محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830525372
کار و تلاش در سیره امیرالمومنین(ع)
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
سیره علوی؛
کار و تلاش در سیره امیرالمومنین(ع)
علی «علیه السلام» در دوران خانه نشینی نیز همواره پشتیبان و مرجع فکری، دینی و فرهنگی و سیاسی جامعه و حکومت بود.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، کار، جوهر آدمی است. با کارکردن، استعدادها و ظرفیت های وجودی انسان شکوفا می شود. تمدن های عظیم بشری نیز با همه تنوع و تفاوتشان، حاصل کار و تلاش بی امان و خستگی ناپذیر آدمیان است. بنابراین، کار را می توان از دو جنبه بررسی کرد: نخست، از جنبه شخصی و تأثیرهایی که بر روان و جسم فرد می گذارد و دیگر، از جنبه اجتماعی و اثرپذیری متقابل فرد و جامعه. کار ممکن است تأثیر مثبت یا منفی بر جسم و جان انسان بگذارد و می تواند به فرد منزلت اجتماعی ببخشد و توازن را میان فرد انسانی و جامعه برقرار سازد. اگر چه تنها کار و فعالیت جسمی مصداق انحصاری کار نیست و در مواردی کار فکری و طرح و برنامه و... نیز کار قلمداد شده و یا مهم تر از کار جسمانی به شمار می رود.
ارزش کار در اسلام
اگر چه مفهوم کار کردن و ساختن، در نهاد و فطرت آدمی ریشه دارد، و مورد توصیه عقل است، ولی با این حال، خداوند و انبیا و اولیای الهی برای تأکید بیشتر و غفلت زدایی از وجود انسان ها، پیوسته انسان ها را به کار و کوشش فرا خوانده و تشویق کرده اند. از همین روست که قرآن می فرماید: «آدمی را جز حاصل کارش بهره ای نیست».
بر اساس آنچه در قرآن، عهدین و کتاب های تاریخی آمده است، بیشتر پیامبران به کارهایی چون: کشاورزی، زره سازی، نجاری و تجارت و... اشتغال داشته اند. حضرت ابراهیم و اسماعیل «علیهم السلام» به دست خویش، خانه کعبه را بنا نهادند. حضرت نوح «علیه السلام» کشتی ساخت. حضرت موسی «علیه السلام» چوپانی کرد. حضرت عیسی «علیه السلام» طبابت می کرد، حضرت داوود «علیه السلام» زره می ساخت و حضرت محمد «صلی الله علیه و آله» به چوپانی و تجارت می پرداخت.
پیامبر اسلام «صلی الله علیه و آله» آنگاه که ویژگی های انسان مؤمن را برای حضرت علی «علیه السلام» توصیف می کند، با اشاره به وصف پرکاری می فرماید: «ای علی! پرکاری از صفات مؤمن است». همچنین آن حضرت می فرماید: «دوست دارم که شخص برای تأمین مخارج خود، از حرارت آفتاب آزار ببیند».
امروزه جامعه شناسان نیز به اهمیت و ارزش کار توجه کرده و هر یک به نوعی آن رامورد تأیید و تأکید قرار داده اند. زیاده روی در کار باید توجه داشت که اسلام نمی خواهد انسان چنان غرق کار شود که زمینه های روحی، روانی، اخلاقی و اجتماعی خود را به فراموشی بسپارد. البته در اسلام بر فضیلت کار به خاطر آن گونه که پروتستانیسم می گوید، هیچ گونه تأکیدی وجود ندارد. در اسلام، کار در پرتو نیازهای انسان و ضرورت برقراری تعادل و آرامش در زندگی فردی و اجتماعی افراد یک فضیلت تلقی می شود. وظیفه کار کردن جهت تأمین نیازهای فرد و نیازهای خانواده همواره کنترل شده و با تأکید قرآن بر گذرا بودن زندگی و هشدار دادن نسبت به خطر حرص و آز و طمع کاری و اهمیت اجتناب ورزیدن از ثروت اندوزی، از افراط در آن جلوگیری شده است».
در سیره امام علی «علیه السلام»، همان گونه که دانش و بینش و تقوا، ایمان، شجاعت، شهامت، مدیریت، دادگری، اخلاص و مدارا جایگاه خاصی دارند، کار و تلاش نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. علی «علیه السلام» کار کردن را از لوازم زهد و پرهیزکاری می شمارد. یکی از پژوهشگران در این مورد می نویسد: «... در عبادت، اخلاص بسیار نشان می داد و در کار حلال و حرام، دقتی به سرحد وسواس داشت و اگر هم گاه تهی دست نبود، باز از چیزی که آن را تفنن و تجمل می شمرد، اجتناب می کرد. حشمت خلافت، او را از تسلیم به حکم شرع مانع نمی شد.»
از دیدگاه امام علی «علیه السلام»، کار اگر مرزها و حدود ارزش های انسانی و الهی را محترم بشمارد، نه تنها مباح، بلکه لازم و نوعی عبادت است. و در این حالت است که کارگر، محبوب خدا خواهد بود. ایشان می فرماید: «همانا خداوند، اهل حرفه و پیشه امانت دار را دوست دارد».
ایشان در مرحله اسوه سازی از حیث کار و تلاش می فرماید: اگر بخواهی، می توانی، داوود که درود خدا بر او باد دارنده نی ها و خواننده بهشتیان را دیگر الگوی خویش سازی، کسی که با هنر دستان خویش از لیف خرما زنبیل می بافت و از هم نشینان خود می پرسید: فروش اینها را کدامتان بر عهده می گیرید؟ و آنگاه از بهای دسترنج خویش، به خوردن قرصی نان جوین بسنده می کرد.
جنبه های روان شناختی کار
امام درباره جنبه روان شناختی کار فرموده است: از دست دادن فرصت ها موجب غصه و افسردگی است. آنکه از کار و تلاش کوتاهی ورزد، به اندوه و غم دچار می آید.
آن حضرت به عنوان اسوه و الگوی عملی، هیچ گاه فرصت ها را از دست نمی داد و به بهترین صورت ممکن، از اوقات عمر گران بهایش در راه رضایت الهی بهره می گرفت. در این باره آمده است که هرگاه از کار جهاد فارغ می شد و آسوده خاطر می گشت، به آموزش مردم و قضاوت در میان آنان مشغول می شد. هرگاه از این کار هم فارغ می شد، در باغی که داشت، سرگرم کار می شد و در همان حال، به یاد خداو در حال ذکر بود.
بنابراین، امام علی «علیه السلام» کار را جوهر ایمان می شمرد و بر اصالت کار تأکید فراوان داشت. ایشان کار را در جهات متفاوت در زندگی شغلی خویش به کار می بست و در مشاغل گوناگون حضور فعال داشت.
کار فرهنگی در سیره امام علی «علیه السلام»
علی «علیه السلام» در عرصه فرهنگی و آموزش و پرورش، عالمی توانا و معلمی ارجمند بود. در مورد گستره دانش آن حضرت آمده است:
«علی بن ابی طالب «علیه السلام» بسیار هوشمند و زرنگ بود و به دانش اندوزی حرصی بی پایان داشت. همواره از کودکی تا هنگام مرگ پیامبر، شب و روز ملازم وی بود. او از نظر عمل و فضل در اوج کمال بشری قرار داشت. بالضروره معلوم است که شاگردی چنین، با این مایه سماجت و پشتکار آن هم در محضر چنان معلمی، شاگردی خواهد بود در غایت کمال و نهایت فضل...»
حضرتش بارها درباره زکات علم که همانا نشر آن است، فرموده است: «پیش از آنکه مرا از دست بدهید، از من بپرسید».
علی «علیه السلام» در دوران خانه نشینی نیز همواره پشتیبان و مرجع فکری، دینی و فرهنگی و سیاسی جامعه و حکومت بود. به شهادت اسناد تاریخی، امام علی «علیه السلام» هم عالمی تمام عیار بود و هم بنیان گذار برخی علوم اسلامی و هم معلمی دل سوز و دانا که این همه از ژرف نگری و فضیلت والای علمی ایشان بر می خاست.
قضاوت، پیشه پارسایان یکی دیگر از شغل هایی که امام علی «علیه السلام» تصدی آن را بر عهده داشت، قضاوت بود. در اسلام، قضاوت از مشکل ترین و حساس ترین مشاغل است. صاحب این شغل علاوه بر پارسایی باید از دانش وسیعی برخوردار باشد. پیامبر گرامی اسلام «صلی الله علیه و آله» قضاوت را برازنده علی «علیه السلام» می دانست و می فرمود: «بهترین و داناترین و ماهرترین شما در امر قضاوت، علی «علیه السلام» است».
علی «علیه السلام» با دانش و تقوای خویش، در زمان پیامبر اکرم «صلی الله علیه و آله» خلفا و هنگام خلافت خود، به قضاوت های حقوقی میان مردم می پرداخت. شخصیت قضایی حضرت، همواره مورد توجّه مردم، تاریخ نگاران و اندیشمندان بوده است و در این باره کتاب های زیادی نوشته شده است.
از دیگر مسئولیت های حضرت، رایزنی بود. او هم با دیگران به مشورت می نشست و هم در رایزنی ها از دانش و بینش خود به دیگران کمک می رساند. «گسترش اسلام و حفظ کیان مسلمانان، هدف بزرگ امام علی «علیه السلام» بود. از این رو، گر چه وی خود را وصیّ منصوص پیامبر «صلی الله علیه و آله» می دانست و شایستگی و برتری او بر دیگران محرز بود، هر وقت گره ای در کار خلافت می افتاد، با فکر نافذ و نظر بلند خود، آن را می گشود. به این جهت می بینیم که امام علی «علیه السلام» در دوران خلیفه دوم نیز مشاور و گره گشای بسیاری از مشکلات سیاسی، علمی و اجتماعی او بود».
حضرت علی «علیه السلام» در این زمینه می فرمود: آن کس که خودرأی باشد، به ورطه هلاک خواهد افتاد و آنکه با بزرگان به رایزنی پردازد، در خردورزی های ایشان مشارکت کرده و بهره برده است... هیچ پشتیبانی، اطمینان بخش تر از رایزنی نیست.
رزمندگی و فرماندهی نظامی
حضرت، رزمنده و فرمانده نظامی نیز بود. به گواهی تاریخ، امام علی «علیه السلام» در بیشتر غزوه ها و سریه های زمان پیامبر اکرم «صلی الله علیه و آله» نقش فعال داشت و یکی از فرماندهان و طراحان نظامی لشکر اسلام بود. هیچ گاه در جنگ ها پشت به دشمن نکرد و زره وی، پشت نداشت. در بیشتر جنگ ها به عنوان رزمنده و فرمانده ای موفق، شجاع و باهوش شرکت می کرد و در جنگ های اساسی چون بدر و اُحُد و خندق و خیبر و... نقش تعیین کننده داشت. در جنگ احد، با فداکاری آن حضرت، ندای «لافتی الا علی لا سیف الا ذوالفقار» جبرئیل در گوش زمان پیچید و جاودانه شد. در جنگ خندق نیز عبادت جن و انس هم سنگ ضربت حضرت علی «علیه السلام» قرار گرفت.
فعالیت های اقتصادی و کشاورزی
امام علی «علیه السلام» در کنار کارهایی چون تعلیم و تعلم، قضاوت و حضور در میدان جنگ، به کارهای اقتصادی نیز اهمیت می داد و یک کشاورز نمونه بود. در احیای زمین ها می کوشید و دیگران را نیز به کاشتن بذرها و درخت ها تشویق می کرد. در روایتی آمده است مردی در نزد حضرت علی «علیه السلام» یک «وَسَق» خرما دید، پرسید: مقصود از گردآوری این همه هسته خرما چیست؟ فرمود: همه آنها به اذن الهی درخت خرما خواهند شد. راوی می گوید که امام آن هسته ها را کاشت و نخلستانی پدید آمد و آن را وقف کرد.
همچنین در زمینه حفر قنات و استخراج آب که در سرزمین سوزان عربستان حکم کیمیا را داشت، بسیار فعال بود. هم اکنون در راه مدینه به مکه، منطقه ای به نام «آبار علی» است که آن حضرت در آنجا چاه زده بود.
امام صادق «علیه السلام» می فرماید: پیامبر اکرم «صلی الله علیه و آله» زمینی از انفال را در اختیار علی «علیه السلام» گذاشت. او در آنجا قناتی حفر کرد که آب همچون گردن شتر فواره می زد. فردی به آن حضرت به جهت توفیق این خدمت بشارت داد. حضرت فرمود: این قنات وقف زائران خانه خدا و رهگذرانی است که از اینجا می گذرند. کسی حق فروش آب آن را ندارد و فرزندانم هرگز آن را به میراث نمی برند.
کلام آخر
حضرت علی «علیه السلام» با تشویق افراد جامعه به کار و تلاش می فرماید: هرگز شما را به عملی دعوت نکردم مگر اینکه خود در آن کار پیش قدم بوده ام. ایشان به کارهای رایج آن زمان می پرداخت و با اینکه مسئولیت های سنگین تری همچون حکومت جامعه اسلامی را به عهده داشت، در زمینه کشورداری، عدالت اجتماعی، قانون گرایی، زهد و تقوا و دین داری، سرآمد خاص و عام بود. در زمینه فعالیت های اقتصادی نیز یادگارهای ارزنده ای از خود به خاطره تاریخ به ودیعه نهاده است.
امید که ره پویان وارسته و رهبران شایسته ای جهت پیروی از ایده ها، آرمان ها و تلاش های حضرتش باشیم.
پی نوشت ها:
1. سوره نجم(53) آیه 39.
2. مصطفی دلشاد تهرانی، اخلاق کاری در سیره نبی «صلی الله علیه و آله»، ص 20.
3. سید احمد موثقی، اخلاق کار اسلامی.
4. عبدالحسین زرین کوب، تاریخ ایران بعد از اسلام.
5. اخلاق کاری در سیره نبی.
6. عبدالمجید، معادیخواه، فرهنگ آفتاب، ج 8، ص 4204.
7. همان، ص 4201.
8. نهج البلاغه، صبحی صالح، کلمات قصار، ش 118.
9. اخلاق کاری در سیره نبی، ص 13.
10. علامه حلی، کشف الیقین فی فضائل امیر المؤمنین «علیه السلام»، تحقیق: حسین درگاهی، صص 43 و 44.
11. همان.
12. همان، صص 57 و 58.
13. جعفر سبحانی، فروغ ولایت، ص 283.
14. فرهنگ آفتاب، ج 8، صص 4178 و 4179.
15. فروغ ولایت، ص 296.
16. همان.
۱۶/۱۲/۱۳۹۳ - ۰۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]
صفحات پیشنهادی
- تلاش اولاند در فیلیپین برای جذب افکار عمومی به سمت تغییرات آب و هوایی
تلاش اولاند در فیلیپین برای جذب افکار عمومی به سمت تغییرات آب و هوایی کوالالامپور – ایرنا – فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه روز پنجشنبه در میان اعتراض گروه های فعال اجتماعی وارد مانیل پایتخت فیلیپین شد و تلاش کرد در حرکتی تبلیغاتی خود را مدافع اقدام در برابر تغییرات آب و هواییابتکار: تلاشهای نتانیاهو اثری نخواهد داشت
ابتکار تلاشهای نتانیاهو اثری نخواهد داشت خبرگزاری پانا معاون رییسجمهور ایران با اشاره به مذاکرات ایران و 1 5 برای دستیابی به توافق گفت همه منتظر رسیدن به توافق هستند و انتظار دارند ایران نقش ویژه خود را در جهت حل و فصل مسائل منطقه ای و بین المللی ایفا کند و تلاش های نتانیاهو- معاون استاندار کرمان: صدا و سیما برای جلب افکار عمومی تلاش کند
معاون استاندار کرمان صدا و سیما برای جلب افکار عمومی تلاش کند کرمان - ایرنا - معاون سیاسی و امنیتی استاندار کرمان گفت جلب افکار عمومی و اعتماد مردم برای تحقق اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب از ماموریت های صدا و سیماست به گزارش ایرنا حمید ذکاء اسدی روز یکشنبه در آییفواد معصوم خطاب به ایزدی ها: تمام تلاش خود را جهت نجات کودکان و دختران شما به کار خواهیم گرفت و شما را به مناط
فواد معصوم خطاب به ایزدی ها تمام تلاش خود را جهت نجات کودکان و دختران شما به کار خواهیم گرفت و شما را به مناطق خود بازخواهیم گرداند فواد معصوم رئیس جمهور عراق امروز تاکیدکرد دولت عراق جهت نجات کودکان و زنان ایزدی از چنگال گروه تروریسنتی داعش وبازگشت انان به مناطق خود تمام تلاش خ- انتشار کتاب ایران،شهرها، مسیرها،کاروانسرا ها در ایتالیا
انتشار کتاب ایران شهرها مسیرها کاروانسرا ها در ایتالیا تهران- ایرنا- کتاب ایران شهرها مسیرها کاروانسرا هابا همکاری و مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در رم منتشر شد به گزارش روز جمعه گروه فرهنگی ایرنا از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی موضوع این کتاب دو زبانه فارسی-امراسم روز درختکاری فردا در امامزادگان سراسر کشور برگزار میشود
مراسم روز درختکاری فردا در امامزادگان سراسر کشور برگزار میشود شناسهٔ خبر 2512183 پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۴ دین و اندیشه > سایر معاون سازمان اوقاف با اشاره به عضویت این سازمان در گروه همیاران طبیعت گفت فردا 15 اسفندماه همزمان با آغاز هفته منابع طبیعی مراسم روز درختکارینظر مکارمشیرازی درمورد شبکههای اجتماعی |اخبار ایران و جهان
نظر مکارمشیرازی درمورد شبکههای اجتماعی آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید حکم شرکت و عضویت در شبکه های اجتماعی را بیان کرد کد خبر ۴۷۸۴۴۳ تاریخ انتشار ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲ ۰۲ - 24 February 2015 آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید حکم شرکت و عضویت در شبکه های اجتمبرگزاری نمایشگاه عکس آثار تاریخ اسلام در هند در جاکارتا
برگزاری نمایشگاه عکس آثار تاریخ اسلام در هند در جاکارتا شناسهٔ خبر 2506505 پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۲ دین و اندیشه > اسلام در جهان نمایشگاه عکس آثار تاریخ اسلام در هند توسط بنوی بهل عکاس هندی به مناسبت جشنواره هند در اندونزی ۲۰۱۵ به طور رسمی توسط معاون وزیر دین شیخشباهت افکار سهروردی با برخی از متفکران دوره تجدید حیات فرهنگی غرب
کریم مجتهدی عنوان کرد شباهت افکار سهروردی با برخی از متفکران دوره تجدید حیات فرهنگی غرب شناسهٔ خبر 2504292 دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۷ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها کریم مجتهدی گفت مساله ای که مطرح نشده شباهت افکار سهروردی با برخی از متفکران دوره تجدید حیات فرهنگی در غعلی عسگر: تمام تلاشمان را برای گرفتن نتیجه به کار میبندیم
نشست خبری پرسپولیس لخویا علی عسگر تمام تلاشمان را برای گرفتن نتیجه به کار میبندیم مدافع تیم فوتبال پرسپولیس گفت تمام تلاشمان این است که بتوانیم یک بازی خوب به نمایش بگذاریم و برنده از میدان خارج شویم به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران حمیدرضا علی عسگر در کنفرانس خبری قیک مسئول: افزایش دریافتی پرستاران در خور تلاش این قشر فداکار نیست
سهشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۱ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت افزایش دریافتی پرستاران در خور تلاش این قشر فداکار نیست علی تقی زادیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه آذربایجانشرقی ضمن تبریک روز پرستار اظهار کرد دریافتی پرستاران از اول مهرمابتکار در نشست آکادمی دیپلماتیک پاریس عنوان کرد: تلاشهای نتانیاهو بی اثر است/ همه منتظر حصول توافق جامع هسته
ابتکار در نشست آکادمی دیپلماتیک پاریس عنوان کرد تلاشهای نتانیاهو بی اثر است همه منتظر حصول توافق جامع هستهایمعاون رئیس جمهور ایران گفت همه منتظر رسیدن به توافق جامع هستند و انتظار دارند ایران نقش ویژه خود را در جهت حل و فصل مسائل منطقهای و بینالمللی ایفا کند و تلاشهای نتانتلاش میکنیم دست پر به تهران برگردیم عالیشاه: بعد از بازی با لخویا انتظارات از ما زیاد شد/ شناخت خوبی از بنیاد
تلاش میکنیم دست پر به تهران برگردیمعالیشاه بعد از بازی با لخویا انتظارات از ما زیاد شد شناخت خوبی از بنیاد کار داریمبازیکن تیم فوتبال پرسپولیس گفت میدانیم که از بعد از بازی با لخویا انتظارات از تیم بالا رفت و باید این انتظارات پاسخ خوبی بدهیم امید عالیشاه در گفتوگو بامکارم شیرازی: اقدامات دولت در اقتصاد و خدمات درمانی خوب و ملموس است
پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۹ آیتالله مکارم شیرازی در دیدار رییسجمهوری اسلامی ایران موفقیتهای دولت در حوزه مدیریت اقتصاد و خدمات اجتماعی به ویژه درمان و بهداشت را خوب و ملموس ارزیابی و بر تلاش بیشتر دولت برای رسیدگی به محرومان و اقشار ضعیف جامعه تاکید کرد به گزارش گروه دریافتکارشناس جنگ نرم سپاه پاسداران: تمام تلاش دشمنان تخریب بنیان خانوادههای ایرانی است
کارشناس جنگ نرم سپاه پاسداران تمام تلاش دشمنان تخریب بنیان خانوادههای ایرانی استکارشناس جنگ نرم سپاه پاسداران گفت تمام تلاش فرهنگی و رسانهای دشمنان برای تخریب بنیان خانوادهها و ایجاد گسست و از هم پاشیدن آن است به گزارش خبرگزاری فارس از شاهرود ابوالفضل دربانیان امشب در همایشدو مدال نقره حاصل تلاش نینجاکاران مهابادی در مسابقات کشوری
مهاباد دو مدال نقره حاصل تلاش نینجاکاران مهابادی در مسابقات کشوری دو رزمی کار مهابادی با کسب دو مدال نقره در مسابقات کشوری به اردوی تیم ملی دعوت شدند به گزارش باشگاه خبرنگاران مهاباد عبدولی مربی تیم منتخب استان آذربایجان غربی در مورد این مسابقات گفت این رقابت ها به میزب- برگزاری کارگاه آموزشی طراحی مسیرهای هوایی برای کشورهای گروه D8
برگزاری کارگاه آموزشی طراحی مسیرهای هوایی برای کشورهای گروه D8 تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری از برگزاری دومین کارگاه آموزشی طراحی مسیرهای هوایی برای کشورهای عضو گروه D8 در ایران خبر داد به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان هواپیمایی-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها