محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843315246
حرم امام حسین (ع) چگونه ساخته شد؟ |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حرم امام حسین (ع) چگونه ساخته شد؟
برخی معتقدند قبیلهی بنیاسد که پیکر شهدای کربلا را دفن کردند، ساختمانی هم برای آرامگاه امام (ع) ساختند و برخی دیگر میگویند، نخستین آرامگاه بهدست مختار ثقفی برای امام حسین (ع) ساخته شد.
کد خبر: ۴۴۶۶۶۹
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۱ - 03 November 2014
نخستین نشانهی محل دفن پیکر امام حسین (ع) یک درخت سدره بود و امروز معماری باشکوه حرم این امام، یکی از پرازدحامترین مکانهای مقدس شیعیان است؛ بنایی که بارها مورد هجوم دشمنان قرار گرفت، اما امروز با نشانههایی از هنر هنرمندان ایرانی، مانند یک نگین در کربلا میدرخشد.
به گزارش ایسنا، چند روز پس از واقعهی عاشورا، پیکر امام حسین (ع) در همان محلی که به شهادت رسیده بودند، توسط قبیلهی بنیاسد به خاک سپرده شد. از همان زمان برای قبر سیدالشهدا (ع) یک درخت سدره را نشانه گذاشتند تا محل دفن این بزرگوار برای زیارت شیعیان مشخص باشد.
دربارهی ساخت نخستین بنای آرامگاه برای امام حسین (ع) اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی معتقدند قبیلهی بنیاسد که پیکر شهدای کربلا را دفن کردند، ساختمانی هم برای آرامگاه امام (ع) ساختند و برخی دیگر میگویند، نخستین آرامگاه بهدست مختار ثقفی برای امام حسین (ع) ساخته شد.
هیچ کسی نتوانست نشانهی تو را از زمین کربلا محو کند
از زمان ساخت نخستین بنا بهعنوان آرامگاه امام حسین (ع) تا امروز، در دورههای مختلف، ساختمان حرم بارها مورد تجاوز دشمنان قرار گرفت. درخت سدرهای که نخستین نشانهی قبر بود، بهدستور هارونالرشید بریده شد. پس از به قدرت رسیدن مأمون عباسی و آزادی عمل نسبی شیعیان، بنای تازهای ساخته شد که چند سال بعد، متوکل عباسی دستور داد آن را ویران کنند، زمینش را شخم بزنند و در آنجا کشاورزی کنند. این بنا در زمان منتصر (فرزند متوکل) دوباره بازسازی شد.
حرم امام حسین (ع) در سالهای دور
آنچه را که امروز بهعنوان بنای اصلی آرامگاه امام حسین (ع) در کربلا وجود دارد، به دورهی آل بویه متعلق میدانند. در آن زمان بهدستور عضدالدوله دیلمی، ساخت بنای آرامگاه امام حسین (ع) در سال 367 هجری قمری شروع شد و چهار سال زمان برد تا کامل شود. اگرچه از آن زمان تا کنون تغییرات زیادی در تزیینات داخلی و خارجی حرم انجام شده و بارها مورد تعمیر و تغییر قرار گرفته است و یکبار هم بهدلیل آتشسوزی خسارتهای بسیاری به بنا وارد شد، اما ساختمان اصلی را همان بنایی میدانند که در آن دوره ساخته شد.
سلطان اویس، مؤسس سلسلهی جلایریان، از جمله کسانی بود که در بازسازی و تعمیر حرم امام حسین (ع) نقش پررنگی داشت. دو فرزند او به نامهای سلطان حسین و سلطان احمد نیز در این بازسازی نقش داشتند.
نقش ایرانیها در بازسازی حرم سیدالشهدا (ع)
پادشاههای صفوی نقش مهمی در افزودن تزیینات به حرم امام حسین (ع) داشتند. نادرشاه از کسانی بود که در بازسازی و تزیین بارگاه امام حسین (ع) نقش داشت. پس از آن، قاجاریان وارد کار شدند. آغامحمدخان دستور نوسازی گنبد و تذهیب آن را داد و فتحعلیشاه هم ویرانیهای بنا براثر حملهی وهابیها را تعمیر کرد. در زمان ناصرالدینشاه هم طلاکاری گنبد تجدید شد.
حرم امام حسین (ع)
همهی ضریحهای حرم امام حسین (ع) ساختهی دست هنرمندان ایرانی در دورههای مختلف بوده است. آخرین ضریح ساختهشده برای این حرم نیز در ایران ساخته شد. این ضریح که با ۱۱۸ کیلوگرم طلا همراه نقره و چوب درخت ساج ساخته شده، مانند ضریح قدیمی، ولی از نظر ارتفاع کمی بلندتر است و مساحت آن حدود ۳۴ مترمربع و تعداد پنجرههای آن ۲۰ باب است. علاوه بر این، بسیاری از تزیینات حرم از جمله آینهکاریها هم کار دست هنرمندان ایرانی است.
برای این بنا 10 ورودی به صحن داخلی با نامهای «القبله»، «الرحمه»، «زینبیه»، «راسالحسین»، «السلطانیه»، «السدره»، «الاسلام»، «الکرامه»، «الشهدا» و «قاضیالحاجات» تعبیه شده، دو طرف ایوان طلا هم دو منارهی بلند است.
ویژگی منحصربهفرد حرم امام حسین (ع) ششگوشه بودن ضریح است که براساس روایات گوناگون بهدلیل وجود قبر حضرت علیاکبر (ع) در پایین پای ایشان، حرم اینگونه ساخته شده است.
قرابت معماری ایرانی با معماری حرم امام حسین (ع)
حمیدرضا عظمتی - معمار و عضو هیئت علمی دانشگاه - در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، دربارهی معماری حرم امام حسین (ع) اظهار کرد: آنچه بهطور مشخص میتوان دربارهی معماری حرم امام حسین (ع) گفت، این است که این حرم بهشدت متأثر از معماری ایرانی ساخته شده است. بهطور کلی، معماری حرمها و بقاعی که در سطح کشور و در قلمرو ایران وجود دارد، بسیار نزدیک به معماری اینگونه بناها در خارج از کشور است.
ضریح جدید حرم امام حسین (ع)
او ادامه داد: عصر صفویه یکی از دورههایی بود که معماری در کشور ما گسترش خوبی داشت و تکنولوژیهای پیشرفتهتری به این عرصه وارد شد. این موضوع در معماری ساختمانهای مهم دولتی، آموزشی و مذهبی مشهود است. تأثیرات این تکنولوژی را میتوان در حوزهی معماری کشورهای اطراف جستوجو کرد. بسیاری از معماریهای کشورهای همجوار مانند پاکستان، افغانستان و کشورهای آسیای میانه و بهطور خاص، کشور عراق که قبور برخی ائمه (علیهمالسلام) در آنجا قرار دارد، تحت نفوذ معماری ایرانی در دورهی صفویه بودند.
سرپرست دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی دربارهی نزدیکی معماری این حرم با معماریهای مشابه در ایران نیز گفت: امروز وقتی یک ایرانی به حرم امام حسین (ع) و سایر بقاع متبرکهای که در کشور عراق وجود دارد، وارد میشود، به هیچ عنوان احساس غربت نمیکند، چون در معماری آنها قرابت بسیار زیادی با معماری بقاع داخل ایران وجود دارد. معماری ایران صد درصد در معماری اینگونه بناها در خارج از کشور نقش داشته است و معماران ایرانی از سالها پیش بهعنوان هنرمندان ممتاز این عرصه به کشورهای دیگر میرفتند و بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در ساخته شدن شاهکارهای معماری دنیا نقش داشتند. نمونهی این بحث، ساختمان تاجمحل در کشور هند است.
عظمتی ادامه داد: حتی همین حالا هم بهدلیل حساسیتهای خاصی که ایرانیها به امامان شیعه دارند، معماری ایرانی در ساخت و تعمیرات و تزیینات حرم مطهر امامان (ع) نقش پررنگی دارد.
نشانهای برای یک شهر
او دربارهی ویژگیهای معماری حرم امامان (ع) گفت: ساختمان این حرمها معمولا یک نشانه برای شهر است. این بناها همواره طوری ساخته میشوند که بهعنوان یک نشانه در شهر در نظر گرفته میشوند. در عین حال که بسیار باشکوه هستند، تناسبات انسانی هم در آنها رعایت شده است. از دیگر ویژگیهای معماری این بناها میتوان به محل نماز خواندن و نیایش زائران اشاره کرد که در آنها وجود سقفهای بلند نشان از نزدیکی به آسمان دارد. تزیینات متعددی که در این بناها بهکار برده میشود نیز ناشی از توجهات و تعلقات ویژه و تا حدودی وجود تکنولوژی در زمینهی معماری داخلی است.
بخشی از تزئینات حرم امام حسین (ع)
این استاد دانشگاه همچنین به نقاط مشترک معماری حرم امام حسین (ع) با سایر حرمهای دیگر از جمله حرم حضرت ابوالفضل (ع) و امام علی (ع) در کشور عراق اشاره و اضافه کرد: ویژگی مشترک این بناها این است که یک بنای بزرگ هستند که روی آن یک گنبد مستقر است. اطراف گنبد رواقهای جانبی برای نیایش تعبیه شده و بلافاصله بعد از آن با یک حیاط مواجه میشویم و بعد هم دیوار بلندی که بهنظر میرسد نقش حفاظتی و امنیتی در برابر هجوم دشمنانی را داشته است که در دورههای مختلف به قصد تخریب بنا به آن حمله میکردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
عزاداری محرم در حسینیه امام خمینی (ره) |اخبار ایران و جهان
عزاداری محرم در حسینیه امام خمینی ره دومین شب مراسم عزاداری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و یاران باوفای ایشان در حسینیه امام خمینی ره با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد کد خبر ۴۴۶۶۱۴ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱ ۲۱ - 02 November 2014اولین شب عزاداری محرم در حسینیه امام خمینی(ره) |اخبار ایران و جهان
اولین شب عزاداری محرم در حسینیه امام خمینی ره اولین شب مراسم عزاداری سالار شهیدان حضرت أباعبدالله الحسین ع و یاران با وفای ایشان با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی ره برگزار شد کد خبر ۴۴۶۴۹۵ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۴ - 02 November 2014نماهنگ واحسینا به مناسبت ایام محرم |اخبار ایران و جهان
نماهنگ واحسینا به مناسبت ایام محرم کد خبر ۴۴۶۱۲۹ تاریخ انتشار ۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۱ - 31 October 2014 دانلود لینک را کپی کنید لینک را کپی کنید دانلودامام حسين(ع) به اسب من وشما احتياجي ندارد! |اخبار ایران و جهان
امام حسين ع به اسب من وشما احتياجي ندارد گفته اند امام خود به داخل خيمه او رفته و طلب ياري و کمک کردند اما عبيدا گفت به خدا سوگند مي دانم که هر کسي از تو پيروي کند سعادتمند خواهد بود ولي نصرت من تو را از قتال با دشمن بازنمي دارد کد خبر ۴۴۵۷۹۴ تاریخ انتشار ۰۸ آبان ۱۳۹۳ -ماجرای گفتوگوی حضرت امام حسین و عمر سعد در کربلا |اخبار ایران و جهان
ماجرای گفتوگوی حضرت امام حسین و عمر سعد در کربلا روایت حضرت آیتالله خامنهای از گفتوگوی حضرت امام حسین علیهالسلام و عمر سعد در کربلا که در سایت KHAMENEI IR منتشر شده است رهبر انقلاب این سخنان را در تاریخ بیستم مهرماه سال ۱۳۶۳ در نماز جمعهی تهران بیان کردهاند کد خبر ۴۴۵۵۰ثواب عزاداری برای امام حسین(ع) |اخبار ایران و جهان
ثواب عزاداری برای امام حسین ع عزاداری برای امام حسین ع علاوه بر شور باید دارای شعورهم باشد اکنون که وارد ماه محرم شدیم چه بهتر که علاوه بر عزاداری بر روی معرفتافزایی افراد بهخصوص جوانان هم کار کنیم کد خبر ۴۴۴۷۶۴ تاریخ انتشار ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۸ - 26 October 2014 عزاداریگریستن بر امام حسین(ع) هم علل دارد، هم آثار |اخبار ایران و جهان
گریستن بر امام حسین ع هم علل دارد هم آثار وقتی بر حسین ع گریه میکنیم میخواهیم هر چه را غیر حق است از قلبمان بزداییم امام حسین ع تمام وجودش حق است سراپایش حق است در برخی احادیث اشکِ عزاداران حسین ع به خون شهدا تشبیه شده است کد خبر ۴۴۶۵۷۱ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱ای عزیز فاطمه مولا یا حسین به مناسب شب چهارم محرم |اخبار ایران و جهان
ای عزیز فاطمه مولا یا حسین به مناسب شب چهارم محرم کد خبر ۴۴۵۵۰۹ تاریخ انتشار ۰۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹ ۳۰ - 28 October 2014 دانلود لینک لینک را کپی کنید دانلودشب هشتم محرم با نوای حاج امیر عباسی |اخبار ایران و جهان
شب هشتم محرم با نوای حاج امیر عباسی کد خبر ۴۴۶۴۱۷ تاریخ انتشار ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰ ۴۲ - 01 November 2014 دانلود لینک را کپی کنید لینک را کپی کنید دانلودمراسم «لبیک یا حسین» (ع) در سنقر و کلیایی |اخبار ایران و جهان
مراسم لبیک یا حسین ع در سنقر و کلیایی مراسم لبیک یا حسین ع با حضور اقشار مختلف مردم و مسوولان شهرستان سنقر و کلیایی در صحن مطهر امامزاده احمد ع این شهر در استان کرمانشاه برگزار شد ایرنا عکس بهمن زارع کد خبر ۴۴۵۴۱۷ تاریخ انتشار ۰۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۳ - 28 October 2014عزاداری شب هفتم محرم در کربلا |اخبار ایران و جهان
عزاداری شب هفتم محرم در کربلا عزاداری شب هفتم محرم در بارگاه مطهر اباعبدالله الحسین -کربلا عراق کد خبر ۴۴۶۳۳۱ تاریخ انتشار ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۳ - 01 November 2014گزارش پیاده روی شاخه دانشجویی در بین الحرمین |اخبار ایران و جهان
گزارش پیاده روی شاخه دانشجویی در بین الحرمین بین الحرمین در کربلا میزبان گردانهای دانشجویی ستاد مردمی مردمی دفاع از حریم اهل بیت علیهم السلام صدها تن از دانشجویان منتخب دانشگاههای ایران تحت عنوان گردانهای حضرت قاسم ع روز عید قربان در حرکتی پر خروش وباشکوه ضمن سردادن شعارهایبرگزاری مجلس عزای حسینی در حضور رهبر انقلاب |اخبار ایران و جهان
برگزاری مجلس عزای حسینی در حضور رهبر انقلاب همزمان با فرارسیدن ایام سوگواری امام حسین علیهالسلام از شب هشتم تا شب سیزدهم محرم مجلس عزاداری در حضور رهبر معظم انقلاب برگزار میشود کد خبر ۴۴۴۷۹۳ تاریخ انتشار ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۸ - 26 October 2014 همزمان با فرارسیدن ایام سوگوارعزاداری شب هشتم محرم در کربلا |اخبار ایران و جهان
عزاداری شب هشتم محرم در کربلا عزاداری شب هشتم محرم در کربلای معلی - عراق کد خبر ۴۴۶۵۳۱ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۱ - 02 November 2014شب هفتم محرم با نوای حاج میثم مطیعی |اخبار ایران و جهان
شب هفتم محرم با نوای حاج میثم مطیعی تلظی مکن نازنینم - تلظی مکن جان بابا - مبادا که دشمن ببیند - تکان خوردن شانه ام را کد خبر ۴۴۶۱۵۳ تاریخ انتشار ۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹ ۵۸ - 31 October 2014 دانلود لینک را کپی کنید لینک را کپی کنید دانلودنوحه شب اول ماه محرم با نوای حاج محمدرضا طاهریان |اخبار ایران و جهان
نوحه شب اول ماه محرم با نوای حاج محمدرضا طاهریان نوحه سینه زنی از زبان حضرت مسلم علیه السلام در شب اول ماه محرم با نوای حاج محمد رضا طاهریان کد خبر ۴۴۴۶۴۴ تاریخ انتشار ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰ ۵۳ - 26 October 2014 دانلود لینک لینک را کپی کنید دانلودشب چهارم محرم: گلدی محرم زینب نوایه گلدی! |اخبار ایران و جهان
شب چهارم محرم گلدی محرم زینب نوایه گلدی نوحه حاج محمودکریمی به زبان آذری به مناسبت شب چهارم محرم کد خبر ۴۴۵۵۰۰ تاریخ انتشار ۰۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸ ۱۳ - 28 October 2014 دانلود لینک را کپی کنید دانلود-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها