تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):گناه نکردن آسان تر از طلب توبه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803275933




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داستان ها و معارف قرآن سمبلیک نیست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: محسن اسماعیلی: داستان ها و معارف قرآن سمبلیک نیست خبرگزاری پانا: زبانِ قصه، زبان قابل فهم برای همگان است و ضمناً زبانی اثرگذار و دلنشین است. برای همین است که قرآن که کتاب زندگی است و می‌خواهد با همه انسان‌ها، در هر سطح، و در هر زمان و مکانی سخن بگوید، از قصه‌گویی دریغ نکرده است.
۱۳۹۳ شنبه ۶ دي ساعت 12:42

خبرگزاری پانا+

به گزارش سرویس فرهنگی پانا؛ محسن اسماعیلی، ضمن اشاره به این مطلب، در سی و هفتمین جلسه تفسیر نهج البلاغه به تشریح توصیه های امام علی (ع) در خصوص قصص قرآن پرداخت. وی با اشاره به اهمیت زبان قصه، آن را پاسخی به غریزه کنجکاوی بشر، و بویژه کودکان ارزیابی کرد و گفت: هم مضمون قصه ها و هم نوع بیان و ادبیات آنها تأثیر اساسی بر آموزش و پرورش جامعه دارد و باید بیش از این مورد عنایت قرار بگیرد.
استاد دانشگاه تهران نمونه داستان های مطلوب را قصص قرآن، و از جمله داستان حضرت یوسف دانست که به تعبیر خود قرآن، « أَحْسَنَ الْقَصَصِ» است. وی افزود: بعضی گفته‌اند که مقصود از قَصَص، معنای اسمی آن است؛ یعنی داستان یوسف، نیکوترین قصه است؛ چرا که جریان اخلاص، توحید در عبادت، لطف و مراقبت الهی و عزّت ناشی از پاکدامنی را بیان می‌کند. بعضی هم گفته‌اند که مُراد از قَصَص، معنای مصدری آن است؛ یعنی داستان یوسف را به نیکوترین شکلِ داستان گویی، بیان کرده‌اند؛ چرا که یک جریان عشقی و دلدادگی عاطفی را به عفیفانه‌ترین شکل ممکن توضیح داده است. اما جمع هر دو احتمال نیز ممکن و بلکه بهتر است.
این شارح نهج البلاغه در بیان ویژگی ها و هدف از قصص قرآن گفت: قصه‌های قرآن، دو آفت مهم و رایج داستان سرایی های بشری را هم ندارد. درست است که برای عموم مردم، شنیدن قصه جذّاب، قابل فهم و تحول آفرین است؛ اما مفید و پسندیده بودن آن، مشروط بر دو چیز است ؛ اول آنکه «حق» باشد و دیگر آنکه «هدفمند» نقل شود؛ یعنی هم افسانه، و آمیخته به دروغ و تخیّل نباشد، و هم به تحریک احساسات و آثار زودگذر بسنده نکند، از نمونه‌ها نتیجه‌گیری کند و قاعده‌های زندگی را به ما آموزش دهد.
اسماعیلی افزود: قصه های قرآن این دو شرط را دارد؛ هم مبتنی بر واقعیت و حقیقت است وهم هدفمند. قصه‌های قرآن برای تدبّر و تعقّل و درس‌آموزی است.قرآن سرنوشت تلخ و شیرین، انسان‌های بد و خوب را ذکر می‌کند، و ما را به نگاه کردن به عاقبت آن‌ها دعوت می‌کند تا از این نمونه‌ها، سرمشق بگیریم و سنت‌های الهی را بفهمیم.
نه سرنوشت فرعون اتفاقی است و نه عاقبت یوسف. قرآن می‌خواهد بگوید که هر کس مانند فرعون عمل کند، سرنوشت تلخ او را پیدا می‌کند، و هرکس مانند یوسف زندگی کند، عاقبت شیرین وی را می‌یابد؛ وگرنه خداوند حکیم و مهربان، نه با فرعون خصومت شخصی داشته است و نه با یوسف عقد اخوت بسته بوده است.
وی با اشاره به نامه 69  نهج البلاغه، گفت: توصیه علی علیه‌السلام این است که آنچه از حقایق زندگی پیشینیان در قرآن آمده است، را تصدیق کن. تصدیق قصص قرآن به این است که اولاً آن را حق بدانیم و مانند دوران جاهلیت شخصیت ها و معارف قرآن را سمبلیک و غیر واقعی ننامیم، و ثانیاً از آنها درس گرفته و در زندگی فردی و اجتماعی خود اجرا کنیم.
یادآوری می شود که جلسات شرح و تفسیر نهج البلاغه روزهای چهارشنبه بعد از نماز مغرب و عشاء در محل شهادت شهدای هفت تیر، سرچشمه، برگزار می گردد.

 













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن