واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob با تداوم کاهش بارندگی عطش خراسان شمالی همچنان بیشتر می شود بجنورد - ایرنا - کاهش 14 درصدی بارندگی تیرماه خراسان شمالی نسبت به مشابه سال قبل نشان می دهد که عطش این استان با ورود به فصل تابستان بیشتر شده است.
معاون اداره کل هواشناسی خراسان شمالی سهم بارش تیرماه 93 این استان را 1.5 میلیمتر اعلام کرد که به نسبت مشابه سال قبل 14 درصد و به نسبت دوره آماری بلند مدت 84 درصد کاهش داشته است.
ˈنادر نصرتیˈ روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار کرد: کاهش میزان بارش، این استان را در آخرین بررسی نقشه خشکسالی کشور، در رده سومین استان مواجه با پدیده خشکسالی قرار داده است.
وی اضافه کرد: در مجموع میانگین بارندگی استان در سال زراعی جاری حدود 174 میلیمتر بوده که به نسبت سال زراعی گذشته 14 درصد و به نسبت دوره آماری 23 درصد کاهش داشته است.
وی افزود: در حالی میانگین بارش استان در سال زراعی جاری 14 درصد کاهش داشته که دمای هوای این منطقه نیز به نسبت مشابه سال قبل 1.2 درجه سانتیگراد و به نسبت دوره آماری 1.3 درجه سانتیگراد گرمتر شده است.
وی میانگین دمای هوای این استان در تیرماه سال جاری را 26.1 درجه سانتیگراد اعلام کرد.
معاون هواشناسی خراسان شمالی میانگین بارش بجنورد را در تیرماه سال جاری 4.8 میلی متر اعلام کرد که به نسبت مشابه سال قبل 14 درصد و به نسبت دوره آماری 28 درصد کمتر شده است.
به گفته نصرتی شهر ˈرازˈ مرکز شهرستان راز و جرگلان در شمال خراسان شمالی با 272.9 میلی متر و شهرستان جاجرم با 92.8 میلی متر، به ترتیب بیشترین و کمترین میزان بارندگی این استان در سال زراعی جاری را به خود اختصاص داده اند.
وی افزود: میزان بارندگی در جاجرم به نسبت سال قبل 17 درصد و به نسبت دوره آماری 28 درصد کمتر شده است.
میانگین بارش باران سالانه در استان خراسان شمالی 292 میلی متر است که در 10 ماهه سال جاری حدود 60 درصد از این بارش محقق شده و کاهش بارندگی موجب خشک شدن دو سد چری و بارزو در شهرستان های فاروج و شیروان در استان شده است.
کاهش میزان بارش در استان باعث شده تا سازمان مدیریت بحران وزارت کشور استان خراسان شمالی را بعد از خراسان رضوی در به عنوان دومین استان مواجه با پدیده خشکسالی در تیرماه گزارش کند.
با وجود قرار گرفتن استان خراسان شمالی در جایگاه دومین استان مواجه با پدیده خشکسالی، تاکنون اقدامی عملی برای جبران خسارت ها و یا کمک به کشاورزان خسارت دیده این خطه صورت نگرفته است.
تماس های مکرر با سرپرست مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی برای دریافت گزارش از میزان خسارات و تمهیدات دیده شده برای کمک به کشاورزان خسارت دیده، تا لحظه گزارش کارساز نبوده است.
استان خراسان شمالی 340 هزار هکتار عرصه کشاورزی با تولید سالانه بیش از یک میلیون تن محصولات زراعی و کشاورزی است که پیش بینی می شود با بروز خشکسالی میزان تولید این محصولات به 50 درصد کاهش یابد. ک/3
2712/626
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
02/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]