تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826379496




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتشار مدارک محکومیت فرد محکوم خلاف شرع است.


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


آیت الله مکارم شیرازی:
انتشار مدارک محکومیت فرد محکوم خلاف شرع است.
با رعایت اعتدال می توانیم در مقابل دشمنان خود متحد شویم.





به گزارش سرویس دینی جام نیوز، آیت الله مکارم شیرازی  در ابتدای درس خارج فقه خود در مسجد اعظم با اشاره به روایتی از امام حسن(ع) اظهار کرد: ایشان می فرمایند قلب فرد احمق در دهانش و دهان فرد دانا در دهانش است و شبیه این روایت از حضرت علی(ع) نیز وجود دارد که فرموده است زبان آدم عاقل پشت قلب او قرار دارد ولی قلب منافق، پشت زبانش نهفته است.

او افزود: این اشارات کنایه از این هستند که انسان های عاقل ابتدا می اندیشند و بعد سخن می گویند ولی انسان های نادان و احمق، اول سخن می گویند و بعد فکر می کنند که آیا حرفشان درست بوده یا نه؛ تفاوت در اندیشیده سخن گفتن و بیهوده حرف زدن است.

آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه انسان های احمق در همه زمینه ها به اظهار نظر می پردازند و سپس می اندیشند که حرفشان صحیح بوده است یا نه گفت: بسیاری در مورد افراد، جناح های سیاسی یا موضوعات مختلف سخن می گویند ولی نمی توان فورا بر اساس حرف آنها قضاوت کرد و جالب اینکه وقتی اصل قضیه را جویا می شویم می بینیم تفاوت زیادی وجود دارد که گاه حسادت، گاه عداوت و برخی اوقات هم سوء برداشت ها دلیل این امر می شود.

این مرجع تقلید ادامه داد: اشخاصی که بی مطالعه قضاوت می کنند و سخن می گویند و حکم صادر می کنند بعد از آنکه خلاف آن را دیدند بسیار پشیمان می شوند و گاه هم این امر راه جبران ندارد.

او با اشاره به ضرورت با مطالعه سخن گفتن به عنوان نشانه ای از حکمت خاطرنشان کرد: حتی به تعبیر امام علی(ع) آدم منافق با انسان عاقل و خردمند در همین زمینه با یکدیگر تفاوت دارند.

آیت الله مکارم شیرازی عنوان داشت: نامه های زیادی برای ما می آید که حرف های مختلفی می زنند ولی وقتی حقیقت را جویا می شویم می بینیم غیر از این است.

استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر پرهیز از یک طرفه سخن گفتن گفت: این امر در روزنامه ها معمول شده و مدرکی را بدون اینکه تحقیقی در مورد آن صورت بگیرد منتشر می کنند چه بسا که بسیاری از آنها از اساس بی پایه هستند.

او ادامه داد: پیش از آنکه کسی در دادگاه صالحه محکوم شود، انتشار دادن مدارک خلاف شرع است؛ حتی بعد از محکوم شدن گاه لازم است مدارک و اتهامات منتشر شوند و گاهی هم نه.

آیت الله مکارم شیرازی در ادامه به اعتدال به عنوان اساس دین مبین اسلام اشاره کرد و گفت: روایتی از حضرت علی امیرالمومنین(ع) وجود دارد که می فرمایند ما در حد وسط هستیم، کسانی که جلو رفته اند بازگردند و آنها که در مقام تقصیر و کوتاهی هستند باید به ما بپیوندند.

این مرجع تقلید افزود: قرآن کریم و دیگر روایات نیز بر این امر تاکید دارند که انسان باید اعتدال را در پیش بگیرد و دنیا را برای آخرت و آخرت را برای دنیا رها نکند؛ حضرت محمد(ص) نیز روزی باخبر شدند عده ای از اصحاب در خانه نشسته اند و بیرون نمی آیند بلکه تنها به عبادت می پردازند بنابراین آنها را فراخواندند و گفتند عبادت و تحصیل معاش هر یک دارای جایگاهی است و نباید هیچ کدام را ترک کرد.

او با اشاره به داستان هایی در صدر اسلام که ائمه اطهار(ع) مردم را همواره به اعتدال در زندگی توصیه کرده اند گفت: در اسلام، رعایت اعتدال ضروری است ولی می بینیم که در جامعه، افراط و تفریط دیده می شود؛ برخی می گویند همه مشکلات ما در مسائل اقتصادی است و باید حل شود و برخی عقیده دارند همه مشکلات به مسائل فرهنگی باز می گردد.

آیت الله مکارم شیرازی افزود: برخی می گویند دولت هیچ کاری نکرده و بعضی هم عنوان می کنند هیچ مشکلی وجود ندارد که هر دو اشتباه می کنند؛ برخی همواره به عزاداری در روزهای مختلف سال عقیده دارند و بعضی هم می گویند این کار را نکنیم که هر دو در اشتباهند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه در مسئله هسته ای نیز امتیاز دادن بی جهت اشتباه است گفت: باید پیشرفت علمی و استقلال ما نیز حفظ شود ولی از طرف دیگر می توان قراردادی داشت و امتیازاتی داد و امتیازاتی گرفت؛ تندروی ها و کندروی ها همه اشتباه هستند.

او اسلام را دینی در حد اعتدال دانست و تصریح کرد: با رعایت اعتدال می توانیم در مقابل دشمنان خود متحد شویم.

آیت الله مکارم شیرازی همچنین یکی از عوامل عدم استجابت دعاها را گسترش لقمه غیر حلال دانست و افزود: از خداوند می خواهیم به لطف خود با ما رفتار کند نه به عدل خویش که همه ما گرفتاریم.

شفقنا



۲۰/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۲:۱۳




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن