تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):چهار چيز از خوشبختى و چهار چيز از بدبختى است: چهار چيز خوشبختى: همسر خوب، خانه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832976052




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آشنایی با طرح «احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه‌ها»


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی
آشنایی با طرح «احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه‌ها»
طرح «احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه‌ها» در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با حضور کارشناسان و اساتید حوزوی و دانشگاهی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.



به گزارش خبرگزاری مهر، طرح «احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه‌ها» پس از اعلام وصول در مجلس شورای اسلامی در جلسات متعددی با حضور کارشناسان و اساتید حوزوی و دانشگاهی در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی مورد نقد و بررسی قرار گرفت که گزارش این بررسی به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارائه شد.

حجت الاسلام محمود قرائتی دبیر علمی این حلقه و نماینده مرکز در کمیسیون فرهنگی در مصاحبه‌ای به تشریح فعالیت‌های مرکز در زمینه بررسی این طرح و نیز گزارش مختصری از روند بررسی طرح در کمیسیون فرهنگی پرداختند که متن آن به شرح ذیل است.

با فاصله کمی پس از اعلام وصول طرح «احداث، تجهیز، نوسازی و مدیریت مساجد کشور و پیگیری امور نمازخانه‌ها»، بحث و بررسی آن در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شروع شد و ما در طول مدت یک سال، طی چند مرحله طرح را مورد بررسی قرار دادیم و پیشنهادات خود را با فرصت به وجود آمده مورد ویرایش قرار دادیم.

یکی از نکات مهم در موضوع مسجد، پراکندگی و تنوع مساجد و نمازخانه‌هاست. از این‌رو جامع و مانع بودن قانونی که در زمینه مسجد نوشته می‌شود و توجه به این پراکندگی و تنوع بسیار مهم است. به همین دلیل در جلسه کمیسیون فرهنگی و کارگروه ارشاد و تبلیغ این کمیسیون، بحث تعریف مسجد و نمازخانه وقت زیادی را به خود اختصاص داد.

در ارتباط با نمازخانه‌ها هم بعضی مسئولان برآنند که حدود هفتصدهزار نمازخانه در کشور داریم که شامل نمازخانه‌های مدارس، ادارات، تالارها و ... می‌شود. این تعداد بالا باعث می‌شود که نه می‌توان نسبت به آن بی‌توجه بود و نه می‌توان به همه آنها با یک رویکرد نگاه کنیم. این امر باعث شد بحث تعریف مسجد و نمازخانه به طول انجامد. تعریفی که از مسجد و نمازخانه تصویب شد، جامع است و همه انواع مسجد و نمازخانه را دربر می‌گیرد.

در مورد این موضوع که سازمان اوقاف باید نقش حمایتی نسبت به مساجد داشته باشد، در بررسی‌ها با اینکه مسئولیت مساجد را به اوقاف دهند و این نهاد در نرم‌افزار مسجد دخالت کند، مخالف بودند. در کمیسیون هم از کلماتی استفاده شد که قسمت حمایت را پررنگ کند و هیچ اشاره‌ای به قسمت نرم‌افزاری مسجد یا مسئولیت کلی مسجد نشد.

نکته بعدی این بود که در طرح پیش‌بینی شده بود نیروی انسانی و امکانات واحدهای مربوط به مساجد به اوقاف منتقل شود؛ منتها نکته این بود که هیچ سازمان دیگری و حتی در خود سازمان اوقاف نیروی انسانی و حتی بودجه مستقلی برای مساجد وجود ندارد. به همین خاطر این قسمت سالبه به انتفای موضوع و در نتیجه حذف شد. یکی از مشکلاتی که این طرح دارد آن است که وظایف سازمان‌های مختلف درگیر موضوع مسجد را تجمیع نکرده و این طرح می‌خواهد بدون هیچ بحثی از کنار این موضوع بگذرد. به همین خاطر این طرح مشکل مساجد را کم خواهد کرد، ولی به‌صورت قابل قبولی آن را حل نخواهد کرد.

از این‌رو ضرورت وجود یک سند ملی کاملاً احساس می‌شود تا همه دستگاه‌ها طبق نقشه مشخصی که مورد اجماع همه باشد، در مورد مسجد اقدام کنند. رویکرد طرح این نیست که این مشکل را حل کند؛ فقط می‌خواهد حمایت‌های سخت‌افزاری از مسجد را بیشتر کند. پیشنهادات ما در این راستا بوده که مشکلات قابل توجهی از مساجد حل شود.

نکته‌ای که در بررسی طرح مدنظر قرار دادیم این بود که طرح اگر نتوانست به اهداف حداکثری دست یابد، اهداف حداقلی‌ای وجود دارد که باید به آن دست یابیم. از این‌رو سعی نمودیم اگر ماده‌ای از پیشنهادات ما تصویب نشد، تصویب ماده دیگر مشکلی ایجاد نکند؛ چنان‌که ما در جلسه کمیسیون جملاتی را از پیشنهادات خودمان در مواد به تصویب رساندیم. در واقع اگر همه پیشنهادات ما به تصویب نرسد، نظام پیشنهادات ما از هم نمی‌پاشد.


۱۳۹۳/۵/۲۴ - ۱۱:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن