واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
روایتی که کنسرتهای مشهد را تعطیل کرد، اما خودش پیدا نشد! فرهنگ > دین و اندیشه - یک مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه هیچ روایتی، حتی یک روایت ضعیف، با مضمون مورد نظر آیتالله علمالهدی پیدا نشده است، از علمای اسلام خواست فهرست حلالها را نیز به مردم ارئه کنند.
به گزارش خبرآنلاین، حجتالاسلام و المسلمین محمد سروشمحلاتی در این جلسه به بررسی و نقد تعاریف مختلفی که مفسرین و علمای اسلامی از دین ارائه کردهاند، پرداخت و با تاکید بر تعریف علامه طباطبایی از دین مبنی بر اینکه دین یک روش خاص برای اداره دنیاست؛ گفت: «شارع دین تنها خداوند است و هیچ کس حتی پیامبر و ائمه معصومین هم حق تشریع و دستکاری در دین را ندارد.» وی در ادامه افزود: همانطور که معصوم حق تغییر یا تشریع در دین را ندارد، بالتبع مرجع تقلید یا فرد دیگری نیز اجازه گسترش یا تحدید دایره حلال و حرام الهی را ندارد. سروش محلاتی سپس ضمن بیان اینکه اجتهاد عبارت از روش خاص و مشخصی برای «فهم و درک صحیح دین» است و لاغیر؛ تأکید کرد اگر دین قابل دستکاری و تغییر و سیال باشد، قابلیت قانون شدن و اداره جامعه را ندارد. این طور نیست که هرکسی بر اساس سلیقه یا برداشت شخصی خودش حرام جدیدی را تعریف کند. مؤلف کتاب «دین و دولت در نظام اسلامی» با ذکر اتفاقی که اخیرا در شهر مشهد افتاده است گفت: «آقای علمالهدی خطیب جمعه مشهد گفتهاند: از پیامبر روایت داریم که بینالجبلین -یعنی بین کوههای بینالود و هزار مسجد- همه حرم فرزند رسول خدا (صلیالله علیه و آله) است. یعنی تمام مشهد و اطراف آن، حرم معصوم سلاماللهعلیه است. و فرضاً که موسیقی حلال هم باشد؛ اما برگزاری کنسرت در حرم امام رضا (ع) مطرببازی است.
و لذا ما اجازه نمیدهیم و هرکس جز این عمل کند، در مقابل پیامبر ایستاده است.» سروش محلاتی ضمن تأکید بر این نکته که متأسفانه با وجود جستجوی گسترده ما، هیچ روایتی، حتی یک روایت ضعیف، با این مضمون و موضوع پیدا نشده است، این پرسش را مطرح کرد که: «اگر بنا باشد که دین خدا این قدر سیال باشد که افراد با سلیقه خودشان حلال و حرام جدید بسازند، و نه تنها در مقام نظر که عملا در مقام اجرای آن بر بیایند، حتی بدون نیاز به حکم قانون و حاکم، آیا جز هرج و مرج نتیجه دیگری دارد؟» این مدرس حوزه و دانشگاه در پایان جلسه افزود: «نباید بلایی را که علمای یهود بر سر دین موسی آوردند را فراموش کنیم! آنها هر روز حرامهای جدیدی را به مردم تحمیل میکردند تا نفوذشان را در میان مقدسین افزایش دهند. امیدوارم علمای ما در کنار فهرست محرمات و مؤاخذه گناهکاران، فهرست حلالها را نیز به مردم ارئه کنند و از آنها بخواهند از حلال خدا هم استفاده کنند.» 23503
کلید واژه ها: سید احمد علم الهدی - اخلاق - دین -
یکشنبه 31 خرداد 1394 - 17:46:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]