واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه احمد مبلغی:
علمای شیعه و سنی به وظیفه خود در زمینه وحدت امت اسلام در سطح کلان عمل کنند
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در دیدار با جمعی از علما و شخصیتهای کشور لبنان گفت: علمای شیعه و سنی باید افزون بر حضور در فضای مذهب خود به عنوان جزئی از امت اسلامی به وظیفه خود در زمینه وحدت امت اسلام در سطح کلان عمل کنیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در دیدار با جمعی از علما و شخصیتهای کشور لبنان گفت: نباید ما خود را در فضای شیعه و یا سنی، محدود کنیم و تنها در این چارچوب تحرک داشته باشیم؛ بلکه علمای هر یک از شیعه و سنی باید افزون بر حضور در فضای مذهب خود به عنوان جزئی از امت اسلامی به وظیفه خود در زمینه وحدت امت اسلام در سطح کلان عمل کنیم.
وی با اشاره به اینکه امروز کشور لبنان و حزب الله نقش ریشه ای و تعیین کننده در رفع بسیاری از مسائل دنیای اسلام دارد، خطاب به علمای لبنان گفت: هر چه نقش و اهمیت بیشتری داشته باشید، باید نسبت به حساسیتهایی که شما را احاطه کرده است، آگاهی بیشتری به دست آورید و با آمادگی، از تمامی قابلیتهایی که باعث حرکت رو به جلوی جامعه اسلامی می شود، استفاده کنید.
حجت الاسلام مبلغی یادآورشد: هنگامی که ملتها پیشرفت می کنند، توقع بیشتری نیز از علما خواهند داشت، بنابراین باید سطح ادبیات عصری خود را ارتقا، مفاهیم دینی واجتماعی را تعمیق و جاذبه های رفتارهای خود را افزایش دهیم. امروز علما در کانون توجه ملتها و به ویژه جوانان قرار دارند و آنها همیشه نظاره می کنند که اسلام در زندگی علما چه تبلوری دارد؟ جوانان انتظارات ویژه ای از ما دارند. پیش از آن که ما بخواهیم آنها را تربیت کنیم، آنها در فضای مجازی نوعی شدن و تحول شخصیتی را تجربه می کنند و این تحول یابی شخصیتی به ایجاد انتظارات، ادبیات و خلق مفاهیم جدید در آنها منتهی شده است. ما اگر نتوانیم پاسخگوی این نیازها باشیم، میان ما و آنها شکاف ایجاد می شود.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به اقدامات و فعالیتهای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس اشاره کرد و گفت: پژوهشها در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بر بررسی لوائح در حال تصویب در مجلس تمرکز یافته است به گونه ای که این لوایح پیش از تصویب، به این مرکز ارسال می شوند و ما نیز در قالب حلقات پژوهشی منعقد شده در باب آن لایحه، از تجارب علما، فقها و حقوق دانان دانشگاهی، استفاده می کنیم. این مرکز همچنین نظرات و پیشنهادات مختلف را جمع آوری و بعد از تدوین علمی و افزودن اطلاعات بیشتری به آنها، به کمیسیون های مجلس ارسال می کند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: این مرکز در کنار بررسی لوایح، اقدام به تعریف اجتهاد ناظر به قانون کرده است و در این تقسیم بندی، اجتهاد ناظر به افتاء نیز وجود دارد که همان اجتهاد رایج کنونی است. افتاء به معنای رایج برای حل مشکلات به صورت اغلبی عمل می کند. ولی در ساحت قانون، اقتضاءات، تعریف ها و مولفه های ویژه ای مطرح است. قانون عمل فردی نیست بلکه ماهیتی اجتماعی و حقوقی دارد و در صورت تصویب کامل، ویژگی ها، کارکردها و تاثیراتی مثبتی از خود برجای خواهد گذاشت.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی تصریح کرد: اجتهاد در طول زمان، نوعا به سمت امور فردی حرکت کرده است. اجتهاد ناظر به قانون، باید این اقتضاءات قانون را رعایت کند. قانون اقتضاءات خاص خود را دارد و هنگامی که می خواهیم مسأله ای را تقنین کنیم، باید ابعاد آن را در قالب مواد و تبصره ها مورد توجه قرار دهیم.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی همچنین در ارتباط با فعالیتهای این دانشگاه نیز گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی تجربه ای شیرین و موفق در خصوص پیگیری مستمر تحول در علوم اسلامی در چارچوب مذاهب مختلف داشته است. این دانشگاه همچنین، مسؤولیت تعریف و تدوین الگوی روابط در جامعه بزرگ اسلامی را بر عهده گرفته است. شهید ثانی در لبنان مذاهب اسلامی پنچ گانه را تدریس می کرد که ما باید این الگو را تعمیم دهیم و بدین وسیله می توانیم تعصبات را از بین برده و مذاهب مختلف اسلامی را در کنار یکدیگر قرار دهیم.
۱۳۹۳/۴/۱۵ - ۱۰:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]