واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زنان روستایی،پیشرو در تحقق اقتصاد مقاومتی خمین – ایرنا - چند تن ازمسوولان شهرستان خمین معتقدند: زنان روستایی با اعمال مدیریت صحیح در خانه و انجام امور اقتصادی از قبیل پرورش دام ، طیور، تولیدات پوشاک خانگی و صنایع دستی سهم قابل توجهی در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی دارند.
آنان در گفت وگو با ایرنا اظهار کردند: زنان به عنوان مدیران سبد دارایی و مصرفی خانواده ها، با گام برداشتن در جهت ارتقای اقتصاد خانواده، نقش مهمی را در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی ایفا می کنند.
بخشدار کمره خمین در این باره گفت: زنان این بخش ضمن مشارکت در امور کشاورزی و دامپروری، به مهارت آموزی هم پرداخته و نه تنها نیاز خانوار خود را تامین می کنند بلکه زمینه اشتغال خود را در فصولی که کار کشاورزی وجود ندارد، نیز فراهم کرده اند.
ˈاحمد اسدیˈ افزود: از ابتدای امسال تاکنون برای 80 نفر از زنان این بخش با دایر کردن کارگاه خیاطی و تولید پوشاک فرصت اشتغال فراهم شده است.
وی بیان کرد: 150نفر از بانوان نیز در حال مهارت آموزی هستند که با کسب مهارت فرصت اشتغال برای این تعداد نیز فراهم می شود.
وی اظهارداشت: 80 نفر دیگر نیز با کسب مهارت در بخش مجسمه سازی فعال شدند که با ساخت انواع مجسمه و فروش آن سهمی در افزایش درآمد خانوار دارند.
بخشدار کمره خمین گفت: یکی از زیربناهای اصلی اقتصاد مقاومتی این است که پیشبرد آن به واسطه بهره گیری از تمام ظرفیت های موجود در جامعه باشد.
وی گفت: خیاطی ودوختن لباس برای خانواده و یا تولید بافتنی به دست زنان خانه دار موجب صرفه جویی اقتصادی شده و زنان با فعالیت های اقتصادی می توانند روحیه کار، تلاش و خودباوری را به فرزندان خود انتقال دهند.
مدیر جهاد کشاورزی خمین نیز گفت: مشارکت ،رنج و زحمت زنان روستایی در تولید محصولات کشاورزی و دامداری بر هیچ کس پوشیده نیست.
ˈاحمد رضا جعفریˈ افزود: در خانواده های کم درآمد، در روستاهای دور افتاده زنان علاوه بر مسوولیت های خانه داری و تربیت فرزندان ، در مشاغل طاقت فرسایی همانند کشاورزی، باغداری، قالی بافی ، سبدبافی ، پرورش طیور و دامداری مشغول به کار هستند.
وی ادامه داد: زن روستایی با توجه به ابعاد فعالیت آن که شامل وظایف خانوادگی و تولیدی است، پرکارترین و فعال ترین عضو جامعه روستایی است.
جعفری گفت: سبزی و صیفی از جمله محصولات بسیارپر مصرف است که سهم نیروی کار زنان و کودکان این شهرستان در تولید آن چشمگیر می باشد .
مدیر جهاد کشاورزی خمین اظهارکرد: مشارکت زنان روستایی در تولید سبزی 80 درصد برآورد شده است به طوری که این مشارکت در مرحله داشت کمترین و در مرحله برداشت بیشترین است.
جعفری ادامه داد: اگر چه زنان با فعالیت ها و مهارت های خود بر درآمد خانوار می افزایند اما کار آنان خانگی شمرده شده و بدون مزد است.
وی ادامه داد: این نیروی کار خانگی و بدون مزد مالک و دارنده چیزی نیست و از انجام فعالیت اقتصادی ، به طور مستقیم و مستقل ، بازداشته می شود ومی توان گفت کار آنان جایگزین ناپذیر ، پراکنده ، یکنواخت و حاشیه ای است.
جعفری گفت: با این وجود زنان روستایی که در بخش تولیدات ،دامی ، کشاورزی، صنایع دستی و مشاغل خانگی فعالیت می کنند با فعالیت خود نشان داده اند که می توان با تکیه بر توانمندیها و داشته های داخلی دست به تولید و فعالیت اقتصادی زد.
مسوول امور بانوان فرمانداری خمین نیر در این ارتباط گفت: در صورت تکیه بر توانمندی های زنان روستایی، تولید اقتصادی سرعت و قدرت بیشتری می یابد و با حمایت از زنان و دختران روستایی، توانمندی آنان افزایش می یابد.
ˈمریم سادات کاظمیˈ افزود: درسالهای اخیر به ویژه امسال آموزش هایی برای توانمندسازی زنان روستایی انجام شده و علاوه بر آن، ایجاد صندوق های خرد موجب شده زنان یک آورده از خود داشته باشند و در کنار آن دولت از آنها حمایت می کند.
وی با بیان اینکه بخشی از محصولات این شهرستان به وسیله زنان روستایی تولید می شود و آنان علاوه بر کار و فعالیت در امور خانه، در اقتصاد معیشتی کشور نیز سهم بسزایی دارند، ادامه داد: زنان نیمی از جمعیت جامعه ما را تشکیل می دهند ، بنا براین می توانند در اقتصاد ، تولید ، فرآوری و حتی عرضه محصولات کشاورزی تاثیر گذار باشند.
وی گفت: توسعه کار زنان روستایی کمک بزرگی به توسعه اقتصاد کشاورزی و امنیت غذایی می کند و ایجاد اشتغال در روستاها قدمی موثر در تحقق اقتصاد مقاومتی است.
وی، با بیان اینکه نخستین اولویت در ایجاد اشتغال در روستاها، شناسایی ظرفیت ها است افزود: برای تحقق اقتصاد مقاومتی اشتغال در روستاها از اهمیت خاصی برخوردار است.ک/4
7276/555/559
25/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]