محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829601439
صنعت و کشاورزی؛ دوبال توسعه استان مرکزی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صنعت و کشاورزی؛ دوبال توسعه استان مرکزی اراک - ایرنا - کارشناسان کشاورزی و مسائل اقتصادی معتقدند: صنعت و کشاورزی دوبال توسعه استان مرکزی محسوب می شوند اما بخش کشاورزی استان با وجود جایگاه ممتازش، همپای صنعت رشد نکرده و نیازمند توجه ویژه و جدی مسوولان است.
به باور این کارشناسان، توسعه متوازن بخش های کشاورزی و صنعت ، ضمن کاهش وابستگی اقتصادی کشور و تاکید بر روی مزیت های تولید داخل و تلاش برای خوداتکایی ، سهم بسزایی در افزایش و تقویت مقاومت در مقابل تحریم ها خواهد داشت.
آنان افزودند: استان مرکزی با بهره گیری از دو هزار و 911 واحد بزرگ و کوچک صنعتی در حالی به چهارمین قطب صنعت کشور تبدیل شده که برای توسعه متوازن و برون رفت از اقتصاد تک محصولی، استفاده مطلوب از آب و خاک حاصلخیز و نهاده ها، جلوگیری از رکود و تورم و نیز کاهش نرخ بیکاری، به توجه ویژه مسوولان نیاز دارد.
استان مرکزی با 29 هزار و 130 کیلومتر مربع وسعت، معادل 1.8 درصد مساحت کل کشور و جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 430 هزار نفر را در خود جای داده است.
یک سوم مساحت استان مرکزی با آب و هوای نیمه بیابانی، هشت درصد با آب و هوای سرد و حدود 50 درصد با آب و هوای معتدل کوهستانی و میانگین بارندگی نرمال سالانه 286 میلیمتراست و انواع محصولات زراعی و باغی متنوع در این خطه قابل کشت است.
استان مرکزی به سبب داشتن رتبه دوم صنایع مادر و رتبه چهارم قطب صنایع کشور به عنوان یک استان صنعتی شهرت دارد و از لحاظ کشاورزی نیز جایگاه بسیار ویژه ای را بخود اختصاص داده است.
این استان با برخورداری از حدود دو درصد جمعیت کشور، بیش از 2.5 درصد تولیدات گیاهی ایران را تولید می کند.
براساس مطالعات انجام شده، 150 واحد صنعتی استان مرکزی قابلیت رقابت با شرکت های مدرن اروپایی و آمریکایی را دارند و این استان به عنوان یکی از 10 استان برتر صادرکننده به شمار می آید که محصولات صنعتی تولیدی در آن به 39 کشور جهان ارسال می شود.
علاوه بر این، جایگاه کشاورزی استان از نظر موقعیت جغرافیایی، جاده ای، ریلی و هوایی نقش کلیدی در تکمیل چرخه پس از تولید و خدمات پشتیبانی بخش کشاورزی در کشور را ایفا می کند.
برای تحقق اهداف کیفی تولیدات بخش کشاورزی، نقش پژوهشکده تحقیقات گل و گیاه زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، ایستگاه تحقیقات انار ساوه، ایستگاه تحقیقات کشاورزی اراک و ایستگاه تحقیقات دارویی علی آباد (اراک) در ارتقا و بهبود تولیدات گیاهی این سامان نقش بارزی ایفا می کنند.
وجود کارخانه ها و صنایع بزرگ تولید ماشین آلات کشاورزی مانند "کمباین سازی اراک" با ظرفیت تولید سالانه 300 دستگاه کمباین و "شرکت هپکو" با ظرفیت تولید سالانه بیش از 100 دستگاه تراکتور و کمباین های نیوهلند و "شرکت تاکا" با ظرفیت تولید یک هزار دستگاه بذرکار کشت مستقیم ، دیسک و چیزل پکر و "شرکت جیران صنعت" با ظرفیت تولید یک هزار دستگاه انواع بذرکار و ادوات خاک ورزی حفاظتی، از قابلیت ها و توانمندیهای مکانیزاسیون کشاورزی استان مرکزی است.
هم اکنون نزدیک به 11 هزار دستگاه انواع تراکتور و 270 دستگاه کمباین بصورت فعال دراستان مرکزی وجود دارد و همین امر موجبات ارتقای ضریب مکانیزاسیون منطقه را به 3.1 فراهم نموده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی می گوید: در این استان حدود 91 هزار و 300 بهره بردار، 670 هزار هکتار اراضی قابل کشت آبی و دیم شامل 53 درصد "دیم" و 47 درصد "آبی" ، در مجموع دو میلیون و 376 هزار تن انواع محصولات زراعی و باغی شامل یک میلیون و 890 هزار تن محصولات زراعی، 471 هزار تن محصولات باغی و 15 هزار تن سبزی و صیفی گلخانه ای تولید می شود.
"حسین فارسیجانی" اظهارکرد: یک هزار و 530 تن گیاهان دارویی و گل محمدی، 251 میلیون عدد گل های شاخه ای و هفت میلیون گلدان گلهای آپارتمانی از دیگر تولیدات این خطه است.
وی بیان کرد: استان مرکزی سالانه با 40 هزار تن حبوبات آبی تولیدی رتبه سوم این محصول زراعی کشور را بخود اختصاص داده و با متوسط تولید 180 هزار تن جو رتبه پنجم کشور، حدود 500 هزار تن ذرت علوفه ای تولیدی رتبه هفتم کشور و حدود 450 هزار تن گندم رتبه هشتم تا یازدهم کشور را بخود اختصاص داده است.
فارسیجانی افزود: استان مرکزی در بخش باغبانی ؛ از لحاظ تنوع "گل و گیاهان زینتی" و تولید "گیاهان فصلی و نشایی" نیز مقام نخست کشور ، در تولید گل و گیاهان زینتی و شاخه بریده مقام دوم کشور و در تولید گلهای آپارتمانی ، درختچه های زینتی و پیاز گل مقام سوم کشور را دارد.
وی اضافه کرد: این استان همچنین در تولید انار و سطح زیرکشت این محصول با متوسط تولید سالانه 150 هزار تن و صادرات به کشورهای ژاپن، کره جنوبی، آلمان و روسیه، رتبه دوم کشور را دارد.
به گفته وی، رتبه ششم سطح زیرکشت پسته کشور با 11 هزار هکتار و تولید سالانه 13 هزار تن و رتبه برتر تولید پسته ارگانیک در کشور از نظر کیفیت محصول از دیگر امتیازات بخش باغبانی استان مرکزی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: جایگاه این استان با برخورداری از 14 هزار هکتار تاکستان و تولید سالانه حدود 150 هزار تن انگور و حدود 10 هزار تن کشمش تولیدی در بین استانهای کشور نیز مناسب است.
به گفته فارسیجانی، وضعیت استان مرکزی از نظر تولید نهال های "انار، زیتون، میوه های سردسیری و انگور" و تامین نهال سالم و عاری از آلودگی به منظور ارسال و کاشت در سایر استانهای کشور با تولید سالانه بیش از 500 هزار اصله ، مطلوب است.
وی اظهار کرد: سه مجتمع گلخانه ای با سرمایه گذاری دولتی شامل 107 هکتار در اراک، 135 هکتار در محلات و 126 هکتار در خمین و یک شهرک گلخانه ای بخش خصوصی با 293 هکتار و مجموعا به وسعت 661 هکتار ، هر ساله با توجه به کیفی بودن تولید گل و گیاهان زینتی، انار، پسته، کشمش، سیر و غیره ، افزون بر 30 میلیون دلار درآمد ارزی عاید کشور می کنند.
فارسیجانی افزود: به سبب تداوم خشکسالی ها بویژه در دهه اخیر، برای بهره برداری از منابع آبی با نصب کنتور حجمی در جهت افزایش تولید، می بایست به ازای هر مترمکعب آب مصرفی شاهد افزایش باشیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: در اجرای طرح گندم آبی و دیم طی برنامه ای پنجساله در نظر است تولید گندم آبی بطور متوسط "از سه هزار و 700 کیلوگرم در هکتار به پنج هزار و 300 کیلوگرم در هکتار" و گندم دیم "از 931 کیلوگرم در هکتار به یک هزار و 300 کیلوگرم در هکتار" افزایش یابد.
فارسیجانی گفت: در همین راستا و در اجرای طرح مذکور، بصورت پایلوت در هفت منطقه از مناطق کشت دیم خیز استان محصولاتی شامل "گندم، جو و حبوبات" با هدف افزایش 25 درصدی در سطح استان مرکزی اجرا می شود.
به اعتقاد کارشناسان کشاورزی و مسائل اقتصادی، صنایع تبدیلی از ضرورت های بخش کشاورزی است. آنان می گویند: با فعالیت 120 واحد فرآوری محصولات کشاورزی در استان مرکزی، سالانه نیمی از این محصولات ، معادل یک میلیون و 850 هزار تن ، فرآوری می شود.
فرآوری محصولات کشاورزی در استان مرکزی شامل درجه بندی، بسته بندی و تولید کنستانتره میوه های باغی، تولید لبنیات، بسته بندی و تهیه خوراک دام ازمحصولات دامی، تولید پودرماهی، بسته بندی و انجماد ماهی و تولید رب گوجه فرنگی است.
اکنون نیمی از 100 میلیون تن محصولات کشاورزی کشور در 22 هزار واحد صنایع تبدیلی، فرآوری می شود و نیمی دیگر یا به ضایعات تبدیل شده و یا به دست دلالان می افتد تا با خام فروشی، فرصتی به کشورهای خارجی همسایه برای فرآوری و رونق اقتصادی مرحمت شود.
صادرات خام محصولات کشاورزی به خارج، زمینه رونق واحدهای فرآوری کشورهای همسایه را ایجاد می کند و ارزش آن با چند برابر قیمت قبلی ، گاهی به کشور خودمان هم وارد می شود.
ایجاد صنایع تبدیلی در سند چشم انداز توسعه کشور اهمیت زیادی دارد و عملیاتی کردن آن نیازمند مدیرانی کارآمد و دلسوز در حوزه کشاورزی است تا بتوانند دستان صنعت و کشاورزی و با این اتحاد ، شکوفایی اقتصادی کشور را رقم بزنند.
استان مرکزی هم اکنون در تولید بیش از 15 محصول کشاورزی در کشور دارای رتبه و شاخص است و بر اساس برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی ، در اولویت سرمایه گذاری برای ایجاد واحدهای فرآوری و صنایع تبدیلی قرار دارد و از سرمایه گذاران در این زمینه حمایت می کند.
سیب، کشمش، هلو، شلیل، بادام، گردو، گل، گیاهان زینتی، انار، طالبی، آلو و زردآلو، انجیر، خیار، هویج، نخود، لوبیا، تخم مرغ و گوشت قرمز و سفید برخی از انواع محصولات تولیدی در استان مرکزی هستند که با ایجاد واحدهای فرآوری و توسعه صنایع تبدیلی قدیمی ، علاوه بر سودآوری و اشتغالزایی ، آبادانی روستاهای استان را باعث خواهند شد.
گزارش: احمد الهی
588/559
25/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
استان کردستان امکانات لازم برای توسعه شهرک های صنعتی را دارد
استان کردستان امکانات لازم برای توسعه شهرک های صنعتی را دارد سنندج - ایرنا- مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان بر حمایت و توسعه شهرک های صنعتی استان تاکید کرد و گفت امکانات و ظرفیت لازم برای توسعه شهرک های صنعتی استان وجود دارد محمود قادرمزی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاراستاندار:استان مرکزی به عنوان قطب صنعت آلومینیوم کشور معرفی شود
استاندار استان مرکزی به عنوان قطب صنعت آلومینیوم کشور معرفی شود اراک- ایرنا- استاندار استان مرکزی گفت این استان می تواند خود را به عنوان قطب صنعت آلومینیوم در تمام کشور و حتی منطقه خاورمیانه معرفی کند محمد حسین مقیمی عصر سه شنبه در جریان بازید از کارخانه آلومرول نوین اراک افزمعاون توسعه داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی: طرح راستیآزمایی بیمهشدگان قالیبافی در استان مرکزی ا
معاون توسعه داخلی سازمان صنعت معدن و تجارت استان مرکزی طرح راستیآزمایی بیمهشدگان قالیبافی در استان مرکزی اجرا میشودمعاون توسعه داخلی سازمان صنعت معدن و تجارت استان مرکزی از اجرای طرح راستیآزمایی بیمهشدگان قالیبافی در استان خبر داد عزیزالله صدیقی در گفتوگو با خبرنگار فاراستاندار:راهبری توسعه استان مرکزی بامشارکت صنعت ودانشگاه میسر می شود
استاندار راهبری توسعه استان مرکزی بامشارکت صنعت ودانشگاه میسر می شود اراک-ایرنا- استاندار مرکزی گفت راهبری مسیر توسعه این استان با مشارکت و تعامل همه جانبه صنعت و دانشگاه میسر می شود محمد حسین مقیمی روز یک شنبه در نشست شورای هماهنگی دانشگاههای استان مرکزی افزود عدم ارتباطپاشنه آشیل توسعه صنعت پلاستیک دانش و فناوری نوین است
صدری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران پاشنه آشیل توسعه صنعت پلاستیک دانش و فناوری نوین است مدیرعامل شرکت پتروشیمی تبریز گفت در طول سال های گذشته توجه بیشتر شرکت های پتروشیمیایی بر تولید و حاشیه سود بیشتر متمرکز بوده و توسعه صنایع پاییندستی اولویت کلیدی مدیران بخش بالا دستی نبوده ااستان کرمانشاه منابع بیشتری از صندوق توسعه ملی دریافت می کند
استان کرمانشاه منابع بیشتری از صندوق توسعه ملی دریافت می کند کرمانشاه - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه گفت با مساعدت و پیگیری استاندار شرایطی فراهم شده که این استان منابع بیشتری را از صندوق توسعه ملی بخش کشاورزی دریافت کند به گزارش ایرنا علی اشرف منصوری روز چهارشنبهاستان مرکزی به عنوان قطب صنعت آلومینیوم کشور معرفی شود
اراک استان مرکزی به عنوان قطب صنعت آلومینیوم کشور معرفی شود استاندار استان مرکزی گفت این استان می تواند خود را به عنوان قطب صنعت آلومینیوم در تمام کشور و حتی منطقه خاورمیانه معرفی کند به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک مقیمی در جریان بازید از کارخانه آلومرول نوین اراک افزوبرگزاری نشست هم اندیشی توسعه کشاورزی استان اردبیل
برگزاری نشست هم اندیشی توسعه کشاورزی استان اردبیل اردبیل - ایرنا - نشست هم اندیشی توسعه کشاورزی استان اردبیل با حضور اساتید دانشگاه ها و مدیران اجرایی بخش کشاورزی استان در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از دانشگاه محقق اردبیلی محمدباقر بهشتی معمدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان اصفهان: توسعه نامتوازن صنعتی ارزشهای جامعه اصفهان را لگدمال کرده است
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان اصفهان توسعه نامتوازن صنعتی ارزشهای جامعه اصفهان را لگدمال کرده استمدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان اصفهان ضمن بازدید از خبرگزاری فارس در اصفهان گفت توسعه نامتوازن صنعتی ارزشهای جامعه اصفهان را لگدمال کرده است و امروزه در توسعه صنعتی وافتتاح ساختمان جديد شعبه استان مرکزي
۱۰ شهريور ۱۳۹۳ ۱۱ ۳۸ق ظ افتتاح ساختمان جديد شعبه استان مرکزي با حضور مدير عامل و مدير امور شعب و نمايندگان ساختمان جديد شعبه استان مرکزي افتتاح شد به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي بيمه کوثر ساختمان جديد شعبه استان مرکزي با حضور مدير عامل مدير امور شعب و نمايندگافقیرترین استانهای کشور از نظر جذب سرمایهگذاری صنعتی کدامند؟
جمعه ۱۴ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۰ بیشترین حجم سرمایهگذاریهای صنعتی صورت گرفته در کشور براساس پروانههای بهرهبرداری صادره در سه ماهه نخست امسال مربوط به سه استان اصفهان آذربایجان غربی و تهران بوده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا براین اساس حجم سرمایهگذاریهایمعاون ساخت و توسعه بزرگراهها در گفتوگو با فارس خبر داد اجرای روسازی بتونی در آزادراه اصفهان-شیراز/ لزوم همکا
معاون ساخت و توسعه بزرگراهها در گفتوگو با فارس خبر داداجرای روسازی بتونی در آزادراه اصفهان-شیراز لزوم همکاری وزارت صنعت در جایگزینی بتن با قیر در راهسازیمعاون ساخت بزرگراهها با بیان اینکه وزارت راه از 2سال پیش پروژه روسازی بتنی به جای آسفالت را در محور گرگان-بجنورد کلید زد گمردم ایران در چه بخشهایی کار می کنند؟ / صنعتی ترین استانها را بشناسید
مردم ایران در چه بخشهایی کار می کنند صنعتی ترین استانها را بشناسید اقتصاد > بازارکار - مهر نوشت اشتغال حدود 10 میلیون نفر از طریق بخش خدمات حدود 7 میلیون نفر در صنعت و 4 1 میلیون نفر نیز در کشاورزی شکل گرفته است تهران البرز قم و یزد دارای کمترین میزان اشتغالسند توسعه بخش تعاونی استان اردبیل تدوین شد
سند توسعه بخش تعاونی استان اردبیل تدوین شد اردبیل - ایرنا - مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل از تدوین سند توسعه بخش تعاونی این استان خبر داد حسین منوری روز سه شنبه در آیین تجلیل از تعاونی های فعال و نمونه شهرستان نیرافزود با اجرای سند توسعه فعالیت های بخش تعاونی ارویکرد شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان توسعه انرژی های نو است
رویکرد شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان توسعه انرژی های نو است سنندج - ایرنا- مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان رویکرد این شرکت در سال های اخیر را توسعه انرژی های نو بیان کرد و گفت در سال های اخیر اقدامات خوبی در جهت استفاده از انرژی های نو در استان انجام شده است بمعاون راهآهن در گفتوگو با فارس خبر داد راهاندازی قطار برنامهای استانبول-ایران-پاکستان برای توسعه ترانزی
معاون راهآهن در گفتوگو با فارس خبر دادراهاندازی قطار برنامهای استانبول-ایران-پاکستان برای توسعه ترانزیت هدف رشد 100درصد ترانزیتمعاون سیر و حرکت راهآهن از هدفگذاری رشد 100 درصدی ترانزیت ریلی در سال 93 خبر داد و گفت به تازگی مذاکراتی با کشورهای اروپایی پاکستان و ترکیهنیم درصد منابع بانکی در اختیار بانک توسعه تعاون/ راکد بودن بخش قابل توجهی از تعاونی ها در استان مرکزی
استانها مرکز مرکزی نوروزی خبر داد نیم درصد منابع بانکی در اختیار بانک توسعه تعاون راکد بودن بخش قابل توجهی از تعاونی ها در استان مرکزی اراک – خبرگزای مهر مدیرامور شعب بانک توسعه تعاون استان مرکزی گفت تنها نیم درصد منابع بانکی استان مرکزی در بانک توسعه تعاون متمرکز است به-
اقتصادی
پربازدیدترینها