واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
آیا درآمد دعانویس ها حلال است؟! از دیرباز، دکان رمال ها و دعانویس ها همیشه باز بوده و همچنان باز است. اغلب ما ممکن است برای یک بار هم که شده برای دفع بلا، پیش بینی آینده، مهر و محبت و ده ها دلیل دیگر، به این دکان ها سری زده باشیم.
آیا به راستی سرکتاب باز کردن و فال گرفتن، راهکاری برای گریز از مشکلات است؟! کسانی که به این کار مشغولند و افرادی که به آن ها مراجعه می کنند، از نظر شرعی کار درستی انجام می دهند؟
فتوای چند نفر از مراجع تقلید در این باره را می خوانید تا اگر فالگیر هستید یا به دنبال باز کردن سحر و جادویی که برایتان نوشته شده است، آگاه شوید که کارتان خالی از اشکال نیست.
مرجع تقلیدآیت الله صافی گلپایگانی1-درآمدی که از راه دعانویسی کسب می شود حلال است؟
2- فردی که ناخواسته برای او دعایی نوشته اند می تواند برای باطل کردن سحر اقدام کند؟
3- سرکتاب باز کردن از نظر اسلام پذیرفته است؟ 1-افرادی که از این راه کسب درآمد می کنند مالک این پول نیستند.
2-سحر و جادو در حق مسلمان حرام است.اگر مسلمانی به این اطمینان برسد که دعای ناحقی در مورد او نوشته شده مثلا بختش را با سحر و جادو بسته اند، می تواند برای باطل کردن آن اقدام کند.
3-سرکتاب باز کردن مورد تایید نیست. در متن دین عنوانی به اسم سرکتاب باز کردن نداریم.
آیت الله مکارم شیرازی
1- درآمدی که از راه دعانویسی کسب می شود حلال است؟
2- نوشتن دعا برای امور خیر مثل پیداکردن کار، رونق در زندگی یا ایجاد محبت چه حکمی دارد؟ 1- خیر، جایز نیست.
2-نوشتن دعاهایی که از حضرات معصومین(علیهم السلام) رسیده و در کتب معتبر موجود است اشکالی ندارد ولی دعانویسی حرفه ای که شغل افراد سودجوست صحیح نیست و غالب کتاب هایی که به آن ها استناد می کنند اعتباری ندارند.
آیت الله آقا مجتبی تهرانی 1-سرکتاب باز کردن از نظر اسلام پذیرفته است؟
2-اگر به واسطه دعانویسی زندگی یک نفر رو به بهبودی برود یا مشکلش حل شود یا اختلاف با همسر یا خانواده همسرش رفع شود، نوشتن دعا اشکالی دارد؟ 1- درست نیست.
2-سحر حرام است حتی اگر برای امور خیر باشد.مراجعه به این افراد جایز نیست. آیت الله وحید خراسانی
1-درآمدی که از راه دعانویسی کسی می شود، حلال است؟
2-دیدگاه اسلام در مورد دعانویسی، نفرین، جادو و ... چیست؟ 1-پولی که افراد از طریق سحر و جادو کسب می کنند اشکال دارد و حرام است.
2-دعا و ادعیه به دو قسمت تقسیم می شوند؛ یکی از طریق آیات قرآنی است که از نظر اسلام مشکلی ندارند و دگیری از طریق سحر و جادوست که حرام است. آیت الله سیستانی
1-درآمدی که از راه دعانویسی کسب می شود اشکال دارد؟
2- برای چه موضوعاتی می توان به دعانویس مراجعه کرد؟ 1-اگر کسانی که دعا را می نویسند با استفاده از سحر و جادو این کار را انجام دهند پولشان حرام و مراجعه به آن ها نیز حرام است.
2-برای هیج موضوعی نمی توان به دعانویس مراجعه کرد. وقتی کتاب های ادعیه که در راس آن «مفاتیح الحیات» قرار گرفته و به این خوبی راهنمایی می کند دیگر مراجعه به دعا نویس لازم نیست.راسخون
جمعه 30 خرداد 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]