تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): هرگاه سفره پهن مى‏شود، چهار هزار فرشته در اطراف آن گرد مى‏آيند. چون بنده ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798238639




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نكات تغذیه ‌ای درباره كیست پستان


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: نكات تغذیه ‌ای درباره كیست پستان
کیست پستان به صورت کیسه‌‌های پر از مایع در پستان خود را نشان می‌‌دهد که معمولا خوش‌خیم است و در دسته سرطان های پستان قرار نمی‌گیرد.

نكات تغذیه ‌ای درباره كیست پستان
یک خانم می‌‌تواند یک یا چند کیست پستان داشته باشد. كیست‌ها اغلب گرد یا بیضی شکل با حدود مشخص هستند. قوام کیست پستان معمولا مانند انگور یا یک بادکنک پر از آب احساس می‌‌شود، اما گاهی اوقات کیست پستان کاملا سفت است. کیست پستان نیاز به درمان ندارد، مگر اینکه یک کیست بزرگ و دردناک باشد و یا موجب احساس ناراحتی در فرد گردد. در آن صورت تخلیه مایع از کیست می‌‌تواند علایم را تسکین دهد. کیست پستان قبل از یائسگی در زنان شایع است، بین سنین 35 تا 50 سال؛ اما می‌‌تواند در هر سنی یافت می‌‌شود. اگر شخصی مبتلا به کیست پستان باشد معمولا پس از یائسگی ناپدید می‌‌شوند، مگر اینکه در حال هورمون درمانی باشد.
 
علایم و نشانه‌‌ها
علائم و نشانه‌‌های کیست پستان عبارتند از توده صاف به شکل گرد و یا بیضی شکل و با لبه‌‌های مشخص که به طور معمول ولی نه همیشه خوش خیم است. معمولا در یک پستان یافت می‌‌شود اما می‌‌تواند هر دو سینه را همزمان تحت تاثیر قراردهد. درد پستان یا حساسیت در منطقه ای از توده پستانی می‌‌تواند وجود داشته باشد. افزایش در اندازهکیست پستان و بروز درد پستان درست قبل از دوره قاعدگی و کاهش اندازه پستان و رفع علائم بعد از دوره قاعدگی نیز از نشانه‌‌های کیست پستان می‌‌باشد. داشتن یک یا چند کیست ساده خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش نمی‌دهد؛ اما داشتن کیست ممکن است در توانایی شما برای تشخیص توده‌‌های جدید پستان و یا دیگر تغییرات غیرطبیعی که ممکن است نیاز به ارزیابی‌‌های پزشکی داشته باشد، تداخل کند. نکته مهم این است که هر خانم معاینه سرپایی و شخصی را آموزش ببیند تا در صورت ایجاد تغییرات غیرطبیعی در اسرع وقت توسط پزشک ویزیت گردد.
 
علل بروز کیست
هر یک از سینه‌‌ها حاوی لوب‌هایی از بافت غده‌ای است. لوب‌‌ها به لوبول‌‌های کوچک تقسیم می‌‌شوند که در تولید شیر هنگام شیردهی نقش دارند. مجاری کوچک، حرکت شیر به نوک پستان را برعهده دارند. بافت‌‌های پستان از بافت چربی و بافت پیوندی ساخته شده است. کیست پستان زمانی بروز می‌‌کند که رشد بیش از حد غدد و بافت همبند روی دهد که به تغییرات فیبروکیستیک مشهور است. در این هنگام تجمع مایع در این مجاری باعث تولید کیست در این نواحی می‌‌گردد. علت کیست پستان ناشناخته مانده است. برخی از شواهد نشان می‌‌دهد که استروژن اضافی در بدن برخی خانم‌ها می‌‌تواند بافت پستان را تحریک نماید و موجب بروز کیست پستان گردد.
 
انواع كیست‌ها
كیست‌های میکروسکوپی: این كیست‌ها بسیار کوچک هستند اما بوسیله آزمون‌‌های تصویری مانند ماموگرافی و سونوگرافی دیده می‌‌شود.
كیست‌های ماکروسکوپی: به اندازه کافی بزرگ احساس می‌‌شود و می‌‌تواند قطرش به حدود 5/2 تا 5 سانتیمتر هم برسد. كیست‌های بزرگ سینه می‌‌تواند با فشار بر بافت پستان موجب درد سینه یا ناراحتی گردد.
برخی از صاحب نظران معتقدند که کاهش نمک در رژیم غذایی ممکن است مفید
باشد. مصرف سدیم کمتر با تجمع کمتر مقدار مایع اضافی در بدن همراه است، که می‌‌تواند به تسکین نشانه‌‌های مرتبط با كیست‌های پر از مایع کمک نماید.
هیچ مدرک علمی معتبری در دسترس نیست که نشان دهد مصرف کافئین با کیست پستان در ارتباط است، با این حال برخی از زنان رفع علایم خود را پس از حذف کافئین از رژیم غذایی شان گزارش می‌‌نمایند. در نظر داشته باشید که کاهش یا حذف کافئین با کنار گذاشتن نوشابه، نوشیدنی‌‌های انرژی زا، آب گازدار (سودا) و شکلات هم کمک کننده است.
 
کاهش نمک در رژیم غذایی
اگرچه مطالعات در مورد محدودیت مصرف نمک و تشکیل کیست قاطع نیستند، برخی از صاحب نظران معتقدند که کاهش نمک در رژیم غذایی ممکن است مفید باشد. مصرف سدیم کمتر با تجمع کمتر مقدار مایع اضافی در بدن همراه است، که می‌‌تواند به تسکین نشانه‌‌های مرتبط با كیست‌های پر از مایع کمک نماید.ارائه دهندگان مراقبت‌‌های بهداشتی توصیه‌‌های مختلف برای کاهش کیست خوش‌خیم پستان دارند که اینها عبارتند از:
* کاهش مصرف غذاهای چرب و غذاهای سرخ شده در روغن. مصرف چربی به 30 درصد از کل کالری روزانه محدود شود. 10 درصد تا 15 درصد از کل کالری باید به شکل چربی‌های اشباع نشده، مانند روغن زیتون، روغن بذرک، روغن کانولا و روغن کلزا باشد. باید آگاه باشیم که تنها چربی‌‌های اشباع نشده است که دارای کلسترول پایین است. (مصرف کمتر از 300 میلی گرم کلسترول در روز به افراد مبتلا توصیه می‌‌شود.)* کاهش مصرف نمک که شامل کاهش مواد غذایی که بالقوه حاوی سدیم بالا هستند مانند غذاهای آماده و نیمه آماده، کنسرو تن ماهی، خیارشور، چیپس و پفک هم می‌‌شود.
* محدود کردن مصرف آسپرین
* مصرف مکمل‌‌های ویتامینی B6 تا 200 میلی‌گرم در روز
* مصرف روغن پامچال شب (2 تا 4 گرم در روز)
* رژیم غذایی حاوی فیبر بالا مانند غلات سبوس‌دار، سبزیجات، حبوبات، میوه‌‌ها
* کاهش مصرف محصولات لبنی ولی برای پیشگیری از پوکی استخوان می‌‌توان از یک مکمل کلسیم کمک گرفت.
* ویتامین هر روز بایستی از طریق مکمل دریافت شود. دریافت برخی از ویتامین‌‌ها و مواد معدنی مفید گزارش شده است به عنوان مثال مصرف ویتامین E و ویتامین A از ویتامین‌های محلول در چربی و ویتامین‌‌های خانواده B از گروه ویتامین‌های محلول در آب توسط بسیاری از پزشکان و متخصصین تغذیه توصیه می‌‌شود. علاوه بر آن املاحی مانند سلنیوم هم برای این منظور مفید است.دنیای تغذیه

یکشنبه 12 بهمن 1393 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن