واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وزیر اقتصاد و امور دارایی:
وابستگی اقتصاد کشور به نفت قطع میشود / سهم درآمدهای پاک مالیاتی در بودجه افزایش یابد
طیبنیا گفت: باید وابستگی خود را به درآمدهای نفتی قطع کنیم چرا که یک دولت نفتی توجهی به مردم، بخش خصوصی، رشد درآمد و تقویت تولید ندارد لذا ما باید سهم درآمدهای مالیاتی را افزایش دهیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، علی طیب نیا، وزیر اقتصاد و امور دارایی در همایش برنامهای برای آینده، تفاهمی پایدار برای تحولی ماندگار، با بیان اینکه وزارت اقتصاد یک وزارتخانه معمولی نیست و از سایر وزارتخانهها متمایز است، گفت: وزارت اقتصاد و امور دارایی تنها نهاد مسئول در قبال مجلس و قوه مقننه است چرا که وظیفه تنظیم سیاستهای کلان اقتصاد کشور را بر عهده دارد.
وی افزود: ما طی یک سال گذشته به طور مکرر شاهد مطرح شدن سؤالهای عدهای در مجلس از این وزارت خانه بودیم که شاید به صورت عادی ارتباطی با وزارت خانه نداشت که در این راستا میتوانم بگویم حدود 80 درصد سؤالات مستقیما به سازمانهای تابعه ما مربوط نمیشد.
طیبنیا به جلب اعتماد مردم از طریق وزارت اقتصاد اشاره کرد و گفت: سرمایه اجتماعی ثروت دولت محسوب میشود که رکن این سرمایه اعتماد مردم به دولت است که در صورت وجود اعتماد تحقق برنامهها با سهولت امکان پذیر میشود.
به گفته وی، عملکرد وزارت اقتصاد نقش مهمی در ایجاد ارتقا و یا روال این سرمایه دارد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه گستره فعالیتهای وزارت اقتصاد از دیگر ویژگیهای ما است، گفت: اگر بتوانیم مجموعه وزارت اقتصاد را در مسیر درست و هماهنگ هدایت کنیم عمده مشکلات کشور حل خواهد شد چرا که عملکرد صحیح نظام بانکی، صنعت بیمه ،گمرک، سازمان امور مالیاتی و سایر ارگانها میتواند عمده مشکلات کشور را حل و فصل کند.
وی با اشاره به اینکه اهمیت ویژه وزارت اقتصاد در کنار شرایط خطیر کشور است، گفت: مردم انتظار دارند علائم خروج از رکود و کساد حاکم در کشور را قویتر ببینند چرا که در حال حاضر رفاه مردم در وضعیت خطیر ویژهای قرار دارد از این رو نقش وزارت اقتصاد بیبدیل است.
* وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی منشأ اصلی پایین بودن رشد اقتصادی کشور است
وزیر اقتصاد با بیان اینکه مردم و مقام معظم رهبری انتظار دارند ما بتوانیم اقتصاد را به مرحله باثبات برسانیم افزود: از همان 15 دقیقه اول ورودم به وزارت اقتصاد کار را برای تدوین برنامههای راهبردی خود آغاز کردیم.
وی با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی به دنبال رسیدن کشور به یک رشد اقتصادی مناسب و شایسته است گفت: این موضوع موجب ارتقای رفاه عمومی، ریشهکن سازی فقر و نابرابری، کاهش آسیبپذیری و وابستگی اقتصاد به خارج و همچنین کاهش وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی است.
به گفته طیبنیا، منشأ اصلی پایین بودن رشد اقتصاد و آسیبپذیر بودن آن نسبت به تکانههای خارجی در وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی است.
وی تصریح کرد: البته این درآمد فی نفسه نعمت است اما شیوه های غلط بهرهبرداری از آن طی 45 سال گذشته باعث شد اقتصادی وابسته و پر از نوسان و با رشد پایین داشته باشیم.
وی افزود: هدف از ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی ارتقای درونزا و آسیبناپذیر رشد اقتصاد است و این امر مقدور نیست مگر اینکه وابستگی اقتصاد به نفت قطع شود.
* دولت نفتی توجهی به مردم و بخش خصوصی ندارد
وزیر اقتصاد در ادامه با بیان اینکه قطع وابستگی بودجه و تراز درآمدی کشور به درآمدهای نفتی جزء سیاستهای عمده اقتصاد مقاومتی است گفت: ما به تبعیت از این سیاستها برنامه راهبردی هفت گانه خود را تنظیم کردیم.
وی ادامه داد: باید سهم درآمدهای پاک مالیاتی را در بودجه دولت بگنجانیم زیرا بدون اصلاح ساختار درآمد دولت و عدم تقویت توان تولید و ثروتآفرینی نمیتوان درآمد پاک مالیاتی را بدست آورد.
طیبنیا با تأکید بر اینکه دولت نفتی توجهی به مردم، بخش خصوصی، رشد درآمد و تقویت تولید ندارد گفت: این مسئله یکی از دلایلی است که در کشورهای وابسته به درآمدهای نفتی به وضوح دیده میشود چرا که در این اقتصادها دولت به صورت مستقل نیازهای مالی خود را رفع میکند و نیازی به مشارکت عامه مردم در فعالیتهای اقتصادی ندارد.
وی تأکیدکرد: ما باید وابستگی خود را به درآمدهای نفتی قطع کنیم و در ازای آن سهم درآمدهای پاک مالیاتی را افزایش دهیم.
طیبنیا تصریح کرد: ارتقای توان تولید باید در دستور کار قرار بگیرد که البته هماکنون اولویت اصلی کل دولت و حاکمیت است.
وی افزود: در صورت افزایش توان تولید قطعا به رفاه عمومی دست خواهیم یافت.
خبر در حال تکمیل است ...
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]