تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):پرهيزكارى منافق جز در زبانش ظاهر نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798011274




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خوردن لاغر می‌کند یا نخوردن؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: خوردن لاغر می‌کند یا نخوردن؟
یکی از نخستین و شاید کوتاه‌ترین راه‌هایی که برای رهایی از شر چربی‌ها و کیلوگرم‌های اضافی بدن به ذهن می‌رسد، نخوردن​ یا بهتر است بگوییم گرسنگی کشیدن است.
آفتاب‌‌نیوز :

 ساده‌ترین دلیلی که مجاب‌مان می‌کند این روش را در پیش بگیریم این تصور عمومی است که «حین گرسنگی بدن انرژی مورد نیازش را از طریق سوزاندن ذخایر در دسترسش تامین خواهد کرد​ و به این ترتیب چربی‌های اضافی را خواهد سوزاند.»، اما ظاهرا همه پژوهش‌های علمی موید این تصور نیستند. برخی هم حرف‌هایی برای گفتن دارند که ممکن است کمی ما را به شک بیندازد.


به گزارش مجله پریونشن، نتایج مطالعه‌ای که اخیرا در نشریه سل (Cell) منتشر شده، نشان می‌دهد مغز برای پاسخ به سیگنال‌های عصبی احساس سیری، چربی سفید بدن را به چربی قهوه‌ای تبدیل می‌کند. به عبارت ساده‌تر، ذخیره چربی ناسالم بدن را به صورت چربی سالم در می‌آورد. چربی سفید همان توده‌های ناسالمی از چربی است که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و نیز دیابت را در بدن افزایش می‌دهند. در عوض، چربی قهوه‌ای شکلی از چربی است که بسیار مفید است و به بدن کمک می‌کند کالری بسوزاند.


هدف اصلی این پژوهش که توسط محققان دانشکده پزشکی در دانشگاه ییل صورت پذیرفته، مطالعه رفتار اعصاب تنظیم گرسنگی در مغز موش‌ها بوده است. پژوهشگران در خلال انجام این مطالعه دریافته​اند سیگنال‌های گرسنگی و میل شدید به خوردن بر اعصاب مغز موش‌ها تاثیر نامطلوبی می‌گذارد و مانع تولید چربی قهوه‌ای در بدن‌شان می‌شود. در واقع، خوردن کالری بسیار کمتر از آن مقداری که مورد نیاز بدن است، طبعا سبب گرسنگی در این موش‌ها می‌شده و از تبدیل چربی سفید به چربی قهوه‌ای جلوگیری می‌کرده است. اما خوردن مقادیر معمول کالری، یعنی مقادیری که سبب رفع گرسنگی می‌شود، بدن را برای تبدیل چربی سفید به چربی قهوه‌ای تحریک​ و همین​امر در واقع از تشکیل اضافه وزن موش‌ها جلوگیری می‌کرده است.


این نخستین مطالعه‌ای نیست که به چگونگی عملکرد چربی قهوه‌ای در بدن می‌پردازد. نتایج پژوهش‌هایی که پیش از این در سال میلادی منتشر شده است، نشان می‌دهد عوامل دیگری نیز بر میزان تولید چربی قهوه‌ای در بدن موثر است. برای مثال، زندگی در دمای کم، مثلا در اتاق سرد​ نیز سبب بهبود و افزایش تولید چربی قهوه‌ای در بدن می‌شود. علت این امر در اصل تلاش بدن برای ثابت نگه‌داشتن دمای خودش است. طی این تلاش، چربی قهوه‌ای به بدن انسان کمک می‌کند که کالری بسوزاند و گرما تولید کند، اما مطالعه جدید حرف‌های تازه دیگری دارد. دکتر ژیاویونگ یانگ، سرپرست گروه پژوهش​ می‌گوید: «در واقع، عمل خوردن سبب تحریک چربی‌های سفید و تبدیل آن‌ها به چربی قهوه‌ای می‌شود. به همین دلیل است که وقتی غذا می‌خورید، میزان تولید گرما را در بدن خود افزایش می‌دهید.»


دانشمندان تعبیر جالبی از این پدیده دارند و آن را سازوکاری خودکار می‌دانند که به بقای انسان و بسیاری از جانوران دیگر در اوضاع خاص طبیعی کمک می‌کند. به عبارت دیگر، وقتی غذای کافی در دسترس نباشد، بدن کالری کمتری می‌سوزاند تا انرژی با ارزشش را ذخیره کند. این وضع گویا اغلب برای انسان در دوران غارنشینی‌اش پیش می‌آمده است.
در​عوض، به محض این‌که غذا به اندازه کافی در اختیار قرار بگیرد و بیشتر از قبل بخورید، کالری‌سوزی نیز ممکن است افزایش بیابد.


مطمئنا همین حالا پرسشی اساسی در ذهن‌تان ایجاد شده است که چگونه بفهمیم چه اندازه بخوریم که هم بیش از اندازه نخورده باشیم تا گرفتار اضافه وزن و چاقی نشویم و هم به اندازه‌ای خورده باشیم که بدن‌مان را به تولید چربی قهوه‌ای تشویق کند؟ به عبارت دیگر، چگونه می‌توان چنین توازنی​ برقرار کرد؟ باید گفت​ در حال حاضر هیچ جواب درستی برای این سوال وجود ندارد. حتی متخصصان هم نمی‌توانند عدد جادویی به شما بدهند تا چنین توازنی برقرار کنید.


نتایج پژوهش‌های حاضر هنوز توان پاسخگویی به چنین سوال‌هایی ​ندارند. به عقیده دانشمندان، پژوهش‌های بیشتری لازم است تا نشان دهد چگونه گرسنگی و میل به خوردن سبب تبدیل چربی سفید به چربی قهوه‌ای می‌شود. البته این به آن معنا نیست که تا آن وقت باید به شیوه گرسنگی کشیدن عمل کنید تا از شر چربی‌های اضافی خلاص شوید. احتمالا بد نخواهد بود اگر به‌جای گرسنگی‌های عذاب آوری که در بسیاری از موارد ناتمام رها می‌شوند، به عادات ناسالمی مانند پرخوری نه بگوییم. دکتر یانگ می‌گوید: «این عادات ناسالم ظرفیت مغز را برای هدایت بدن در چربی‌سوزی کاهش قابل‌ملاحظه‌ای خواهد داد.»




منبع: جام جم






۰۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن