تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هركه خوش دارد دعايش هنگام سختى مستجاب شود، هنگام آسايش، بسيار دعا كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805076308




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حفاظت از ذخایر ژنتیکی یک حیوان کمیاب/ تهیه مجموعه سلولی بز مرخز


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دانش و فناوری در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی انجام شد؛
حفاظت از ذخایر ژنتیکی یک حیوان کمیاب/ تهیه مجموعه سلولی بز "مرخز"
بانك سلولهاي انساني و جانوري مركز ملي ذخاير ژنتيكي و زيستي ايران موفق به تهیه مجموعه سلولی حاوی تعداد 58 رده سلولی فیبروبلاستی بز مرخز شد.



به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی، رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در خصوص این دستاورد گفت: افزایش رشد جمعیت انسانی جهان و توجه تولیدکنندگان و پرورش دهندگان به ایجاد نژادهای دامی اقتصادی و پر تولید و عدم توجه و برنامه ریزی برای حفظ نژادهای خالص و بومی، صدمات جبران ناپذیری را به منابع ژنتیکی اکثر کشورها از جمله ایران وارد نموده است. وی با بیان اینکه بز يکى از قديمى‌ترين حيواناتى است که توسط بشر اهلى شده است، اذعان داشت: نوشته‌هاى زيادى مربوط به هزاران سال قبل به‌دست آمده است که اهميت بز را از نظر تأمين منابع شير، گوشت، کرک و پوست نشان مى‌دهند و امروز با وجود 25 ميليون راس بز در ایران، تنها حدود ٢0 نژاد بز شناسايي شده که اين نژادها به منظور توليد گوشت پرورش داده مي‌شوند ولي مو و كرك نيز براي مصرف در صنايع دستي و صادرات از اهميت ويژه‌اي برخوردارند. وی در این خصوص توضیح داد: در بین این نژادها، بز  مرخز یكی از نژادهای منحصر بفرد استان كردستان و یكی از ذخایر ژنتیكی با ارزش كشور است و بدن این دام از الیافی بنام موهر (مه رز) پوشیده شده که از نظر اقتصادی حائز اهمیت است. فاضلی افزود: در بین نژادهای بز دنیا، تنها دو نژاد مرخز و آنقوره قادر به تولید الیاف موهر می باشند که تغييرات پديد آمده در شيوه زندگي دامداران، مناسبات آنها با بازار و محدوديتهاي ايجاد شده طي دو دهه اخير سبب كاهش شديد جمعيت اين دام شده است. رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران از کاهش جمعيت این دام به 1500 رأس،طی بررسی های سال 1390 خبر داد و گفت: با توجه به محدودیت های بوجود آمده از جمله کاهش جنگلهای بلوط بعنوان اصلی ترین منبع غذایی این دام و عدم تمایل دامداران جوان برای تکثیر این دام به دلایل اقتصادی و بروز بعضی بیماریها و غیره، این کاهش جمعیت یک تهدید محسوب می گردد که كاهش جمعيت اين دام علاوه بر وارد ساختن لطمه به فرهنگ موجود نیز بر روند تخريب جنگل نيز موثر است. فاضلی با اشاره به اینکه مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران به جنبه های اقتصادی، فرهنگی و بومی بودن این نژاد توجه نموده و اقدام به تهیه رده های سلولی از بز مرخز و  حفظ و نگهداری آنها نموده است، خاطر نشان کرد: این مرکز بر اساس یکی از رسالتهای خود مبنی بر حفظ و نگهداری ذخایر ژنتیکی و زیستی در ایران، بز مرخز را بعنوان یکی از نژادهای منحصر بفرد در جهان و در معرض انقراض به منظور حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور انتخاب کرد تا به عنوان منبعي سهل الوصول و آماده براي تحقيقات ژنتيك، اصلاح نژاد، همانندسازي و... در اختيار محققين علاقمند قرار دارد. همچنین این مجموعه سلولي مي تواند زمينه ساز توجه بيشتر براي حفظ اين گونه با ارزش به عنوان يكي از اقلام گنجينه تنوع زيستي باشد. گفتنی است مشخصات رده هاي سلولي بز مرخز، از طريق سايت مركز ملي ذخاير ژنتيكي و زيستي ايران در دسترس است. علاقمندان مي توانند براي مشاهده اطلاعات فوق الذكر  به آدرس www.ibrc.ir مراجعه نمايند.


۱۳۹۳/۴/۳۰ - ۱۰:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن