تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834236998
هر سخنی را به اسم فضیلت حضرت زهرا علیهاالسلام قبول نکنیم!
واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: هر سخنی را به اسم فضیلت حضرت زهرا علیهاالسلام قبول نکنیم!
در لابلای کتابها، احادیثی درباره آن بانو نقل شده که اشکالات ظریف اما مهمی دارد و برای روشن شدن حقیقت لازم به بیان است.
حضرت فاطمه
فاطمه زهرا علیهاالسلام، دختر پیامبر صلی الله علیه و آله از شناخته شده ترین بانوان صدر اسلام نزد مسلمانان و غیر مسلمانان است و برتری ایشان نسبت به سایر زنان امر پوشیده ای نیست. با این حال در لابلای کتابها، احادیثی درباره آن بانو نقل شده که اشکالات ظریف اما مهمی دارد و برای روشن شدن حقیقت لازم به بیان است. در اینجا به تحلیل یک نمونه از این احادیث مینشینیم.
حسادت زنانه بر اثر خواستگاری شوهر از دختر ابوجهل!این حدیث در کتاب های مشهوری نقل شده است(1) و ترجمه آن چنین است که حضرت علی علیه السلام از دختر ابوجهل خواستگاری کرد، اما پیامبر گرامی صلی الله علیه و آله فرمود:
"فاطمه جزئی از وجود من است و می ترسم در دینش دچار فتنه و خرابی شود و من این گونه نیستم که حلالی را حرام کنم یا حرامی را حلال کنم اما قسم به خدا که محال است دختر رسول خدا و دختر دشمن خدا هر دو همزمان همسر یک مرد باشند."
این حدیث که در کتاب ها از آن به عنوان یکی از فضیلت های فاطمه زهراء علیهاالسلام نام برده می شود از جهات مختلف قابل تحلیل و تأمل است:
اول – به خواستگاری امام علی علیه السلام از دختر ابوجهل در زمان حیات فاطمه زهرا علیهاالسلام اشاره می کند.
دوم - به واکنش سریع پیامبر صلی الله علیه و آله و اعلام مخالفت صریح با این ازدواج اشاره می کند.
سوم – طبق این گفته، پیامبر صلی الله علیه و آله اقرار می کند که فاطمه زهرا علیهاالسلام دارای صفت "حسادت زنانه" است یعنی اگر شوهرش به رغم حفظ عدالت بخواهد همسر دیگری نیز اختیار کند، با اینکه این کار حلال است، صفت غیرت(حسادت) زنانه باعث می شود که چنان برآشفته شود که در دینش دچار آشوب گردد.
چهارم – این اقدام امام علی علیه السلام باعث شد که پیامبر صلی الله علیه و آله یک حکم شرعی را که تا آن لحظه مردم از آن بی خبر بودند، در آن فرصت بیان کند که "دختر رسول خدا و دختر دشمن خدا همزمان نمی شود که همسر یک مرد باشند."نقد و تحلیلبا دقت در نتایج و پیامدهایی که قبول کردن حدیث بالا به دنبال دارد، جادارد یک بار دیگر با توجه به اصول یقینی دین به این قضیه نگاه کنیم:
یک – احترام به حلالهای الهی مانند حرامهای الهی لازم است و نشانه تسلیم بودن در برابر خداست، حال چگونه ممکن است حضرت فاطمه زهراء علیهاالسلام که به اعتقاد همه مسلمانان، یکی از کسانی است که آیه تطهیر در شأن او نازل شده است، دچار همان احساسات ناشایسته ای باشد که بسیار از زنان عادی نیز به آن گرفتارند؟ مگر نمی داند که غیرت (حسادت) زنانه به شدت در دین نکوهش شده است و زنان را به کنترل این احساسات خود نسبت به همسران دیگرِ شوهرشان امر شده اند؟دو - آیا فاطمه زهراء علیهاالسلام از اینکه علی مرتضی علیه السلام حق شرعی و قانون الهی عدالت را درباره همسران خود رعایت نکند ناراضی بود؟ چه کسی چنین احتمالی را در حق امام علی علیه السلام که عادلترین عادلان است، روا میدارد؟
پذیرفتن داستان فوق نقش مهمی در پاکسازی چهره کسانی دارد که فاطمه علیهاالسلام بعد از وفات پیامبر صلی الله علیه و آله خطاب به آنها فرموده است که "شما مرا اذیت کردید". وجود داستان بالا مجبورمان می کند هرچه درباره اذیت کنندگان فاطمه زهرا علیهاالسلام بگوییم، درباره علی مرتضی علیه السلام هم بگوییم و عملاً اذیت کنندگان آن بانو تبرئه گردند.سه – علی مرتضی علیه السلام چرا با وجود همسری مثل فاطمه زهراء علیهاالسلام به دنبال همسر دیگری می گشت؟ آیا نقصی در کوثر احساس می کرد که برای تکمیلش نیازمند به همسر دیگری باشد؟چهار – چگونه باور کنیم که علی مرتضی علیه السلام که بیش از هر کس دیگر از روحیات همسر خود مطلع است، او را اذیت کرده است؟ آیا هیچیک از ما حتی در امور کوچکتر حاضر به اذیت کردن فاطمه زهرا علیهاالسلام هستیم پس چگونه می توانیم باور کنیم که مولای ما و آنکه امام متقین است و آنکه برادر پیغمبر صلی الله علیه و آله است چنین کاری را روا می دانسته است؟پنج – قبول کردن این داستان برای مقام پیامبر صلی الله علیه و آله هم کوچک کننده است چه اینکه نشان می دهد که در بیان حقایق دینی میان دختر خود و دیگران تفاوت می گذارد و کاری که برای دیگر زنان ناشایست است را برای دختر خود روا می دارد و به جای نکوهش کردن، با او همراهی می کند.شش – حکمتی که در این داستان بیان شده، آن است که شرعاً امکان ندارد دختر رسول خدا همزمان با دختر دشمن خدا همسر یک مرد باشند. این در حالی است که آیات قرآن چنین محدودیتی را بیان نکرده اند و طبق قرآن یک مرد مسلمان به شرط رعایت عدالت می تواند با دو، سه یا نهایتا چهار زن مسلمان ازدواج کند، چه دختر پیامبر صلی الله علیه و آله باشند و چه نباشند. چگونه ممکن است پیامبر صلی الله علیه و آله یک حکم اختصاصی برای فاطمه زهراء علیهاالسلام آورده باشد که هم با قرآن ناسازگار است و هم اینکه خود فاطمه و علی علیهما السلام تا آن لحظه از آن بی خبر بوده اند؟هفت – فارغ از همه موارد بالا، این حدیث طبق ادعا، به قانونی اشاره می کند که مختص حضرت زهراء علیهاالسلام نیست بلکه با سایر دختران همه انبیاء، مشترک است که آن هم نه یک فضیلت اخلاقی، بل یک قانون است که از ضعف روحیه آنان نسبت به کنترل احساسات زنانه حکایت میکند؛ پس این داستان در حقیقت نسبت دادن یک صفت مذموم به آنهاست نه اینکه بیانگر فضیلتی برای آنها باشد. وجود این داستان چه فایدههایی دارد؟
ممکن است سوال شود که چه ضرورتی احساس می شد که چنین فضیلتی برای صدیقه طاهره علیهاالسلام به ذهن برسد و در کتابها نوشته شود؟ در اینجا به سه فایده که می تواند زمینه ساز پیدایش این داستان باشد میپردازیم:
شهادت حضرت فاطمه (س)الف: سست شدن اعتبار غضب فاطمه علیهاالسلامهر کس این حدیث را به پیامبر صلی الله علیه و آله نسبت دهد دچار آشفتگی فکری می شود؛ چرا که به نقل شیعه و سنی پیامبر صلی الله علیه و آله فرموده است که غضب و رضایت فاطمه زهرا علیهاالسلام همان غضب و رضایت پیامبر صلی الله علیه و آله و خداست و از طرف دیگر می بینیم که این حدیث ارزش اذیت شدن و غضب او را در حد یک احساس زنانه نکوهش شده، پایین آورده است.
بنابراین خواننده این حدیث چاره ای ندارد که در حدیث هایی که در شأن فاطمه زهرا علیهاالسلام از زبان پیامبر صلی الله علیه و آله صادر شده تجدید نظر کند و آن را – نعوذ بالله - در حد یک تعارف معمولی یا عاطفه پدر و فرزندی تفسیر کند.
پذیرفتن داستان فوق نقش مهمی در پاکسازی چهره کسانی دارد که فاطمه علیهاالسلام بعد از وفات پیامبر صلی الله علیه و آله خطاب به آنها فرموده است که "شما مرا اذیت کردید".(2) وجود داستان بالا مجبورمان می کند هرچه درباره اذیت کنندگان فاطمه زهرا علیهاالسلام بگوییم، درباره علی مرتضی علیه السلام هم بگوییم و عملاً اذیت کنندگان آن بانو تبرئه گردند.ب: کمک به غلو درباره یکی از همسران پیامبرخداداستان بالا که در قالب حدیث آورده شده است، کمک مهمی برای پاکسازی یکی از بانوان صدر اسلام ایفا می کند که به لحاظ طرز فکر و تاریخ زندگانی اش در کتابهای تاریخی مشهور شده است. حفظ حرمت این بانو که همسر پیامبر صلی الله علیه و آله می باشد بر ما لازم است؛ اما این امر دلیل نمی شود که در حق او به غلو بیفتیم؛ چه اینکه ایشان به اعتراف خود دارای صفت ناپسند حسادت زنانه بوده اند.(3) قبول کردن داستان فوق کمک می کند که غلوکنندگان بتوانند راهی برای توجیه این روحیه ناپسند بیابند زیرا هرچه درباره وجود آن روحیه ناپسند در ایشان اشاره کنیم، عیناً مجبور هستیم همان را در حق فاطمه زهراء علیهاالسلام نیز بگوییم.
قبول کردن این داستان برای مقام پیامبر صلی الله علیه و آله هم کوچک کننده است چه اینکه نشان می دهد که در بیان حقایق دینی میان دختر خود و دیگران تفاوت می گذارد و کاری که برای دیگر زنان ناشایست است را برای دختر خود روا می دارد و به جای نکوهش کردن، با او همراهی می کند.ج: تنزیل اعتبار دو معصوم از حدّ عصمت به حدّ پایینتر از عادیهر کس داستان بالا و مشابه های آن را که متأسفانه در کتب حدیث وجود دارد باور کند، در دین دچار سرگردانی می شود؛ زیرا از یک سو با آن مقامات و فضایل و آیاتی که در شأن حضرت علی و حضرت زهرا علیهما السلام وارد شده است روبروست (عصمت، اهل ذکر بودن، عالم بودن، نشانگر راه حق بودن و...) و از سوی دیگر طبق امثال این داستانها، این بزرگواران عملاً هیچگونه شرافتی نسبت به سایر مسلمانان نداشتند. مثلاً امام علی علیه السلام -نعوذ بالله- در کنترل امیال خویش ناتوان بوده و فاطمه زهرا علیهاالسلام نیز -نعوذ بالله- در کنترل احساسات خود. حال این دو چگونه می توانند اسوه و الگوی مسلمانان باشند؟!
شکی نیست که درباره این حدیث و احادیث مشابه، قبل از هر چیز باید معیار خود را آیات قرآنی و فضایل یقینی آن بزرگواران قرار دهیم تا دچار سرگردانی و حیرت نگردیم. تبیان
سه شنبه 12 اسفند 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]
صفحات پیشنهادی
برگزاری مراسم عزاداری و سوگواری حضرت زهرا باسخنرانی آیت الله قرهی
برگزاری مراسم عزاداری و سوگواری حضرت زهرا باسخنرانی آیت الله قرهی شناسهٔ خبر 2510450 سهشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۹ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی مراسم عزاداری و سوگواری حضرت زهرا س با سخنرانی آیت الله روح الله قرهی در مهدیه القائم المنتظر عج برگزار می شود به گزااسامی حضرت زهراء(سلام الله علیها) نزد خدا
حدیث اسامی حضرت زهراء سلام الله علیها نزد خدا امام صادق علیهالسلام فرمود اگر امیرالمومنین ع با حضرت فاطمه س ازدواج نکرده بود در روی زمین تا روز قیامت هیچ همسر و همتایی در میان بنی آدم برای او نبود به گزارش سرویس دینی جام نیوز حضرت عبدالعظیم حسنی از حسن بن عبدالله از یونسچرا حضرت زهرا(س) در خطبه فدک از هجوم به خود و خانه اش چيزى نفرمود؟
پرسمان چرا حضرت زهرا س در خطبه فدک از هجوم به خود و خانه اش چيزى نفرمود آیتالله العظمی سیّد صادق روحانی به پرسشی درباره شبهاتی در خصوص خطبه ی حضرت فاطمه س پاسخ دادند به گزارش سرویس دینی جام نیوز آیتالله العظمی سیّد صادق روحانی به پرسشی درباره شبهاتی در زمان ایراد کرزیارتنامه حضرت زهرا سلام الله علیها/ صوت
زیارت زیارتنامه حضرت زهرا سلام الله علیها صوت اى آن که خدایى که تو را خلق کرد پیش از خلقت بیازمود و در آن آزمایش بر هر گونه بلا و مصیبت تو را شکیبا و بردبار گردانید بسم الله الرحمن الرحیم یَا مُمْتَحَنَهُ امْتَحَنَکِ اللَّهُ الَّذِی خَلَقَکِ قَبْلَ أَنْ یَخْلُقَکبازخوانی ومعرفی کتاب «پرسش و پاسخ درباره زندگانی حضرت فاطمه زهرا»
به مناسبت فرارسیدن ایام فاطمیه برگزار میشود بازخوانی ومعرفی کتاب پرسش و پاسخ درباره زندگانی حضرت فاطمه زهرا شناسهٔ خبر 2510327 سهشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۰ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی نشست بازخوانی کتاب پرسش و پاسخ درباره زندگانی حضرت فاطمه زهرا س به مناسروضه سوزناک حاج محمود کریمی در رثای حضرت زهرا (س)
شهات حضرت زهرا سلام الله علیها روضه سوزناک حاج محمود کریمی در رثای حضرت زهرا س فاطمیه دوم سال 93 جام دینی دانلود 501 لینک لینک ۰۸ ۱۲ ۱۳۹۳ - ۰۸ ۰۰4 خواسته حضرت زهرا(س) از خداوند
حجت الاسلام حائری زاده 4 خواسته حضرت زهرا س از خداوند حضرت زهرا شخصیتی هستند که جامع تمام کمالات مُلکی و ملکوتی هستد و فاقد تمام عیوب و نواقص هستند به گزارش سرویس جام نیوز مراسم سومین روز ایام فاطمیه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حائری زاده و مداحی حاج سعید حدادیانوزیر سابق اطلاعات مطرح کرد ماجرای روضه حضرت زهرا(س) که منشا آن سفارت انگلیس بود/ نقش یک روحانی در حالات معنوی
وزیر سابق اطلاعات مطرح کردماجرای روضه حضرت زهرا س که منشا آن سفارت انگلیس بود نقش یک روحانی در حالات معنوی حاج قاسمحجتالاسلام مصلحی گفت در دوران دفاع مقدس شیعه انگلیسی با شعار اینکه شما در حال شیعه کشی و مسلمان کشی هستید و چه کسی باید جواب این خونها را دهد با شبهه افکنی قصددر آستانه فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت فاطمه الزهرا (س) پیکر پاک دو شهید گمنام وارد بندرگز شد/ مراسم بدرقه صبح
در آستانه فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت فاطمه الزهرا س پیکر پاک دو شهید گمنام وارد بندرگز شد مراسم بدرقه صبح فردادر آستانه فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت فاطمه الزهرا س پیکر پاک دو شهید گمنام میهمان مردم ولایتمدار شهرستان بندرگز شد به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان در آستانه فراامام جمعه همدان: مراسم سوگواری حضرت زهرا(س) باشکوه برگزار شود
امام جمعه همدان مراسم سوگواری حضرت زهرا س باشکوه برگزار شودامام جمعه همدان با بیان اینکه باید مراسم سوگواری حضرت زهرا س با شکوه برگزار شود گفت حضرت فاطمه س وظیفه خود را در دفاع از دین مبین اسلام انجام دادند امروز نیز ما باید به وظایف خود عمل کنیم به گزارش خبرگزاری فارس ازدانشکده رسانه برگزار میکند مراسم روز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) با سخنرانی استاد حشمتالله قنبری
دانشکده رسانه خبرگزاری فارس برگزار میکندمراسم روز شهادت حضرت فاطمه زهرا س با سخنرانی استاد حشمتالله قنبریفردا چهارشنبه 13 اسفند مصادف با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا س دانشکده رسانه خبرگزاری فارس مراسمی را با سخنرانی استاد حشمتالله قنبری برگزار میکند به گزارش خبرنگار دانهمزمان با سالروز رحلت حضرت فاطمه(س) صورت میگیرد برگزاری مراسم سوگواری حضرت زهرا (س) در دفتر امامجمعه اصفهان
همزمان با سالروز رحلت حضرت فاطمه س صورت میگیردبرگزاری مراسم سوگواری حضرت زهرا س در دفتر امامجمعه اصفهانمراسم عزاداری به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا س از صبح روز دوشنبه به مدت سه روز در دفتر نماینده ولیفقیه و امامجمعه اصفهان برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهامراسم عزای حضرت زهرا(س) در کرمان برگزار می شود
در ایام فاطمیه مراسم عزای حضرت زهرا س در کرمان برگزار می شود شناسهٔ خبر 2508829 یکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۰ استانها > کرمان کرمان - مراسم سوگواری شهادت حضرت زهرا س از امشب در حسینه ثارلله کرمان برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی صدا و سیمای مرکز کرامشب برگزار میشود مراسم شبی با شهدا و سوگواری حضرت زهرا(س) در مسجد سیدهای اراک
امشب برگزار میشودمراسم شبی با شهدا و سوگواری حضرت زهرا س در مسجد سیدهای اراکمسئول کانون شهید فرهاد مقیمی مسجد سیدهای اراک از برگزاری مراسم شبی با شهدا با حضور شهید گمنام دفاع مقدس بعد از نماز مغرب و عشاء امشب خبر داد کوروش فیروزی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک افزودویژه مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا(س)در زنجان برگزار می شود
ویژه مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا س در زنجان برگزار می شود شناسهٔ خبر 2506460 چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۷ استانها > زنجان زنجان-همزمان با ایام شهادت حضرت زهرا س برنامه های ویژه سخنرانی و عزاداری به مدت ۱۰ شب در شهر زنجان برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابحضرت زینب(س) در نگاه محقق غیر مسلمان آلمانی
به بهانه ولادت پیام آور کربلا حضرت زینب س در نگاه محقق غیر مسلمان آلمانی امروز در سراسر جهان اسلامي يك نفر وجود ندارد كه بگويد وي از نسل بني اميه است به گزارش سرویس دینی جام نیوز محققان زيادي در ارتباط با قيام كربلا و حماسه حسيني دست به نگارش زده اند در اين زمينه محققاز شبکه دو پخش می شود بررسی حقوق خانواده در سیره حضرت زهرا(ع) در «عصر خانواده»
از شبکه دو پخش می شودبررسی حقوق خانواده در سیره حضرت زهرا ع در عصر خانوادهبرنامه عصر خانواده سه شنبه 12 اسفند با موضوع حقوق خانواده در سیرت حضرت زهرا سلام الله علیها روی آنتن می رود به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس مهدی قلی رضایی قاضی دیوان عالی کشور در برنامه-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها