تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مؤمن كم حرف و پر كار است و منافق پر حرف و كم كار.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829619744




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا نمی‌توانیم در ایران بودجه عملیاتی بنویسیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چرا نمی‌توانیم در ایران بودجه عملیاتی بنویسیم؟
چرا نمی‌توانیم در ایران بودجه عملیاتی بنویسیم؟ مدیر اسبق سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: بودجه نویسی در ایران به دلیل ساختار آن ترکیب بهم ریخته ای شده است که قابل سیاست گذاری نیست، باید ساختار بودجه و سیاست های بودجه نویسی در ایران تغییر کند تا شیوه درستی اتخاذ شود.


به گزارش فرهنگ نیوز ، بیژن رحیمی دانش، مشاور مرکز پژوهش های مجلس و مدیر سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در دولت اصلاحات در پاسخ به این سوال که ساختار بودجه نویسی در ایران را چگونه ارزیابی می کنید گفت :بودجه نویسی در ایران به دلیل ساختار آن ترکیب بهم ریخته ای شده است که قابل سیاست گذاری نیست، باید ساختار بودجه و سیاست های بودجه نویسی در ایران تغییر کند تا شیوه درستی اتخاذ شود .  تا به حال هم چهار بار بر روی این قضیه کار شده است، در سازمان برنامه و بودجه ، زمان آقای زنجانی ۵ سال کار شد، سپس دیوان محاسبات و بعد وزارت دارایی و در آخر  در سال های اخیر مرکز پژوهش های مجلس جناب آقای دکتر قاسمی ، این امر را بر عهده گرفت.
 
وی افزود: ریشه های نظری بحث بودجه به آقایان شبیری نژاد و عظیمی بر می گردد و سال های قبل بسیاری مباحث توسط این افراد پیگیری شد. قانون برنامه ریزی فعلی مربوط به سال ۱۳۵۱ می باشد و به وضوح دیده می شود که کارایی مناسب را برای نیاز امروز کشور ندارد و باید تغییراتی در آن صورت بگیرد. ظاهر بودجه نویسی فعلی این است که از نوع برنامه ای است و برخی ادعا می کنند که عملیاتی شده است اما خیر بودجه در ایران بر مبنای سال قبل است که به تعبیری همان بودجه افزایشی است و نگاه می کنیم ببینیم درآمد در سال قبل چقدر بوده ، سپس مبنای خود را بر همان می گذاریم . پس در انتها باید ساختار بودجه نویسی در ایران تغییر کند .
 
مشاور مرکز پژوهش های مجلس هم چنین در مورد بودجه عمومی و ساختار آن بیان نمود که در حال حاضر بودجه شرکت ها در ایران چیزی نزدیک به ۵۰۰هزار میلیاردتومان است که تقریبا دو برابر و نیم بودجه عمومی می باشد که اصلا توجهی به آن نمی شود. به طور کلی هیچ تعریف خاصی الان از بودجه عمومی ما نداریم . از یک طرف گفتیم طرح های عمرانی نداریم و در ازای آن تملک دارایی های سرمایه ای داریم ، چه فرقی کرد ؟!! هیچ طرح خاصی برای بودجه نداریم لذا تا ساختار بودجه در ایران عوض نشود کاری از پیش نمی برد. اما اینکه باید از درآمدهای نفتی فاصله بگیریم ، با شرایط فعلی نوعی شوخی است .
 
رحیمی دانش با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد کاهش وابستگی به نفت گفت: رهبری فرمودند که باید در ابتدا ۲۰ درصد و سپس سالی ۳ درصد وابستگی به نفت کم شود و روش بسیار خوبی هم هست . به نظر من در رویه بودجه در ایران هیچ اتفاق خاصی نمی افتد تا زمانی که ساختار بودجه به صورت متقن تصحیح نشود . در مجلس هم نوعی تبصره بازی است مثلا تبصره می زنند که وزرات راه و شهر سازی در راه مسیل اجازه ساختمان سازی داده شود، گذشته از درست یا غلط بودن ، این موضوع هیچ ریطی به بودجه ندارد.
وی هم چنین در مورد افزایش مالیات ها و توانایی دریافت مالیات توسط دولت افزود : در مورد مالیات ها هم علی رغم افزایش مالیات ها به نظر من دولت بالای ۹۰درصد مالیات های تخمینی را همچون سال ۹۳،  در سال جاری وصول خواهد کرد . در مورد اعداد و ارقام هم که مصوب شده است حقوق ۱۴ درصد افزایش یابد ولی از نظر بنده یکی از بحث های اصلی که عدد خاص دارد،  یارانه است و قرار است افراد پر درآمد حذف شوند ، در بحث هدفمندی یارانه ها قرار بود به ۵ یا ۶ دهک یارانه بدهند اما در حال حاضر به ده و نیم دهک یارانه پرداخت می شود یعنی تقریبا بیش از جمعیت . با این شرایط برای روشن تر شدن برنامه ریزی و هدفمندی آن حتما باید ساختار بودجه ریزی را اصلاح نمود. 


منبع: تراز


93/12/23 - 15:01 - 2015-3-14 15:01:07





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن