واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گندم دیمزارهای خراسان شمالی زیر دندان گوسفندان بجنورد - ایرنا - کاهش بارندگی و بروز خشکسالی در خراسان شمالی موجب افت تولید محصول در دیمزارهای این استان شده به گونه ای که برخی کشاورزان دامهای خود را در گندمزارهای دیم رها می کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی خراسان شمالی می گوید: با توجه به خشکسالی و کم آبی و عدم رشد و بازدهی مطلوب محصول، امسال کشاورزان از برداشت 30 تا 40 درصد دیمزارهای گندم این استان خودداری کرده اند.
ˈخداداد عابدیˈ روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: کشاورزان برای جبران بخشی از هزینه های تولید، مزارع کم بازده خود را برای چرا به دامداران می فروشند.
وی افزود: کم آبی باعث شده است که محصول گندمزارها از رشد خوبی برخوردار نباشد که برای درو چندان مناسب نیست و برداشت آن صرفه اقتصادی نیز ندارد.
وی گفت: عدم برداشت محصول از دیمزارهای کم بازده باعث ایجاد کانون آفات خواهد شد که کشاورزان باید محصولات خود را حتی در صورت نداشتن صرفه اقتصادی، برداشت و یا برای چرا به دامداران واگذار کنند.
وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری به علت خشکسالی و کمبود باران حتی محصولات آبی نیز با افت تولید مواجه شده، افزود: محصولات آبی مزارع نیز کوتاه است که این امر تولید علوفه را به شدت کاهش داده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی خراسان شمالی سطح زیر کشت گندم در این استان را 175 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: پیش بینی می شود امسال 252 هزار تن گندم از این سطح برداشت شود.
وی افزود: پارسال 320 هزار تن گندم از مزارع این استان برداشت شده بود.
وی علت کاهش تولید گندم در این استان در سال جاری را بروز خشکسالی، کاهش برف و باران و کاهش آب های سطحی و نیز سرمازدگی محصول عنوان کرد.
وی افزود: 110 هزار هکتار از گندمزارهای این استان به صورت دیم و 65 هزار هکتار به شیوه آبی زیر کشت می رود.
وی گفت: کاهش بارندگی های سال زراعی جاری، خشکسالی خفیف چند سال اخیر این استان را تشدید کرده است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش کشاورزی این استان متکی به منابع آب سطحی است که از طریق نزولات آسمانی تامین می شود، کاهش بارندگی در عمیق شدن آثار خشکسالی و کاستن از سطح سبز و تولیدات کشاورزی اثر مستقیم دارد.
عابدی گفت: با توجه به کاهش بارندگی پیش بینی می شود که میزان آب چاههای عمیق منطقه نیز 10 درصد، رودخانه ها 20 درصد و چشمه ها 30 درصد کاهش یابد.
وی افزود: انتظار می رود متاثر از این وضعیت کشتزارهای گندم و جو آبی 20 درصد، گندم دیم 35 درصد و جو دیم 25 درصد کاهش تولید داشته باشد.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد. ک/3
7184/626
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]