تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حسـد ورزى به یکـدیگـر بپـرهیزیـد، زیـرا ریشه کفـر، حسـد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819611755




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رهبر صابئین جهان در خوزستان درگذشت


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


صبح یکشنبه 7دیماه؛
رهبر صابئین جهان در خوزستان درگذشت
"گنزبرا جبار چحیلی" معروف به "شیخ جبار طاووسی" رهبر منداییان یا "صابئین" جهان که در خوزستان ایران زندگی می کرد، بامداد یکشنبه هفتم دی ماه درگذشت.





به گزارش سرویس دینی جام نیوز، رهبر منداییان جهان در اهواز درگذشت. «گنزبرا جبار چحیلی» معروف به "شیخ جبار طاووسی" رهبر منداییان یا صابئین جهان که در خوزستان ایران زندگی می کرد، بامداد یکشنبه هفتم دی ماه درگذشت.  
بر پایه گزارش وب‌سایت بخش فارسی صدای امریکا (VOA)، صابئین یا منداییان اقلیتی قومی-دینی اند که بیشتر در عراق و ایران  زندگی می کنند. اینان خود را پیرو یحیی پیامبر یا یحیای تعمید دهنده می‌دانند.  
این گزارش می‌افزاید: «از آنجا که بسیاری از مناسک پیروان این آیین با آب جاری ارتباط دارد؛ در جهان به نام "بابتیست"‌های ایران معروفند. بنا به باور دیرینه به آب جاری، اجتماعات منداییان ایران از هزاران سال پیش در کناره رودهای کرخه و کارون شکل می‌گیرد.»     وب سایت صدای امریکا نوشت: «امروزه تنها حدود بیست هزار نفر از منداییان در خوزستان زندگی می کنند. عراق با هفتادهزار شهروند مندایی نخستین اجتماع بزرگ و ایران دومین اجتماع منداییان جهان است. کتاب مقدس منداییان "گنزا ربا" یا "گنج بزرگ" نام دارد که بنا به باور پیروان این آیین، کتاب آدم ابوالبشر است. کتاب "دراشه د یحیی" یا "منقولات یحیی" دومین کتاب مقدس منداییان به‌شمار می‌آید.»  
این گزارش می‌افزاید: «بنا به تحقیقات، منداییان صاحب زبان و خط ویژه معروف به "ماندایی" اند که شعبه ای از زبان های سامی و شکلی از زبان آرامی است که در "بابل سفلی" رواج داشته و با زبانی که "تلمود بابلی" را با آن نوشته اند، قرابت نزدیک دارد. پژوهشگر آلمانی «نولدکه» نخستین بار دستور این زبان را نوشت و پژوهشگری به نام «مارتسوخ» درباره این زبان مطالعات گسترده‎ای انجام داد.»     صدای امریکا افزود: «امروزه دیگر زبان مندایی ، زبان مشترک اجتماعی نیست و جز جملات متداول روزمره، نماز و دعاهای تعمید، فقط خانواده های روحانیون صابئی هستند که در میان خود به این زبان صحبت می‌کنند.»     104  



۰۸/۱۰/۱۳۹۳ - ۲۰:۳۱




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 327]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن