تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه هر كس را حق سود ندهد، باطل زيانش رساند و هر كس به راه هدايت نرود، به كجر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804720137




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا می‌توانیم در ماه مبارک رمضان تقوای رسانه‌ای را مراعات کنیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



آیا می‌توانیم در ماه مبارک رمضان تقوای رسانه‌ای را مراعات کنیم؟
تولید برنامه‌های جنجالی که از هیجانات کاذب و توهین و افترا مبرّا نیست، و ... همه باعث می‌شود تا عمل به سفارش رسول اعظم(ص) مبنی بر پرهیز از «دیدن و یا شنیدن آنچه حلال نیست» دشوار و گاهی ناممکن شود.



به گزارش سرویس دینی جام نیوز، آیا ممکن است در ماه مبارک رمضان بتوانیم تقوای رسانه‌ای را مراعات کنیم؟ یادداشت ذیل، این وظیفۀ خطیر را به ما یادآوری می‌کند.

از امام رضا(ع) به نقل از پدرانش علیهم ‌السلام تا امیرالمؤمنین(ع) در خصوص خطبه پیامبر اکرم(ص)، هنگام فرارسیدن ماه رمضان، اینچنین روایت شده است: «روزی، پیامبر خدا برای ما خطبه‌ای خواند و فرمود: ای مردم! همانا ماه خدا، همراه با برکت و رحمت و آمرزش، به شما روی آورده است؛ ماهی که نزد خدا بهترینِ ماه‌ها است و روزهایش برترینِ روزها، شب‌هایش افضل شب‌ها و لحظه‌هایش، فوق همۀ لحظات ...». (عیون اخبار الرضا ع: ج1/ ص295/ ح53)

خداوند حکیم را شکرگزاریم که این توفیق را بار دیگر نصیب ما کرد تا ماه پربرکت رمضان را درک کنیم و روزه‌دارِ این ماه شویم. به برکت حلول این ماه مبارک، فضای خانه و محله و شهر و دیارمان، تغییر محسوسی در جهت خدایی شدن می‌کند که آثار آن باهر است. اما چگونه می‌توان این تغییر و تحول در احوالات درون و برون را تقویت کرد؟

آنچه مکرر گفته ‌شده است این است که برای بهره‌مندی هرچه بهتر و بیشتر از ماه مبارک، مراقب "احوالات درونی" خود باشید. اما کافیست که ادراکات و احساسات ما تحت تأثیر قرار گیرد تا تغییر و تحول معنوی و الهی‌ای که از برکات این ماه مبارک است افزایش یا متأسفانه کاهش یابد.

"رسانه‌ها" در این معنی، از تأثیر بسیاری برخوردارند و می‌توانند با فراهم آوردن فضای متناسب با ماه مبارک، حالات معنوی ما را قوت بخشند. ولی رسانه‌ها روی دیگری نیز دارند، به‌عبارت دیگر رسانه‌ها همچنین از قدرت بالایی برای تضعیف حال و هوای معنوی برخوردارند.

در ادامۀ خطبۀ پیامبر اکرم(ص)، اینچنین آمده است: «چشم‌هایتان را از آنچه نگاه به آن حلال نیست، بپوشانید؛ گوش‌هایتان را از آنچه شنیدنش روا نیست، فرو بندید...».

این توصیه ظاهراً یک سفارش فردی است؛ البته هست ولی تمام آن نیست. گاهی شرایط ِمحیط و جامعه، رشتۀ تقوا را از دست خارج می‌کند به‌گونه‌ای که این پرهیز اگر نگوییم غیرممکن می‌شود، دست‌کم بسیار مشکل می‌شود.

از اینجاست که نقش رسانه‌ها بروز می‌یابد. رسانه‌ها در اندازه‌های کوچک و بزرگ، با کاربرد فردی و جمعی، در پوشش محدود و وسیع عضو جدایی‌ناپذیر اجتماعات بشر امروز شده‌اند. لذا هر برون‌دادی از این رسانه‌های رنگارنگ، بسته به ماهیت آن‌ها، مخاطبان خود را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

 امروزه رسانه، خلوت را از انسان ستانده است و گوشی‌های تلفن همراه، هماره ملازم ما شده‌اند. به طوری که ما آنها را، به‌ ناچار یا به دلخواه، از خود جدا نمی‌کنیم! رسانه‌های جمعی و به‌خصوص تلویزیون نیز جای خود را باز کرده‌اند. شبکه‌های پرتعداد و متنوع تلویزیونی زمان افراد زیادی را به خود اختصاص می‌دهند. لذا فعالیت و برنامۀ رسانه‌ها، تأثیر مهمی در زندگی ما دارند. اقداماتی از قبیل پخش سریال‌هایی که با ماه مبارک رمضان تناسبی ندارند، تولید برنامه‌های در اصطلاح جنجالی که از هیجانات احساسی کاذب و توهین و افترا مبرّا نیست، انتشار اخبار کذب یا تیترهای دور از ‌انصاف، تحلیل‌های نادرست و جهت‌دار سیاسی از وقایع و ... همه و همه باعث می‌شود تا عمل به سفارش رسول اعظم(ص) مبنی بر پرهیز از «دیدن و یا شنیدن آنچه حلال نیست» دشوار و گاهی ناممکن شود.

لذا از اهالی رسانه، تولیدکنندگان، نویسندگان و توزیع‌کنندگان محتوای رسانه‌ای انتظار می‌رود تا علاوه‌ بر آنکه بر خودسازی شخصی در این ماه عزیز کوشش می‌کنند، سازمان رسانه‌ای خود را نیز به‌مثابه یک فرد، به ‌سوی پرهیز از ناملایمات و بی‌اخلاقی‌های مع‌الأسف رایج در فضای رسانه‌ای، سوق دهند. اگر این تقوای رسانه‌ای در این ماه مراعات شود امید است که در بقیۀ ایام سال نیز بتوانیم از روی این الگو مشق کنیم إن شاء الله./مشرق



۰۵/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۰:۱۸




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن