واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مرداد ۱۳۹۴ (۱۳:۵۹ب.ظ)
حضور فعال در فضاي مجازي راهبرد امروز ما است موج-معاون پرورشي و فرهنگي وزارت آموزش و پرورش گفت: ما بايد ورود فعال به شبکههاي مجازي را ترويج کنيم؛ چراکه حضور فعال در اين عرصه استراتژي امروز ما است.
به گزارش خبرگزاري موج، صبح امروز حميدرضا کفاش در نشست دوره آموزشي تأمين مدرس تربيت سياسي و اجتماعي و در جمع مدرسان سراسرکشور که در اردوگاه شهيد باهنر برگزار شد، اظهارکرد: توسعه شتابان فناوري اطلاعاتي در جوامع بشري باعث تسهيل ارتباطات شده است و اين فرصتي است که دولتمردان بتوانند انديشهها، باورها و دستاوردهايشان را به خارج از مرزهاي فيزيکي منتقل کنند. همچنين تهديدي است براي فرهنگها و انديشههاي ضعيف که ممکن است در اين شرايط ارزشهايشان تحت الشعاع قرار بگيرد اما همين تهديد را ميشود به فرصت تبديل کرد.
کفاش افزود: متاسفانه صاحبان فناوريها بيشترين بهره را از اين ابزارها خصوصاً ماهوارهها گرفتند و جمهوري اسلامي به لحاظ اعتقادات و نوع تفکري که بيش از سه دهه بر آن ايستاده است بيش از هميشه در معرض اين آسيبها خصوصاً از جانب ماهوارهها قرار دارد.
معاون پرورشي و فرهنگي وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: اگر ما بخواهيم با بعضي نابسامانيها و تهديدات مقابله کنيم راهش بستن آنها نيست چون اين کار مقابله با تکنولوژي است و جواب نميدهد. راه مقابله بالابردن سطح سواد رسانه اي است تا مخاطب هر برنامه بي کيفيتي را نبيند.
وي تصريح کرد: سرعت عرصه ارتباطات و تکنولوژي به قدري بالاست که ما فکر ميکنيم جلوي آسيب را گرفتيم در حالي که با اين کارها امکان آسيب را بالا برديم ما بايد ابتدا نياز جديد و مفاهيم جديد را در خودمان دروني کنيم.
کفاش در ادامه برخي از آسيبهاي سياسي ناشي از شبکههاي ماهواره اي را نام برد و گفت: شايعه سازي براي مسوولان نظام، ايجاد تريبون براي مخالفان نظام، تخريب و ارعاب نيروهاي همسو با نظام، بزرگنمايي معضلات و جريان سازي از طريق دروغ پردازي و شايعه سازي، تشکيک در دستاوردهاي علمي و فناوري بخصوص پيشرفتهاي هسته اي، دامن زدن و بزرگ نمايي ادعاي نقض حقوق بشر و وارونه جلوه دادن اسلام ناب را ميتوان در شمار اين آسيبها برشمرد.
کفاش گفت: ترويج فرهنگ مصرف گرايي و اصراف و تشويق به تجمل گرايي و اشرافي گري، تبليغ انواع کالاهاي لوکس با هدف گسترش بازار کالاهاي غربي و تشويق صاحبان سرمايه به انتقال سرمايه به خارج آسيبهايي است که در زمينه اقتصادي از طريق شبکههاي ماهواره اي به جامعه ما وارد ميشود.
کفاش در ادامه به برخي دستاوردهاي دولت جمهوري اسلامي در اين زمينه اشاره کرد و گفت: با فرستادن ماهوارههاي مستقل امکان حضور جمهوري اسلامي ايران در اين عرصه فراهم شده و ما ميتوانيم از اين فرصت براي ترويج معارف ديني و انقلابي مان استفاده کنيم.
کفاش گفت: بحث ارتباطات فضاي مجازي و ماهوارهها فرصتي است که بايد از آن در مجهز کردن فرزندانمان به تکنولوژي استفاده کنيم. بياييم روي نخبگان کار کنيم.
وي افزود: جهت گيري مان بايد به سمت بچههاي نخبه باشد که آينده در دست اينها است و اينها هستند که در آينده مديران جامعه ميشوند. کاري کنيم که بچههاي رتبه بالاي کنکور در نماز اول وقت شرکت کنند. رتبه 5 کنکور که حافظ قرآن است بايد بيايد بگويد قرآن چه نقشي در زندگياش داشت.
معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش و پرورش به موضوع بي اعتمادي و بدبيني به نسل امروز اشاره کرد و گفت: بدترين نگاه به نسل جديد اين است که به او احساس بي اعتمادي کنيم يا او را فاسد فرض کنيم. اين نشست اگر به تغيير نگرش ما به فرزندانمان منجر شد در آموزش و پرورش هم تعميم پيدا خواهد کرد.
وي افزود: در حوزه فناوري ضعف تکنيکي و فني در حوزه ماهواره اي کشور و ضعف گيرندگي پوشش رسانه ملي در بخش قابل توجهي از کشور خصوصاً مناطق مرزي و کوهستاني از عوامل گرايش به ماهوارهها است.
وي خاطرنشان کرد: مردم ما شايسته بهترينها در همه عرصهها هستند. تکنولوژي علم و اينترنت پرسرعت حداقل امکاناتي است که دولت ميتواند براي مردم مهيا کند.
کفاش خاطرنشان کرد: بايد توليد کنيم، توليدات و مطالب خوب را پخش کنيم تا فرهنگ سازي بشود.
الان شبکههاي خوب از معلمان در فضاي مجازي ايجاد شده و ورود فعال به اين عرصهها يکي از کارهايي است که بايد انجام دهيم.
وي در پايان گفت: آموزش، شرط ورود به اين عرصه فناوريهاي جديد است.
اگر در اين عرصه فعال شويم شايد بتوانيم حرکت جديدي را در نسل جديد ايجاد کنيم. توليد محتوايي که مورد تأييد دوستان است از اصل ايجاد اين شبکهها مهم تر است و اين کار، کار شما است.
گفتني است؛ دوره آموزشي تربيت سياسي و اجتماعي از تاريخ 15 تا 18مرداد با حضور نمايندگان استانهاي سراسر کشور در اردوگاه شهيد باهنر برگزار ميشود. اين دوره شامل کلاسها، کارگاههاي آموزشي و نشستهاي تخصصي با کارشناسان تربيت سياسي و اساتيد اين حوزه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]