تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834474945
تحریف واقعه جمعه خونین مکه توسط شبکه کلمه
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
جمعه خونین مکه واقعه ای فراموش نشدنی؛
تحریف واقعه جمعه خونین مکه توسط شبکه "کلمه"
«جمعه خونین مکه» اگرچه به ظاهر برای سرکوب مراسم برائت از مشرکین بود، اما در حقیقت بر اساس دستور آمریکا و در جهت مقابله با «صدور انقلاب اسلامی» رقم خورد. اگرچه موجب بسط انقلاب اسلامی گردید و خود زمینهای گشت تا ...
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، شبکه وهابی کلمه، در ادامه دشمنی های خود با نظام اسلامی، این بار در سالروز جمعه خونین مکه، به بررسی این واقعه پرداخت و آن را تحریف کرد. کاری که خود دولت سعودی هم در آن ایام و بعد از آن افتضاحی که به بار آورد، در جهت توجیه آن انجام داد. «جمعه خونین مکه» اگرچه به ظاهر برای سرکوب مراسم برائت از مشرکین بود، اما در حقیقت بر اساس دستور آمریکا و در جهت مقابله با «صدور انقلاب اسلامی» رقم خورد. اگرچه موجب بسط انقلاب اسلامی گردید و خود، زمینهای گشت تا مظلومیت انقلاب اسلامی و سخن حقش بیش از پیش در برابر چشم مسلمین جهان قرار گیرد که نقطه عطفی در صدور انقلاب بود. مگر نه آنکه در چهلم شهدای جمعه خونین بود که انتفاضه فلسطین آغاز گردید؟ از این رو بازکاوی این حادثه تاریخی که به دلایل مختلف سیاسی کمتر بدان پرداخته شده است، یکی از الزامات تاریخی در شناخت مرزهای درنوردیده شده توسط موج انقلاب اسلامی است. آنچه در پی میآید تلاشی اندک برای مقابله با فراموشی جمعه خونین مکه است که یادبودش حتی از برگهای سررسیدها نیز رنگ باخته است.
مراسم برائت از مشرکین
برائت از مشرکین، تعبیری قرآنی به مفهوم بیزاری و اجتناب از مشرکین و دشمنان مسلمانان و قطع پیوند با آنها. و اصطلاحا به فعالیتهایی که در بُعد سیاسی حج به صورت اجتماعی انجام میگیرد نیز اطلاق میشود. در آیات مختلف قرآن گذشته از نکوهش شدید شرک و مشرکان، و بیان عاقبتِ شوم آنها، تأکید بر ضرورت گسستن پیوند از مشرکان و توصیه جدّی به مقابله با آنان و به برائت انبیاء از مشرکان و اعلان بیزاری آنها از «شرک» و «موضوع له شرک» تصریح شده است.
با توجه به محتوای برائت از مشرکین، و نیز ارزش تأسی به پیامبر (صلی الله علیه وآله) در انتخاب زمان و مکان اعلان برائت، مناسبت حکم و موضوع ایجاب میکند که بهترین و کارآمدترین شکل اعلان برائت از مشرکان، در حرم و در ایام حج انجام گیرد. از آیه سوم سوره توبه نیز میتوان چنین استنباط کرد که اعلان برائت با اعمال و مناسک حج منافات ندارد، بلکه رابطه میان آن دو، در هدف و ماهیت و نتایج ایجاب میکند که برای تکمیل آثار و برکات هر یک از آنها، این دو عمل عبادی و سیاسی همراه یکدیگر انجام پذیرند؛ زیرا حج، در مفهوم جامع خود بسیاری از شعائر توحیدی را دربر میگیرد و عبادتی اجتماعی ـ سیاسی به شمار میرود، و صرفاً حرکتی فردی نیست. نمونههای بهره گیری سیاسی و اجتماعی از موقعیت بیت الله الحرام و حج که حرم امن الهی بشمار رفته و همگان در آن مصون هستند، در سنت رسول اکرم و ائمه اطهار علیهم السلام و مسلمانان متعدد است و ما به بعضی از آنها اشاره میکنیم:
۱) در سال هفتم هجرت، پیامبر اکرم بر اساس توافقنامه حدیبیه، همراه دو هزار تن از مسلمانان، برای مناسک عمره (عمره القضاء) به مکه رفتند و از نحوه آرایش شکوهمند مسلمانان به هنگام طواف و شعارهای آنان ـ از جمله اشعار عبدالله بن رواحه ـ برای نمایش قدرت مسلمانان در برابر مشرکان بهره بردند؛ شخص رسول اکرم، پس از طواف و سعی، بوضوح شکست مشرکان و نابودی آنها را از خدا مسئلت کرد.
۲) در سال نهم، با ابلاغ برائت، صفوف مسلمانان از کفار و مشرکان کاملاً متمایز شد.
۳) در سال دهم، حجه الوداع، با تأثیرات عمیق در مسائل اعتقادی، احکام و اجتماعیاتِ اسلامی برگزار شد و حج مظهر عظمت اسلام و مسلمین و استعلای آن بر کفار و مشرکین معرفی گردید، چنانکه خطبههای منی و عرفه و غدیر خم رسول اکرم صلی اللّه علیه وآله وسلّم متضمن مسائل مهم و اساسی جهان اسلام بود.
۴) در سال ۵۸، امام حسین علیه السلام در مراسم حج، بسیاری از صحابه و مؤمنین و انصار برجسته را در منی گرد آورد و از طغیانگری معاویه و ستمهای او سخن گفت و از ایشان خواست که هنگام بازگشت از حج، پیام او را به مردم دیگر ابلاغ کنند تا از دین حق دفاع شود؛ و همگان را بر صدق گفتار خود گواه گرفت.
۵) در سال ۶۰، امام حسین علیه السلام با استفاده از موقعیت حج، به افشای چهره حکومتِ یزیدبن معاویه پرداخت، و چون شنید که عوامل حکومتی قصد جانش را دارند، برای حفظ حرمت حج و حرم، در روز هشتم ذیحجه با اظهار وضع پر مخاطره خود همراه خانواده و تعدادی از یاران به سمت عراق حرکت کرد. این رویه در رفتار اغلب ائمه ما مشاهده میگردد؛ از مضامین دعاهای منی و عرفه حضرت امام سجاد علیه السلام، مباحثات سیاسی و علمی امام باقر و امام صادق علیهما السلام و تا آغاز شدنِ قیام مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه از کنار کعبه و بیعت مردم با ایشان در میان رکن و مقام.
غفلت های تاریخی در مقاطع مختلف، باعث نقصان توجه به مقصود اصلی و ماهیت ذاتی حج شده است، همچنانکه پس از بنای کعبه و آغاز حج ابراهیمی نیز بتدریج خرافات و اوهام بر حج اصیل تأثیر نهاد و آن را به صورت حج جاهلی درآورد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران (۱۳۵۷ ش)، امام خمینی نیز با توجه به موقعیت خطیر جهان اسلام در دنیای کنونی، بار دیگر جنبههای اعتقادی و اجتماعی حج را متذکر و خواستار بهره گیری، از این همایش بزرگ سال برای بیان مسائل و حلّ مشکلات جهان اسلام شد.
امام خمینی (ره) در عید قربانِ نخستین حج پس از پیروزی انقلاب اسلامی (۳۰ آبان ۱۳۵۸)، در پیامی به حجاج به تحلیل جامعی از کعبه و حج مبادرت کرد و آن را محل نشر توحید و نفی شرک دانست. تأکید او بر این نکته بود که کعبه خاستگاه اصلی ندای توحید و مرکز شکستن بتها در سراسر جهان است و بنابر آیات قرآنی تطهیر آن از همه ناپاکیها و پلیدیها که بالاترین آنها شرک است، واجب است، و سپس با اشاره به اعلان برائت از مشرکین در سوره توبه و قیام مهدی موعود علیه السلام از کنار کعبه و دعوت مردم به توحید، نتیجه گرفت که همه بت شکنیها از کعبه سر چشمه گرفته و خواهد گرفت و امت اسلام نیز باید از این امر تأسی نمایند. وی حج اجتماعی و برائت از مشرکان را به یک روش خاص محدود نکرد، بلکه دغدغه اصلی و تأکید عمده او بر محتوای عمیق حج و استفاده از آن با اتکا بر توحید ناب و اجتناب از تمامی مظاهر شرک و تعلق و توکل به غیر خدا بود، که میتواند منشأ حرکات و برکات بسیاری در جوامع اسلامی و همسویی و تلاش آنان برای احیای میراث و تمدن اسلامی شود. از نظر ایشان، مسلمانان باید در حج به صِرف صورت قناعت نکنند و از چنین کنگره عظیمی که امکان برپاییش برای هیچ مقام و دولتی ممکن نیست مگر اراده خدا، به نفع اسلام و مسلمین استفاده شود.
با نظر امام خمینی (ره) به عنوان صاحب فتوا و حاکم شرع مبسوط الید و مصلح دینی، همه ساله مراسمی به نام «برائت از مشرکین» در مکه و پیش از شروع مناسک حج برگزار میشد و طی آن هزاران تن از حجاج ایرانی، به همراه حجاج غیر ایرانی، پس از پیمودن مسیرهایی، در محل معینی تجمع میکردند و ضمن شنیدن سخنرانیها و بیانیههایی مبنی بر تحلیل اوضاع جهان اسلام و صدماتی که از سوی دشمنان بر ملل مسلمان وارد میآید به محکوم کردن آنها میپرداختند، و سپس آرام متفرّق میشدند و به فعالیتهای عادی میپرداختند. به گفته سید حسن میردامادی در کتابی که اندکی بعد از واقعه به چاپ رسانده است، این روال تا ۱۳۶۶ ش ادامه داشت، اما در این سال، پس از برگزاری تظاهرات آرام و با شکوه وحدت در مدینه، مقرر شده بود که مراسم برائت از مشرکین ـ پس از توافق و هماهنگیِ مقامات ایرانی و مسئولان سعودی در مورد محل برگزاری مراسم و مبدأ و مقصد راهپیمایان و زمان شروع و خاتمه مراسم ـ در بعدازظهر ششم ذیحجه ۱۴۰۷/ ۱۰ مرداد ۱۳۶۷ در مکه برگزار شود. توطئه از پیش تعیین شده سعودی
به نظر میرسد ماجرای جمعه خونین موضوعی تصادفی نبوده است و از مدتها پیش مسئولان سعودی برای اجرای آن اتخاذ تصمیم نموده بودند؛ برای اثبات این ادعا تنها به برخی شواهد اشاره میگردد که موارد بسیار دیگری نیز از این قبیل میتوان به عنوان شاهد مثال ذکر نمود:
۱. در روز پنجم ذیحجه (۱ روز پیش از واقعه)، بیمارستانها و سازمانهای بهداری اعلام کردند که هیچ مراجعه کننده ایرانی را برای درمان در روز ششم ماه نخواهند پذیرفت.
۲. یکساعت قبل از شروع راهپیمایی، درهای ورودی به بنای بزرگ مخصوص حجاج اردنی و فلسطینی بسته شد و به هیچ کس اجازه داخل یا خارج شدن از آن داده نمیشد.
۳. سطح بام بناهای واقع در جانب چپ راهپیمایی از کپسولهای خالی و سنگها و آجرها و ابزار آلات از کار افتاده که در طول برخورد به سوی حجاج پرتاب گردید انباشته شده بود. برخی از صاحبان این خانهها ابراز داشته بودند که این وسایل چند روز قبل از جانب حکومت سعودی به بام آنها منتقل گردیده بود.
۴. تغییر آرایش پلیس که برخلاف سالهای قبل در دو سوی مسیر نایستاده و صف آرایی آنها در انتهای مسیر حرکت حجاج، و یا قرار گرفتن فرماندهان پلیس در پشت سر نیروها بر خلاف گذشته که فرماندهان ۱۰۰ متر در جلوی گردان خود میایستادهاند.
۵. در سالهای گذشته با توقف اتومبیلهای سواری در مسیر راه پیمایی سعی در ایجاد موانع فیزیکی برای گسستن صفوف راهپیمایان داشتند اما در آن سال از توقف خودروها در طول خیابان محل برخورد نهایی منع کردند و اتوموبیلها را از نزدیک شدن به مسیر مسجد ملک تا تقاطع خیابان عبدالله بن زبیر باز داشتند.
۶ در سالهای گذشته ماموران پلیس در میان راهپیمایان حاضر میگردیدند تا از انتشار جزوههای پیشگیری نمایند اما در آن سال هیچیک از آنان داخل راهپیمایی نگردیدند و باطوم به دست صف آرایی نموده بودند.
جدای این قبیل نمونههای میدانی باید به سخنان متفاوت در ملاقات وزیرخارجه سعودی در ریاض با کاردار جمهوری اسلامی و ملاقات وزیر حج و امور اوقاف سعودی با نماینده ایران در روز چهارم ذیحجه و تفاوت لحن مذاکرات آنها اشاره نمود. همچنین عملکرد رسانهها که در این گونه موارد بیش از هر چیز به جذابیتهای خبر و پرداختن به ابعاد کشتهها و زخمیها و… علاقه نشان میدهند، در این موضوع کاملا متفاوت بود و از همان ابتدا بیش از هر چیز به تطهیر مسئولان سعودی پرداخته و خبرهایی مخابره نمودند که به خوبی بوی دلارهای نفتی میداد. اما اینکه چه کسی دستور این برخورد را داده بود، مهدی کروبی در این خصوص میگوید: «در اولین مراسم برائت از مشرکین، فقط ایرانیها بودند، اما در سالهای بعد و به خصوص همین سال ۱۳۶۶ مردم خود مکه و ملیتهای دیگر مسلمان به مراسم میآمدند و اوضاع به طور کلی متفاوت شده بود. معتقدیم حادثه مکه با فشار مستقیم آمریکا به عربستان سعودی شکل گرفت، بر اساس اخبار و اطلاعات ما، بسیاری از شرکتکنندگان در مراسم برائت از مشرکین بعد از بازگشت به کشور متبوعشان بازداشت میشدند و تحت بازجویی قرار میگرفتند، حتی در چندین مورد افراد بعثه ما را هم گرفتند و به بازجویی بردند، یک حساسیت فوق العادهای ایجاد شده بود.»
برخوردهای مقدماتی
برخورد میان ایرانیان و مسئولان سعودی در سال ۱۳۶۶امری بدیع نبود و در طول سالهای ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۶ بارها ایرانیان به جرم بیان شعار بر ضد آمریکا و اسرائیل دستگیر، زندانی و شکنجه شدند و در پی آن منازعاتی بین مسئولین دو کشور برخواسته بود. حتی درباره اجتماعی بودن حج و فتاوی علمای حجاز و نظریات و فتاوی امام خمینی (ره)، بحثهای گوناگونی پیش آمد که در نهایت ملک خالدبن عبدالعزیز پادشاه وقت عربستان سعودی نامهای به امام خمینی فرستاد، بر این مبنا که برخی روحانیون حجاز حج را (برخلاف سنّت انبیا و رسول اکرم صلّی اللّه علیه وآله وسلّم و ائمه علیهم السّلام و حتی نظر علمای معاصر) مراسم و مناسکی صرفاً فردی خواندند و توجه به مسائل اجتماعی و برپایی تظاهرات در حج را مزاحم حاجیان و حتی بدعت معرفی کردند. اجتناب از سبّ و لعن دشمنان را حق دانستند و آن را انحراف از دین و جسارت به مکه و کعبه مطرح کردند و حتی دولت سعودی بر این معنی تأکید داشت که از رسول اکرم صلّی اللّه علیه وآله وسلّم در مراسم حج جز تلبیه و دعا و نیایش روایتی وارد نشده و شعار دادن بر ضد دشمنان و فریاد زدن مغایر اهداف حج و معصیت است.
حضرت امام در ۱۸/۷/۶۰ در پاسخ به پادشاه عربستان نوشتند که:
«… اینجانب تمام گرفتاریها و بدبختیهای مسلمین و دولتهای کشورهای اسلامی را در اختلاف و نفاق بین آنان میدانم. چرا باید دولتهای اسلامی با داشتن قریب یک میلیارد جمعیت و در دست داشتن ذخیرههای زیر زمینی، خصوصا موجهای نفت که رگ حیات ابر قدرتهاست، و برخورداری از تعلیمات حیاتبخش قرآن کریم و دستورات عبادی سیاسی پیامبر اسلام – صلی الله علیه و آله و سلم – که مسلمانان را به اعتصام به» حبل الله «دعوت و از تفرقه و اختلاف تحذیر میفرماید، وبا داشتن ملاذ و ملجایی چون حرمین شریفین، که در عهد رسول الله – صلوات الله علیه – مرکز عبادت و سیاست اسلامی بوده و پس از رحلت آن بزرگوار مدتها نیز چنین بوده است و طرح فتوحات و سیاسات از آن دو مرکز بزرگ سیاسی عبادی ریخته میشده است، اکنون به واسطه کجفهمیها و غرضورزیها و تبلیغات وسیع ابرقدرتها کار را به آنجا بکشانند که دخالت در امور سیاسی و اجتماعی، که مورد احتیاج مبرم و از اهم امور مسلمین است، در حرمین شریفین جرم شناخته شود و پلیس سعودی در داخل مسجد الحرام و در جایی که به حکم خدا و به نص قرآن مجید برای همه کس حتی منحرفین محل امن است با چکمه و سلاح به مسلمانان حمله کرده و آنان را مضروب و دستگیر نمایند و به زندان بفرستند.
جرم این مسلمانان شعار بر ضد آمریکا و اسرائیل، این دشمنان خدا و رسول بوده است… اگر دولت حجاز از این فریضه عبادی – سیاسی، که هر سال در مواقف کریمه حرمین شریفین با حضور میلیونی مسلمانان تشکیل میشود، استفاده سیاسی اسلامی مینمود، احتیاج به آمریکا و هواپیماهای آواکس آن، و سایر ابرقدرتها نداشت و مشکلات مسلمانان حل میشد. میدانیم که آمریکا این هواپیماها را از آن جهت در اختیار عربستان قرار داده است تا به نفع خود و اسرائیل از آنها استفاده نماید. چنانکه دیدیم که آواکسهای آمریکایی برای تفرقه بین ایران و سایر مسلمانان عرب گزارشی سرتاسر دروغ داد مبنی بر بمباران مراکز نفتی کویت توسط ایران…
اخیرا به این نکته تاکید میکنم که از مکتوب شما ظاهر میشود که گزارشهای دروغ و انحرافی به شما داده میشود. چنانکه نوشتهاید شعارهای زائرین ایرانی موجب نارضایتی و تنفر زائرین بیت الله شده است. بهتر بود شما اشخاص امینی را مامور گزارشها نمایید تا معلوم شود شعار ضد اسرائیل و آمریکا موجب تنفر و نارضایتی زائرین نشده، بلکه برخورد مامورین دولت سعودی و ضرب و هتک و به حبس کشیدن مهمانان خدای متعال، به جرم شعار علیه اسرائیل و آمریکا، موجب تنفر و نارضایتی مسلمانان جهان و خصوص زائران بیت الله الحرام و حرم معظم رسول الله – صلی الله علیه و آله و سلم – شده است. از خداوند متعال خواستارم که مسلمانان را از خواب غفلت بیدار، و عظمت اسلام را روز افزون فرماید؛ و مسلمانان و خصوص دولتمردان را به آنچه صلاح اسلام و مسلمین است هدایت فرماید…» نصایح مکرر امام اما کارگر نیفتاد و پادشاهانی که بیشتر در فکر ادامه سلطنت مبتنی بر خفقان خود بودند، ناگزیر به تکیه به ابرقدرتهایی همچون آمریکا گشته و هر روز از مردم خود و جهان اسلام دور گردیدند.
خون در برابر توطئه
در روز نهم مردادماه ۱۳۶۶ شمسی برابر با ششم ذیحجّه سال ۱۴۰۷ قمری، هزاران زائر ایرانی و تعدادی از زائران دیگر کشورهای اسلامی در مکه معظّمه و خانه خدا، پس از انجام فریضه نماز عصر، به سوی محل تجمع و شروع راهپیمایی در منطقه معابده، رهسپار شدند. برنامه راهپیمایی در ساعت شانزده و نیم با تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز گردید. آنگاه پلاکاردهای حاوی شعارهایی در نفی سردمداران بلوک شرق و غرب و اسرائیل و دعوت مسلمین به وحدت برافراشته شد؛ آنگاه جملاتی از پیام رهبر کبیر انقلاب به کنگره حج برای حضار خوانده شد و ترجمه گردید و سپس نماینده امام در حج شروع به سخنرانی نمود. در ساعت ۱۸: ۱۰ دقیقه سخنان آقای کروبی به انتها رسیده بود که تظاهر کنندگان آرام به سوی سه راهی شعب ابوطالب به راه افتادند، مردان و زنان در صفوف جدا حرکت میکردند و جانبازان بر روی ویلچرهایشان در صفوف مقدم بودند.
در ساعت ۱۸: ۴۰ دقیق راهپیمایی به نقطه پایانی رسید. صدای بلندگوها خاموش و مردم به شعارهای خود خاتمه دادند و پلاکارها در هم پیچیده شد. ناگهان حملات عمال سعودی ابتدا با ریختن آب سرد و پس از آن آب ولرم و جوش بر سر زائران شروع گردید هر کس به سویی میگریخت. اما پس از پایان مراسم و به دنبال حرکت مردم به سوی مسجدالحرام برای ادای فریضه مغرب، پس از طی مسافتی راه، در حالی که در جلوی جمعیت عظیم راهپیمایان، زنان و معلولین انقلاب در حال حرکت بودند، ستونهایی از نظامیان آل سعود هویدا شدند. لحظهای بعد مزدوران آمریکا در لباس نیروهای امنیتی و پلیس و گارد سلطنتی سعودی به سوی مردم (بویژه زنان و معلولان و جانبازان) هجوم بردند و با «باتوم» بر سر و روی حجاج بیگناه کوبیدند. اینان از یک طرف و مزدوران دیگر نیز از بالای پلهها و ساختمانها، سنگ و آجر و شیشه و بلوک سیمانی بر سر و روی مردم میریختند.
پس از آن شلیک گازهای سمی و خفه کننده شروع شد و بدنبال آن رگبار گلولهها به قصد کشتن و نه متفرق کردن راهپیمایان برائت از مشرکین سرازیر شد و پیکرهای پاک انسانهایی که جرمشان اعلام برائت و بیزاری از آمریکا و اسرائیل و ایادی ناپاکشان بود، درخاک و خون غلتیدند. زنان بیگناه ما چادراز سرشان افتاده بود و در زیردست وپا له میشدند و با گازهای خفه کننده ورگبار گلولهها شربت شهادت نوشیدند.
این جنایتکاران حتی به آمبولانسهای حامل مجروحین نیز یورش میبردند و مانع جمع آوری مجروحین میشدند. درنتیجه این حمله و هجوم، بیش از پانصد تن از حجاج بیدفاع و هراسان ایرانی و غیرایرانی کشته و حدود هفتصد تن زخمی شدند. این سخنان دردناک رهبر کبیر انقلاب رضوان الله تعالی علیه است که دراین حزن و اندوه سنگین و بزرگ، آرامش خویش را از دست داده است: «بارالها، تو خود شاهدی که دراین سال ما جانبازان و مهاجران و مجاهدانی داشتیم که به سوی تو و بسوی خانه امن تو که از صدر خلقت تاکنون مامن هر موجودی بوده است هجرت کردند و در پیش چشمان حیرت زده مسلمانان کشورهای جهان بدست پلید آمریکا که از آستین آل سعود بدر آمده است، به خاک و خون کشیده شدند و در آستانه عاشورای ولی الله الاعظم (سلام الله علیه) عاشورایی دیگر، با ابعاد مختلف در جوار تو و خانه امن تو، در جمعه خونین پدید آوردند کهای کاش نبودم تا آنرا ببینم و یا بشنوم، نه برای شهادت عزیزانی مجاهد و مهاجر که شهادت امری است که آرزوی عزیزان ماست وشهدی است آشنا برای زنان و مردان و کودکان ما که در یورشهای مغولانه صدام عفلقی شدیدتر و فجیعتر آنرا چشیدهاند و دیدهایم، بلکه برای مصیبتی است که نه تنها برای پیغمبر اسلام (صلوات الله علیه) که برای تمامی انبیا و مرسلین، از آدم تا خاتم پیش آمد.
بفرمان کاخ سیاه بدست ناپاک آل سعود این شقیترین جانیان عصر، بالاترین مقام مقدس الهی شکسته شد.» پس از حادثه ذیحجه ۱۴۰۷/ مرداد ۱۳۶۶، با توجه به عظمت واقعه و میزان تلفات مردم عادی و بیدفاع (بیشتر زنان و جانبازان) و همچنین سوابق مراسم برائت از مشرکین که به آرامی برگزار شده بود، مرتکبین حادثه خود را مجبور به توضیح دیدند و حجاج را به اخلالگری و ایجاد آشوب متهم کردند.
در بیانیه رسمی وزارت کشور سعودی در هشتم ذیحجه، جزئیات بیشتری شامل آمار تلفات (۴۰۲ کشته که ۲۷۵ تن آنان ایرانی ـ نیمی از کشته شدگان زنان ـ بودهاند و ۶۴۹ زخمی) همراه اتهامِ اخلال در مراسم حج، هجوم آنها به طرف مسجدالحرام با چوب و سنگ و چاقو، درگیری مأموران امنیتی با حجاج و زیر دست و پا ماندن تعداد بسیاری از مردم، و ادعای عدم تیراندازی به زوّار حرم با تأکید بر مقابله شدید با هر نوع هرج و مرج مطرح شد.
به رغم پوشش خبری یکسویه حادثه و پخش تصاویر و فیلمهایی از تظاهرات و شروع و خاتمه آن، از جزئیات نحوه قتل عام حجاج تصویر و فیلم در اختیار هیچ کشوری قرار نگرفت و این موضوع بایکوت خبری در برخی مطبوعات مستقل اروپا منعکس گردید. همچنین دولت سعودی از پذیرش هیئت تحقیق اعزامی دولت جمهوری اسلامی ایران جلوگیری نمود و تا مدتها از تحویل اجساد حجاج ایرانی و انتقال مجروحان نیز خودداری میکرد نکته دردناک آنجاست که بسیاری از آمار شهدا مربوط به روزهای پس از حادثه است که ماموران سعودی اجازه مداوای مجروحین حادثه را در بیمارستانها ندادند و برخی از مجروحین که جراحات حاد داشتند، پس از تحمل رنج و درد بسیار و در حالی که امکان مداوای آنها بود، به شهادت رسیدند. اگرچه برخی از مسلمین حاضر در حج نیز به برخی از متواریان از صحنه درگیری و مجروحان با تمام خطراتی که متوجه آنها بود در خانههایشان پناه دادند و اثبات نمودند که این رفتار حکومت مردانشان میتواند برخاسته از چهره حقیقی مردم کشورشان نباشد.
بازتاب های فاجعه
به دنبال جنایت بیسابقه عمال آمریکایی عربستان سعودی در به شهادت رساندن زائران بیت الله الحرام جمعیت میلیونی مردم تهران در ۱۱ مرداد ۱۳۶۶پس از راهپیمائی با شکوه در برابر مجلس شورای اسلامی اجتماع کردند و هاشمی رفسنجانی، ریاست مجلس وقت در این اجتماع گفت: انتقام خون شهدا آنست که ریشه حکام سعودی در منطقه خشکانده شود. این بازتابها از مرزهای ایران و عربستان فراتر رفت، به عنوان نمونه اطلاعات حجاج و علمای کشورهای مختلف که در مراسم حج شرکت داشتند، در افشای جزئیات ماجرا مؤثر شد.
عدهای از علمای برجسته لبنان در بازگشت از حج، و با ذکر مشروعیت مراسم برائت در حج، حمله نیروهای مسلح به تظاهرات آرام مردم و تیراندازی به سوی حجاج و کشتار مردم بیدفاع، و شکستن حرمتِ حرم را محکوم کردند. همچنین جزئیات بیشتری از برگزاری آرام تظاهرات و مراسم حجاج ایرانی و تعداد دقیق شهدای ایرانی، توافقهای قبلی مقامات ایرانی و سعودی برای انجام مراسم و توافق بر سر مبدأ و مقصد آن، آمادگی کامل پلیس و ارتش سعودی برای سرکوب مردم از قبل، به رگبار بسته شدن حجاج و تعرّض به حقوق انسانی و مشروع آنها، علل و زمینههای سیاسی این ماجرا و ارتباط آن با منافع امریکا و اسرائیل در منطقه و واداشتن ایران به صلح با عراق در جنگ هشت ساله عراق با ایران طی مقالات، مصاحبهها، سخنرانیها، راهپیماییها و برپایی مراسم بزرگداشت شهدای فاجعه در کشورهای مسلمان و حتی غربی و همراه با ابراز همدردی علمای جهان اسلام مطرح و منعکس شد. چندی بعد رئیس جمهور محترم وقت ایران، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به حادثه مکه اشاره و آن را از مصادیق جنایات بین المللی معرفی کرد.
کمی پس از کشتار مکه، دو کنفرانس بین المللی و چندین کنفرانس کوچک در اقصی نقاط جهان برای بررسی حادثه ششم ذیحجه ۱۴۰۷ و وضعیت حرمین شریفین تشکیل شد. اولین کنگره در آذر ۱۳۶۶ (۲۳ تا ۲۷ نوامبر ۱۹۸۷) با عنوان «قداست و امنیت حرم» با حضور علمای اهل سنت و تشیع از ۴۳ کشور در تهران تشکیل شد که پس از بحث و بررسی مسائل مختلف حج و واقعه ششم ذیحجه ۱۴۰۷ در کمیسیونهای چهارگانه آن، قطعنامهای در ۱۲ ماده تصویب، و طی آن اعلام شد: با بررسی اسناد منتشره، حجاج شرکت کننده در مراسم برائت از مشرکین، اعم از ایرانی و غیرایرانی ابتدا محاصره شده و سپس با گلوله و گاز سمّی به شهادت رسیدهاند. کنگره، روز ششم ذیحجه هر سال را روز برائت از مشرکین اعلام داشت و تأکید کرد که باید علمای صالح جهان، حرمین شریفین را اداره کنند.
کنفرانس بین المللی دیگری در لندن، از ششم تا نهم ژانویه ۱۹۸۸ تشکیل یافت و در آن با حضور پانصد تن از علما و صاحبنظران جهان اسلام از چهل کشور دنیا، مسئله آینده حرمین و فاجعه مکه بررسی شد. در قطعنامه پایانی قتل عام حجاج در ششم ذیحجه محکوم، و با تأکید بر وقوع آن به خواست آمریکا، بر این نظر تأکید شد که حرمین، میراث مشترک تمامی مسلمانان بوده است و اداره حرمین باید زیرنظر شورای عالی علمای صالح جهان اسلام باشد. این سمینار (ششم ذیحجه) را روز اعلام برائت از مشرکین نامید.
شکسته شدن حرمت و نقض امنیت حرم، علاوه بر واقعه ششم ذیحجه ۱۴۰۷، دارای سوابق و نمونههای دیگری است که زمینه نگرانی مسلمانان برای اداره حرمین و امنیت آن و استفاده واقعی از مراسم حج را فراهم ساخته است و این به رغم آن است که در قرآن و روایات و نظرات فقهی، درباره رعایت حرمت و امنیت حرم و حجاج بیت الله الحرام تأکید بسیار شده است، که میتوان در مصادیق معاصر آن به وقعه الجلالیه در ۱۴۰۱ قمری، قتل عام گروه اخوان و زنان و فرزندان آنها در مسجدالحرام و فاجعه تونل منی در ۱۳۶۷ ش که به کشته شدن تعداد بسیاری از حجاج انجامید، اشاره نمود. حضور وسیع نیروهای مسلح در مکه و اطراف مسجدالحرام، به رغم حرمت حمل سلاح در حرم، نحوه حاکمیت حرم که منحصراً در اختیار حکومت سعودی قرار دارد و جهان اسلام از حضور و مشارکت در آن برخوردار نیست و بویژه حضور و استقرار نیروهای اجنبی و غیرمسلمان در شبه جزیره عربستان در نزدیکی مکه در سالهای اخیر که برخلاف نصّ صریح رسول اکرم صلّی اللّه علیه وآله وسلّم بوده و اتفاق فرق اسلامی است ولی از سوی هیئت علمای وهابی حجاز مورد تأیید قرار گرفته است. همچنین توقف دادن قوانین و مقررات داخلی دولت عربستان که بر مقررات اسلامی حج با سیطره مقررات اسلامی حج و حرم امن بر کلیه مقررات عرفی و حتی قوانینِ کشور میزبان، منافات دارد. بر اساس همین سوابق و نگرانیهای ناشی از آن بود که در کنفرانسهای تهران و لندن (هر دو در ۱۹۸۷ م) طرحی به عنوان اداره حرمین شریفین توسط علمای برگزیده کشورهای اسلامی مطرح شد.
۱۷/۱۰/۱۳۹۳ - ۱۶:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]
صفحات پیشنهادی
امام جمعه کاشمر: رسانهها و شبکههای مجازی به دنبال تغییر فرهنگ اسلامی هستند
امام جمعه کاشمر رسانهها و شبکههای مجازی به دنبال تغییر فرهنگ اسلامی هستندامام جمعه کاشمر با اشاره به اینکه فتنههای فرهنگی یک شبه بهوجود نمیآید گفت رسانهها و شبکههای مجازی سعی در تغییر فرهنگ اسلامی انقلابی و ایرانی دارند به گزارش خبرگزاری فارس از کاشمر حجتالاسلاکشتار مسلمانان در هند توسط بودایی ها + تصویر
خودداری دولت هند از اعزام ارتش کشتار مسلمانان در هند توسط بودایی ها تصویر حملات بودوها درحالی طی ماههای اخیر تشدید شده که دولت هند با وجود درخواست مردم در ایالت آسام از اعزام ارتش برای حفاظت از آن خودداری کرده است به گزارش سرویس دینی جام نیوز خبرگزاری آناتولی از قتلشرح یک غزل از حافظ توسط دکتر دینانی در شب یلدا / او پیامبر رحمت بود نه لعنت و نفرین
شرح یک غزل از حافظ توسط دکتر دینانی در شب یلدا او پیامبر رحمت بود نه لعنت و نفرین فرهنگ > دین و اندیشه - دکتر دینانی می گوید حافظ میگوید هیچ کس در عالم مُلک و ملکوت به پای حسن خُلق یار ما و وفاداریش نمیرسد این ادعای بزرگی است اما صادق است حالا چه وقت صادق استامام جمعه بوشهر مطرح کرد طراحی شبکه ماهوارهای دینی در بوشهر برای دفاع فرهنگی از نظام
امام جمعه بوشهر مطرح کردطراحی شبکه ماهوارهای دینی در بوشهر برای دفاع فرهنگی از نظامامام جمعه بوشهر گفت در بوشهر در حال طراحی یک شبکه ماهوارهای دینی هستیم که با هدف دفاع از نظام در مقابل تهاجم دشمن فعالیت خواهد کرد به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر آیتالله غلامعلی صفایی بپرونده نه دی در وبسایت سوره اندیشه/ امکان مواجهه نظری با واقعه نه دی -
پرونده نه دی در وبسایت سوره اندیشه امکان مواجهه نظری با واقعه نه دی شناسهٔ خبر 2453673 چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۸ ۱۲ دین و اندیشه > سایر فتنه بهمثابه موضوعی برای فهمیدن کمتر مورد توجه است این پرونده سایت سوره اندیشه تلاش کرده از تحلیلهای سیاسی و امنیتی و جامعهشناختینماز جمعه این هفته تهران توسط «آیتالله امامیکاشانی» اقامه میشود
با سخنرانی پیش از خطبههای حجتالاسلام والمسلمین محمدی نماز جمعه این هفته تهران توسط آیتالله امامیکاشانی اقامه میشود نماز جمعه این هفته تهران توسط آیتالله امامیکاشانی در مصلای امام خمینی ره اقامه میشود به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران نماز عبادی سیاسی جمعه این هتحریف سخنان آیتالله لاریجانی توسط رسانههای فارسی زبان
تحریف سخنان آیتالله لاریجانی توسط رسانههای فارسی زبانبیبیسی فارسی صدای آمریکا و دویچهوله با تیترهای خاص خود سخنان روز گذشته رئیس قوه قضائیه را پوشش دادند سایت جام نیوز نوشت رسانه های فارسی زبان غربی که همزمان با پنجمین سالگرد حماسه نهم دی تلاش کردند با بزرگنمایی موضوع حصتبیین اندیشههای مولوی در شبکه تلویزیونی سارایوو (TVSA) -
تبیین اندیشههای مولوی در شبکه تلویزیونی سارایوو TVSA شناسهٔ خبر 2447439 دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۸ دین و اندیشه > اسلام در جهان رایزن فرهنگی كشورمان با حضور در شبکه تلویزیونی سارایوو TVSA و رادیو فدراسیون بوسنی به تبیین اندیشههای مولوی پرداخت وگفت توجه مولانا به مباحث انسامام جمعه مریوان: رمز موفقیت مسلمانان دنیا تحقق کلمه وحدت است
امام جمعه مریوان رمز موفقیت مسلمانان دنیا تحقق کلمه وحدت استامام جمعه مریوان لزوم وحدت در این برهه زمانی برای جامعه اسلامی را یادآور شد و گفت تحقق وحدت اسلامی رمز موفقیت مسلمانان در این دنیای پرآشوب است ماموستا مصطفی شیرزادی در گفتوگو با خبرنگار فارس در مریوان اظهار داشتمدیرکل کمیته امداد مازندران: ائمه جمعه کمکیار کمیته امداد در طرح شبکه نیکوکاری باشند
مدیرکل کمیته امداد مازندران ائمه جمعه کمکیار کمیته امداد در طرح شبکه نیکوکاری باشندمدیرکل کمیته امداد امام خمینی مازندران گفت امامان جمعه مازندران میتوانند کمکیار اصلی کمیته امداد در امور تبلیغی طرح شبکه نیکوکاری باشند به گزارش خبرگزاری فارس از ساری به نقل از روابط عمومی اداامام جمعه فردوس مطرح کرد اتصال به شبکه ریلی مهمترین خواسته مردم فردوس
امام جمعه فردوس مطرح کرداتصال به شبکه ریلی مهمترین خواسته مردم فردوسامام جمعه فردوس گفت اتصال به شبکه ریلی و راهآهن سراسری مهمترین خواسته مردم این شهرستان است حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا بابایی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در فردوس اظهار کرد با سفر رئیسجمهور و هیئتامام جمعه سیرجان: 9 دی یک واقعه فراموش نشدنی است
امام جمعه سیرجان 9 دی یک واقعه فراموش نشدنی استامام جمعه سیرجان گفت 9 دی یک واقعه فراموش نشدنی است که مردم با تمام وجود مقابل توطئهگران که از طرف آمریکا و اسرائیل حمایت میشدند ایستادند و پیروز میدان مقاومت شدند و این روز در تاریخ ملت ایران باید زنده بماند به گزارش خبرگزاری فاامام جمعه چابهار: اعتقاد اصول مشترک وحدت کلمه را محقق میکند
امام جمعه چابهار اعتقاد اصول مشترک وحدت کلمه را محقق میکندامام جمعه چابهار گفت برای محقق کردن وحدت باید به ارزشها و اصول مشترک روی بیاوریم و خودمان را در فروعات گرفتار نکنیم حجتالاسلام سید محمد موسوی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در چابهار اظهار کرد مسئله وحدتترویج آئین بهائیت در شبکه وهابی! +ویدیو
دم خروس شبکه کلمه بیرون زد ترویج آئین بهائیت در شبکه وهابی ویدیو دو فرقه وهابیت و بهائیت به شهادت اسناد غیرقابل خدشه تاریخی زاییده دامان انگلیس هستند به گزارش سرویس دینی جام نیوز شبکه وهابی "کلمه" که از «محمد بن عبدالوهاب» بنیانگذارفرد غافل قدرت تفکر ندارد/ شبکههای اجتماعی تهاجم یا تجاوز -
در برنامه مصیر بررسی شد فرد غافل قدرت تفکر ندارد شبکههای اجتماعی تهاجم یا تجاوز شناسهٔ خبر 2452473 سهشنبه ۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۰ دین و اندیشه > سایر برنامه مصیر کاری از گروه اجتماعی شبکه ی یک سیما دوشنبه شب این هفته ۸ دی ماه با موضوع تکنولوژی های مزاحم پخش شد به گزارش خبرگزارطرفداری شبکه وهابی کلمه از کاظمینی بروجردی
طرفداری شبکه وهابی کلمه از کاظمینی بروجردی دانلود لینک ۰۳ ۱۰ ۱۳۹۳ - ۱۸ ۰۲تخریب 17 هزار مزار شیعیان توسط داعش در عراق
نتیجه تفکر متحجرانه تخریب 17 هزار مزار شیعیان توسط داعش در عراق نیروهای عراق و شبه نظامیان شیعه و نیروهای پیشمرگ کرد هم اکنون در حال بازپس گیری مناطق تحت نفوذ گروهک تروریستی داعش است به گزارش سرویس دینی جام نیوز عباس ساعدی دبیرکل مزارهای شیعه در عراق اظهار داشت عناصر-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها