هند است چهارم دسامبر 2014 در گفت وگو با بی بی سی هند گفت: من به مسلمانان توصیه می کنم که تحصیل کنند و فعالیت سیاسی داشته باشند. ما از دولت سهمیه حج یا مهمانی در ماه رمضان نمی خواهیم، بلکه به خدمات اساسی نیازمندیم.
این درحالیست که 'مدها گواد یاشکی'، سخنگوی حزب کنگره ملی معتقد است سخنرانی ها و تحریک مسلمانان که اویسی انجام می دهد، نه تنها به نفع اسلام نیست، بلکه موجب تقویت عناصر تندرو هندو و گسترش افکار افراطی آنها نسبت به مسلمانان می شود.
وی می افزاید:باید از افرادی مثل اویسی پرسید که خودشان چه کاری برای توسعه مسلمانان انجام داده اند؟ ایا جاده و یا کارخانه ای برای مسلمانان ساخته اند.

 عملکرد بهتر بی جی پی نسبت به دیگر احزاب

اتفاقاتی که در کشمیر می افتد، همواره نماد برخورد دولت هند با مسلمانان این کشور محسوب می شود. سابقه عملکرد حزب بهاراتیاجاناتا نشان داده که مواضع بهتری نسبت به حزب کنگره در قبال مردم کشمیر دارد. در زمان حزب کنگره ناآرامی های کشمیر افزایش یافته بود. همواره یکی از مهمترین دلایل ناامنی کشمیر، برخوردهای نظامی به معترضان بوده است.
اما نارندرا مودی مدتی پس از نخست وزیری به نیروهای مسلح دستور داد که مراقب باشند در دره کشمیر هیچ بیگناهی کشته نشود.
با وجود این دستور، در جریان اعتراضات نوامبر سال گذشته در کشمیر، سربازی به یک نوجوان شلیک کرد و او را کشت.
اودی مهورکار، روزنامه نگار هندی، در مقاله با عنوان «چرا مودی بهترین گزینه برای مسلمانان هند است» در اول اگوست2015، در نشریه dailyoمی نویسد: مودی مسایل مسلمانان هند را درک می کند. اگر نگوییم همه مسایل، دستکم بخشی از مسایل را درک می کند.
وی می افزاید:مودی در مواجهه با مسایل مسلمانان نوعی پختگی نشان داده است. او حتی از تشکل راشتریا سوایامسواک سنگ، که حزب او از ایدئولوژی آن تبعیت می کند، خواسته که همه مسلمانان را به یک چشم نگاه نکنند. بسیاری از هندوهای افراطی هم نظرات او را پذیرفته اند.

شرایط مسلمانان هند بهتر از دیگر مناطق دنیا

هند حکومتی سکولار (غیرمذهبی ) دارد. منهاز مرچنت، نویسنده و پژوهشگر اجتماعی معتقد است که غیرمذهبی بودن هند به این دلیل نیست که ایندیرا گاندی در سال 1976 این موضوع را به قانون اساسی وارد کرد، بلکه به خاطر ذات غیرمذهبی بودن هندوهاست. هندوئیسم تنها مذهب دنیاست که پیامبر ندارد و هیچکس پایه گذار آن نیست.
وی که در تاریخ دوم ژوئن 2015 نظراتش را در dailyo منتشر کرد، می نویسد: هند که محل تولد حدود نیمی از 9 مذهب اصلی دنیاست، برای مدت طولانی پناهگاه نیمی دیگر هم بوده است.
یهودیان در سال 542 پیش از میلاد، مسیحیان در سال 52 میلادی و زرتشتیان در سال 720 میلادی به هند پناه آوردند. اما مسلمانان برای فتح و نه برای پناه گرفتن به هند آمدند و سلسله مغول ها را تأسیس کردند.
این پژوهشگر ادامه می دهد: بر خلاف پیروان سایر ادیان، مغول ها سعی کردند هندوها را به روش های مختلف به اسلام ترغیب کنند.
وی معتقد است مشکل جدی آنجاست که برخی تلاش می کنند نسبت به بحران و شورش فرقه ای هشدار دهند، در حالی که بحرانی وجود ندارد. این مسایل از سوی برخی سازمان ها، وب سایت ها یا رهبران مذهبی به مردم القا می شود.
در سال اخیر چند مورد خشونت های مذهبی در هند رخ داده اما شورش نبوده است. از جمله حمله به کلیساها که اقدامی مجرمانه و تخریبگرانه بود. همچنین در خبرها آمده بود که مسلمانان به دلیل مذهبشان به استخدام درنمی آیند یا از سوی صاحبخانه ها اخراج می شوند.
برخی سازمان های غیردولتی یا وبسایت های هند که از خارج حمایت می شوند به افروختن آتش خشونت های فرقه ای متهم هستند.
این پژوهشگر با آوردن مثال هایی نشان می دهد که مسلمانان هند نسبت به اقلیت های بسیاری از مناطق دنیا شرایط بهتری دارند او می گوید: در پاکستان اقلیت ها (هندوها، مسیحیان و غیره) تقریبا نابود شده اند. در خاورمیانه اقلیت ها (از جمله هندوها) از حقوق اولیه برخوردار نیستند، در اروپا (فرانسه و بلژیک) اقلیت های مسلمان نمی توانند حجاب داشته باشند. در سوییس هم مسلمانان اجازه ساخت هیچ مناره یا مسجدی را ندارند. در غرب درقالب کاریکاتورهایی درباره پیامبر اسلام به اصول این دین توهین می کنند و قرآن سوزانده می شود، اما به نسبت، هند جایگاه امن تری برای اقلیت هاست.

 آشتی هندوها و مسلمانان به فیلم ها هم وارد شده است

به نظر می رسد که جامعه هند نیز سعی دارد به آشتی دولت و مسلمانان کمک کند. شاید هراس از روی کار آمدن دولتی هندو بوده که هنرمندان هندی را به فکر ساخت فیلم هایی مربوط به این موضوع انداخته است.
این روزها فیلم های مختلفی روی پرده سینماهای هند قرار گرفته که سعی دارند آشتی میان مسلمانان و هندوها، حتی مردم دو کشور هند و پاکستان، را نشان دهند.
سیفعلی خان، بازیگر مسلمان سینمای بالیود که در فیلمی به نام فانتوم که بتازگی روی پرده رفته است نقش ایفا می کند می گوید: این فیلم نشان می دهد مسلمانان هندی نیز در لحظات حساس حس میهن پرستی دارند.
وی با اشاره به اینکه عوامل فیلم از جمله کبیرخان (کارگردان) و ساجد نادیاوالا (تهیه کننده) مسلمان هستند، ادامه داد: ما می خواستیم نشان دهیم که مسلمانان هند هم حس میهن پرستی دارند.
شخصیت نخست فیلم، افسر مسلمانی است که به اتهام بزدلی از ارتش اخراج می شود. او در کشمیر نزد پدر و سایر بستگانش زندگی می کند. پس از حملات مکرر پاکستان به هند، او فکر می کند که هند پاسخ درخوری به حملات نمی دهد و فردی را اجیر می کند تا به شیوه خودشان به آنها حمله کند. او می خواهد از این طریق رضایت پدرش را هم جلب کند. داستان فیلم به طور کلی درباره ماجرای اجرای این نقشه است.
بر اساس آمارهای رسمی مسلمانان حدود 14 درصد از جمعیت 1.2 میلیاردی هند را تشکیل می دهند اما از نظر سیاسی نفوذ زیادی ندارند. نمایندگان مسلمان 22 کرسی از 543 کرسی مجلس سفلای هند را دراختیار دارند و در مجلس علیا نیز مسلمانان 24 کرسی از 245 کرسی را دارا هستند. ایرنا



۳۱/۰۵/۱۳۹۴ - ۱۵:۴۴




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن