واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
خوشه های پوک گندم و آرزوی بر باد رفته کشاورزان خراسان شمالی بجنورد - ایرنا - ˈاگر باران بباره و زمینم بارور بشه، بعد از برداشت گندم برای پسرم زن می گیریم و دخترم را با جهیزه ای آبرومند راهی خانه بخت می کنمˈ این وهزاران آرزوی دیگر بخشی از واگویه روستاییان خراسان شمالی در فصل کشت بود که با آمدن خشکسالی بر باد رفت.
به گزارش ایرنا، قرار گرفتن خراسان شمالی در زمره هفت استان مواجه با خشکسالی از سوی مدیریت بحران وزارت کشور، گرچه یک نامه چند خطی اداری بود که شاید در لابه لای انبوه نامه ها گم شده باشد اما از آغاز فصلی بلاگونه در این خطه حکایت داشت.
شاید تا قبل از بروز گرمای شدید خرداد و تیر ماه جاری در این استان کمتر کسی پیش بینی می کرد که چه بلایی بر سر کشاورزی و کشاورزان این خطه خواهد آمد.
و اینک دیگر همه اعم از کشاورز، باغدار، دامدار و حتی مسوولان استان خراسان شمالی خشکسالی را با گوشت و پوست لمس کرده اند و بیش از همه کشاورزان طعم آن را نه تنها بر سر سفره معیشت خود که در دل آرزوهای بر باد رفته اشان می بینند.
امروز نه تنها کشاورز خراسان شمالی آرزوهای دیروزین برای پسر و دخترش را از یاد برده، بلکه بسیار دیگر آرزوها را نیز با خوشه های پوک گندم از دست رفته دیده و بار دیگر روزی را مشاهده می کند که باید بار دیگر با روی خجل به بانک ها مراجعه کند و با رو زدن به این ضامن و آن ضامن وام خود را تمدید کند.
گرچه به ظاهر این روزها در گرماگرم برداشت گندم در این استان صدای کمباین و خرمنکوب از جای جای گندمزارها به گوش می رسد ولی خوشه های پوک و کیسه های خالی از گندم در مزارع چیزی جز بر باد رفتن آرزوهای کشاورزان را نوید نمی دهد.
معاون اداره کل هواشناسی خراسان شمالی می گوید: در سال زراعی جاری بارش باران در این استان نسبت بهمدت مشابه پارسال 40 درصد کمتر شده است.
ˈنادر نصرتیˈ افزود: کاهش بارش باران در خراسان شمالی نشانه های خشکسالی را در برخی نقاط نمایان کرده است.
وی اضافه کرد: پیش بینی هواشناسی نشان می دهد که وضعیت خوبی از لحاظ بارش تا پایان سال نداریم و افزایش باران بهاری نیز نتوانست از شدت کاهش بارندگی در نیمه نخست سال زراعی جاری بکاهد.
مدیرکل اداره جهاد کشاورزی خراسان شمالی هم می گوید بروز خشکسالی در این استان موجب کاهش عملکرد محصولات کشاورزی به خصوص گندم شده است.
ˈابوالفضل یاوریˈ در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برآورد ما نشان می دهد بر اثر خشکسالی 40 تا 50 درصد از مزارع گندم دیم و آبی خراسان شمالی دچار خسارت و با کاهش محصول مواجه شده اند.
وی ادامه داد: در سال زراعی جاری حدود 170 هزار هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی زیر کشت گندم قرار گرفته که پیش بینی می شود نیاز یک ساله استان را تامین کند.
او پیش بینی کرد در سال زراعی جاری کشاورزان استان حداقل 120 هزار تن گندم مازاد به دولت بفروشند که در صورت تحقق 10 درصد نسبت به سال قبل کاهش خواهد داشت.
مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی نیز گفت: از آغاز طرح خرید گندم در این استان 55 هزار تن محصول گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان این استان خریداری شده است.
ˈمحمدابراهیم سهرابیˈ در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: با توجه به آثار خشکسالی انتظار می رود امسال میزان خرید گندم از کشاورزان این استان نسبت به سال قبل کاهش داشته باشد.ک/4
2712/626/660
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
22/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]