تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):برای انسان عیب نیست که حقش تاخیر افتد، عیب آن است که چیزی را که حقش نیست بگیرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799286436




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حوزه باید به بازبینی رسالت مطلوب و نقش موجود روحانیت بپردازد/ دین باید منشأ فرهنگسازی قرار گیرد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه > قرآن و متون دینی مروری بر کتاب "تحول حوزه علمیه و روحانیت"؛
حوزه باید به بازبینی رسالت مطلوب و نقش موجود روحانیت بپردازد/ دین باید منشأ فرهنگسازی قرار گیرد
کتاب "تحول حوزه علمیه و روحانیت در گذشته و حال، طرح الگو، چشم انداز و ارزیابی فعالیت روحانیت" تألیف حجت الاسلام دکتر علیرضا پیروزمند، بر این اصل استوار است که دین باید منشأ فرهنگسازی قرار گیرد. آن هم در تمامی سطوح فرهنگ، لذا ضروری است روحانیت و حوزه های علمیه به عنوان پرچمداران فرهنگ جامعه به بازبینی رسالت مطلوب و نقش موجود روحانیت بپردازند و شنوای ارزیابی منصفانه از بیرون از حوزه هم باشند.



موضوع کتاب "تحول حوزه علمیه و روحانیت در گذشته و حال، طرح الگو، چشم انداز و ارزیابی فعالیت روحانیت" بررسی تحول حوزه و روحانیت در گذشته و حال است. ایجاد نیازمندیهای نوین فردی و اجتماعی به آموزه های دینی به واسطه تغییر شرایط در بیرون و بروز استعدادها و ظرفیتهای نوین در درون جامعه روحانیت، همواره تغییر و بعضا تحول متناسبی را ایجاب نموده است. پژوهش حاضر می خواهد براساس الگویی پیش نهادی مطلوبیت های تحول را ترسیم و بر اساس آن عملکرد روحانیت را در تاریخ معاصر به ویژه بعد از انقلاب بررسی نماید. نپرداختن به این مسأله همواره مبدا قضاوتهای غیر منصفانه یا خوش بینانه نسبت به عملکرد روحانیت بوده است و هر یک به سهم خود عدم تصمیم گیری درست نسبت به آینده حوزه را به دنبال داشته است. در این کتاب تحول حوزه علمیه در گذشته و حال در سه بخش بررسی شده است. متناسب بودن فعالیتهای حوزه با تحولات شرایط زمانه نیازی است که بر اساس آن تحول روحانیت را در تاریخ معاصر به ویژه بعد از انقلاب می طلبد. جایگاه روحانیت پیش از انقلاب بیشتر به منبر و محراب محدود می شد. اما با پیروزی انقلاب اسلامی و وارد شدن حوزه های علمیه به عرصه های سیاسی و اجتماعی وسیع تر و همچنین تصمیم گیری و تصمیم سازیهای کلان و در اختیار داشتن ابزار های رسانه ای فراگیر، ضرورت بازنگری و ارزیابی این نهاد تأثیرگذار را بیشتر نشان می دهد. در اینجا این سؤال مطرح می شود که: جایگاه و منزلت مطلوب فرهنگی روحانیت و حوزه های علمیه کدام است؟ و متناسب با چنین جایگاهی چه عملکردی، عملکرد مطلوب و مورد انتظار از حوزه و روحانیت به شمار می آید؟ ارزیابی منصفانه نسبت به فعالیت های انجام شده چیست؟ این ها سوالاتی است که نویسنده تلاش دارد با ارائه ارقام و آمار در این پژوهش به آن ها پاسخ دهد.

کتاب حاضر بر این اصل استوار است که دین باید منشأ فرهنگسازی قرار گیرد. آن هم در تمامی سطوح فرهنگ، لذا ضروری است روحانیت و حوزه های علمیه به عنوان پرچمداران فرهنگ جامعه به بازبینی رسالت مطلوب و نقش موجود روحانیت بپردازند و شنوای ارزیابی منصفانه از بیرون از حوزه هم باشند. اهمیت وضع فرهنگی و ارزشی جامعه در روند درست رشد و توسعه کشور، غنای تعالیم حیات بخش اسلام، مسئولیت روحانیت در شناخت، ابلاغ و اجرای آموزه های اسلام، فرصت بی بدیل پدید آمده در عصر حاضر با تشکیل نظام جمهوری اسلامی، اعتماد مردم به روحانیت در واگذاری مسئولیت ها، مسئولیت پذیری روحانیت، تغییر شرایط اجتماعی و فرهنگی در کشور و نیز در عرصه بین الملل، عبور از شرایط بحرانی بعد از انقلاب و جنگ و وجود سه دهه تجربه فعالیت های فرهنگی، مجموعه عواملی هستند که حوزه های علمیه را ملزم می سازند تا با ارزیابی خود به ارتقای این نهلد تاثیر گذار بیشتر کمک کنند.


حجت الاسلام والمسلمین دکتر علیرضا پیروزمند نویسنده این اثر در پژوهش حاضر مشخصا به پاسخ سه پرسش اصلی زیر می پردازد:

الگوی تبیین چشم انداز و ارزیابی عملکرد حوزه علمیه چیست؟ چشم انداز مطلوب فرهنگی حوزه علمیه کدام است؟ بدون قید زمان نقاط قوت و ضعف فرهنگی حوزه های علمیه در تاریخ معاصر به ویژه پس از انقلاب اسلامی چه بوده است؟

نویسنده مشکلات این پژوهش را در چند زمینه برمی شمرد:  نبودن پیشینه علمی جامع در بررسی عملکرد حوزه های علمیه و عدم دسترسی به اطلاعات موجود و نبودن یک مرکز آمار دقیق از عملکرد حوزه ها در زمینه های مختلف از جمله این مشکلات است. لذا نویسنده از طریق پژوهش میدانی، اظهار نظر برخی مسئولان و یا نظر سنجی های ملی و یا از طریق پایان نامه ها و مقالات منتشر شده، توانسته اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورد.

بخش اول کتاب با عنوان: الگو، ارزیابی و چشم انداز مطلوب فرهنگی روحانیت، شامل دو فصل است: الگوی ارزیابی فرهنگی روحانیت و ترسیم چشم انداز مطلوب.

بخش دوم با عنوان: عملکرد فرهنگی حوزه های علمیه در تاریخ معاصر، در چهار فصل آمده است و عملکرد روحانیت را از زمان صفویه تا دوره محمد رضا پهلوی بررسی می کند.

بخش سوم: روحانیت پس از انقلاب اسلامی است که در دوفصل مطرح شده است:

فصل اول، عملکرد بیرونی فرهنگی حوزه های علمیه

فصل دوم، عملکرد درونی فعالیت فرهنگی حوزه های علمیه


۱۳۹۳/۶/۲۱ - ۱۰:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن