محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842152352
چرا حق طلاق با زن نیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
پرسمان؛
چرا حق طلاق با زن نیست؟
خداوند کلید فسخ ازدواج را به دست مرد داده، یعنی مرد با بی علاقگی و بیوفایی نسبت به زن، او را سرد و بی علاقه میکند.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز؛یکی از مسائل مطرح در خصوص ازدواج اینکه چرا حق طلاق با شوهر نیست؟
جواب:
1- اسلام حق طلاق را به دلایل متعدد، به طور مطلق در اختیار زن قرار نداده است، زیرا اوّلاً در بسیاری از موارد که زن، رضایت از شوهر ندارد، کانون خانواده میتواند همچنان استحکام یافته و برقرار بماند و عدم رضایت زن به رضایت تبدیل شود.
توضیح: حیات خانوادگی به علاقه طرفین وابسته است، اما روانشناسی زن و مرد در این جهت متفاوت است. طبیعت، علائق زوجین را به این صورت قرار داده که زن پاسخ دهنده احساسات مرد باشد. علاقه و محبت پایدار زن، به صورت واکنش به علاقه و احترام مرد به زن است.
خداوند کلید محبت را در اختیار مرد قرار داده، او است که اگر زن را دوست بدارد و نسبت به او وفادار بماند، زن نیز او را دوست میدارد و نسبت به او وفادار میماند. چون وفاداری زن بیشتر از مرد است، بی وفایی زن عکس العمل بی وفایی مرد است.
خداوند کلید فسخ ازدواج را به دست مرد داده، یعنی مرد با بی علاقگی و بیوفایی نسبت به زن، او را سرد و بی علاقه میکند، برخلاف زن که بی علاقگی اگر از او شروع شود، معمولاً تأثیر چندانی در علاقه مرد ندارد. از این رو معمولاً بی علاقگی مرد منجر به بی علاقگی طرفین میشود، ولی بی علاقگی زن لوزماً منجر به بی علاقگی طرفین نمیشود. سردی و خاموشی علاقه مرد مساوی است با مرگ ازدواج و پایان حیات خانوادگی. اما سردی و خاموشی زن به مرد، آن را به صورت بیماری نیمه جان در میآورد که امید بهبود و شفا دارد. حال اگر بی علاقگی از طرف زن شروع شود، برای مرد اهانت نیست که زنِ محبوب خود را به زور قانون نگه دارد، تا تدریجاً او را رام کند، ولی برای زن اهانت و غیر قابل تحمل است که برای حفظ حامی خود به زور و اجبار قانون متوسل شود، یعنی به زور شوهر خود را نگه دارد.
این مطلب در صورتی است که علت بیعلاقگی زن، فساد اخلاق و ستمگری مرد نباشد، ولی اگر مرد، ستمگری را آغاز کند، در نتیجه زن به مردش بی علاقه شود، مطلب دیگری است.
به هر حال تفاوت زن و مرد در این است که مرد به زن نیازمند است و زن به قلب مرد.(1)
هم چنین از جهت رنجش و ناراحتی، زنان زودتر از مردان رنجور و ناراحت میشوند و صبر و تحمل آنان کمتر از مردان است، اما پس از مدتی رنجوری برطرف میشود. حال اگر حق طلاق به زنان داده میشد، چه بسا فوراً به طلاق رو آورند.
2- طلاق برای زن هزینه های مالی ندارد تمام هزینه های این امور شرعاً و قانوناً برعهده مرد است و این خود یک عامل بازدارنده ای محسوب می شود که مرد بدون دلیل موجه و قابل قبول مبادرت به امر طلاق نکند. به عنوان مثال: این مرد است که باید هنگام طلاق مهریه را بپردازد، هزینة زندگی زمان عده را بدهد، مسکن زن را در آن مدت تهیه کند و زندگی فرزندان را تا زمان رشد تأمین کند اضافه بر آن که اجرت حضانت کودکان و هزینة ازدواج مجدد نیز بر دوش مرد گذاشته شده است.(2)
آری همچنین چون ازدواج، حقوق و وظایف مالی و اقتصادی را بر شوهر لازم میکند، جدا شدن و طلاق برای او سخت تر از زنان است، زیرا مهریه را باید پرداخت کند، در حالی که زن گیرنده است و در طلاق هیچ بار مالی بر او تحمیل نشده، بلکه استفاده مالی دارد، بنابراین شرایط طلاق (که در اسلام مبغوض ترین حلال دانسته شده) برای مرد سخت و سنگین است و برای زن از نظر مالی و اقتصادی نه تنها سخت نیست، بلکه میتواند مطلوب باشد.
3. زن به حسب فطرت خویش و به جهت وظایفی که خداوند بر دوش او نهاده است از احساسات و عواطف بالایی برخوردار است و زود از خود عکس العمل نشان می دهد آمار نشان می دهد که هرگاه امر طلاق به زن واگذار شده است همانند برخی از کشورهای غربی و روسیه، شمار فروپاشی خانواده به سرعت رو به فزونی نهاده است به عنوان نمونه: «در آمریکا از هر دو ازدواج یکی و در روسیه از هر سه ازدواج یکی به طلاق می انجامد. معضل خانواده های تک والدینی به خصوص در کشورهای صنعتی رو به گسترش است. سردمدار این بحران ایالات متحدة آمریکاست که در آن 25% خانواده های دارای فرزند زیر 15 سال را خانواده های تک والدینی تشکیل می دهند.
یک نویسندة آمریکایی به نام «لنور ویتزمن» در تابستان سال 1986 در مقابل کنگره آمریکا به شکست قانون جدید طلاق که در آن به مقصر طلاق توجهی نمی شود و «برابری مطلق» در آن حاکم است، اعتراض نمود.»(3)
دادگاه های فرانسه در سال 1890م. به 9785 فقره طلاق حکم دادند که 700 فقره آن به درخواست زن بوده است.(4)
در برخی موارد حق طلاق برای زن نیز قرار داده شده است
باید توجه داشت که اینگونه نیست که در هر صورت طلاق در اختیار مرد باشد و زن حق هیچگونه درخواست و اختیاری برای در دست داشتن اختیار طلاق نداشته باشد. بلکه طبق دستور شرع مقدس اسلام و قوانین مدون فعلی که برگرفته از منابع اسلامی است، راه هایی پیش بینی شده است که زن می تواند با این وسیله اختیار طلاق را به دست گیرد و با توسل به آن راه ها، خود را مطلّقه سازد.
مثلاً طبق مادة 1119 قانون مدنی، طرفین عقد ازدواج می توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر شرط نمایند، مثل اینکه شرط شود هرگاه [شوهر]، زن دیگر بگیرد یا در مدت معینی غایب شود یا ترک نفقه نماید، یا بر علیه حیات زن سوء قصد کند، یا سوء رفتاری نماید که زندگانی آنها با یکدیگر غیرقابل تحمل شود، زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهایی خود را مطلّقه سازد.(5)
اگر اجبار به نفقه ممکن نباشد و مرد از طلاق همسر خود نیز امتناع کند حاکم می تواند نفقة زن را از اموال شوهر بپردازد هر چند این امر مستلزم فروش اموال شوهر باشد(6) که اگر چنین کاری نیز ممکن نباشد حاکم، مرد را اجبار به طلاق خواهد کرد و در صورت میسر نبودن اجبار به طلاق، حاکم خود به عنوان ولیّ، طلاق را جاری خواهد کرد.(7)
و در مادة 1130 قانون مدنی آمده است: «در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع، طلاق داده می شود.»
موارد دیگری نیز در کتب مفصل فقهی مطرح است که حق فسخ و طلاق را به عهدة زن گذاشته است و نیازی به طلاق دادن مرد نیست بلکه خود زن با مراجعه به حاکم شرع، حتی در برخی موارد بدون مراجعه به حاکم، حق ابطال عقد را دارد. مانند مواردی که شوهر غایب و مفقودالاثر شود و از او خبری در دست نباشد و زن از لحاظ نفقه یا امور دیگر در عسرت به سر برد؛ می تواند به محکمة شرع مراجعه و حکم طلاق خود را بگیرد، همچنین در موردی که مرد از انجام وظایف مقاربتی با زن خودداری کند زن می تواند تقاضای طلاق نماید. همچنین جنون اعم از اطباقی، استمراری و ادواری موجب حق فسخ برای زن می باشد، نیز عنین بودن زوج و خصی و مقطوع بودن آلت تناسلی او با حدود و تفاصیلی که در کتب فقهی گفته شده است موجب حق خیار فسخ برای زن می باشد. خلاصه در جایی که زن از مرد ناراضی و منزجر باشد می تواند با بخشیدن مهر، خود را مطلّقه سازد که در اصطلاح فقه به آن طلاق خلع می گویند.
پی نوشت:
(1) شهید مطهری، نظام حقوق زن در اسلام، ص 284
(2)ر.ک: فصلنامه کتاب نقد، ج12، ص123 به بعد.
(3) همان، ص 74
(4) حسن صدر، حقوق زن در اسلام و اروپا، انتشارات جاویدان، چاپ هفتم، ص 238، به نقل از تحریرالمرأة، نوشته قاسم امین بیک، ص 183.
(5) انور حمیدی، قانون مدنی، (دورة کامل) (تهران، چاپخانه سپهر، مؤسسة انتشارات امیرکبیر، چاپ بیست و نهم، (1353 ه . ش.) ج 1-3، ص 149، ماده 1119.
(6) محمدحسن نجفی، جواهر الکلام، ج 31، ص 207.
(7) امام خمینی(ره)، تحریر الوسیله، ج2، کتاب الطلاق، مسأله 10
۲۷/۰۹/۱۳۹۳ - ۱۴:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 476]
صفحات پیشنهادی
چرا بدن انسان بعد از مرگ نجس است؟
فلسفه احكام چرا بدن انسان بعد از مرگ نجس است در مورد علت این حکم ابتدا باید در نظر داشت که این حکم نجاست مربوط به جسم و بدن است اما روح و جان انسان که اساس انسانیت انسان است مشمول این حکم نیست به گزارش سرويس ديني جام نيوز انسان بعد از مرگ دارای احکامی است یکی از آنچرا پیادهروی اربعین ثواب دارد
دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۳ اربعین حسین ع نزدیک است این روزها همه جا صحبت از مسیرهایی است که به کربلا منتهی میشود و همه چیز برای خلق یک رویای عاشقانه با پیادهروی در این مسیرها مهیاست این حرکت نمادین که قرار است با حضور میلیونها شیعه و عاشق اباعبدالله ع برگزار شود میتواندقوانین طلاق در اسلام شرح و تفسیر شد -
قوانین طلاق در اسلام شرح و تفسیر شد شناسهٔ خبر 2437503 یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۱ دین و اندیشه > اسلام در جهان کتاب تفسیر قوانین طلاق در اسلام Interpreting Divorce Laws in Islam توسط ربیعه مهدی وارنر مسکی و یورگن اس نیلسون نگاشته شده است به گزارش خبرگزاری مهر از جمله تلشفیعی سروستانی بررسی میکند: چگونگی و چرایی ارتباط با نیروهای ماورایی
شفیعی سروستانی بررسی میکند چگونگی و چرایی ارتباط با نیروهای ماورایی فرهنگ > دین و اندیشه - خبرگزاری مهر نوشت هشتاد و هفتمین نشست از سلسله نشست های فرهنگ مهدوی با عنوان «قبیله لعنت ارتباط با نیروهای ماورایی» به منظور بررسی سیر تحول عمل شیطان از ابتدایچرا خداوند در انجيل به صراحت نام پيامبر اعظم را به محمد نبرد و به اسم احمد آورده است؟
یک سوال چرا خداوند در انجيل به صراحت نام پيامبر اعظم را به محمد نبرد و به اسم احمد آورده است در مجمع اخير بود كه حذف نهايي به عمل آمد و بيش از صد انجيل از بين برده شد و تنها چهار انجيل نگهداري شد تا در ليست نوشته هاي عهد جديد كه كانن ناميده مي شود وارد شوند به گزارش سرویس دچرا باید از دلبستگی به دنیا حذر کرد؟
چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۰ برای خلاصی از حب دنیا بهترین و اثربخشترین راه اصلاح نفس و رسیدن به مقام بندگی و عبودیت خداوند است به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا راه اساسی رها شدن از دنیا دوستی اصلاح نفس و رسیدن به ملکات نفسانی است طبق آموزههای قنسبت زیارت اربعین و دینداری از نگاه آیت الله جوادی آملی/ چرا بر عدد چهل بسیار تاکید شده است؟
نسبت زیارت اربعین و دینداری از نگاه آیت الله جوادی آملی چرا بر عدد چهل بسیار تاکید شده است فرهنگ > دین و اندیشه - اربعین است هنگامه کمال خون باروری عشق و ایثار هنگامه میثاق است و دوباره پیمان بستن و کدامین سر در کربلایی که امروز به وسعت جهان دامن گسترده حسینچرا تنهابرای امامحسین(ع) اربعین میگیرند؟
به مناسبت اربعین چرا تنهابرای امامحسین ع اربعین میگیرند ویژگیها و معنویتی که در عزاداری امام حسین ع هست برای هیچ یک از معصومین نیست به گزارش سرویس دینی جام نیوز از میان اهل بیت عصمت و طهارت تنها برای اباعبدالله الحسین ع مراسم اربعین میگیرند مرکز مطالعات و پاسخگاربعین، چرا فقط امام حسین(ع)؟ |اخبار ایران و جهان
اربعین چرا فقط امام حسین ع این واژه به معنی چهل و از اصطلاحاتی است که در متون دینی حدیثی و تاریخی کاربرد زیادی دارد و بسیاری از امور با این عدد و واژه تعریف و تحدید شدهاند مثلاً کمال عقل در چهلسالگی آثار چهل روز اخلاص آثار حفظ چهل حدیث دعای چهلنفر دعا برای چهل مؤمنچرا فرزند حضرت نوح (علیه السلام) از خاندان او نيست؟
چرا فرزند حضرت نوح علیه السلام از خاندان او نيست اراده و اختيار انسان نقشي عظيم در رقم خوردن سرنوشت انسان ايفا مي کند به گزارش سرویس دینی جام نیوز یکی از سوالات مطرح در حالات حضرت نوح علیه السلام اینکه چرا فرزند حضرت نوح علیه السلام از خاندان او نيست پاسخ همچنانكچرا نوشیدن آبجو در اسلام حرام است؟
یکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۷ امام رضا ع روایت تلخی از ماجرای سر بریده سیدالشهدا ع در مجلس یزید گزارش کرده است به گفته آن حضرت اولین کسی که در اسلام برایش آبجو آوردند یزید پسر معاویه بود و همو نوشیدن آبجو را برای اولین بار حلال اعلام کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسناچرا به مساجد در روی زمین خانههای خدا میگویند
یکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۵ مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه آزاد رودهن گفت از مسجد باید به عنوان یک سنگر دانشی و نظامی بهره ببریم در زمان پیامبر ص اصلیترین مکان برای مشورت و گردهماییها مسجد بود حجتالاسلام والمسلمین محمدابراهیم سراج در گفتوگو با خبرنگار دین و اندچرا تصویربرداری از داخل خانه خدا ممنوع است؟
چرا تصویربرداری از داخل خانه خدا ممنوع است در روبهروی درب کعبه و در ضلع مقابل در فاصله یک متری رکن یمانی سنگی قهوهای رنگ که بالای آن به شکل محراب گرد است وضع شده که میگویند محل نماز پیامبر ص پس از فتح مکه بوده است خانه خدا تنها در دو مناسبت در سال چون ماه شعبان و پیش اچرا مردها بايد جلوي زن ها بايستند و نماز بخوانند؟
چرا مردها بايد جلوي زن ها بايستند و نماز بخوانند از آنجا كه زن همانند گل است و خواسته يا ناخواسته چشم هاي محرم يا غير محرم را مي ربايد شارع مقدس براي صيانت زن دستوراتي واجب يا مستحبي را در نماز يا غير آن داده است آدمي در حال عبادت خود را در محضر خدا مي بيند و با او سخن مي گويطلاق توافقی ،چرا و چگونه؟
طلاق توافقی چرا و چگونه امروزه راهی برای رفع بی دردسر کشمکش ها بوجود آمده طلاق توافقی یا خلع اما آیا این نوع جدایی واقعا بی دردسر و ساده است مزایا و معایب آن چیست و چگونه صورت میگیرد سهیلا تمام توهینها و كتكهای شوهر را تحمل كرد تا اینكه شوهرش در سانحه رانندگی دچار آسیارتباط با نیروهای ماورایی چرا و چگونه؟ -
در نشست قبیله لعنت بررسی میشود ارتباط با نیروهای ماورایی چرا و چگونه شناسهٔ خبر 2443972 سهشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۶ دین و اندیشه > اندیشکده ها هشتاد و هفتمین نشست از سلسله نشستهای فرهنگ مهدوی با عنوان قبیله لعنت ارتباط با نیروهای ماورایی به منظور بررسی سیر تحول عمل شیچرا تفکر تکفیری بوجود آمد؟
دست های تفرقه افکنان چرا تفکر تکفیری بوجود آمد باید دنیای اسلام همه بدانند که نقش سیاستهای آمریکا در این میان چیست نقش سرویسهای جاسوسی آمریکا و انگلیس و رژیم صهیونیستی در این احیای جریان فتنهی تکفیری چیست به گزارش سرویس دینی جام نیوز سابقه جریان تکفیری در جهان اسلام-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها