واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه علاسوند بیان کرد:
وظیفه خانواده ها در حفظ عفت در جامعه بیشتر از نهادهای دیگر است
یک عضو شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان کشور در همایش «انسان عفیف» با بیان اینکه بحث عفت به دو دسته عفت کلامی و جنسیتی تقسیم می شود، گفت: در بحث عفیف شدن جامعه وظیفه خانواده ها به مراتب سنگین تر از نهادهای دیگر است.
به گزارش خبرگزاری مهر، فريبا علاسوند، عضو شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان کشور، در همایش «انسان عفیف» که عصر جمعه 20 تیرماه در سالن خلیج فارس واقع در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، در سخنانی با بیان اینکه بحث عفاف و حجاب نیاز به یک آسیب شناسی جدی دارد، گفت: با وجود حجم کارهای صورت گرفته در گذشته نتیجه ای که متوقع بوده ایم به دست نیامده است.
وی در ادامه با تأکید مجدد بر صورت گرفتن یک آسیب شناسی در حوزه حجاب و عفاف، افزود: از موضوع این همایش بسیار خوشحال هستم چرا که نکته سنجی هایی در عنوان آن وجود دارد، امروزه مسئله مهم تر از حجاب، بحث عفت است و مسئله مهم تر هم این است که مجری عفت تنها زنان نیستند، اگر ما به کیفیت تفکیک ها توجه داشته باشیم راه را بهتر پیدا خواهیم کرد.
علاسوند تصریح کرد: عفت یک امر تربیتی است و حجاب نیز یک بحث شریعت مدار است و به همین دلیل حکومت می تواند نسبت به جریان دادن آن در جامعه برنامه و الزام قانونی داشته باشد، اما بحث عفت از الزام حکومت خارج است، در واقع اگر مسئله ای خصلت اخلاقی انسان شد دیگر بحث از الزامات حاکمیتی بی معناست.
عضو شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان کشور با اشاره به اینکه باید در بحث عفت تمرکز بیشتری داشته باشیم، گفت: باید بحث عفت را در بسته بزرگتر از حجاب ببینیم، یعنی باید ابعاد عفت را یک مقوله بزرگ غیر از زنانه بودن آن بدانیم، یکی از نقاط آسیب پذیر ما همین است که به این امر کمتر توجه شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در همایش «انسان عفیف» با تقسیم کردن بحث عفت به دو دسته کلامی و جنسی، گفت: مسئله بی عفتی در کلام یکی از ابعاد غیرجنسیتی بحث عفت است، اهل بیت(ع) همیشه به عفت در کلام تأکید داشته اند اما امروزه در جامعه شاهد آن هستیم که زمانی که مردم از کوره در می روند و در زمان عصبانیت وارد مقوله بی عفتی در کلام می شوند.
علاسوند یادآور شد: دسته دیگر از بحث عفت مربوط به ابعاد جنسیتی آن است که بار این امر بر گردن زنان افتاده است و سنگینی می کند، یکی از مطالباتی که از حوزه های علمیه وجود دارد این است که مبلغانی را به مدارس پسرانه اعزام کنند تا اندکی از این بار از دوش زنان برداشته شود، هر چند این کار صورت گرفته است اما بسیار محدود بوده است.
عضو شورای فرهنگی-اجتماعی زنان کشور یکی از علت های به نتیجه نرسیدن مطالعات فرهنگی در جامعه را در نظر گرفتن مشکلات اصلی مردم عنوان کرد و افزود: باید اگر تحقیقاتی در زمینه های فرهنگی صورت می گیرد اصل مشکلات مردم مورد توجه قرار بگیرد و در بحث عفت و حجاب نیز این گونه است ما باید در تحقیقات خود در این زمینه سرمنشأ مشکلات را مد نظر قرار دهیم.
وی با بیان اینکه اگر بیشتر به بحث عفت دقت داشته باشیم متوجه خواهیم شد بسیاری از بارها بر دوش خانواده ها خواهد بود، گفت: دختران ما در بحث عفاف و حجاب به یک مساعدت اجتماعی نیاز دارند تا بفهمند که انسان هستند و کالا نیستند، اگر می بینید دختری محجوب است اما آرایش بسیار تندی دارد به خاطر این است که جامعه این معیار را به او تحمیل کرده است و البته سهم مردان و پسران دراین بخش بسیار زیاد است.
علاسوند خاطرنشان کرد: اگر ما دچار تغییرات اجتماعی می شویم، دلایل بسیار زیادی دارد که یکی از آن بزنگاه ها خانواده ها هستند، امروزه مسئله حجاب در تمام دنیا مسئله ای ثابت و پایدار است، در غرب صرف نظراز نگاه رسانه ها، بر عفت تأکید می شود و بسیاری از ملت های غربی بر عفت پایدار هستند، به طوری که یکی از اندیشمندان غربی از ضرورت حفظ پوشش در زنان و نگاه در مردان سخن به میان می آورد.
عضو شورای فرهنگی- اجتماعی زنان کشور در پایان با طرح این سؤال که چرا در جامعه ایرانی این نگاه در حال فراموش شدن است، گفت: باید به خانواده ها فهمانده شود که وظیفه بسیار سنگینی در امر عفت بر عهده دارند، خانواه ها می توانند کودکان خود را تا سن هفت سالگی که یک سن طلایی است، بیش از پیش با عفت آشنا کنند.
۱۳۹۳/۴/۲۱ - ۱۱:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]