تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798928733




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یکی از مهمترین پدیده ها در انقلاب مشروطه صدور فتوا توسط رهبران مذهبی بود


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه > قرآن و متون دینی
یکی از مهمترین پدیده ها در انقلاب مشروطه صدور فتوا توسط رهبران مذهبی بود
به باور نویسنده «فقه شیعی و قانون اساسی: انقلاب در ایران» یکی از مهمترین پدیده ها در انقلاب مشروطه ایرانیان صدور فتوا توسط رهبران مذهبی در حمایت از قانون اساسی در انقلاب 1905 بود فتواهایی که می توان آنها را به مثابه نظریه های زیربنایی و فنی حقوقی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.



به گزارش خبرگزاری مهر، یک نویسنده مطالعه ای در ارتباط با فقه شیعه و حقوق عمومی را در کتاب «فقه شیعی و قانون اساسی: انقلاب در ایران Shi'i Jurisprudence and Constitution: Revolution in Iran» به انجام رسانده است.

هرچند در بخشهایی از اثر مطالعه حقوق سیاسی در حقوق اسلامی مورد توجه نویسنده واقع شده است اما موضوع اصلی این کتاب مطالعه آموزه های سیاسی فقه شیعه است. بوذری در ارائه مباحث خود بر دیدگاه های فقهای عصر مشروطه تمرکز نموده و به مطالعه انحای ارتباط میان فقه شیعه و مشروطه اقدام نموده است. این حجم از مطالب به بررسی ریشه های فقهی مشروطه، به خصوص زمینه های فقهی انقلاب سال 1905 ،انقلاب مشروطه، در ایران اختصاص یافته است. به باور نویسنده یکی از مهمترین پدیده ها در انقلاب مشروطه ایرانیان صدور فتوا توسط رهبران مذهبی در حمایت از قانون اساسی در انقلاب 1905 بود فتواهایی که می توان آنها را به مثابه نظریه های زیربنایی و فنی حقوقی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.

در واقع نویسنده به مطالعه امکان و بسترهای حکومت دموکراتیک در فقه و حقوق اسلامی دست یازیده است. وی در این اثنا نقش علما در انقلاب مشروطه ایران و امکان هماهنگی میان فقه سنتی و نظریه های نوگرایانه در ایران 1905 را مورد بررسی قرار داده است.

بر اساس مباحث کتاب «فقه شیعی و قانون اساسی: انقلاب در ایران» تجربه انقلاب مشروطه نمایانگر یک مفهوم جدید از اقتدار سنتی فقه شیعه است. در پی ارائه فتاوی و دیدگاه های فقها در ارتباط با حکومت مشروطه یک مدل جدید از اقتدار روحانیون نزدیک به ارزش های دموکراتیک، حاکمیت مردم و پاسخگویی همیشگی میان مردم و فقها پدید آمده است. امیرحسن بوذری بر این باور است که دیدگاهی فقهای شیعه با تکیه بر استعدادهای تعبیه گردیده در اصول فقه شیعه ارائه گردیده است. چنین پارادایم جدیدی به دنبال ارائه شکلی از مشروعیت مذهبی پدید آمده است که به توجیه فقهی برگزیدن حاکمان به دست مردم می پردازد. نقش علما و فقها در این شکل از حکومت نظارت بر روند قانونگذاری خواهد بود. در حقیقت آنان (عالمان) به نوعی به وظیفه خود که همانا "هدایت" است مشغول خواهند بود این هدایت بر اساس قانون الهی بر گرفته شده از منابع اسلامی و نیز بر مبنای هنجارهای حقوق اسلامی انجام می پذیرد.

بوذری مطالب کتاب «فقه شیعی و قانون اساسی: انقلاب در ایران» را در بخشهایی با نام اصول فقه و عقل، سازمان: نظریه ها، مدلها، اختلافات، انقلاب مشروطه: فقه شیعی و قانون در ایران 1905 و فقه مشروطه سامان بخشیده و ارائه نموده است.

با توجه به مطالب کتاب سرانجام می توان گفت اقدامهای عالمان و فقهای شیعه در انقلاب مشروطه ایران نشان دهنده یک جریان عمده در الهیات سیاسی شیعی است که می تواند به عنوان بخشی از نقش جهانی ادیان در خدمت به مقابله با استبداد و ترویج حکومت دموکراتیک در نظر گرفته شود.


۱۳۹۳/۵/۲۸ - ۰۸:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن