تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):رمضان ماهى است كه ابتدايش رحمت است و ميانه‏اش مغفرت و پايانش آزادى از آتش جهنم. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829779826




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدیریت یکپارچه و روش های نوین اولویت اصلاح مصرف آب کشاورزی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیریت یکپارچه و روش های نوین اولویت اصلاح مصرف آب کشاورزی تهران - ایرنا - مصرف 92 درصد از منابع آبی در بخش کشاورزی با وجود شرایط بحران آبی در کشور، توجه به داشتن نگاه یکپارچه و بهره گیری از روش های نوین کشاوری را ضروری می سازد.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، امروزه همه مسئولانی که با حوزه منابع آبی سر و کار دارند، اذعان می کنند حجم زیادی از منابع آبی کشور در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد ولی محصول حاصله متناسب با آب هدر رفته نیست.
به نظر می رسد نبود مدیریت یکپارچه بر منابع آبی و وجود چند متولی در این بخش با وجود برنامه ریزی های منسجم طی سال های گذشته مانع از تحقق مدیریت کامل بر این بخش شده است. به عنوان مثال طراحی کانال های آبرسانی جهت آبیاری، ساخت سد، طرح های احیاء و حفظ ذخایر آب های زیرزمینی و تغذیه مصنوعی از جمله وظایف وزارتخانه های نیرو و جهادکشاورزی هستند که در برخی موارد در حوزه کاری یکدیگر نیز دخالت می کنند. بنابراین وجود تشکیلات موازی و نبود یکپارچگی در مدیریت منابع باعث شده تا از این ماده حیاتی به درستی صیانت نشود و از طرفی خروجی حاصل از تولید محصولات کشاورزی نیز مناسب نباشد.
توسعه کشاورزی با گسترش سطح کشت آبی به جای افزایش تولید در واحد سطح یکی از مهمترین موضوعات بخش کشاورزی کشور به شمار می رود، هرچند بازده پایین آبیاری در بخش کشاورزی به دلیل مشکلاتی نظیر عدم آگاهی، ضعف دانش فنی، شیوه های سنتی کشت و زراعت، عدم وجود شبکه های آبرسانی مناسب و نبود مدیریت مصرف آب سهم زیادی در اتلاف منابع آبی کشور داشته اند.
میزان مصرف هدر رفت آب به گونه ای است که بازده مصرف آب در بخش کشاورزی به طور متوسط کمتر از 30 درصد می باشد.
کشاورزی یکی از مهم ترین بخش های اقتصادی کشور است زیرا این بخش حدود 18 درصد در تولید ناخالص ملی، 25 درصد در اشتغال، تأمین 85 درصد غذای مورد نیاز جامعه، 25 درصد در صادرات غیرنفتی و سهم 90 درصدی در تامین مواد اولیه مورد نیاز بخش صنعت دارد.
به گفته حمید چیت چیان وزیر نیرو بخش کشاورزی 92 درصد منابع آب کشور را مصرف می کند ولی به علت راندمان پایین آبیاری و بالا بودن ضایعات کشاورزی به صورت مسقیم و غیرمستقیم بخش عمده ای از منابع آبی هدر می رود.
از آنجا که تنها هشت درصد از منابع آبی صرف شرب و صنعت می شود با کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی ضمن صرفه جویی در منابع حیاتی، به تامین آب این دو بخش نیز می توان کمک کرد.
در حالی که متوسط مصرف جهانی آب در بخش کشاورزی 92 درصد می باشد این میزان در کشورهای پیشرفته حدود 70 درصد است.
بنابراین با نزدیک شدن به راندمان جهانی و صرفه جویی 20 درصدی، می توان سهم شش درصدی بخش شرب و صنعت را تامین و اقدام به تقویت منابع آب زیرزمینی کرد.
از طرفی متوسط تولید محصولات کشاورزی کشور از بهره وری مناسب برخوردار نیست و در قیاس با سایر کشورها پایین است بطوری که در ایران برای تولید یک کیلوگرم محصول 2000 لیتر ولی در کشورهای در حال توسعه برای تولید همین مقدار محصول 1300 لیتر آب مصرف می شود.
به گفته عبدالمهدی بخشنده معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی 62.5 درصد آب مصرفی بخش کشاورزی از چاه ها تامین می شود که این برای حفظ سفره های زیرزمینی خطرناک است.
وی با بیان اینکه گران ترین آب دنیا در ایران صرف بخش کشاورزی می شود، گفت: بخش عمده محصولات کشاورزی اتحادیه اروپا توسط آب باران و در اراضی دیم تولید می شود و هرچند سال یکبار در فصل تابستان آب تکمیلی جهت آبیاری اراضی کشاورزی تامین می شود و کشاورزان نیز هزینه ای برای آبیاری پرداخت نمی کنند.
معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: طبق آمار موجود 80 درصد محصولات کشاورزی دنیا در اراضی دیم و 20 درصد بقیه در اراضی آبی تولید می شود این در حالی است که در ایران کمتر از 20 درصد محصولات در اراضی دیم و حدود 80 درصد محصولات در اراضی آبی تولید می شوند.
به نظر می رسد تسریع در خارج شدن از وضعیت فعلی و بهره مندی از کشاورزی نوین از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و برای این منظور استفاده از شیوه های جدید آبیاری، تغییر در روش های کشت، توجه به تنوع اقلیمی، استفاده از آب بازیافتی و از همه مهمتر نگاه یکپارچه به موضوعات آب می تواند نقش تاثیرگذاری در کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی داشته باشد.
اقتصام(5)1053**1558



21/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن