واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تثبیت کانونهای فرسایش بادی خراسان رضوی با اعتبارات موجود 198سال زمان می برد مشهد - ایرنا - مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت : تثبیت وضعیت کانون های بحران فرسایش بادی استان با وضعیت اعتباری موجود 198 سال زمان می برد.
حسن تقوایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : طبق مطالعات بازنگری شده در سال 89 وسعت کانون های بحرانی در 13 شهرستان استان خراسان رضوی 768 هزار و 700 هکتار است که برای تثبیت و کنترل آنها نیازمند به اقدامی اساسی در سطح ملی بویژه برای کلانشهر مذهبی مشهد هستیم.
وی این شهرستان ها را شامل سرخس ، نیشابور ، تربت جام ، تایباد ، خواف، رشتخوار ، مه ولات ، گناباد ، بجستان ، کاشمر و خلیلی آباد و بردسکن عنوان کرد.
وی گفت : با توسعه و تشدید وضعیت این کانون ها ، بحران فرسایش بادی دامن دو شهر دیگر چون جغتای و بیش از آن کلانشهر مذهبی دنیا یعنی مشهد را نیز گرفته است.
وی اظهار کرد : گواه این موضوع نیز هوای چند روز قبل مشهد می باشد که طی دو ، سه سال اخیر چندین بار تجربه شده است.
وی ادامه داد : طی سال های گذشته نیز در قالب طرح های مختلف بیابان زدایی فقط 184 هزار و 200 هکتار از کانون های فرسایش بادی کنترل و تثبیت شده است.
وی گفت : برای کنترل این کانون های بحرانی در استان سند اجرایی مربوطه تهیه و در استان مصوب و به مرکز نیز فرستاده شده اما تا کنون اعتباری بدین منظور دراختیار استان قرار نگرفته است.
وی افزود : حتی از اعتبارات کشوری سال گذشته برای کنترل و مقابله با ریزگردها نیز ریالی به استان اختصاص نیافت تا بتوان در جهت اجرای این سند هزینه کرد.
وی بیان کرد : بر اساس این سند کانون های بحران استان در سه دسته شامل خیلی حساس ،حساس و نسبتا حساس تقسیم بندی شده که در اولویت نخست شهرستان های تایباد ، تربت جام ، سبزوار ، مشهد ، نیشابور ، سرخس با وسعت 28 هزار و 777 هکتار دیده شده که حجم اعتبار قابل توجهی را می طلبد.
تقوایی گفت : این درحالی است که با اعتبارات عادی موجود در بحث کنترل کانون های بحران فرسایش بادی و بیابانی سالانه فقط حدود یک هزار هکتار نهال کاری انجام می شود که این میزان نسبت به وسعت این کانون ها و نیز تشدید و پیشروی آنها ناچیز است.
وی بیان کرد : تداوم بیش از 10 سال خشکسالی در استان و افت شدید سطح منابع آب زیرزمینی و از بین رفتن پوشش گیاهی مراتع و مناطق مختلف استان به امر تشدید و توسعه این کانون ها کمک کرده است.
وی گفت : از سویی علاوه بر وسعت 800 هزار هکتاری این کانون ها ، بالغ بر یک میلیون و 680 هزار هکتار از وسعت استان نیز از اثرات آنها متاثر می شوند.
وی ادامه داد : در صورت تخصیص اعتبار مناسب می توانیم در یک برنامه زمانبندی هشت تا 10 ساله وضعیت کانون های موجود را تثبیت و کنترل کنیم اما این موضوع توجه ملی و اعتبارات لازم را می طلبد.
این مسوول گفت : با اعتبارات موجود نمی توان این کانون ها را تثبیت کرد و روز بروز بر گستره آن افزوده می شود.
وی با اشاره به آثار مخرب این کانون های بحران فرسایش بادی، گفت : در استان پیش از این هم نمونه آثار نامطلوب این فرسایش بادی را در منطقه سرخس ، گناباد و بجستان داشته ایم چنانکه تا چند سال قبل در محور سرخس با وزش باد و طوفان و حرکت خاک و شن های روان، جاده را برای ساعت ها مسدود می شد و خانه ها تا سقف در شن فرو می رفتند.
تقوایی افزود : پس از کاشت درختان تاغ در حاشیه جاده و مالچ پاشی و تعامل و همکاری دستگاه های مختلف و مردم این وضعیت اندکی بهبود یافت اما همچنان کار گسترده ای را می طلبد.
2713/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]