تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شادی مومن در رخسار او و اندوهش در دل است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829560022




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وابستگی کشور به بودجه نفت به 40 درصد رسید


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



وابستگی کشور به بودجه نفت به 40 درصد رسید
وابستگی کشور به بودجه نفت به 40 درصد رسیده است در حالی که قبل از تحریم ها این میزان حدود 55 تا 56 درصد بود.



به این مطلب امتیاز دهید


به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: وابستگی کشور به بودجه نفت به 40 درصد رسیده است در حالی که قبل از تحریم ها این میزان حدود 55 تا 56 درصد بود.

حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: تحریم ها موجب شد صادرات نفت کاهش پیدا کند و با کاهش درآمد نفتی اتکای بودجه به درآمدهای نفتی نیز کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: بنابراین لازم است حتی با برداشتن تحریم ها نیز در بودجه سال های آینده این کاهش اتکای بودجه به نفت ادامه پیدا کند.

وی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سیاست های اقتصاد مقاومتی گام بزرگتری را برداشتند و آن حرکت به سمت کاهش وابستگی بودجه کشور به نفت و نه بودجه جاری به نفت است و این نیازمند سیاست گذاری در برنامه ششم و هفتم است که ما ببینیم در چه چشم انداز و زمانی می توانیم به نقطه ای برسیم که در بودجه کشور به طور کلی هیچگونه اتکایی به نفت نداشته باشیم و این یک آرمان بزرگ ملی است که باید به آن دست پیدا کنیم و در برنامه ششم دنبال می شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در مورد برنامه ششم توسعه گفت: اول باید سیاست های مربوط به برنامه تدوین شود و اکنون نیز در دست تدوین است و به این مجمع پیشنهاد می شود و بعد از نهایی شدن، مبنای برنامه ششم قرار خواهد گرفت.

وی بیان کرد: مقدمات را معاون برنامه ریزی رییس جمهور انجام داده و تا پایان سال شاهد ارایه لایحه برنامه ششم خواهیم بود.

حجت الاسلام مصباحی مقدم تصریح کرد: قرار است وابستگی بودجه جاری دولت به نفت تا پایان برنامه پنجم به صفر برسد که البته فاصله زیادی تا تحقق این مهم داریم و بعید به نظر می رسد تا پایان برنامه که امسال است بتواند به صفر برسد ولی خیلی کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: یکی از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی اصلاح الگوی مصرف و مصرف تولیدات داخلی است و مهمترین کار در بخش مصرف تولیدات داخلی فرهنگ سازی است.

وی با تاکید بر اینکه توجه به تولیدات داخلی از نظر فرهنگ عمومی ضعیف است، گفت: برخی کالاهای داخلی بر چسب کالاهای وارداتی می خورند و مورد استقبال قرار می گیرند و این دیگر مسئله کیفیت نیست بلکه مسئله نبود فرهنگ مناسب در این زمینه است.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم با بیان اینکه برخی فروشندگان از تولیدکنندگان می خواهند که به تولیدات خود مارک های خارجی بچسبانند، گفت: آن ها مدعی هستند مشتریان، کالاهای خارجی را بهتر می خرند و این مسئله فرهنگ است نه چیز دیگری.

وی ادامه داد: تولیدات چینی هم درجه بندی کیفیت دارند ولی این تجار ایرانی هستند که کالاهای بی کیفیت را خریداری می کنند و به کشور می آورند.

وی بیان کرد: دیدگاهی در اقتصاد داریم که این دیدگاه امروز هم در کشور ما وجود دارد و در قانون گذاری نیز موثر واقع شده است و می گوید روابط اقتصادی مان را با خارج از کشور آزاد کنیم و تعرفه ها را برداریم البته این مسئله از سوی سازمان جهانی تجارت نیز مطرح است و اگر بخواهیم به این سازمان بپیوندیم باید این تعرفه ها را در حد تعرفه های بین المللی کاهش دهیم.

حجت الاسلام مصباحی مقدم گفت: اگر این مسیر را بخواهیم برویم که الان هم می رویم و نوعی قانون گذاری شده که به این طرف برویم یقین بدانید که کالای تولید داخلی مصرف نمی شود زیرا کالاهای خارجی با هزینه پایین تر به بازار عرضه و کالای داخلی ما با هزینه بیشتری ساخته می شود.

وی با اشاره به اینکه باید در راستای کاهش هزینه های تولیدکنندگان حرکت کرد، گفت: این روند باید به گونه ای باشد که کالاهای داخلی از نظر قیمت قابل رقابت باشد.

وی افزود: باید از تولیدات داخلی حمایت کنیم و یکی از این حمایت ها حمایت گمرکی است و باید تعرفه های گمرکی برای کالاهای مشابه تولیدات داخلی بالا نگه داشته شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر این اتفاق نیفتد کالاهای خارجی در کشور بیشتر خریداری می شوند و اگر هر دو تعرفه را افزایش دهیم قاچاق کالا افزایش پیدا می کند در این صورت باید نقطه ای را پیدا کرد که با افزایش تعرفه ها هر دو را کنترل کرد.

وی تصریح کرد: یکی از مسایل این است که اجازه ورود کالاهای مشابه تولید داخل را ندهیم و البته این از امور سخت و دشوار است.

وی افزود: حدود دو میلیون نفر در کشور به طور مستقیم و غیر مستقیم در صنعت خودرو سازی کار می کنند و اگر اجازه ورود خودروهای خارجی را به کشور بدهیم که بسیاری از مردم هم مطالبه می کنند و علت این مطالبه پایین بودن کیفیت محصولات داخلی است و بالا بودن مصرف سوخت است مشکلاتی به وجود می آید.

حجت الاسلام مصباحی مقدم اظهار کرد: اجازه واردات خودروهای خارجی دو میلیون شغل را از بین می برد، پس راه حل این نیست بلکه باید کیفیت تولید خودرو را بالا ببریم و مصرف سوخت این خودروها را پایین بیاوریم و من در این مورد دو مرتبه با وزیر صنعت و معدن گفت و گو کردم و از وی خواستم مصرف سوخت موتور خودروهای تولید داخل را کاهش دهند.

وی با بیان اینکه مجلس یک مصوبه دارد که 51 نوع استاندارد در مورد خودروهای ساخت داخل رعایت شود، افزود: اگر این استانداردها رعایت شود ما نگرانی نداریم که به صورت رقابتی وارد بازار مصرف شویم.

وی به کاهش ارزش پول ملی اشاره کرد و گفت: اتفاقی که طی چند دهه در اقتصاد ایران رخ داده است استفاده از درآمدهای نفتی است یعنی این درآمدها به صورت دلار و ارز است و نیاز داخلی ما به صورت ریال است و ما کمتر نیازمند به درآمدهای نفتی برای مصارف داخلی هستیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ارز برای تکنولوژی و خدمات خارجی است ولی ارز ناشی از نفت وارد اقتصاد ایران می شود و این ارز به ریال تبدیل می شود بدون اینکه به فروش برسد.

وی افزود: این ارزها ذخیره خارجی بانک مرکزی می شود و معادل آن را ریال می دهد این یکی از علل آسیب کاهش ارزش پول ملی ایران است و هر وقت درآمد نفت بیشتر شد وابستگی ما بیشتر و تورم ها شدیدتر شد.

وی عامل دیگر را استقراض از بانک مرکزی بدون اینکه پولی باشد و ارزی فروخته شود و تولیدی در کار باشد دانست و گفت: در این صورت فقط نقدینگی افزایش پیدا می کند.

حجت الاسلام مصباحی مقدم گفت: وقتی پول بیشتر شد قدرتش پایین می آید در اقتصاد ما پول اضافه شده ولی این قدرت اقتصادی مردم را بالا نمی برد.

وی با تاکید بر اینکه دولت یازدهم این افزایش نقدینگی را مهار کرده است، بیان کرد: بعد از مهار حجم نقدینگی می تواند قدرت خرید برگردد و افزایش نیز داشته باشد.

وی همچنین گفت: ورود بیکاران به خدمات دولتی مشکلی را حل نمی کند نیروی انسانی دولت بسیار زیاد است و 80 درصد هزینه های جاری ما صرف نیروی انسانی بخش دولتی می شود.

وی ادامه داد: دولت باید بار خود را از نظر نیروی انسانی کم کند و بخش خصوصی فعال شود.

مصباحی مقدم تصریح کرد: منابع باقی مانده صندوق توسعه ملی حدود 30 تا 34 میلیارد دلار است البته کل منابعش 65 یا 66 میلیارد دلار است و این مقدار به تولیدکنندگان بخش خصوصی تعلق دارد و آنها می توانند از این مبنع قدرتمند وام بگیرند و سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال کنند.

وی تاکید کرد: ما نیازمند ورود بخش خصوصی و تعاونی به عرصه فعالیت های کشور هستیم.

وی با بیان اینکه پیچیدگی موجود در کار بانک ها برای پرداخت تسهیلات به بخش خصوصی بسیار مانع ایجاد می کنند، گفت: مشکلاتی نیز در ساختار اداری وجود دارد و وزارت صنعت معدن و تجارت برای اینکه کار را سبک و تسهیل کند باید تجدید نظر کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظم ادامه داد: دولت باید مقرراتی را وضع و قاطع با فساد در سیستم بانکی و بخش اداری برخورد کند تا اینکه به راحتی بنگاه های اقتصادی بتوانند از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کند.

وی گفت: بخش عظیمی از وجوه در اختیار عامه مردم است و به صورت خرد است ولی نمی دانند این پول های خرد چه معجزه ای می کند./پول/110
 




۱۲/۰۶/۱۳۹۳ - ۱۳:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن