تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833979433
زیارت اربعین حسینی ستون ولایت علوی است -
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: به مناسبت اربعین حسینی:
زیارت اربعین حسینی ستون ولایت علوی است
شناسهٔ خبر: 2442193 شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۰
دین و اندیشه > اندیشمندان
آیت الله جوادی آملی در کتاب شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی با ذکر حدیثی از امام حسن عسکری(ع)زیارت اربعین حسینی را نه تنها نشانه ای از ایمان، بلکه در ردیف نمازهای واجب و مستحب قرار داده است. به گزارش خبرگزاری مهر، با توجه به فرارسیدن ایام اربعین سید و سالار شهیدان برآن شدیم از محضر حضرت آیت الله جوادی آملی (حفظه الله) بهره گرفته و راه های زنده نگاه داشتن نهضت حسینی را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم:حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در کتاب شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی، با ذکر حدیثی از امام حسن عسکری علیه السلام، زیارت اربعین حسینی را نه تنها نشانه ای از ایمان، بلکه در ردیف نمازهای واجب و مستحب قرار داده اند و مرقوم داشت: اهمیت زیارت اربعین، تنها به این نیست که از نشانه های ایمان است، بلکه طبق این روایت در ردیف نمازهای واجب و مستحب قرار گرفته است. برپایهٴ این روایت، همان گونه که نماز ستون دین و شریعت است، زیارت اربعین و حادثهٴ کربلا نیز ستون ولایت است.
وی در بخش دیگری از این کتاب می نویسد: در زیارت اربعین، هدف قیام امام حسین (علیه السلام) همان هدف رسالت نبی اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) دانسته شده است. براساس قرآن و نهج البلاغه، هدف رسالت انبیای الهی، دو چیز است: یکی عالم کردن مردم و دیگری عاقل نمودن آن ها با تهذیب نفس.
در اینجا به بخش هایی از سخنان معظم له درباره اهتمام به زیارت اربعین حسینی و همچنین اهمیت گریه بر اباعبدالله الحسین(علیهم السلام) اشاره میکنیم:
1. اهتمام به زیارت اربعینامام حسن عسگری (علیه السلام) فرمودند: «علامات المؤمن خمس: صلاة الخمسین و زیارة الأربعین و التختّم في الیمین و تعفیر الجبین و الجهر ببسم الله الرّحمن الرّحیم»[6]؛ «نشانه های مؤمن و شیعه، پنج چیز است: اقامهٴ نمازِ پنجاه و یک رکعت، زیارت اربعین حسینی، انگشتر در دست راست کردن، سجده بر خاک و بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحیم»[1]
مراد از نماز پنجاه و یک رکعت، همان هفده رکعت نماز واجب روزانه به اضافهٴ نمازهای نافله است که جبران کنندهٴ نقص و ضعف نمازهای واجب است؛ به ویژه اقامهٴ نماز شب در سحر که بسیار مفید است. نماز پنجاه و یک رکعت به شکل مذکور از مختصات شیعیان و ارمغان معراج رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) است. شاید سرّ ستودن نماز به وصف معراج مؤمن این باشد که دستورش از معراج آمده است و نیز انسان را به معراج می برد.
موارد دیگری نیز که در روایت یاد شده، همگی از مختصات شیعیان است؛ زیرا فقط شیعه است که سجدهٴ بر خاک دارد و نیز غیرشیعه است که یا بسم الله الرحمن الرحیم را نمی گویند یا آهسته تلفظ می کنند. همچنین شیعه است که انگشتر به دست راست کردن و نیز زیارت اربعین حسینی را مستحب می داند.
مراد از زیارت اربعین، زیارت چهل مؤمن نیست؛ زیرا این مسأله اختصاص به شیعه ندارد و نیز «الف و لام» در کلمهٴ «الاربعین»، نشان می دهد که مقصود امام عسکری (علیه السلام) اربعین معروف و معهود نزد مردم است. اهمیت زیارت اربعین، تنها به این نیست که از نشانه های ایمان است، بلکه طبق این روایت در ردیف نمازهای واجب و مستحب قرار گرفته است. برپایهٴ این روایت، همان گونه که نماز ستون دین و شریعت است، زیارت اربعین و حادثهٴ کربلا نیز ستون ولایت است.
به دیگر سخن، براساس فرمودهٴ رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم): عصارهٴ رسالت نبوی (صلی الله علیه و آله و سلم) قرآن و عترت است؛ «إني تارک فیکم الثقلین... کتاب الله و... عترتي أهل بیتي»[7]. عصارهٴ کتاب الهی که دین خداست، ستونی دارد که نماز است و عصارهٴ عترت نیز ستونش زیارت اربعین است که این دو ستون در روایت امام عسکری (علیه السلام) در کنار هم ذکر شده است؛ امّا مهمّ آن است که دریابیم نماز و زیارت اربعین انسان را چگونه متدین می کنند.
دربارهٴ نماز، ذات اقدس الهی، معارف فراوانی را ذکر کرده است. مثلا ً فرموده: انسان، فطرتاً موحّد است، ولی طبیعت او به هنگام حوادث تلخ، جزع دارد و در حوادث شیرین از خیر جلوگیری می کند، مگر انسان های نمازگزار که آنان می توانند این خوی سرکش طبیعت را تعدیل کنند و از هلوع، جزوع و منوع بودن به درآیند و مشمول رحمت های خاص الهی باشند؛ ﴿إنّ الإنسان خلق هلوعاً ٭ إذا مسّه الشرّ جزوعاً ٭ و إذا مسّه الخیر منوعاً ٭ إلّا المصلّین﴾[8]
زیارت اربعین نیز انسان را از جزوع، هلوع و منوع بودن باز می دارد و گفته شد که هدف اساسی سالار شهیدان نیز تعلیم و تزکیهٴ مردم بوده است و در این راه، هم از طریق بیان و بنان اقدام کرد و هم از راه بذل خون جگر که جمع میان این راه ها از ویژگی های ممتاز آن حضرت (علیه السلام) است.
خلاصه آن که رسالت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) تعلیم کتاب و حکمت از یک سو و تزکیهٴ نفوس مردم از سوی دیگر بود تا هم جاهلان را عالم نماید و هم گمراهان را هدایت کند و در نتیجه، جهل علمی و جهالت عملی را از جامعه جدا سازد. همین دو هدف در متن زیارت اربعین سالار شهیدان (علیه السلام) تعبیه شد؛ چنان که منشأ ددمنشی منکران رسالت و دشمنان نبوّت، حبّ دنیا و شیدایی زرق و برق آن بود و عامل مهمّ توحّش منکران ولایت و دشمنان امامت نیز همان غَطْرَسهٴ دنیا و دلباختگی به آن بود، که در بخشی از زیارت اربعین به آن اشارت رفته است: «و تَغطْرَس و تَرَدّی في هواه»
ویژگی عدد چهل دربارهٴ امام حسین (علیه السلام)اربعین و عدد چهل خصوصیتی دارد که دیگر ارقام آن را ندارد. غالب انبیای الهی در سنّ چهل سالگی به رسالت مبعوث شدند و ملاقات خصوصی حضرت موسی (علیه السلام) و ذات اقدس الهی چهل شب بود و در نماز شب سفارش شده است که چهل مؤمن را دعا کنید و همسایگان را تا چهل خانه گرامی بدارید. این ها نشان می دهد که عدد چهل از برجستگی خاص برخوردار است.
در روایات اسلامی چنین آمده است: زمینی که روی آن انبیا و اولیای الهی و بندگان مؤمن، خدا را عبادت کرده اند، چهل روز در مرگ آنان می گرید، ولی در شهادت امام حسین(علیه السلام) آسمان و زمین، چهل روز خون گریه کردند. البته اشک یا خون را در این گونه از روایات نباید بر اشک یا خون ظاهری حمل کرد؛ چنان که نباید آن را انکار کرد.
توضیح آن که در سیارات آسمانی بارها انفجارهایی رخ می دهد که با چشم عادی هرگز دیده نمی شود؛ ولی متخصصان با استمداد از علم نجوم و از رصدخانه به تماشای این انفجارها می نشینند. همان گونه که مردم عادی نباید خبر وقوع این انفجار را به صِرف ندیدن آن با چشم ظاهری انکار کنند، خونْ گریه کردن آسمان و زمین را نیز نباید انکار کنند؛ زیرا این موارد نیز جزو علومی نیست که بشر عادی آن را نظاره کند، حتی از رصدخانه نیز دیده نمی شود.
اساساً امر ملکوتی را هرگز نمی توان با ابزار مُلکی ادراک کرد. مثلا ً با دقیق ترین و پیشرفته ترین فنّ رصد سپهر نمی توان مشهودات رؤیای صادق انسان نائم را رصد نمود. اگر یوسف عصر در ساحت رؤیا مشاهده کند که یازده ستاره به همراهی ماه و آفتاب برای وی سجده کردند، هرگز چنین صحنه ای را نمی شود با هیچ رصدخانه ای تصدیق یا تکذیب نمود. غرض آن که معنای اشک ریزی یا خون باری ملکوتی نه مورد تصدیق فنّ تجربی است و نه در قلمرو تکذیب آن قرار می گیرد و هیچ گاه استبعاد به جای استحاله نمی نشیند. کسی که صاحب بَصَر نیست تا ببیند، لا اقل باید صاحب نظر باشد که گوش شنوا به ندای صاحبْ بصران داشته باشد.
برای تحقیق این موارد، علم مخصوص لازم است که اصطلاح و متخصصان ویژهٴ خود را دارد که اهل ولایت و علمای بزرگ دینی اند. آنان این گونه از احادیث را با جان پذیرفتند و فهمیدند که آسمان و زمین خونْ گریه می کنند. از امام زمان (علیه السلام) نیز نقل شده است که به امام حسین (علیه السلام) عرض می کنند: اگر اشک چشم تمام شود، برایت خون می گریم؛ «و لأبکینّ علیک بدل الدموع دماً»[9]
گفتنی است: گرامیداشت یاد متوفا پس از مرگ او در همهٴ ملل و ادیان رسمیت دارد و بعضی با گذشت یک ماه و بسیاری نیز پس از چهل روز از متوفای خود تجلیل می کنند. در میان مسلمانان، به ویژه شیعیان، پس از شهادت امامان معصوم (علیهم السلام) در نخستین اربعین آنان مراسم گرامیداشت انجام می شده است؛ ولی شهادت امام حسین (علیه السلام) این ویژگی را دارد که روز اربعین حسینی هر ساله تا قیامت ادامه خواهد داشت.
زیارت مأثور در اربعین:
در روایات شیعه برای روز اربعین حسینی دستورهایی وجود دارد؛ مانند خواندن زیارت مخصوص آن روز در پیش از ظهر که پس از آن دو رکعت نماز نیز خوانده می شود و دعا در آن وقت مستجاب است. در زیارت اربعین، هدف قیام امام حسین (علیه السلام) همان هدف رسالت نبی اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) دانسته شده است. براساس قرآن و نهج البلاغه، هدف رسالت انبیای الهی، دو چیز است: یکی عالم کردن مردم و دیگری عاقل نمودن آن ها با تهذیب نفس.
کسانی که علم ندارند، دستور خدا را نمی دانند و توان تربیت خود یا دیگران را ندارند. برخی نیز عالمند، ولی در اثر نداشتن عقل به دانش خود عمل نمی کنند. از این رو، انبیا (علیهم السلام) برای تعلیم و نیز تزکیهٴ مردم مبعوث شده اند که به مردم خوبی ها را بشناسانند و راه خوب را به آنان بنمایانند تا مردم خوب بفهمند و به خوبی ها عمل کنند. چنین جامعه ای مهد پرورش اولیای الهی است.
در قرآن کریم از زبان حضرت ابراهیم (علیه السلام) نقل شده که به خداوند عرض کرد: پیامبری مبعوث فرما که مردم را عالِم و مهذّب کند؛ ﴿ربّنا و ابعث فیهم رسولا ً منهم یتلوا علیهم ایاتک و یعلّمهم الکتاب و الحکمة و یزکّیهم﴾[10]. خداوند دعای آن حضرت را اجابت کرد و در سورهٴ «جمعه» فرمود: ﴿هو الذی بعث فی الأُمّیین رسولا ً منهم یتلوا علیهم ایاته و یزکّیهم و یعلّمهم الکتاب و الحکمة و إن کانوا من قبل لفی ضلال مبین﴾[11]براساس این آیه، مردم حجاز، پیش از بعثت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) گرفتار دو مُعْضِل علمی و عملی بودند: یکی نادانی و دیگری گمراهی. پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) با تعلیم کتاب و حکمت آن ها را از جهل رهانید و عالم کرد و نیز با تزکیهٴ نفس، آنان را از بیراهه به راه آورد و عادل کرد. امیرمؤمنان (علیه السلام) در تشریح بعثت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: «فهدیهم به من الضلالة و أنقذهم بمکانه من الجهالة»[12]؛ یعنی خداوند به دست پیامبرش مردم را عالِم و عادل کرد.
امام حسین (علیه السلام) نیز که به حساب ملکوت و اتصال نور وجودی، از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) است و صاحب ولایت؛ «حسین منّي و أنا من حسین»[13]، باید مردم را عالم و عادل کند؛ یعنی احکام و دستورها و معارف دین را به آنان بیآموزاند و آنان را اهل عمل کند.همهٴ اهل بیت (علیهم السلام) این وظیفه را به عهده داشتند و با تدریس، ارشاد، سخنرانی و نوشتن نامه به وظیفهٴ خود عمل می کردند؛ ولی سیدالشهدا (علیه السلام) افزون بر کارهای یاد شده، به سبب یأس از تأثیر اساسی این ابزار در شرایطی قرار گرفت که خون جگر خود را نیز برای نیل به هدف اعطا کرد. تنها آن حضرت (علیه السلام) بود که هم مبارزهٴ فرهنگی و سیاسی و اجتهادی داشت، هم نبرد جهادی.چنان که در زیارت اربعین آن حضرت می خوانیم: «فأعذر في الدعا و منح النصح و بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک من الجهالة و حیرة الضلالة»[14]؛ یعنی آن حضرت (علیه السلام) با اتمام حجت بر خلق، هر عذری را از امت رفع کرد و اندرز و نصیحت آنان را با مهربانی انجام داد و خون پاکش را در راه تو ای خدا نثار کرد تا بندگانت را از جهالت و حیرت و گمراهی نجات دهد.
2. گریه بر امام حسین (علیه السلام)
براساس نقلی معروف از حضرت سکینه (علیه السلام) بالای بدن مطهّر امام حسین (علیه السلام)، ایشان به این اصل کلی سفارش کردند که هر حادثهٴ تلخی پیش آمد کرد، آن را بهانه کنید و برای من اشک بریزید: «أو سمعتم بغریب أو شهید فاندبوني»[15]؛ «هرگاه داستان غریب یا شهیدی را شنیدید، برای مظلومیت من گریه کنید»؛ زیرا اگر امام حسین (علیه السلام) به خلافت می رسید، دیگر غریب یا شهیدی وجود نداشت.
بنابراین، اصل کلی این است که هر حادثهٴ تلخ و ناگواری را باید بهانه کرد و برای سالار شهیدان اشک ریخت؛ نه آن که افراد داغدیده برای تسکین عواطف و احساسات خود آن حضرت (علیه السلام) را بهانه کنند و برای التیام زخم خویش اشک بریزند و ندبه نمایند و بین این دو گونه عزا داری فرق وافر است؛ زیرا محصول یکی تعزیت برای حضرت امام حسین (علیه السلام) است و نتیجهٴ دیگری تسلیت برای خود؛ هر چند ممکن است بهانه قرار دادن واقعهٴ جانسوز کربلا هم بی اثر نباشد.
وجود مبارک سیدالشهداء (علیه السلام) فرمودند: «أنا قتیل العبرة»[16]؛ یعنی من که به هدف اِحیای حق و اِمحای باطل کشته شدم، باید عَبَرات داشته باشم؛ به طوری که چشمان علاقه مندان به سالار شهیدان پر از اشک شود و آن اشکْ فراوان از شبکهٴ چشم خارج گردد و به صورت انسان عبور کند تا عَبَرات بشود.
این سنّت حسنه، آثار فراوانی دارد، از جمله این که محبت اهل بیت (علیهم السلام) در قلب شیعیان حضور پیدا می کند؛ آنگاه دوست امامان معصوم (علیهم السلام) هرگز فکر و راه و روش آنان را رها نمی کند؛ زیرا رهبری جوارح به دست جانحه و دل است و زمامداری قلب را محبت به عهده می گیرد و دلِ دوستان حسین بن علی (علیه السلام) جوارح را به صَوْب صراط مستقیم رهنمود می شود.
پی نوشت:[1] شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی ، خلاصه صفحات 227-234
[2] اعیان الشیعه، ج1، ص616
[3] ـ مقتل لهوف، حوادث پس از شهادت.
[4] ـ سورهٴ نحل، آیهٴ 96.
[5] ـ سورهٴ قصص، آیهٴ 88.
[6] ـ تهذیب، ج 6، ص 52.
[7] ـ بحارالأنوار، ج 89، ص 13.
[8] ـ سورهٴ معارج، آیات 19 ـ 22.
[9] ـ بحارالأنوار، ج 98، ص 238.
[10] ـ سورهٴ بقره، آیهٴ 129.
[11] ـ سورهٴ جمعه، آیهٴ 2.
[12] ـ نهج البلاغه، خ 1.
[13] ـ بحارالأنوار، ج 43، ص 261.
[14] ـ التهذیب ، ج6، ص 113؛ بحار الانوار ج 98، ص 331، باب25
[15] ـ مستدرک الوسائل، ج 17، ص 26.
[16] ـ بحارالأنوار، ج 44، ص 280.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
صفحات پیشنهادی
مسیر نجف به کربلا در آستانه اربعین حسینی |اخبار ایران و جهان
مسیر نجف به کربلا در آستانه اربعین حسینی کد خبر ۴۵۷۵۳۴ تاریخ انتشار ۲۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۳ - 12 December 2014 مسیر نجف به کربلا در آستانه اربعین حسینیعلیاکبر ولایتی از فتوت علوی در برابر مروت ابوجهلی می گوید
علیاکبر ولایتی از فتوت علوی در برابر مروت ابوجهلی می گوید فرهنگ > دین و اندیشه - دکتر ولایتی می گوید برعکس فتوت ایرانیان که سرسلسله و غایتِ آن مولای متقیان علی ع بوده و هست نماد مروت عربی ابوجهل است که سخاوتش را عربها میستایند بیآن که به این مطلب مهم وقنسبت زیارت اربعین و دینداری از نگاه آیت الله جوادی آملی/ چرا بر عدد چهل بسیار تاکید شده است؟
نسبت زیارت اربعین و دینداری از نگاه آیت الله جوادی آملی چرا بر عدد چهل بسیار تاکید شده است فرهنگ > دین و اندیشه - اربعین است هنگامه کمال خون باروری عشق و ایثار هنگامه میثاق است و دوباره پیمان بستن و کدامین سر در کربلایی که امروز به وسعت جهان دامن گسترده حسینخروج زائران اربعین حسینی از مرز مهران - ایلام |اخبار ایران و جهان
خروج زائران اربعین حسینی از مرز مهران - ایلام خروج عاشقان حسینی از مرز مهران-ایلام کد خبر ۴۵۶۷۵۴ تاریخ انتشار ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۹ - 09 December 2014پیام آیتالله صافی گلپایگانی به راهیان اربعین حسینی
پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۳ آیتالله لطف الله صافی گلپایگانی در بیانیهای به مناسبت اربعین حسینی تاکید کرد حضور میلیونی شما با پای پیاده از شرق غرب و دور و نزدیک به سوی کربلای مقدس کنگره عظیمی است که به دنیا اعلام میکند راه حسین و اهداف او جاودان و فراموش ناشدنی است به گزارششماره ۱۱۰ خیمه منتشر شد/ همایش اربعین حسینی -
شماره ۱۱۰ خیمه منتشر شد همایش اربعین حسینی شناسهٔ خبر 2439000 سهشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۴ دین و اندیشه > سایر شماره ۱۱۰ خیمه با آثار و گفتاری از جابر عناصری محمدرضا سنگی ناصر رفیعی حمیدرضا شکارسری نجمالدین طبسی حسین پارسایی محمسن حسام مظاهری سید محمدجواد شرافت رسولتوصیه رهبرانقلاب برای شرکت پر شور در زیارت اربعین
حجتالاسلام پناهیان در گفتوگو با KHAMENEI IR توصیه رهبرانقلاب برای شرکت پر شور در زیارت اربعین ایشان برای زیارت اربعین امسال خطاب به مسئولان تأکید داشتند که راه زیارت اربعین را هموار کنند و از نزدیک شاهد بودم که ایشان تا چه میزان برای اربعین امسال اهمیت قائل هستند و نقش اربعیناربعین حسینی و اسرای کربلا
مقاله اربعین حسینی و اسرای کربلا همه کارهای حسین بن علی -علیهماالسلام- برای آن بود که هدف رسول گرامی صلی الله علیه و آله عمل شود یعنی آگاه کردن مردم به تکالیف سپس عمل کردن به آن سرویس دینی جام نیوز بیستم ماه صفر چهل روز پس از شهادت امام حسین -علیه السلام- و یاران با وفای آنعظمت راهپیمایی اربعین حسینی دنیا را متحیر کرده است
چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۳ آیتالله مکارمشیرازی راهپیمایی اربعین حسینی ع را دارای عظمت و حرکتی بی نظیر توصیف کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این مرجع تقلید در ابتدای درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم تاکید کرد پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله مراهپیمایی عظیم زائران اربعین حسینی |اخبار ایران و جهان
راهپیمایی عظیم زائران اربعین حسینی صدهاهزار زائر کربلا این روزها از مسیرهای مختلف بویژه نجف اشرف در عراق در حال راهپیمایی بسوی مرقد مطهر حضرت امام حسین ع و حضرت ابوالفضل العباس ع هستند تا در آنجا مراسم اربعین را به جای آورند کد خبر ۴۵۶۸۸۰ تاریخ انتشار ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳ ۰۰ -چند خبر از پیاده روی اربعین حسینی / حضور طلاب غیرایرانی در اجتماع بزرگ پیاده روی امسال
چند خبر از پیاده روی اربعین حسینی حضور طلاب غیرایرانی در اجتماع بزرگ پیاده روی امسال فرهنگ > دین و اندیشه - طلاب غیرایرانی جامعه المصطفی العالمیه از مرزهای ایرانی با پای پیاده و با عنوان موکب الامام رضا ع راهی سرزمین عتبات عالیات خواهند شد و در اجتماع بزرگ پیاده رمردم بايد اين زيارت اربعين را تبدیل به فرهنگ كنند
استاد انصاریان مردم بايد اين زيارت اربعين را تبدیل به فرهنگ كنند يكي از مسائل مهمي كه قريب پانزده قرن در جهان تشيع مطرح است مسأله زيارت حضرت ابا عبدالله الحسين ميباشد به گزارش سرویس دینی جام نیوز همزمان با آغاز پياده روي عظيم اربعين حسيني در گوشه و كنار برخي بهپخت نان برای زائران شرکت کننده در اربعین حسینی |اخبار ایران و جهان
پخت نان برای زائران شرکت کننده در اربعین حسینی پخت نان برای عزاداران در ستاد بازسازی عتبات عکس مرتضی تاریقلی کد خبر ۴۵۶۸۸۶ تاریخ انتشار ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳ ۲۲ - 09 December 2014تجمع زائران در اربعین حسینی، دشمن را هراسان کرده است
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۸ آیتالله نوریهمدانی گفت تجمع زائران در اربعین حسینی برای غرب و استکبار بسیار خطرناک است و این قدرت ولایت را بیان کرده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این مرجع تقلید در پایان درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم برگزار شد با اشاره به کلمهبرنامه عزاداری اربعین حسینی در دانشگاه امام صادق(ع) -
برنامه عزاداری اربعین حسینی در دانشگاه امام صادق ع شناسهٔ خبر 2439023 سهشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۷ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی در هیأت میثاق با شهدا دانشگاه امام صادق ع از جمعه به مدت سه شب برنامه عزاداری برقرار است به گزارش خبرگزاری مهر به همت هیأت میثاق با شهراهپیمایی باشكوه اربعین حسینی نشانه عظمت و اقتدار تشیع است -
راهپیمایی باشكوه اربعین حسینی نشانه عظمت و اقتدار تشیع است شناسهٔ خبر 2439286 سهشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۱ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی قاضی عسگر راهپیمایی اربعین را موجب عظمت شیعه دانست و گفت این مراسم بلحاظ بزرگداشت شعائر الهی و از لحاظ اینكه قضیه عاشورا و كربلااثرات و برکات زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین -
چرا برای سیدالشهدا ع اربعین میگیرند اثرات و برکات زیارت امام حسین ع در روز اربعین شناسهٔ خبر 2441725 جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۴ دین و اندیشه > اندیشکده ها بر سید مظلومان اربعین نگاه مى دارند چرا که امام حسین ع نهضتى به وجود آورده که اسلام و قرآن را زنده نگاه داشته و دین-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها