تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):درهاى گناهان را با استعاذه (پناه بردن به خدا) ببنديد و درهاى طاعت را با بسم اللّه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833010789




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مهمترین لایه کارآمدی دین، تربیت انسان است/ امروز در زندگی شهری با خلأ تئوری روبرو هستیم


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه
مهمترین لایه کارآمدی دین، تربیت انسان است/ امروز در زندگی شهری با خلأ تئوری روبرو هستیم
یک استاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه کارآمدی دین دارای لایحه‌های مختلفی است، گفت: بنیادی‌ترین لایه این کارآمدی تربیت انسان است. دین ابتدا باید کارآمدی خود در تربیت انسان را نشان دهد تا بتواند در جلوه‌های دیگر نیز مؤثر باشد.



به گزارش خبرگزاری مهر، نشست «کارآمدی دین در اداره شهر» با حضور حسن ملکی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی و علیرضا قبادی، استادیار دانشگاه خوارزمی از سوی سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور در بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد.

حسن ملکی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی در ابتدی این نشست با بیان اینکه کارآمدی دین دارای لایه‌های مختلفی است گفت: بنیادی‌ترین لایه این کارآمدی تربیت انسان است. دین ابتدا باید کارآمدی خود در تربیت انسان را نشان دهد تا بتواند در جلوه‌های دیگر نیز مؤثر باشد.

وی با بیان اینکه اسلام در ذات خود برای تربیت انسان آمده است تصریح کرد: در شهر سیاست، اقتصاد و فرهنگ نیز جلوه گر است ولی اسلام به ذات، مهم‌ترین هدف خود را تربیت انسان قرار داده است، چرا که با تحقق این مهم سایر بخش‌ها نیز سامان می‌گیرد.

ملکی وجه مشترک تمامی انسان‌ها را وجود فطرت در نهاد آنان دانست و گفت: انسان فردی اندیشمند، خداگرا، جامعه گرا و زیباگرا است و هر چقدر دستگاه‌های تربیت در رشد همه جانبه انسان کمک کنند زندگی در شهر آرام ، معتدل و پیشرونده‌تر می‌شود.

ملکی اولین شهر جهان اسلام را یثرب خواند که پس از اسلام نام مدینه گرفت و گفت: اولین کاری که رسول اکرم(ص) در شهر انجام دادند ایجاد رابطه برادری بین افراد بود.

وی با بیان اینکه شهر دارای دو جنبه صورت و سیرت است، اظهار کرد: سیرت شهر، اخلاق است و اگر از آن غفلت کنیم رسالت اصلی خود را در مواجهه با زندگی شهری انجام نداده‌ایم.

ملکی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان اصول اخلاقی که باید در زندگی شهری رعایت شود پرداخت و گفت: در اولین اصل باید به یاد داشته باشیم هر آنچه برای خود نمی‌پسندیم برای دیگران نیز نپسندیم. سپس از یاد نبریم که نیکی و بدی ما به خود ما باز می‌گردد.

وی ادامه داد: رعایت اصول اخلاقی در شهر می‌طلبد که هوشیار باشیم که رفتارهای ما نزد خداوند دارای حساب و کتاب است. انسان‌ها باید در محیط شهری به گفته قرآن اهل مدارا باشند و از ستیز دوری کنند، همچنین دیگران را به خود ترجیح دهیم.

وی در ادامه سخنان خود قرآن و انسان را هموزن دانست وگفت: انسان واقعی اگر مکتوب شود تبدیل به قرآن و قرآن اگر زنده و جاری شود تبدیل به انسان خواهد شد. اگر می‌خواهیم در شهر حیات طیبه و همراه با شئونات انسانی داشته باشیم باید دلالت‌های زندگی خود را از قرآن اخذ کنیم. بخشی از این مهم بر عهده مردم و بخش دیگری بر عهده دولتمردان و طراحان زندگی شهری است.

وی با بیان اینکه امروز در زندگی شهری با خلأ تئوری روبرو هستیم گفت: قرآن کتاب هدایت است و کلیات را برای سعادت بشر بیان کرده است. ما امروز نیاز با افرادی داریم که از این کلیات تئوری‌های دقیق برای زندگی شهروندان تعریف کنند.

بخش دیگری از سخنان ملکی به مسئولیت‌های انسان در زندگی شهری مربوط بود. وی به مسئولیت انسان در برابر خود اشاره و عنوان کرد: اگر فرد خودسازی نکند با ورود به جامعه و بروز رفتارهای مختلف باعث ایجاد مشکل و ناهنجاری در جامعه می‌شود.

وی دومین مسئولیت انسان را در برابر خانواده دانست و گفت: اگر نهاد خانواده اصلاح شود بسیاری از مشکلات در سطح شهر نیز از بین می‌رود. ارتقای سطح فرهنگی سایر انسان‌ها وظیفه یک انسان مؤمن است.

وی در پایان سخنان خود حفظ آبروی مؤمن و صیانت از آرامش و تعادل در شهر را از دیگر وظایف شهروندان در یک شهر اسلامی برای حفظ آرامش و تعادل در شهر دانست.

در ادامه قبادی، استادیار دانشگاه خوارزمی نیز به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در بیان رابطه شهر و دین، شهر را مجموعه‌ای دانست که توسط انسان‌ها ایجاد می‌شود و تحت تاثیر یک نظام سیاسی است. شهر یک تمرکز جمعیتی پایدار را می‌طلبد و به تولید فرهنگ می‌پردازد.

وی دین را انگاره‌ای قابل تبعیت دانست که از طرف نیروهای متافیزیکی به انسان‌ها نگاهی چندگانه‌ همچون حمایتی، توجیهی، معنایی و آرامشی دارد و گفت: ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که دارای ایرانیت و اسلامیت است.

استادیار دانشگاه خوارزمی دلیل به وجود آمدن شهرها را ایجاد دولت‌ها دانست و گفت: شکل جدیدی از جوامع با به وجود آمدن دولت‌ها ایجاد می‌شود و دارای کارکردهای مسکونی، کاری و شغلی، حمل ونقل، اوقات فراغت و کارکرد قدسی و غیرقدسی است.

وی ارائه دین و کاربرد دین را دو محور اصلی در رابطه شهر و دین برشمرد و گفت: برداشتی که دیگران با مشاهده شهر و نوع رفتار شهروندان دارند ارائه دین و نوع بهره‌مندی ما از آموزه‌های دین در رفتار و کلام کاربرد دین محسوب می‌شود.

وی گرامیداشت ساعت هشت در رسانه‌های دیداری و شنیداری به منظور تقارن این عدد با حضور هشتمین امام شیعیان در کشور ایران را نوعی تربیت غیرمستقیم دانست و گفت: این عمل نمونه‌ای از کارکرد دین وجامعه است.

قبادی با تأکید بر اینکه دین با نشانه‌های خود اثرگذاری می‌کند، اظهار کرد: دین دارای کارکردهای اثرگذاری است و شهرداری و وزارت کشور باید این کارکردها را بشناسند و براساس آن اقدامات لازم را انجام دهند.

وی یکی از نکات مهم در زندگی انسان را زیبایی شناسی دانست و گفت: در شهر نیز با جلوه‌های زیبایی شناسی مواجه هستیم. شهر دارای رویکردهای سیاسی، اقتصادی، نشانه‌شناسی، معناشناسی و .. است که در تمام این طبقات زیبایی مهم و جلوه‌گر است.

وی نمایش عناصر دین در شهر را به نحوی نمایش زیبایی‌ها دانست و گفت: این عمل یک اثر تربیتی غیرمستقیم دارد. زیبایی‌های شهر با توجه به خصوصیات محله‌ای، منطقه‌ای، خیابانی، جنسی و ... شخصیت شهری را به وجود می‌آورد. اینجا یک شهر مسلمان‌نشین است که در آن رعایت نظافت نشانه‌ا‌ی از ایمان است.


۱۳۹۳/۴/۲۲ - ۱۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن