واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: علی دینی تاکید کرد: تثبیت اقتصاد لازمه افزایش بهره وری/ ضروت ارتباط موثرتر بین بخش مالی و واقعی اقتصاد خبرگزاری پانا: استادیار موسسه مطالعات وپژوهش های بازرگانی با تاکید بر اینکه برای افزایش بهره وری باید محیط اقتصاد ایران تثبیت شود، اظهار کرد: باید بین بخش واقعی اقتصاد و بخش مالی ارتباط موثرتری برقرار شود و بخش واقعی اقتصاد از طریق شناسایی بخشهای پیشرو تحرک مناسب تری را آغاز کند.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۶ شهريور ساعت 12:01
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا، علی دینی در میزگرد تخصصی دلایل و راهکارهای خروج از رکود در ایران که صبح امروز در موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی برگزار شد با تاکید بر اینکه برای افزایش بهره وری باید محیط اقتصاد ایران تثبیت شود اظهار کرد: باید بین بخش واقعی اقتصاد و بخش مالی ارتباط موثرتری برقرار شود و بخش واقعی اقتصاد از طریق شناسایی بخشهای پیشرو تحرک مناسب تری را آغاز کند.
استادیار موسسه مطالعات وپژوهش های بازرگانی گفت: در ریشه یابی علل تورمی باید گفت که 4 دوره رکود در سالهای اخیر وجود داشته که دوره اول آن رکود در سالهای نیمه دوم دهه 80 و دوره دوم ان از دی 89 تا مرداد 92 بوده است .
وی دوره سوم رکود را از شهریور 92 تا زمان حاضر و دوره چهارم را ماه های پیش رو تا پایان سال 93 اعلام کردو افزود: کاهش نرخ سود عقود مبادله ای و تعیین حداکثر نرخ سود مورد انتظار بانکها، طرح بنگاه های زودبازده، تثبیت نرخ ارز اسمی و افزایش بی سابقه واردات از عوامل رکود در دروه اول بوده است.
دینی خاطرنشان کرد: افزایش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی، وابستگی تولید و مصرف خانوار به واردات و وابستگی تولید به انرژی موجب افزایش آسیب پذیری اقتصاد در آستانه سال 90 و شروع تحریم ها شد.
استادیار موسسه مطالعات وپژوهش های بازرگانی عنوان کرد: دردوره دوم رکود که از سال 89 تا مرداد 92 ادامه یافت تحریم موجب کاهش ارزش افزوده بخش نفت شد و عوامل انتشار آن نیز تلاطم ارزی، عدم قطعیت در مورد آینده، محدودیت واردات و تنگناهای نسبی مالی در بانکها بوده است.
استادیار موسسه مطالعات وپژوهش های بازرگانی با اشاره به دوره سوم رکود تورمی در کشور گفت: با شروع دولت یازدهم اتفاقات مثبتی در اقتصاد ایران ایجاد شد و اقتصاد آماده شد تا به تدریج از رکود خارج شود که به دنبال آن گشایش در عرصه مذاکرات، گشایش در صادرات نفت و گاز، تثبیت سیاست های کلان اقتصادی، جلوگیری از افزایش پایه پولی، اصلاحات بودجه و کاهش کسری و افزایش تجارت خارجی از عواملی بوده است که موجبات کاهش تورم را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: در دوره چهارم رکود تحریم، محدودیت مبادلات مالی و تجاری با خارج، تقاضای موثر با کاهش درآمد خانوار و بودجه دولت، تنگناهای مالی و مشکل تامین منابع مالی ادامه داشته است.
دینی با تاکید بر اینکه برای افزایش بهره وری باید محیط اقتصاد ایران تثبیت شود، اظهار کرد: باید بین بخش واقعی اقتصاد و بخش مالی ارتباط موثرتری برقرار شود و بخش واقعی اقتصاد از طریق شناسایی بخشهای پیشرو تحرک مناسب تری را آغاز کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]