تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سزاوار است كه عاقل ، از مستى ثروت، قدرت ، دانش ، ستايش و مستى جوانى بپرهيزد، چرا ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827436193




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عکس العمل فرزند یکی از مراجع تقلید در پی اهانت به پیامبر اسلام (ص)


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


درپی اهانت هفته نامه شارلی به پیامبر اسلام (ص)؛
عکس العمل فرزند یکی از مراجع تقلید در پی اهانت به پیامبر اسلام (ص)
احساسات و عواطف انسانها در مجموعه كرامت انسانى و حرمت نهادن به هويّت و شئون بشرى قابل تفسير و شايسته تعبير است.





به گزارش سرویس دینی جام نیوز،درپی اهانت هفته نامه شارلی به پیامبر اسلام (ص) حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی به مدیر هفته نامه شارلی نامه ای نوشت و این هفته نامه را به انصاف، حق مداری و عدالت دعوت کرد.
متن نامه به این شرح است:

مديريت محترم هفته نامه شارلى ابدو

با سلام و احترام

از پيامبرى كه آموزگار علم و حكمت است و با اراده الهى جامعه را از ظلمت و جهل به نور و دانش هدايت مى نمايد سخن نمى گويم .

از فرزانه اى كه درس آزادى و كرامت را از ساحت الهى آموخت تا ارمغان بشر سازد و انسانها را از زنجير اسارت و يوغ لئامت رهائى دهد قلم نمى زنم .

از پيامبرى كه همه انبياى پيش از او به آمدنش بشارت داده تا پيامبر رحمت و پيام آور صلح و دوستى و نويد بخش جوانمردى و مروّت باشد كلامى نمى گويم .

بلكه از ارزشها و اصولى كه در باور شما شكل يافته و از مظاهر تمدّن نوين به ويژه در جهان غرب به شمار مى آيد گفتگو مى كنم .

براى شما و همفكران محترم تان كه به انگيزه آزادى بيان و به نيّت رها سازى انديشه و ارضاى غريضه اقدام به هر صورتى از رفتارهاى ژورناليستى مى نمائيد ، اگرچه با توهين و تحقير همراه باشد، و يا بازى با عواطف و احساسات محسوب گردد ، نكاتى را به اختصار و با احترام يادآور مى شوم ؛

١- همه انسانها خصوصاً جمع نخبگان و گروه دانشمندان به ويژه اصحاب معرفت ساز و ارباب باور بخش از جايگاهى كريمانه برخوردارند به گونه ايكه هر نوع اقدام و هر گونه رفتار به ظاهر فرهنگى و هنرى كه با اصول ارزشى و قواعد دانشى سازگار و هم سو نباشد خلاف كرامت و نافى حرمت قلمداد شده و از منطق خرد محكوم و از منظر اخلاق مردود است .

٢- ترديدى نيست كه بشر با انديشه و باور هوّيت مى يابد و جان بر مى گيرد ، اگرچه آن تفكّر و اين ايمان  به راه نباشد بلكه بيراهه باشد ، به سُخره گرفتن افكار عقلى و به استهزاء كشاندن آثار قلبى بازى كردن با هويّت انسانهائى است كه زندگى و مرگ خود را در ركاب آن باور به قربانگاه مى برند .

٣- احساسات و عواطف انسانها در مجموعه كرامت انسانى و حرمت نهادن به هويّت و شئون بشرى قابل تفسير و شايسته تعبير است و بى اعتنائى بدان و به هيچ گرفتن آن خصوصاً براى عموم مردم با زير پا نهادن ارزشها و لگد مال نمودن حرمتها همراه خواهد بود .

٤- گرچه نفس آزادى بيان از هر نوع تنگناى فكرى و فراغت قلم از هر گونه محدوديّت فرهنگى ، تحفه اى گرانقدر و جلوه اى بهامند بوده و نزد خرد ممدوح و در پيشگاه فطرت محمود است ، ليكن براى نفس بيان و شخص قلم نيز حرمتى ذاتى است كه حفاظت جايگاه آن و صيانت پايگاه اين خود حاكى از رعايت كرامت انسانى است.

٥- آنچه گم شده بشر امروز است و متأسفانه هرچه بيشتر مى جويد كمتر مى يابد همانا حقيقت است ، پيامبران الهى و سفيران ربوبى آمدند تا بشر را به حقيقت نزديك و مفاهيمى همچون كرامت ، عدالت ، آزادى ، استقلال ، و حقوق بشر را از منظر خدائى كه آنها و اينها را آفريد وابكاوند . به باور باورمندان و در اعتقاد رسولان هريك از مفاهيم ارزشى ياد شده و ديگر مفاهيم از اين دست به گونه اى ديگر بايستى تفسير و به نحوى متفاوت شايسته تعبير مى باشند .

٦- رسالت مطبوعات روشنگرى و مأموريت آنان حق نمائى است كه البته هرچه اين رسالت در كسوت اخلاق بر آمده و در صحبت ادب بر آيد موجب تفاهم و سبب تعامل بيشتر خواهد گرديد ، در جهانى كه شعار صلح دوستى و مبارزه با خشونت و افراط مورد استقبال است ، رو در رو قرار دادن جوامع و ايجاد نگاهى خصمانه بين طرفداران اديان و تحريك عواطف و احساسات و صف آرائى اديان و ملل در برابر يكديگر با آموزه هاى عقلانى بشر و الهامات فطرى آدمى در تضادّ است و نه تنها نمى تواند در به اهتزاز در آوردن پرچم صلح ، رفيق شفيق و يار مددكار باشد. بلكه موجب ضعف و سستى در مسأله مهم همگرائى اديان و همسوئى ملل بشمار مى آيد .

٧- اكنون كه با بيدارى جوامع و بهره گيرى از نداى  فطرت و تعاليم عقلانى و آموزه هاى وحيانى ، بشر در تكاپوى برون افكندن زره جنگ و خشونت از تن است و مى انديشد كه چگونه  حرير صلح و دوستى را در فضاى عقلانيّت اصيل بر تن نمايد ، اقداماتى كه موجب بر هم زدن اين تجربهء بزرگ و آشفته  نمودن اين صحنه اجتماعى و فرهنگى است خود دور شدن از رسالت ذاتى فرهنگ  و شناورى در خلاف جريان عمومى است .

٨- به نظر مى رسد اكنون كه بشر به دشوارى بر بام بربريّت بر آمده و بر سقف وحشيّت خيمه زد شايسته نمى نمايد كه ديگر بار به بهانه هاى واهى و اقدامات جبرانى از بام صلح برزمين جنگ برافكنده شود و از سقف مهر و دوستى  بر سطح قهر و دشمنى بركوبيده گردد .

٩- گرچه همواره حركتهاى نا بخردانه و رفتارهاى ناپسندانهء جريانات تندرو ، افراطى ، خشونت گرا ، ضد فرهنگ و بى منطق از هرسو و با هر انگيزه محكوم و مطرود است ليكن وظيفهء خردگرايان و تكليف گشاده صدران همواره تحمّل و صبورى و دامن نزدن به لهيب منازعات و ندميدن شعله مناقشات است ، بلكه بر خود فرض و لازم مى بينند تا مجال مقابله و بهانه مجادله را از هر نا آگاه و يا هر مغرضى باز ستانند .

١٠ - روشن است كه ابزار فرهنگ و اسباب هنر مستعمره قدرت و بازيچه ثروت نيست ، از اينرو بايستى توجّه داشت چگونه عواملى  و كدامين عناصر با هدايت و حمايت خويش مى كوشد تا تيراژ ٥٠ پنجاه هزارى را به شمار گان ٥ مليونى فزونى بخشد ، همواره ارباب نظر و اصحاب بصر بايستى به خاطر بسپارند كه نبايستى اجازه داد تا عقاب قدرت و چنگال ثروت ، هماى فرهنگ و كبوتر هنر را به چنگال خود در ستاند و بر كام خويش بركشاند .

در پايان ، از اينكه با امعان نظر در نكات ياد شده مسير فكرى و فرهنگى آن جمع محترم و آثار منتشره آن را مورد تامّل و بررسى مجدد قرار مى دهيد سپاسگزارى نموده و خود و شما را به رعايت انصاف ، حق مدارى و عدل محورى دعوت نمايم .

مرتضى جوادى آملى   شفقنا



۳۰/۱۰/۱۳۹۳ - ۱۳:۲۱




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن