واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرماندارقرچک:کمبود آب کشاورزی با مدیریت مصرف برطرف می شود تهران بزرگ - ایرنا - فرماندار قرچک گفت: کمبود آب کشاورزی با مدیریت مصرف و حرکت به سمت استفاده از شیوه های نوین آبیاری برطرف می شود.
علی صادقی روز یکشنبه در همایش بهره مصرف آب که با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در کانون ملائک قرچک برگزار شد، گفت: کمبود آب که با تغییر شرایط اقلیمی پدید آمده شرایط ویژه ای را برای کشاورزی منطقه به وجود آورده که گذر از آن نیاز به برنامه ریزی مناسب از سوی مسوولان و کشاورزان دارد .
وی افزود: افزایش سالانه 80 میلیون نفر به ساکنین جهان، تقاضای آب شرب را افزایش داده و این معضل با تغییر اقلیم بیش از گذشته خود را نشان می دهد به گونه ای که در نقطه ای از جهان شاهد سیلاب و طوفان می باشیم ودر نقطه ای دیگر خشکسالی و کمبود نزولات جوی شرایط نامساعدی را برای زندگی انسان ها رقم زده است.
فرماندار قرچک تصریح کرد : افزایش مصرف باعث شده تا آب سالم و شیرین به فاضلاب تبدیل شود و با کاهش کیفیت آب شرب بیش از 62 درصد از ساکنین آسیا دسترسی مناسب به آب سالم و بهداشتی نداشته باشند .
وی بیان داشت: بیش از 90 درصد از اقلیم ایران در مناطق خشک و نیمه خشک قرار دارد و این امر با بارش متوسط 50 میلی متر باران که یک سوم متوسط جهانی باعث شده تا مدیریت مصرف آب به امری ضروری درکشور تبدیل شود.
صادقی تصریح کرد: هزینه تأمین آب بسیار سنگین است و کنترل عرضه و تقاضای آب مورد نیاز مردم باعث می شود تا از هزینه های هنگفت تأمین آب کاسته شود.
نماینده دولت در شهرستان قرچک افزود : شهرستان قرچک از 7 هزار هکتار اراضی کشاورزی برخوردار می باشد که به دلیل محدودیت منابع آبی تنها 3 هزار و 900 هکتار از این اراضی زیر کشت انواع محصولات زراعی می رود.
وی گفت: همه ساله یک هزار و 400 هکتار از اراضی قرچک زیر کشت جو، یک هزار و 300 هکتار زیر کشت گندم ، 700 هکتار زیر کشت ذرت علوفه ای ، 21 هکتار زیر کشت گیاهان گلخانه ای و بیش از 400 هکتار زیر کشت سایر محصولات زراعی می رود.
فرماندار قرچک تصریح کرد : تعیین حق شهرستان قرچک از خروجی پساب تصفیه شده جنوب تهران، افزایش حق آبه شهرستان از رودخانه جاجرود و سد ماملو می تواند بخشی از نیازهای آبی کشاورزی شهرستان را تأمین نماید.
وی افزود: متأسفانه وجود سیستم های قدیمی آبیاری، نبود سیستم های انتقال آب پیشرفته و استفاده از انهار سنتی باعث گردید تا راندمان مصرف آب به شدت کاهش یافته و این امر باعث افت 40 تا 50 درصدی برداشت محصول در قرچک شده است .
صادقی گفت :متأسفانه شهرستان قرچک تا کنون از نعمت سیستم آبیاری نوین محروم بوده و می باید با برنامه ریزی مناسب و با بهره گیری از تسهیلات ارائه شده از سوی دولت این مهم در شهرستان اجرا گردد تا بخشی از مشکلات کمبود آب زراعی در قرچک برطرف شود.
تهرام/7254/ 699
19/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]