تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند،‌ انتظار فرج و گشایش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845954279




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بصیرت افزایی تدبیر امام حسن(ع) در مقابل فتنه های معاویه بود


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه
بصیرت افزایی تدبیر امام حسن(ع) در مقابل فتنه های معاویه بود
یک محقق و پژوهشگر دینی در کمیسیون سبک زندگی امام حسن(ع) و میراث علمی و فکری او در کنگره بین المللی سبط النبی(ع) تصریح کرد که بصیرت افزایی تدبیر امام حسن(ع) در دوران معاویه و در مقابل فتنه های او بود.



به گزارش خبرگزاری مهر، در کمیسیون سبک زندگی امام حسن(ع)و میراث علمی و فکری کنگره بین المللی سبط النبی(ع) که با ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید منذر حکیم برگزار شد، حجت الاسلام دکتر محمد فاکر میبدی در مقاله ای با عنوان امام حسن(ع) و تفسیر قرآن گفت: شکی نیست که دوران زندگی امام حسن مجتبی (ع) دوران حساس و پیچیده ای بوده به طوری که مسائل سیاسی در همه شئون زندگی مردم آن روزگار سایه انداختته بود چرا که از سویی در آن دوران بر حسب اقتضای زمانه و بر اساس صلح نامه، امامت ظاهری به معاویه انتقال یافت در حالی که امامت اصلی و ولایت و رهبری حقیقی بر عهده خود امام(ع) بود. حجت الاسلام فاکر میبدی در ادامه گفت: بر اساس مقتضیات آن دوران شاخص ترین مسئولیت امام حسن مجتبی(ع) در زمان خود تبیین و تفسیر قرآن کریم به عنوان منشور هدایت و نسخه شفا بخش بوده است. وی در توضیح این مطلب افزود: در عرصه قرآن پژوهی دستیابی به شیوه درست تفسیر قرآن، یکی از مهمترین مباحثی است که از دیر زمان تا کنون به آن توجه داشته اند. زیرا این مسئله زیر بنایی ترین بحث در رسیدن به مراد حقیقی خداوند است، بحثی که مشروعیت گونه های تفسیری را نیز در پی خواهد داشت به ویژه برای کسانی که تفسیر قرآن را بر اساس آموزه های مکتب اهل بیت(ع) دنبال می کنند. این استاد حوزه علمیه در ادامه سخنانش تصریح کرد: هر چند فضای حاکم در زمان امام حسن(ع) کاملا سیاسی و دچار درگیری های نفاق گونه داخلی بوده است، اما مسئولیت خطیر امام در برابر هدایت مردم و نشان دادن خط درست تفسیر قرآن از دیده آن حضرت دور نماند و ایشان در گونه های مختلف به تفسیر قرآن کریم می پرداختند.

در ادامه این کمیسیون حجت الاسلام محمد احسانی از کشور افغانستان به ارائه مقاله خود با موضوع "روش های تربیتی در سیره امام حسن (ع)" پرداخت. وی در توضیح مقاله خود گفت: در این نوشتار سعی بر آن شده روش های تربیتی امام حسن (ع) با استفاده از سخنان و سیره عملی ایشان استخراج شود و به صورت همه فهم برای جوانان ارائه شود. احسانی افزود: پس از شکل گیری نظام فکری، هدایت عواطف و گرایش های مردم در رفتارها بسیار تاثیر دارد که از سیره امام حسن (ع) به خوبی قابل دریافت است. وجود مقدس هر یک از معصومین (ع) و صفات و رفتارهای آن بزرگواران، هر کدام منبع بسیار مهم و تاثیرگذاری در زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان است که بایستی با بهره گیری از آنان هم زیستی مسالمت آمیز با دیگران همراه با عزت و معنویت را فراگرفت. وی گفت: در این میان سیره رفتاری سبط اکبر پیامبر (ص) با مردم، خانواده، بستگان و دوستان و حتی مخالفان و دشمنان در مجموع سیره تربیتی و اجتماعی آن حضرت را شکل می دهند.
این روحانی افغانی با ارائه این مطلب گفت: روش های تربیتی در سیره امام حسن (ع) به ابعاد مختلف دسته بندی می شود که به مهمترین آنها اشاره می کنیم که در توضیح آن در ابتدا باید به روش بصیرت دهی پرداخت. این محقق در توضیح روش بصیرت شناسی تصریح کرد: بصیرت به مثابه چشم است برای نفس انسان و امام حسن (ع) این معنا را قبل از هر چیز در مردم تقویت می کردند و آن را پرورش می دادند تا آنان را از ظاهر بینی بیرون آورده و به حقیقت برسانند، چراکه بینش باطنی پایه کارهای درست است و نبودن بصیرت احتمال اشتباه و افزایش انحراف را بالا می برد و همواره خودشناسی و در پی آن خودسازی از راه های بصیرت دهی امام به مردم می باشد. وی در ادامه بیان کرد: پس از کسب بصیرت به وسیله خودشناسی و خودسازی، پرورش باورهای دینی در مردم اهمیت خاصی دارد، زیرا باور درست، پس از بینایی، انسان را در برابر شبهات و افکار انحرافی شکست ناپذیر می کند و امام حسن (ع) با صبر و حلم و پایداری در برابر مشکلات سیاسی و اجتماعی زمان خود، شیوه باورمندی به عقاید و ارزش های دینی را به مردم درس می دادند. حجت الاسلام احسانی روش بعدی سیره تربیتی امام حسن (ع) را اینگونه عنوان کرد و گفت: انسان ذاتاً به محبت گرایش دارد چرا که محبت یک نیاز اساسی انسان است و تا پایان عمر انسان ادامه دارد و آن امام بزرگوار مهر و محبت را معیار قرابت و دوری قرار داده اند که مهرورزی انسان های دور را به لحاظ نسبی نزدیک و فقدان محبت، افراد را از هم دور می سازد. وی روش دستگیری از نیازمندان را آخرین روش در سیره امام حسن (ع) خواند و گفت: یاری رسانی به نیازمندان جامعه از روش های مفید و اثربخش در تربیت اسلامی است که امام حسن(ع) نحوه کمک رسانی به نیازمندان را نیز در سیره خود معرفی می کند به گونه ای که عزت و شخصیت فقیر لکه دار نشود. حجت الاسلام احسانی در پایان سخنانش گفت: آنچه از سیره تربیتی امام حسن(ع) برداشت می شود با توجه به جامعیت روش های تربیتی موجود در این سیره، می توان ادعا کرد که با دقت و تفکر در ابعاد رفتاری ایشان، جای ارائه یک الگوی جامع تربیتی برای نسل جوان از عملکرد فردی و اجتماعی امام حسن (ع) امکان پذیر است.


۱۳۹۳/۴/۲ - ۱۵:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن