واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار خوزستان:تاوان بی برنامه بودن مدیران برای تامین آب را نباید کشاورزان بپردازند اهواز-ایرنا- استاندار خوزستان گفت:تاوان بی برنامه بودن برخی مدیران استانی برای تامین آب را نباید کشاورزان خوزستانی بپردازند.
"عبدالحسن مقتدایی" یکشنبه در جلسه توسعه کشاورزی و شیلات
خوزستان که در محل استانداری برگزار شد، بر تامین آب مورد نیاز کشاورزان در تمامی کشت ها تاکید کرد.
وی افزود: مسایل و مشکلات این بخش باید با برگزاری نشستی با حضور مسوولان سازمان های آب و برق و جهاد کشاورزی خوزستان حل شود.
وی با بیان اینکه مشکل تامین آب کشاورزان بویژه در حوضه کرخه و مارون به دلیل نبود برنامه ریزی صحیح است اظهارکرد: یکی از مشکلات مدیران استانی تعهد بیش از حد به سیاست های ابلاغی از مرکز است.
استاندار خوزستان گفت:هم اکنون در بالادست سدهای خوزستان برداشت های بسیاری از منابع آبی انجام می شود اما در خوزستان باید طبق دستورالعمل ابلاغی از مرکز برای کشاورزی و یا هرگونه فعالیت دیگری برنامه ریزی کرد!
مقتدایی افزود: بیش از 15 سال است که در هر دوره کشت،مشکل تامین آب وجود دارد و سازمان آب و برق و جهادکشاورزی خوزستان باید برای حل این مشکلات به یک نتیجه واحد برسند.
وی با اشاره به اجرای طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی در خوزستان بیان کرد:با وضعیت کنونی تخصیص آب به بخش کشاورزی این استان،نگرانی هایی در خصوص تامین آب برای این طرح نیز وجود دارد.
استاندار خوزستان اظهار کرد: بر اساس توافق انجام شده بین سازمان های آب و برق خوزستان و جهاد کشاروزی،باید تعهدات داده شده به کشاورزان انجام شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز گفت: سالیانه حدود 138 نوع محصول در این استان تولید می شود که یکی از این محصولات استراتژیک گندم است.
"کیخسرو چنگلوایی"افزود: در سال زراعی جاری بیشترین خرید تضمینی گندم از خوزستان انجام شده، که نسبت به استان دوم، تفاوت بسیاری دارد.
وی گفت: در سال زراعی جاری دوماه پیش از کشت پاییزه، میزان مورد نیاز آب به تفکیک شهرستان ها به سازمان آب و برق خوزستان اعلام شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با تاکید بر اینکه این سازمان به تعهدات خود در بخش تخصیص آب عمل نکرده افزود: تاریخ کشت در برخی از کشت ها هفته ای یک بار است و با هر بار تاخیر 10 درصد از تولید محصول کاهش می یابد.
وی بیان کرد: در کشت پاییزه 120 هزار هکتار از اراضی کشاورزی ماهشهر ،شادگان و هویزه که 95 درصد این اراضی کشت گندم است به دلیل تخصیص نیافتن آب به شدت آسیب دید.
چنگلوایی بیان کرد: پس از سال ها کشت چغندر قند در حوزه مارون احیاء شد اما به دلیل تخصیص نیافتن آب مورد نیاز، سطح زمین های در نظر گرفته شده کشت نشد.
وی ادامه داد:وزارت جهاد کشاورزی در سال زراعی جاری به اندازه کافی کود در اختیار کشاورزان قرار داده به گونه ای که نگران توزیع این کودها و مازاد آن هستیم.
معاون حفاظت و مدیریت منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه در حوضه کارون و کرخه امکان تخصیص بیش از 60 درصد آب وجود ندارد بیان کرد: این سازمان به اجبار با 60 درصد موافقت کرده زیرا وضعیت آب موجود در این دو حوضه آبی بحرانی است.
"مصطفی شبه" بیان کرد: این سازمان آمادگی دارد در نشستی با حضور سازمان جهاد کشاورزی، میزان دقیق نیاز آبی کشاورزان را مورد بررسی قرار دهد اما امکان تخصیص بیش ازاین میزان وجود ندارد.
وی گفت: در صورتی که بیش از 60 درصد آب اختصاص داده شود برای تامین آب پایین دست منطقه مارون و کرخه و همچنین تامین آب در سایر فصول مشکلاتی ایجاد می شود.
در این جلسه به درخواست استاندار خوزستان مقرر شد جلسه با حضور سازمان های جهاد کشاورزی و آب و برق و با حضور رییس نظام صنفی کشاورزی خوزستان به عنوان نماینده بخش خصوصی برگزار شود.
/7161/640
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]