واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
استاد برجسته الازهر:
تقریب مذاهب، اقدامی اخلاقی و اسلامی است
شیخ احمد کریمه، استاد فقه تطبیقی دانشگاه الازهر، در واکنش به دعوت اخیر شیخ الازهر برای نشست مشترک علمای شیعه و سنی گفت: تقریب مذاهب اسلامی امری اخلاقی و اسلامی است.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، شیخ احمد کریمه در گفتوگو با این رسانه خبری گفت: مسئله گسترش دامنه نفوذ شیعیان امری کاملا دروغ است.
وی با اشاره به آیه 159 سوره انعام «إِنَّ الَّذِینَ فَرَّقُواْ دِینَهُمْ وَکَانُواْ شِیَعًا لَّسْتَ مِنْهُمْ فِی شَیْءٍ إِنَّمَا أَمْرُهُمْ إِلَى اللّهِ ثُمَّ یُنَبِّئُهُم بِمَا کَانُواْ یَفْعَلُونَ»(کسانى که دین خود را پراکنده ساختند و فرقه فرقه شدند تو هیچ گونه مسئول ایشان نیستى کارشان فقط با خداست آنگاه به آنچه انجام مىدادند آگاهشان خواهد کرد) عنوان کرد: دین مبین اسلام به ما دستور مذهبگرایی و فرقهگرایی مذهبی نداده است.
این استاد برجسته الازهر با بیان این که تقریب مذاهب اسلامی یک عمل اخلاقی ـ اسلامی است، تأکید کرد: تقریب در میان علما توسط مرحوم آیتالله بروجردی از ایران و مرحوم شیخ محمود شلتوت، شیخ اسبق الازهر از مصر آغاز گردید و سپس دارالتقریب قاهره تأسیس شد.
وی تصریح کرد: بعد از تأسیس دارالتقریب دیدارهایی میان علمای دینی دو مذهب برگزار شد، اما با گسترش نفوذ سلفیهای مصری، تنشهای مذهبی نیز گسترش یافت به طوری که تمام طرحهای تقریب به یکباره نقش بر آب شد و سلفیها تلاش کردند عشق به اهل بیت(علیهم السلام) را نیز در قلب اهل تسنن خاموش کنند، بنابراین محبان اهل بیت(ع) را به تشیع و شیعیان را به کفر متهم کردند.
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت تبدیل تقریب به یک عمل اخلاقی و نه سیاسی و با اشاره به لزوم پذیرش تنوع مذهبی از سوی الازهر، افزود: اما اگر شخص یا اشخاصی طرف دیگر را به تقریب دعوت کنند و سپس به آن اهانت نماید، قطعا کار مثبتی از پیش نخواهیم برد.
شیخ کریمه با اشاره به این که خداوند به ما دستور فرقهگرایی مذهبی نداده، افزود: منطقه خاورمیانه در معرض جدایی و تقسیم مذهبی قرار دارد، بنابراین همگان را به برگزاری کنفرانس بینالمللی میان اهل تسنن و شیعیان جهت پشت سر گذاشتن این توطئه دعوت میکنم.
کریمه عنوان کرد: موضوع تقریب مذاهب همچنان متزلزل است، زیرا گاهی بر ضرورت تقریب با شیعیان عرب و گاهی بر تقریب با تمامی شیعیان بهصورت مطلق تأکید میشود.
کریمه در پایان با تأکید بر این که یک نیروی اطلاعاتی جهانی وجود دارد که خواهان هیچگونه تقریب میان مذاهب نیست، بیان کرد: متأسفانه تاکنون برای پیاده کردن این امر و ایجاد تقریب واقعی میان مذاهب هیچگونه قواعد و اهدافی تعیین نشده است.
دعوت احمد الطیب، شیخ الازهر، از بزرگان علمای اهل تسنن و شیعه برای حضور در نشستی بهمنظور صدور فتوا از سوی مراجع شیعه و سنی مبنی بر حرام دانستن ریختن خون شیعیان توسط اهل سنت و بالعکس به منظور تصحیح اختلافاتی که امت اسلامی را در نوردیده و مانع از تفاهم و تبادلنظر بین دو مذهب میشود با واکنش گسترده در محافل دینی و سیاسی مواجه شده است. ایکنا
۱۱/۰۵/۱۳۹۴ - ۱۳:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]